Piratenpartij stuurt aan op tweestrijd met VVD

Keuze tussen politiestaat of vrijplaats

De verkiezingen van 12 september worden een tweestrijd tussen de VVD en de Piratenpartij. Dat stelt Piratenpartij-leider en premierskandidaat Dirk Poot: “De tegenstellingen tussen ons en de VVD zijn levensgroot, dus we zullen er alles aan doen om die strijd te winnen.”

De VVD verloor vorige week een zetel in de peilingen, waardoor het verschil met de Piraten kleiner is dan ooit. Een duidelijk signaal dat een tweestrijd onvermijdelijk is, aldus Poot die het volgende week tegen Mark Rutte opneemt in het premiersdebat van RTL 4.

Poot ziet de piratenvlag al wapperen boven het torentje in Den Haag: “Vergist u zich niet, deze verkiezingen gaan maar over één ding: privacy op internet. De keuze is helder, of je kiest voor de VVD en justitie kijkt over je schouder mee naar wat jij op internet uitvoert, of je kiest voor ons en dan gebeurt dat niet. Het is nu aan de kiezer om te bepalen of ze verder willen met de politiestaat van Rutte of de vrijplaats van Poot.”

De overige partijen lijken zich geen raad te weten met de nieuwe dynamiek. SP-leider Roemer: “We komen er niet tussen op deze manier. Doodzonde, want kleinere partijen als de SP krijgen nu nauwelijks nog aandacht.” PvdA, SP en PVV hebben verklaard niet met de partij te willen regeren. Het CDA sluit geen partij op voorhand uit, maar acht een ‘christelijk-piratesque’ coalitie onwaarschijnlijk.

Opiniepeiler Maurice de Hond voorspelt dat de Piratenpartij zal blijven stijgen in de peilingen: “De laatste weken zie je dat ze andere partijen leegeten. De zwevende kiezers die eerst DPK, de IQ-partij of de Partij voor Mens en Spirit wilden stemmen, kiezen nu alle zeven massaal voor de Piratenpartij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De piratenpartij wil een ‘democratischer Europa’, met andere woorden, ze wil het lot van ons, de welwillende Europese bureaucraten, in handen leggen van de Europese burgers. Onbegrijpelijk; de meeste Europeanen zijn landrotten, je gelooft toch niet dat die piraten landrotten aan de macht willen brengen!

Bent u toevallig familie van U. KIP? Wilt u haar dan vragen haar toon te matigen, wij welwillende Europese bureaucraten houden er niet van hoe zij tegen ons tekeer gaat.

gravatar

Ik weet niet precies waar de Piratenpartij voor staat, maar als ze beloven dat ik op het internet gewoon ongestoord vieze filmpjes kan blijven kijken, krijgen ze mijn stem.

Reageer
gravatar

Johan Fretz, schrijver en columnist voor Volkskrant.nl:

“Nadat ik verbijsterd door het Zwartboek had gebladerd om er zeker van te zijn dat het hier niet ging om een parodie van de satirische website De Speld, zag ik op Twitter een PVV-aanhangster die schreef: ‘Ze hebben hun galgenmaal gehad en nu opdonderen’.
bron: http://tinyurl.com/c68s973

Satirische website? De Speld?
Wat een zowel over- als onderschatting!

Reageer
gravatar

Wat dacht je, meneertje Dick. Hij zegt natuurlijk dat hij Dirk Poot zeker niet aan de haak zal slaan, omdat een piraat op het Binnenhof niet in de haak is.

gravatar

Wat doet die Piraat in een bos?
Kijk dat vertrouw ik dus niet, op een onbewoond tropisch eiland zou nog kunnen om een schat op te graven maar dit is kiezersbedrog. Een piraat in het bos. En Paulus de Boskabouter is zeker lijstduwer.
Hou toch op.

Reageer
gravatar

Heer Laxman, ik ben een kleinstedelijke kabouter.

Tussen haakjes
(De heroprichting van de Kabouterpartij (1969-1974) wordt overwogen. Helaas zijn we daarmee te laat voor de komende verkiezingen.)

gravatar

De Staten Generaal past helemaal niet in de graancirkel van een ufo van het goedgekeurde reikimodel gedemagnetiseerd (!) aluminium gevuld met biologisch dynamische groenten zonder chemtrails. Ik advies om de de nooit ingeënte oprichter Johan Oldenkamp maar in zijn homeopathologische sopn gaar te laten koken.

gravatar

Zelfs in de partijprogramma’s van de andere partijen heeft de piratenpartij momenteel het laatste woord veroverd. Elke paragraaf in al deze documenten wordt afgesloten met een ferme ‘enter’.

Reageer
gravatar

Wat bedoelt de redactie met de ondertitel “Keuze tussen politiestaat of vrijplaats?”
Als ik politiestaat of vrijplaats krijg voorgelegd is kennelijk nog niet duidelijk welke van die twee ik voorgelegd zal krijgen. Maar welke van de twee het ook wordt, ik heb dan niets meer te kiezen.
De ondertitel correspondeert niet met de opmerking van Poot die zegt dat de kiezer kiest tussen politiestaat en vrijplaats.

Reageer
gravatar

Zeg lieve oompie Paulus,

Vindt u het zelf ook niet suggestief wat u daar schrijft. Als voorbeeld noem ik de keuzemogelijkheid: “politie staat gebukt en in het park.”
Daar krijgt u geheid problemen mee.

gravatar

Ik dacht dat Johnny Depp de lijsttrekker was.

Reageer
gravatar

?! Daar weet ik niets van! Pirates of the Caribbean? Over mijn lijk!

Ik dacht dat de piraten Poot wilden. Sinds wanneer ben ik lijsttrekker? Mijn naam is Haes, en ik weet nergens van. 😛

gravatar

Kijk, zo ken ik de Speld weer. Niks geen Noord-Koreaanse toestanden met verplichte stemwijzers en adviezen maar gewoon de democratie recht uit het hart zoals het hoort. Nu nog graag een poster van Rutte die met bebloede handen (en graag ook verder over zijn lichaam flink veel echt bloed) een kettingzaag hanteert waarmee hij op computers inzaagt en daarmee de internet vrijheid en de mensheid aan banden legt en u heeft mijn interesse en stem weer helemaal terug.

Reageer
gravatar

Niet nodig! Lees het regeerakkoord van Rutte-I (“Het kabinet bevordert een vrij en open internet.”), en vergelijk dit met het beleid van Fredrik Teeven. 🙂

gravatar

Kijk, beste Mark Rutte, dat is nu eens een oprechte reactie, dat geeft bijna weer wat vertrouwen in de politiek. (Met autoverkopers de minst vertrouwde beroepsgroep,de politici, en waarom zou dat nou zo zijn??)

gravatar

Hm, die Rutte is natuurlijk geen autoverkoper, dat scheelt. Handelt in tweedehandsfietsen, overschot van een of ander Ministerie.

En hij geeft al de beschikking over een bootje; van billemaatje Jort.

gravatar

Fred Teeven zijn grote kracht is om de bureaucratie verder te laten groeien door gegevensbestanden aan te leggen over alle burgers, ook zonder dat daar eerst een aanleiding toe is. Zogenaamd voor veilgheidsmaatregelen die veelal weinig tot niets toevoegen aan de werkelijke veiligheid. Dat vraagt natuurlijk om nog meer bureaucratie, zodat de burger nog meer belast kan worden, en de bureaucratie kan blijven groeien, natuurlijk onder leiding van Groot Officier van IRT-affaire zaken Fred Teeven.

gravatar

Hoewel de stemadviezen van Stemwijzer en Kieskompas nog steeds niet op Piratenpartij kunnen uitkomen, weet de hond ons nu te peilen op meer dan 150 zetels!

Wij zijn verheugd te horen, dat de PVV niet met ons wil regeren. Immers, twee kapiteins op één piratenschip? Het moet niets wilders worden!

Wel houden wij graag nog een slag om de arm: als Herr Geertje per omgaande de Liquid Democracy invoert in zijn privé-partij en zijn volledige partijprogram afzweert (ja, ook de achterkant van het A4-tje), zullen wij hem de komende vier jaar beleefd negeren. Yarrr!

Reageer
gravatar

Het is onduidelijk of Dirk Poot een haak of een houten been bezit, maar de afwezigheid van een ooglapje doet het ergste vermoeden, namelijk een neppiraat.

Reageer
gravatar

Ondanks dat uw zorgen terecht zijn, mis ik in uw reactie toch enig inzicht in de moderne piraterij. de moderne piraat heeft geen houten poot of ooglapje meer nodig. Maar wat alle moderne piraten gemeen hebben is dat ze een zwarte huidskleur hebben (niet daarmee zeggend dat alle zwarten piraat zijn).

gravatar

Inderdaad heb ik even overwogen te vermelden dat als de lijsttrekker een somalïër was geweest, ik de piratenpartij ook serieuzer had genomen, maar dat heb ik niet gedaan om verwijten over discriminatie te voorkomen.