Verdachte steekpartij op middelbare school

'Bij deze steekpartij had ik gelijk het gevoel dat het mis was'

Op de Andreasschool in Rotterdam is gisteren een verdachte steekpartij gesignaleerd. Volgens getuigen leek de steekpartij in geen enkel opzicht op reguliere steekpartijen. De politie is onmiddellijk ingeschakeld om poolshoogte te nemen.

Een woordvoerder van de Politie Rotterdam-Rijnmond: “In eerste instantie leek het geen alarmerende situatie te zijn. Nader onderzoek wees uit dat er meer aan de hand was. Het had zo maar uit de hand kunnen lopen. Voor de toekomst zou het goed zijn als de straatcoaches tijdelijk een oogje in het zeil houden.”

Martine Postma laat dagelijks haar hond uit in de buurt van de school. Ze ziet er regelmatig steekpartijen. Martine: “Bij deze had ik gelijk het gevoel dat er iets mis was.”

Het is niet de eerste keer dat de Andreasschool in opspraak komt. Mei 2011 vond er ook al een verdachte schietpartij plaats.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ongetwijfeld goedbedoeld, heer Jeettje, maar hier schiet ik echt geen steek mee op. Wachten wij verdere respons van de vaste kern af. Intussen bedankt voor uw welwillende participatie.

Reageer
gravatar

Rest nog het gegeven dat zelfs de beste breister én de nachtzuster wel eens een steek laten vallen en het vraagstuk hoe ‘De Steek’ nu organiek moet worden gedragen: aerodynamisch van voor naar achter of juist dwars. Napoleon droeg ‘m fier dwars en Jozef Luns ‘in lijn’ doch met een afwijking naar rechts. Kan via het geachte Speldforum hier nu eindelijk eenheid van plaatsing worden verkregen?

Reageer
gravatar

U laat de deur zo wijd open, heer Outsider, dat het van weinig elegantie zou getuigen niet een opmerking binnen te werpen.
U vraagt om eenheid van plaatsing; welnu, ik vermoed dat u zich dient te vervoegen bij de politicus (om de een of andere reden kan ik geen ‘heer’ voor deze naam plaatsen) Wilders.
Deze beweerde immers kortelings nog, nog nooit zoveel messen in zijn rug gestoken te hebben gehad: als ervaringsdeskundige kan hij u wellicht op weg helpen?

gravatar

… de quoot … hr Wilders … doet me direct denken aan een steek laten vallen … of een kattenbah …

gravatar

Ik kan u wel verklappen, Heer Outsider, dat zowel de napoleonistische als de lunsiaanse draagwijze bij de door u genoemde steek van de nachtzuster naar alle waarschijnlijkheid niet de juiste is.

gravatar

Hm. Als rechtgeaard Rotterdammer kan ik mij wel degelijk vinden in dit commentaar: het is immers uiterst verdacht dat een steekpartij vermomd als Andreasschool zich naar hier ter stede begeeft om verdacht te doen.

De politie van Rotterdam Rijnmond op waarde schattend, vermoed ik dat zij binnenkort de juiste woon- en verblijfplaats van de verdachte zal weten te traceren.

Reageer
gravatar

Inderdaad Heer Jeettje, zaken met in de naam “Andreas” zijn veelal kattekliek en komen van beneden de rivieren. Bovendien houdt de famielje Paulus zich verdacht rustig. U voelt dat dit geen zuivere koffie is, het is een halve schuldbekentenis.

De koddebeiers van Rotterdam Rijnmond zullen deze zaak snel tot klaarheid brengen. Het vanmorgen aangeschafte gebak rond koffietijd (35% afgeprijsd) zal inmiddels zijn verorberd zodat niets een daadkrachtige afwikkeling van de kwestie in de weg staat.

Verdacht… die Paulussen houden zich zo stil…

gravatar

Ik vermoed, Heer Spaland, dat zij aanstonds wel weer zullen opduiken, doch zich nu even onledig hebben gehouden met het meerennen in de Tour de France verkleed als duivel of naakte persoon. Wie weet wordt ons enig respijt gegeven en gaan zij zich te buiten aan malle kledij en andere fratsen tijdens de Olympische Spelen hier aan de overkant van het Kanaal.
Overigens zou het de Hermandad veel tijd besparen wanneer zij gericht in de Koopgoot zoeken: een beruchte trefplek van provincialen.

gravatar

Ach ja, de Koopgoot. Als eenvoudig doch oppassend Scyedammer begrijp ik niet waarom men daar eigenlijk ooit aan is begonnen. Maar het is wel een bron van vermaak. Het is mij al vaak overkomen dat ik op het Beursplein werd aangesproken met de vraag waar de Koopgoot is. Men dacht dan dat er een steekje aan mij los was als ik antwoordde dat men er bovenop stond. Heeft men het grapje eenmaal door, dan volgt: “Da ge bedankt zijt, da witte.” Ik denk dat het mensen van buiten de stad zijn.

gravatar

Grote kans, Heer Spaland, grote kans. Mijn bewondering hierbij dat u het dialect kunt herleiden tot enige bedoeling.
Waarom die Koopgoot? Tja, de verbinding tussen de Metrostations was al gerealiseerd, dus waarschijnlijk is dit ondernemersgedreven activiteit geweest: men wilde kennelijk gaarne de sousterrains benutten voor de verkoop aan rolstoelers en ander moeilijk ter been zijnd publiek.
En gegeven het feit dat het bovenop nogal vol begint te geraken, dan maar ondergronds. Waarschijnlijk zal aan het licht komen dat deze Andreasschool ook op dit niveau gezocht moet worden.

gravatar

Die verdachte steekpartij zou wel eens met de nieuwe Batmanfilm te maken kunnen hebben! Waar blijft mijn batmobiel als je die nodig hebt?

Reageer
gravatar

Een middelvingertje opsteken zal tegenwoordig ook al wel als steekpartij opgevat kunnen worden. Duimen draaien in de les is al te lastig en een pink omhoog blijft elitair.

Kinderen moeten gewoon leren zichzelf te verdedigen. En respectvol met elkaar omgaan. Maar camera’s op het schoolplein?

Reageer
gravatar

Hedendaagse praktijkopdrachten worden messcherp uitgevoerd. Dat kan wel eens leiden tot een misvatting van de verkeerde belhamels door de kinderpolitie.

Reageer
gravatar

Toch weer wat negatief benaderd; juist aan de incidentele verdachte steekpartij wordt ruim aandacht besteed, terwijl er zoveel steekpartijen zijn die boven iedere verdenking staan !

Reageer
gravatar

Dom, nu weet iedereen dat Gekl. Piet in werkelijkheid Seth Gaaikema is. Triest hoor om niet onder je werkelijke naam de gelegenheidshooligan uit te hangen.

P.S. Dit slaat op de volgende post nondeju

gravatar

Ik kan wel even “polshoogte” nemen op de redactie of er ene “gekl. piet” bij de Speld zit, maar ik vermoed van wel. Vrij pijnlijk om te zien tot wat voor niveau de redactie zich verlaagt, maar er is niks mis met leedvermaak: eindelijk heeft de Speld mij weer eens doen lachen. Fijne avond.

Reageer
gravatar

De vaste redactie is inderdaad op een welverdiende vakantie. Welverdiend na dat men eindelijk gezorgd heeft voor een correct werken knop “bewerken”. Bijzonder handig om dubbele berichten te voorkomen.

gravatar

Poolshoogte – de hoogte van de hemelpool ten opzichte van de horizon – is teveel voor dit artikel, dat beslist niet de hemelpool in geprezen zal worden. Beter is daarom “polshoogtentje”.

gravatar

Nu er niet zoveel gebarbecued wordt kan je erop wachten dat de Voedsel- en Warenautoriteit een verdachte steakpartij in beslag neemt.

Reageer
gravatar

Nu zonder link, laten we eens lachen om de idiote censuur van de Speld, bang als ze zijn dat het publiek misschien iemand anders leuker vindt. Voor de duidelijkheid: geweigerd door de Speld, vervolgens als reactie geplaatst, en gecensureerd (!) door de Speld.

Nederland neemt Plato over van Grieken

Filosoof in ruil voor financiële steun in Nederlandse handen

De Nederlandse regering heeft vanmiddag op een persconferentie bekend gemaakt de Griekse filosoof Plato overgenomen te hebben van Griekenland. In ruil voor Plato zal Nederland de Grieken financieel blijven ondersteunen.

Minister De Jager van Financiën reageert verheugd op de aankoop. “Plato is natuurlijk een enorme aanwinst voor onze Nederlandse cultuur”, aldus De Jager, die hoogte van de transfersom niet bekend wilde maken. “We hebben al een rijk verleden op het gebied van de wijsbegeerte, maar er ontbrak nog een filosoof uit de oudheid. Met de aankoop van Plato hebben we dat hiaat opgevuld. Plato, Erasmus, Spinoza, dat is een rijtje waar je in het buitenland mee aan kunt komen, hoor”.

Naar verluidt zouden de onderhandelingen hiermee nog niet afgerond zijn. De Nederlandse regering zou het eigen aanbod aan volksdansen met de klompendans en de horlepiep aan de magere kant vinden, en dit daarom willen uitbreiden met de sirtaki. Ook heeft Nederland Griekenland laten weten interesse te hebben in de Odyssee van Homerus. Een eerste bod, waarbij Nederland in ruil Er komt een vrouw bij de dokter van Kluun aangeboden heeft, is door de Grieken afgewezen.

Andere landen willen het voorbeeld van Nederland nu volgen. Zo heeft premier Hollande van Frankrijk laten weten in ruil voor steun de Griekse kaas feta op te eisen, om zo de Franse dominantie in de kaassector te verstevigen. Ook Noorwegen heeft als niet-Euroland bekend gemaakt te willen investeren in Griekenland, op voorwaarde dat het de Griekse oppergod Zeus kan overnemen. “Met Zeus en Wodan heb je een duo in handen dat feitelijk onverslaanbaar is”, aldus de Noorse premier Stoltenberg tegenover de Noorse regering.

Daarentegen heeft de nieuwe Griekse premier Antonis Samaras aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel laten weten niet open te staan voor de verkoop van het “op zijn Grieks” aan Duitsland.

Reageer
gravatar

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, o, sorry, ik werd even gekieteld. Dan nu over naar je reactie: *kuch*

gravatar

Best aardig, maar wel wat lang. Als dit het volledige stuk is zie ik geen reden tot censuur, maar wie ben ik ?

gravatar

Ik stel voor om de nieuwe speld te hernoemen naar Η νέα βελόνα om het zodoende te ruilen met Griekenland voor de Olympische Spelen.

gravatar

Oké, beste Nondejus, dit wat het taalkundig deel betreft, maar nu dan toch uw humoristische en intelligente reactie !

gravatar

hmmffff, lastig zoiets op commando te doen….. mare is “Volgens mij zit er op die school een steek los” ok?