Arbeidsongeschiktheidsverzekering inbrekers wordt onbetaalbaar

'Wil de politiek soms dat ik in loondienst ga?'

De grote verzekeraars Aegon en Delta Lloyd verhogen de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor inbrekers. Ze reageren daarmee op uitspraken van staatssecretaris Fred Teeven, die de dood van een Brabantse dief het ‘risico van het vak’ noemde.

Andere grote verzekeraars volgen waarschijnlijk. Het is al de tweede premieverhoging voor zelfstandig inbrekers in korte tijd. Nadat premier Mark Rutte enkele jaren geleden zei dat je een dief best een paar ferme tikken mocht geven, steeg het aantal claims zo sterk dat een extra toeslag onvermijdelijk werd voor ZZP’ers die hun geld in de criminele sector verdienden.

Voor inbrekers met een laag inkomen dreigt de premie nu onbetaalbaar te worden. Kleine zelfstandige Jonny Smit: “Ik moet straks 150 euro meer gaan betalen dan een reguliere ZZP’er. Hoe denkt de politiek dat ik dan nog kan rondkomen? Willen ze soms dat ik een bank ga overvallen of in loondienst ga?”

Ook in de Tweede Kamer is met afschuw gereageerd op de uitspraken van Teeven. PvdA-kamerlid Mei Li Vos: “Zelfstandig ondernemers zijn bij uitstek avontuurlijke types die voor vernieuwing zorgen en de maatschappij verder helpen. De politiek moet hen helpen en niet tegenwerken. Teeven moet nu eindelijk eens ophouden met het nodeloos criminaliseren van inbrekers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voorbeeldje van positief beleid: kijk hoe Willem Holleeder met hele simpele middelen volledig is geresocialiseerd: hij is nu -dankzij bemiddeling van Fred Teeven- columnist bij Nieuwe Revu en laat nog slechts als bijverdienste ontroerend goede vastgoedmakelaars afpersen. Daarmede is de chantagedruk op deze beroepsgroep flink omlaag gebracht. Vastgoedbonzen laten nu maandelijks een vast bedrag van hun Zwitserse Zwartgeld-rekeningen overschrijven op naam van Willem H. En zie daar: branche gered van verstikkingsdood, Duo Opstelten-Teeven blij, JanKees de Jager heeft er geen omkijken meer naar en Willem heeft weer heel veel liters peut voor zijn scooter. Een win-win-win-win situatie. Probeer zoiets maar eens zelf te verzinnen. Ook dát is VVD, nou jullie weer!

Reageer
gravatar

Wat ook hier weer opvalt is de eenzijdige benadering van dit noodlottig afgelopen incident;
-letterlijk- NIEMAND vraagt zich af of de overleden inbreker nu ‘om den brode’ inbrak of uit een losse ingeving, noem het een ‘just-for-fun’. Misschien was het een man die net van de Sociale dienst te horen had gekregen dat zijn uitkering was gestopt omdat zijn tandenborstel gesignaleerd was bij ‘n alleenstaande (vrouwelijke)uitkeringsgerechtigde; of misschien was het wel een vooruitgeschoven kwartiermaker van een Project X. Ik bedoel: de man brak waarschijnlijk in uit acute geldnood, hetzij voor een verjaardagscadeau voor zijn dochtertje, hetzij voor de dagelijkse afdracht aan zijn drugsdealer. Hoe het ook zij: het was in ieder geval geen bonusbankier; die stelen op veel slimmere wijze: namelijk met wettelijke rugdekking.

Reageer
gravatar

Ja, daar bedacht ik me net iets: risico’s van het vak.
Kennelijk is er dus een vakopleiding? En is die ook verdeeld in MBO, HBO en post-doc? Heeft dat gevolg voor het aantal klappen?
En is nascholing verplicht (Bram M. doet het ook niet, maar toch) ; ligt de aansprakelijkheid dan anders?

Enne hoe zit het met stagiairs? Mogen die ook afgerost worden, of hebben die een speciale ontheffing?

Tijd dat De Speld hier eens induikt.

gravatar

Sorry Akke, ik werd even onderbroken door een klant met een bestelling van een oude klok die een van mijn medewerkers vannacht moet ophalen ergens in Dinxperlo. Waar dat ligt moet ik even opzoeken voor de reiskosten in de offerte.

Waar was ik ook alweer?

O ja, stagiaires krijgen dus bij ons insluipoefeningen in een sluipruimte die ik speciaal daarvoor onder de bedrijfsschool heb laten aanleggen.

Sorry hoor, daar gaat weer de telefoon. Die moet ik zelf aannemen, want het kantoorpersoneel had vannacht hun jaarlijks uitje bij groothandel Sligro. Gratis zuipen en eten en zo, je kent dat wel, dus die liggen nog te ronken.

Nou moet ik toch echt aannemen. Ik spreek je nog wel.

gravatar

Toch weet ik het zo net niet; heropvoedingskampen waren/zijn in een aantal socialistische landen erg in, dan kan de rode PVVDA toch niet zomaar een ommezwaai maken naar de inbreker als zelfstandig ondernemer? Of is de VVDA dan nu ineens voor het heropvoeden?? Verwarrende tijden zijn het.

Reageer
gravatar

Kijk, er mag zovéél niet in defensieve zin. Fred T.’s verruiming van het begrip “zelfverdediging” is in feite een revolutionaire stap. Het Nederlandse strafrecht is overwegend dadergericht; het slachtoffer is daarin een quantité négligeable, een nuttig doch naamloos object op de weg van de dader naar een behandeling in de niet geprivatiseerde rehabilitatie- en resocialisatieindustrie met psychiaters, psychologen, SPV’ers (sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen), maatschappelijk werkers, staatssecretariële en ministeriële tassendragers, systeembeheerders, woordvoerders en spindoctors. “Het recht in eigen hand nemen” zou een geweldige arbeidsonrust en werkloosheid in deze industrietak veroorzaken. 17 jaar geleden gaf een Utrechtse politiecommissaris de plaatselijke middenstand het advies: “de honkbalknuppel te leggen” over de sprinkhanenplaag van winkeldiefstal-draaideurcriminelen. Een lobby van bovengenoemde industrie ontzegde de man succesvol de toegang tot zowel promotie als tot de media. Ik bedoel maar; men kan worden vermalen tussen de molenstenen van het recht én de misdaad.

Reageer
gravatar

Het gaat ze nog opbreken de koloniën afgestoten te hebben: voor een simpele diefstal van een stuk brood door een hongerige werden in het oude Engeland deze gauwdieven verbannen naar Australië.
Kom daar nou nog eens om.

gravatar

‘t Is net wat je zegt Akke, Australië is als strafkolonie ook niet meer wat het geweest is; kijk wat daar gebeurt in ‘Masterchef’. Allemaal masterchefs en Michelin-sterrenkoks in de dop. Met oud brood is daar echt geen droog brood meer mee te verdienen.

gravatar

Het is onjuist om ervan uit te gaan dat iemand die meegaat om in te breken daar altijd zelf voor kiest en bewust inbreker is. . Het is zaterdagavond, de vriendenclub verveelt zich stierlijk, ze slenteren over straat en opeens is een van de vrienden over een muurtje geklommen en de rest volgt. De gebeurtenissen nemen hun loop en er wordt ingebroken dus, blijkbaar met gevaar voor eigen leven. . . Kwestie van jammer maar helaas? Inbreker is loslopend wild en bewoner bevoegd om de jacht te openen?

Reageer
gravatar

Oe oe, dat mag niet natuurlijk, de jacht openen: je mag ze meppen; met de vuist, een knuppel of desnoods met het jachtgeweer, maar je mag niet schieten met die donderbus!

gravatar

Weet je, Akke, ik kan twee opties bedenken voor al die lieden die er niet zelf voor kiezen om in te breken maar gewoon uit verveling meegaan. De ene optie is dat de Dienstplicht weer wordt ingevoerd. De andere optie is een meelopersverzekering, naar analogie van de passagiersverzekering of de partnerverzekering van de Wegenwacht.

Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de herinvoering van de Dienstplicht, ter bestrijding van de Interne Vijand, maar in deze tijden van privatisering en terugtrekkende overheid zal het wel de partnerverzekering worden. Dan gaan de premies inderdaad omhoog, in het algemeen belang, niks aan te doen.

gravatar

Nou … daar valt wel wat aan te doen: de Dienstplicht is nooit echt afgeschaft: de Opkomstplicht is even op sterk water gezet, dusss …

Dat van dat bier en chips enzo: dat kunnen die gasten toch gewoon zélf meenemen? En stel je voor dat ze mekaar gaan dan uitnodigen via Feestboek, ben je mooi klaar mee: kan je beter je videocamera en wat kleingeld laten stelen – ben je goedkoper uit.

Maar een warm onthaal is natuurlijk wel het beste: opstoken tot boven de 30 graden, dan gaan die bivakmutsen wel af, kan ik je verzekeren.

gravatar

Meteen DOEN die dienstplicht! Stormbanen met muurtjes, nachtelijke droppings op de Ginkelse Heide, rats, kuch, bonen en gevulde koeken! Groetplicht! Schoenpoetsen! Brandmelders installeren bij oude vrouwtjes met pijnlijke knieën! IKEA-meubels monteren! IKEA-meubels demonteren! Piepers jassen! Zandzakken vullen! Dijkbewaking! Wachtlopen! En maar één gedachte: “Als ik hier uit kom, kan ik ein-de-lijk iets doen met mijn leven.”

En dat was dan precies de bedoeling ghe ghe ghe.

gravatar

Ja Elkie,

Die btw-verhoging overmorgen is voor mijn bedrijf toch wel een behoorlijk pijnpunt.

De meerbedeelden zullen minder (overbodige) luxe goederen kunnen kopen. Ze gaan er dus percentueel meer op achteruit dan de minderbedeelden die alleen noodzakelijke middelen kunnen kopen. Dat is groot onrecht volgens de rijkeluissociëteit Voor Veel Duiten (VVD).

Maar weer is niet gedacht aan de minderbedeelde proletarische bezoeker, die dan ook minder kan halen bij een beterbedeelde bankdirecteur.

Begrijp je?

Reageer
gravatar

Ja, dat die BTW omlaag moet zie ik wel zitten. Geloof me dat het de koopkracht enorm stimuleert.
Die pakjes en schoenen voor inbrekers zijn wat mij betreft fiscaal aftrekbaar (wat een woord) als de inbreker ook keihard aangepakt mag worden. Weg met dat softe gedoe.

Reageer
gravatar

Inbrekers kunnen ingelijfd worden bij politieke partijen. De besten worden in de top daarvan geassimileerd. Stelen kunnen ze al, het babbelen wellicht nog wat bijschaven. Maar iets lager op de lijst hoef je alleen maar mee te stemmen met de partijlijn.

DE WERELD GRAAIT DOOR!

Reageer
gravatar

Ho ho, wij willen toch niet in verband worden gebracht met ordinaire inbrekers. Als elitepartij voelen wij ons veel meer verwant met frauderende apothekers, kunstvervalsers, bankiers, gangsterbazen en zulks.

gravatar

Ook wij moeten als Linkse familieleden van de VVD-ers weinig hebben van al die proletarische ZZP-ers, zij zijn beter op hun plaats bij Diederik Vleespet of die clown uit Boxmeer. Ook willen wij afstand nemen van de witte boorden criminelen die zich beter bij de VVD thuisvoelen. Indien U met vlees noch vis crimineel actief bent, bent Uiteraard bij D66 van harte welkom.

gravatar

Ook wij zijn wars van de gewone inbreker en we gaan ervan uit dat hij zelden wat voelt als je hem neerknuppelt.
Bovendien moeten wij niets hebben van vloekende criminelen, die gaan maar naar het CDA.
Wij zijn er meer voor de godvrezende zwendelende boekhouders, stelende kosters, pedofiele ouderlingen en vergelijkbare schijnheilige types.

gravatar

Inbrekers moeten veel meer met de tijd meegaan. Ik adviseer ze de psychocriminele aanpak. Eerst een band opbouwen met de lichter te maken relatie. Een bloemetje meenemen (daar naartoe) en wat babbelen over het weer, politiek etc..

Bij een daarop volgend nachtelijk bezoek hiernaar refereren, zodat de te bestelen partij glimlachend zijn dubbelloops neerlegt en na goed overleg b.v. de staartklok mee mag, maar oma’s parelketting kan blijven. Kijk, dat is nu een win-win situatie.

Reageer
gravatar

Wie zijn drugs transport ziet mislukken, zoals in de IRT-affaire, kan altijd nog de politiek in gaan, net als Fred Teeven.

Reageer
gravatar

Laxman kent kennelijk het verschil niet tussen communisten, socialisten en sociaal-democraten… In het Engels zijn liberals trouwens ook links wat bewijst dat de VVD wel erg ver van haar oorsprong is afgedwaald…

Reageer
gravatar

BAH! Een PvdA-kamerlid dat vindt dat zelfstandig ondernemers bij uitstek avontuurlijke types zijn die voor vernieuwing zorgen en de maatschappij verder helpen. Waar is het linkse gedachtegoed gebleven? Weg met de ondernemers! Leve de staatsbedrijven! Vroeger kreeg je een stenen mok met staatskoffie bij de NS als er toevallig een keer een trein te laat was. Nu rest ons een slap bakkie Flouwe Egberts.

Reageer
gravatar

Precies, waar hebben al die privatiseringen ons gebracht ? Slappe treinen, verlate koffie, Mw Jansen van het hoekje als brief, verloren postbodes, vette dure medicijnen, dreigementen de winsten te schrappen. Of was het nou net andersom ? Ik ben er helemaal confuus van geworden, stom hè ?

gravatar

Toch is de oplossing zo simpel ! HH inbrekers doen er goed aan zich in beschermende kleding te hullen, zoals b.v. ME-ers, ijshockey’ers of american football-spelers.

Een bijkomend voordeel is dat ze dan makkelijk zijn te onderscheiden van b.v. het vriendje van dochterlief, een wat beschonken buurmman die zich in het huis heeft vergist, danwel een “vergeten” logé.

Anders worden die nog per ongeluk vermoord of minstens zwaar afgetuigd.
Als inbrekers ook nog in grote witte letters IB of zo op hun borst en rug zetten, is ieder misverstand uitgesloten.

Reageer
gravatar

Prompt verschijnt de advertentie voor deze kleding regelmatig naast dit bericht. Het is gewoon eng. Vraagt zo’n producent van bivakmutsen aan De Speld om een stukkie te schrijven?

gravatar

Zwartwerkers u kunnen gebruiken ook, mineer Linke? Ik niet was in Haren, mineer Linke, ik winkelen altijd bij Aldi om hoek, mineer Linke. Dat zijn geen hendikap, mineer Linke? Ik werken bij u voor hongerloon graag, mineer Linke

Mijn vrouw kan schoonmaken ook bij u, mineer Linke?

gravatar

Hé Paultje, lulletje drop.
Ik was in dat filiaal van Appie in Haren, maar die medewerker van jou heb ik niet gezien. Maar als ik hem gezien had, dan had ik hem toch een ram voor z’n kanis gegeven dat hij nou nog rond de Martinitoren zou cirkelen. Kijk, van dat stiekeme proletarische winkelen in de nacht ben ik natuurlijk niet gediend als rechtschapen Feyenoordsupporter.

gravatar

Inderdaad kan sponsoring een lucratieve bijverdienste voor inbrekers zijn !
Met name denk ik aan reclame voor beveiligingsfirma’s, leveranciers van hang- en sluitwerk, Fred Teeven (for president), geluiddempende zolen en aanverwante artikelen.
De buit ven menige inbraak wordt mogelijk zelfs ondergeschikt aan de reclame-inkomsten.

gravatar

Aan alle inbrekers,

Mijn wegwijsbedrijf gaat verder. D.m.v. het opnaaien van een groot logo kan ik (op bepaalde locaties) ervoor zorgen dat uw logo gegerandeerd gedurende enkele seconden verschijnt bij ‘Opsporing verzocht’. Dit programma heeft als unieke eigenschap dat het daarna nog een aantal keer herhaald wordt binnen dezelfde uitzending, en nog een een paar weken later. Uw bedrijfslogo krijgt landelijke uitstraling! Voor de aantrekkelijke prijs en de voorwaarden kunt mij bereiken via mijn nieuwe apple email adres.

Tom

gravatar

Waarom zo’n hoop deining over een kleine groep ZZP’ers (niet meer dan 1 à 1½ % van de Nederlandse beroepsbevolking). In het verleden is al eenduidig vastgesteld binnen het belastingrecht dat deze beroepsgroep aanschaf en onderhoud van haar professionele instrumenten fiscaal mag aftrekken. Verder is door de Hoge Raad vastgesteld dat goederen die werden ontvreemd en vervolgens doorverkocht, niet aan de nieuwe eigenaar mogen worden ontnomen, althans niet zonder schadevergoeding van de oorspronkelijke eigenaar, tenzij bewijsbaar is dat die nieuwe eigenaar wist van de diefstal. Zo bleef voor veel helers hun omzet intact. Zo kunnen ook bekende strafpleiters (vreemd woord eigenlijk voor vrijpleiters) hun hemelhoge honoraria blijven innen van zwaar criminele cliënten; men weet immers nooit zeker of dat geld van misdaad afkomstig is of van een legaat van een vermogende omaatje. In dezelfde beweging kunnen tandartsen en andere vrije beroepen zelf hun tarieven vaststellen zolang er VVD of CDA-ministers de gevoelige ministersposten bezitten. Ons kent ons. Wat is de overeenkomst tussen tandartsen en inbrekers? Ik zou het jullie wel willen zeggen, maar ik mag niet; ik heb zó een aanklacht wegens smaad van het tandartsgenootschap of een slechte recensie in de Nieuwe Revu door Willem Holleeder aan mijn broek.

Reageer
gravatar

Hardwerkende landgenoten,

Wat denken jullie van de legitimatieplicht voor hardwerkende proletarische bezoekers, die al voor Limburg en Brabant geldt, maar vanaf 1 januari voor heel Nederland?

Precies! Dat leidt tot grote toename van proletarische productoverdrachten in donkere stegen, zodat het aantal zinloze slachtoffers gigantisch toeneemt.

En uiteraard, maatje Markie, tot minder btw-afdracht en dat tikt vanaf 1 oktober flink aan!

Reageer
gravatar

Paultje, gabber,

Wat een goed idee!

geef me anders je adres. Dan vereer ik je met een proletarisch bezoekje.

Reageer
gravatar

Ik ben zelf al jaren actief als kleine zelfstandige in deze sector. Ik heb me gespecialiseerd in bejaardentehuizen en kinderdagverblijven. Daardoor loop ik relatief weinig risico. Maar toch vond mijn verzekeraar het nodig mijn premie te verdrievoudigen!

Dieven. Dat zijn het.

Reageer
gravatar

Hé die Markie, ouwe rukker,

Het is misschien aardig om te vertellen. Bij mijn familiebedrijf Proletarisch Bezoeken bv krijgt een werknemer voor zijn gouden jubileum een echt gouden horloge met ingelegde diamantjes, die hij persoonlijk ‘s nachts mag halen bij een juwelier naar keuze.

Het honderdjarig bestaan van Proletarisch Bezoeken bv heb ik met de gehele familie en al mijn medewerkers op kerstavond in de kluis van een grote bank gevierd.
Als verrassing mocht iedereen van mij na afloop de bonussen voor de banktop, die al klaar lagen voor nieuwjaar, meenemen.

Helaas is Ome Joop die avond dodelijk gewond geraakt bij een meningsverschil met de bewakers. Bedrijfsrisico, zullen we maar zeggen.

Markie, gabber van mij, het zal je deugd doen dat ik op jou hebt gestemd.

gravatar


Belangrijke Boodschap

Er is een ernstige fout geconstateerd in de kop van het vorige bericht. “Linkse” moet “linke” zijn.

U moet dus lezen:
Linke Paulus, eigenaar van Proletarisch Bezoeken bv


In opdracht van Diederik Samsom,
De Hoofdreacteur

gravatar

Jammer dat de verzekeringsmaatschappijen weer alles naar zichzelf toerekenen. Als het risico voor arbeidsongeschiktheid en overlijden zoveel groter is geworden, waarom verlagen ze dan de pensioenpremie voor deze bijzondere groep arbeiders niet, dat zou deze premieverhoging – heb ik snel even uitgerekend – méér dan compenseren. Bah, verzekeraars!

Reageer