Advocaten kregen betaald voor diensten

Orde van Advocaten vermoedt topje van de ijsberg

Aanwijzingen dat advocaten zich hebben laten betalen voor het verdedigen van cliënten hebben tot verontwaardiging geleid. De Orde van Advocaten luidt de noodklok over het ‘structurele karakter van de crisis’ en pleit voor een onderzoek.

Het viel de Orde al langer op dat advocaten in steeds grotere kantoren werkten en in luxere auto’s reden, maar directe aanwijzingen van betalingen waren er niet. De zaak kwam aan het rollen toen een Amsterdamse advocaat op een privé-feestje opschepte over zijn “goed belegde boterham”.

Confrères (collega’s, red.) geven aan ‘geschokt te zijn’ over het gebrek aan integriteit van de advocaat. Strafpleiter Gerard Spong: “Tijdens de advocatuuropleiding krijgt iedere advocaat ingeprent dat geld geen enkele rol mag spelen bij het bieden van de beste hulp aan klanten. Het idee dat mijn amici (collega’s, red.) zich laten betalen voor hun diensten, staat me zeer tegen.”

Spong kijkt met verbazing naar het gedrag van zijn collegae (collega’s, red.): “We leren dat iedereen een eerlijk proces verdient, niet dat iedereen aan een eerlijk proces verdient. Onze cliënten hebben het vaak enorm zwaar te verduren: ze moeten jarenlange gevangenisstraffen uitzitten en zijn meestal ook nog eens slachtoffer van pluk-ze-wetgeving. Om dan ook nog eens geld te gaan vragen voor je diensten, dat vind ik echt beneden alle peil.”

Orde-voorzitter jhr. Hein Zwientjes De Bree Hacqfort: “Een incidentele betaling in contanten zou nog wel te billijken zijn, maar het gaat veelal om structurele betalingen via de bank. En dan hebben we het niet over kleine bedragen, het gaat vaak om facturen met honoraria van honderden euro’s per uur, die gedurende jaren worden verstuurd. Een klein aantal advocaten geeft zijn inkomsten zelfs bij de belasting op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat nuo NV Nederland? Het is een BV kerelTJE: jawol ein BESLOTEN vennootschap. ACHTER GESLOTEN DEUREN jonges, geen pers. Maar die NAMEN staan nu OOOK OFFISJEEL op de interNET:
http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

Internationale advocatenkantoren ZIJN daar ook aanwezig. BIJ de voortdurende receptie van de mannen van de oude wereldorde. De bestaande BETAALSLAAFSTAAT HANDHAVEN is hunnie missie.

Reageer
gravatar

-steekt jointje op –
En die chemtrails man, sooow spacy. je wordt er helemaal high van……..owwwwww en wist je man, illunminatie, yip die ja, spacy!!^^
– rollende ogen –

gravatar

Jullie realiseren je het niet in jullie jeugdige onschuld, maar dat voortdurende gehakketak op hét Bastion der Onkreukbaarheid: Abraham (Bram) Mosterd kán de aanzet zijn naar de ineenstorting van N.V. Nederland. Nu Bram en Robert links en rechts uit de boot zijn gevallen en het vaartuig langzaam begint te zinken, moet het O.M. alle 40.000 door de firmanten M. gevoerde zaken heropenen. De ramp die dan volgt heeft apocalyptische gevolgen: Eva J. pakt haar beauty case en gaat in eigen onderhoud voorzien. Alle M.’s moeten hun officierschappen in de Nederlandsche Leeuw en Oranje Bovenordes inleveren, bewijsmateriaal dat opduikt doet Willem Holleeder voor nog 400 jaar achter de tralies verdwijnen. En dat allemaal omdat er De Speld zo nodig onthullingen moesten worden gedaan die in landsbelang beter ongenoemd hadden kunnen blijven. Ik zie het al voor me: MP, kabinet en Tweede Kamer (alwéér) terug van recès: regering redeloos, bevolking reddeloos, banken en coalitie radeloos, 1672 in de herhaling. Hebben jelui nu jullie zin?

Reageer
gravatar

Het is overigens niet zo heel lang geleden dat advocaten niet betaald kregen voor hun werkzaamheden. Het vak van advocaat was een erefunctie en betaling daarvoor was ereloon: de letterlijke vertaling van honorarium.

Reageer
gravatar

Zoals wel vaker zit het venijn ‘m in de staart. Dat laatste zinnetje, dat een klein aantal advocaten de inkomsten opgeeft aan de Belastingdienst, baart mij werkelijk grote zorgen.

Dit kan de beroepsgroep zware imagoschade toebrengen, welke uiteraard tegen een niet nader te benoemen honorarium kan worden verhaald op deze onverlaten, maar dat terzijde.

Het is ongehoord dat dit nu naar buiten komt, het is regel 1 van de advocatuur dat nooit gesproken zal worden over vergoedingen voor geleverde diensten!

Reageer
gravatar

Het wonder is een lend-lease plan maar dan geinverteerd – om zich zelf te helpen – helpen de grieken ons aan een horeca gelegenheid van enige omvang – nl, de eilanden – niet verkopen maar lens-lease – we bestieren ze, onderhouden ze en daarmee dragen de grieken percentueel wat af..

Verder houden we natuurlijk van alle grieken de paspoorten in.. zoals het behoord..

Reageer
gravatar

Ik meen mij te herinneren dat dit door een aantal bedrijven in het verleden is gedaan en toen heette het een sell/ lease back constructie. Zo zou een oplossing voor de crisis zijn om de knoflook/spagetti/ paella landen aan Noord Europa te verkopen en ze dan aan hen terug te verhuren. De opbrengsten gelden dan na aftrek van enige koffertjes aan Bram en trawanten (colega’s) uitbetaalde onkostenvergoedingen als legaal witgewassen dekkingen van onze begrotingstekorten.

gravatar

Elkie # 17: Het is juist dat “de oude Grieken” er niet meer zijn: Het oorspronkelijke syllogisme luidde ook:

Mensen zijn sterfelijk
Socrates is een mens
Socrates is sterfelijk.

Dat “dus” in mijn variant was een indicatie, of eerder een benadrukking, dat er sterfelijke advocaten zijn. Naast de groep die te slecht is om te branden, die gaan niet naar de hemel, maar dus ook niet naar de hel. Ze blijven leven als “advocaten van de duivel” in een speciale afdeling van het Register.

Tenslotte nog deze vrije variant van Woody Allen:
God is dood,
Nietzsche is dood
en ik voel mij ook niet erg lekker.

Reageer
gravatar

Achja zolang die rechters trouw zweren aan de clowningin en die achterhaalde grondwet waaraan ze niet eens meer mogen toetsen, kan ik het niet serieus meer nemen. We hebben er echter wel mee te maken. Met de omgekeerde wereld waarin die blinddoek volgens mij betekent het niet kijken naar een deel van situatie. Ondertussen gewoon betalen.

Advocaten komen vrijwel altijd uit het elitaire milieu. Ze zijn daarom gewend aan een levensstijl die meer geld kost.

Je ziet dat het steeds gestoorder wordt. De politie is vanouds een instrument van heersers. En jawol: deze wordt vooral ingezet om burgers extra geld afhandig te maken terwijl er met aangiftes niks gedaan wordt. En de toegang tot de rechtspraak wordt ook steeds verder ingeperkt. Waarom?

Reageer
gravatar

Bij een goed syllogisme gebruik je de in de reflecties niet het woord “dus”. Dat komt pas later.
Maar misschien kun je bij Stapel Innovations in dienst? De “oude Grieken” zijn er niet meer, helaas!

gravatar

Elkie, wat schrijf je mij nou? Ik wist dat de Griekse pensioenen niet echt om naar Nederland te schrijven zijn, maar dat het zo weinig is dat de Griekse oudjes geen droog brood te eten hebben, is toch te gek.

EU-miljarden zullen niet helpen, want die gaan allemaal op aan bonussen.

Bij onze nationale lachebek Markie R. moet ik ook niet zijn, want zijn partij is faliekant tegen ontwikkelingshulp.

Misschien willen de Zweden weer eens witte boterhammen uit de lucht strooien.

Wellicht wil een of ander goedertierend opperwezen weer eens gul zijn met manna of het kleine stukje pitabrood met half sardientje dat Zorba nog heeft miljoenen malen vermenigvuldigen en van een druppel water hectoliters retsina maken.

De wonderen zijn helaas de wereld uit.

gravatar

Syllogisme:
Sommige mensen worden advocaat
mensen zijn sterfelijk,
advocaten kúnnen dus sterfelijk zijn.

Nog een:

Veel Advocaten verdedigen misdadigers
Veel misdadigers betalen met zwart geld
Veel advocaten maken met declareerbare uren zwart geld wit.

Reageer
gravatar

Joh worden advocaten betaald om iemand rechtsbijstand te geven..
Een loodgieter doet z’n werk toch ook niet gratis??!!

Reageer
gravatar

Had De Speld deze verschrikkelijke misstand wat beter bestudeerd, dan was duidelijk geworden dat suïcidale advocaten hun afscheidsbrief vergezeld laten gaan van een voorschotdeclaratie. Het is werkelijk abject!

Reageer
gravatar

Men moet daar niet zo moeilijk over doen en dat anders zien. Het betreft hier gewoon normale betaling in natura voor bewezen diensten.

Uit puur rationele afweging zijn wij met de clientèle overeengekomen deze natura af te kopen in symbolische bedragen in kleine coupures; meer is het niet.

Reageer
gravatar

Wel wil ik nog wel toegeven dat ik over het hoofd gezien heb de attachécase als relatiegeschenk op te voeren bij de Inspecteur der Belastingen, doch dat kan men mij niet euvel duiden: de waarde is dermate gering dat het zelfs niet tot naheffing zal komen. Een procedurefoutje meer niet.
Mocht het toch tot naheffing komen, zal ik de Inspecteur wraken.

gravatar

Graag wijs ik de Nederlandse advocatuur op de diensten die incassobureau ‘de Neus’ voor en achter de balie u kan bieden. Wij beschikken over een uiterst indrukwekkende staat van dienst, onder andere in de dienstverlening binnen de makelaardij.

Reageer
gravatar

Bizar!
En dan betaling via de Bank! Controleerbaar voor de belastingdienst! Wordt er ook nog eens belasting over geheven. De samenleving verdient mee!
Hoe kun je in deze samenleving nu nog een geacht TOP crimineel zijn?

Reageer
gravatar

Wat ik mij afvraag is of journalisten ook betaald worden voor hun diensten. En of daar ook een topje van een ijsberg is. Niet dat het antwoord mij iets interesseert, maar toch…

Reageer
gravatar

Ik heb inmiddels wel begrepen dat uw advocaatje wat belastingtechnische probleempjes heeft met die koffertjes. Dus dat in de koffer duiken met hem zal binnenkort ook wel gebeurt zijn.

gravatar

Mijn advocaat houdt meer van betalingen in een vensterenvelop. Dat is meer transparant, zo kan hij zelf zien wat er in zit.

gravatar

De Peroxide Vereniging Voorzitter heeft zijn haar blond geverfd, en betaling in natura voorgesteld. Maar uiteindelijk bukken advocaten toch liever om een envelop met tegoedbonnen van de ECB op te rapen.

gravatar

Rinze, ik vind dat wel een goed idee. Misschien op de Wallen of 010-Zuid en tegen redelijke tarieven, dus geen 150 euro/uur, maar 100 all/in. Weinig overhead en iedereen blij.
(De dames hebben vaak meer tijd nodig om zich te ontkleden en aan te kleden, dus 5 minuten voorpret, een 50 minuten serieus iets bespreken en dan helaas 5 minuten aankleedpret moet kunnen.)
In het geval van groepen is beslist een korting mogelijk.

gravatar

Och voor een lekker glaasje advocaat met slagroom wil ik best een paar duiten neerleggen. Ik vind het maar een storm in een glas advocaat

Reageer