Intertoys ziet af van verkoop JSF

'Prijs aan de hoge kant voor onze doelgroep'

De speelgoedwinkelketen Intertoys zal de Joint Strike Fighter toch niet gaan verkopen. De straaljager past volgens directeur Bert Peters bij nader inzien niet in het assortiment én in de winkel. Ook is de prijs aan de hoge kant voor de doelgroep.

Peters: “Tien jaar geleden dachten we dat we met de JSF onze klanten de beste straaljager voor de beste prijs konden aanbieden, maar bij nader inzien valt dat vies tegen. Lockheed Martin (de producent – red.) had aanvankelijk toegezegd dat de vliegtuigen al begin 2012 in de schappen konden liggen, inmiddels is de leveringsdatum uitgesteld naar eind 2019.”

Peters vindt het jammer dat hij van de verkoop van de straaljager moet afzien. “Maar ik kan het eigenlijk niet verantwoorden. Zo’n straaljager is een leuk speeltje, maar als je er één niet verkoopt, ga je direct voor pakweg 180 miljoen euro de boot in.”

Afgelopen week kwam naar buiten dat Intertoys, eind jaren negentig, na een geraffineerde lobby van Lockheed Martin besloot om de JSF in haar assortiment op te nemen. Peters en andere kopstukken van Intertoys werden uitgenodigd voor exclusieve feestjes met BN’ers, waar de JSF subtiel ter sprake kwam.

Volgens Van Noort was het niet duidelijk dat Lockheed Martin achter de feestjes zat. “Het waren gewoon leuke avonden waar allerlei onderwerpen de revue passeerden. Ook hoe mooi een eigen straaljager voor de kinderen zou zijn én welke commerciële mogelijkheden dat voor Intertoys bood. Maar dat was slechts één van de vele gespreksonderwerpen.”

Vanuit het bedrijfsleven en de politiek komt veel kritiek op de beslissing van Intertoys. “Er wordt hier koehandel bedreven met veiligheid van onze kinderen”, aldus CDA’er Raymond Knops . MKB-Nederland stelt dat Intertoys met de beslissing tienduizenden banen op de tocht zet.

Geen enkele van de negen andere speelgoedgiganten, waaronder Bart Smit en Toys ‘r Us, overweegt uit het JSF-programma te stappen. Knops: “Intertoys dreigt Gekkie Henkie van de speelgoedketens te worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met een wendbaarheid die deze van de JS F-35 II vele malen overtreft, heeft het partijcongres van de PvdA besloten toch in te stemmen met de aanschaf van 37 JSF’s. Echter met dit voorbehoud dat een kwart van de toestellen werkelijk moet kunnen vliegen en dat de dagelijks oplopende aankoopprijs van de toestellen de $ 500.000.000,- (per stuk) niet mag overstijgen, zonder verdere bezuinigingen op ministeriële en staatssecretariële salarissen en individueel overeengekomen voorzieningen. Mocht Lockheed de stuksprijs van $ 1.005.023.546,- (excl. BTW) overstijgen, dan krijgt het voltallige kabinet niet meer de beschikking over Volvo, Audi, BMW of Mercedes als dienstauto, maar wordt een Batavus Baboe dienstfiets ter beschikking gesteld. Met gratis paraplu en chauffeur, dat dan weer wel.

Reageer
gravatar

De kogel is door de kerk; bij Koninklijk Besluit heeft Nederland als vriendendienst aan de VS zojuist 37 JSF non-flying dummies besteld onder druk van de actief opererende Lockheedlobby in Den Haag. Alle betrokkenen krijgen van Lockheed een bedrag van € 1.000.000,- uitgekeerd (de historisch gebruikelijke vergoeding van Lockheed voor ‘verkoopbemiddeling’), via een offshore bank. De dienstdoende thesauriër-generaal (J. Deysselbloem) heeft inmiddels toegezegd op deze donatie een belastingvrije voet van eveneens 1 miljoen € van toepassing te verklaren. Eisende partij B. Smit is in hoger beroep terugverwezen naar het Gerechtshof in Volendam. Een woordvoerder van het ernstig gedupeerde filiaalbedrijf heeft geuit “het er niet bij te laten zitten”. Lockheed, vertegenwoordigd door de Maatschap Moszkowicz Agenturen, laat weten dit hoger beroep met vertrouwen af te wachten.

Reageer
gravatar

Maar goed ook het geluid bij het overschreiden van de geluidssnelheid, is niet geschikt voor de gevoelige oren van zuigelingen en peuters.

Intertoys maakte zich er gemakkelijk ervanaf door “geschikt vanaf 5 jaar” op de verpakking te willen zetten, maar op feestjes spelen kinderen in door elkaar, en dan is gehoorschade al gauw opgelopen als neefje en nichtje Lybie na willen spelen.

Reageer
gravatar

Geen JSF bij Intertoys? Balen zeg. Ik heb juist mijn F16’s tweede hands op marktplaats gezet.
Misschien is er wel een torrent te vinden met een trail versie van de JSF. Met een beetje geluk vind ik ook een geldig serienummer van Locheed Martin om ‘m te kraken. Iemand een idee?

Reageer
gravatar

Binnenkort wel bij Intertoys: bodykits om je F16 op een JSF te laten lijken.Voor minder dan een miljoen heb je dan een JSF, kan je die aan een of andere sukkel bij het MinDef verkopen voor 150 miljoen. Tel uit je winst…

gravatar

Heeft De Speld soms een stagiaire van een afgekeurde HBO opleiding op dit onderwerp gezet ? Dit is half werk van de ergste soort. Ten eerste is de rol van Alex van Oranje geheel niet belicht en is de rol van Mat Herben totaal onderbelicht. Het is één grote samenzwering waarbij er sprake is van een rookgordijn dat ons het zicht op de ware aard der zaak ontneemt. De kern is dat door de vertraging inmiddels bemande straaljagers obsoleet (jazeker) zijn geworden. De onbemande op afstand bestuurbare modelletjes zijn goedkoper en effectiever. Nederland denkt nog in termen van Messerschmitt en Spitfire. Wordt wakker, de JSF is een soort luxe scootmobiel die niemand meer nodig heeft.

Reageer
gravatar

“ik zei nog zo geen.. ”
Krijgt met de JSF een andere
lading – het word de Asraam
maar die schijnt de buik niet
goed te verlaten – dus
internationaal zal het geen
succes worden.

Maar de 3e Wereld Oorlog
is helemaal geregeld..
U kunt zich nog steeds
inschrijven..
We zoeken nog nagelstylistes
en remlichtmonteurs..

Alle andere posities zijn al
via tempo-scream volledig
opgevuld.

Reageer
gravatar

Maanden in een oostelijk buitenland deden mij terugverlangen naar De Speld waar de meningsuiting vrij en kosteloos is. Teruggekomen blijk er in volle hevigheid een familie-conflict tussen de Theunissen en Paulussen ontbrand. Het intrinsieke probleem van de JSF die eenzijdig door Bart Smit uit het assortiment is verwijderd, raakt ondergesneeuwd onder vendetta-achtige ruzies. Kunnen beide families zich met hun problematiek niet beter wenden tot een RIAGG of GGZ in plaats van De Speld te gebruiken als arena voor de gevechten van man-tot-man (m/v) tussen hun rebellerende stamleden? En wat de JSF betreft: was wijlen Victor Baarn nog maar onder ons. Die had een avondje gaan borrelen met Mark Rutte, Stef Blok, Dick Berlijn, Gerrit Zalm, Emile Roemers, Diederik Samson en Alex Pechtold en we hadden er dezelfde nacht nog een stuk of 110 besteld bij Lockheed, zónder verder parlementair oponthoud. Had ook Bart Smit in één keer uit de problemen geweest.

Reageer
gravatar

Teun, je moet eindelijk eens ophouden met het pesten en stalken van de familieleden van mijn cliënt, want anders zie ik mij genoodzaakt om treffende maatregelen te treffen. Het treft dat mijn vele vrienden nogal doeltreffende losse handjes hebben.

Probeer ook niet om jouw brutale kop naast dit bericht te zetten, want ik ken de klappen van de zweep en jij dan ook.

Reageer
gravatar

Geachte redactie,

ik ben zeer onthutst door de toon die er op uw site tegen mij wordt aangeslagen naar aanleiding van mijn vraag betreffende de compatibiliteit. Ik dacht hier met een krant van enige allure te maken te hebben. Kunt u deze mensen niet weren van uw forum?

Reageer
gravatar

Ja Oma Paulien, wat is er nu weer? Moet er weer iemand verkocht worden voor wat zilverlingen? Kunt u dat zelf niet? Gewoon via Marktplaats of E-Bay. Daar hebt u mij helegaar niet voor nodig!

gravatar

Dit was toch dat ding met die stekker? Hoe vliegt dat dan, Bart Smit? Ik wil geen gedoe met snoeren rond de lamp boven de eettafel, en ook geen kabels in de kersenboom.

Reageer
gravatar

Jeettje en Henk (>>>>>> 10),

Wat maken jullie je toch druk over het eventueel afbranden van een onnozel houten tuinschuurtje. Een van de vele fouten in het technische ontwerp van de JSF is dat geschikte straalmotoren veel te groot zijn.

De straalmotoren van de Gloster Meteor zijn de enige die nog enigszins passen. Die zijn echter niet goed verkrijgbaar meer. Eerlijk gezegd maar twee en die zijn in het proefmodel dat Nederland heeft gekocht, gemonteerd.

In de exemplaren die Intertoys aanbiedt, zijn motoren van de Fiat 500 geplaatst, die bestand zijn tegen halfvergane tuinschuurtjes.

Reageer
gravatar

Wel Heer Paulus, zoals u weet kan het netjes afbreken van een schuurtje nog een hele klus zijn waar veel vrije tijd in gaat zitten. Met de JSF blijken zich nu mogelijkheden aan te dienen om zonder al te veel moeite grondig van het schuurtje af te komen.

gravatar

ik heb dinky toys de opdracht gegeven middels bedrijfsspionage de werktekeningen van lockheed martin te stelen, en dat mag wel niet, maar voor deze keer omdat het voor kinderen is, en dan maakt dinky toys de jsf na
schaal 1:43
er komt ook een electrisch model als trapauto
wie heel hard trapt kan ‘m doen laten vliegen

Reageer
gravatar

Ook slecht nieuws voor de lijmfabriek: bedoel voor 1 JSF bouwpakket zijn toch wel meerdere tonnetjes lijm nodig.

Misschien kan die voorraad doorgesnoven worden. Of uitdelen aan de kinderen, als lijmpoging zeg maar.

Reageer
gravatar

Door alle vertragingen in de ontwikkeling is de JSF alweer achterhaald door van die moderne robot grasmaaiers, die er rondjes om heen draaien. En voetballen kunnen die robot grasmaaiers ook al beter.

Reageer
gravatar

Help (…—…) redactie, kan er eindelijk niet eens opgetreden worden tegen de Paulussen.
Andere reacteuren kunnen niet meer door die woordenbrij van hen heen komen.
Ze slorpen al veelvraten alle beschikbare ruimte op.

Wij willen %@/B*lsh*t**?()#@&##!! ook wel eens een reactie kunnen plaatsen op De Speld!!!!!

Met hun stortvloed van reacties bewijzen zij overigens hun gebrek aan humeur en intellectuentie!!!!!

Reageer
gravatar

Jaloezie meneertje? De familie Paulissen is zeer gerespecteerd hier en natuurlijk ik ook. Ben bijna familie…Dus Ho HO hé.

gravatar

Het verbaast mij hogelijk dat jij – in tegenstelling tot ieder ander – niet weet wat het probleem met het ding is. Hij kan weliswaar met veel moeite opstijgen, maar de ontwerpers zijn abusievelijk het landen vergeten. Dat lukt zelfs niet op tuinpaden.

Hij is in feite alleen geschikt voor de kinderen om er in en uit te klimmen. Een boomhut is er niks bij. En uiteraard om mee te pronken voor de buren. Die kunnen natuurlijk niet onderdoen en zullen niet minder dan een Airbus A380 in hun voortuin moeten zetten.

gravatar

Ja lekker dan, ik heb vorig jaar de voorintekening gedaan en een aanbetaling van 4 miljoen. Ben benieuwd hoe ze dat nu gaan oplossen want ik wil hem gewoon hebben. Mijn zoontje zeurt me anders de oren van de kop.

Reageer
gravatar

De Speld heeft goed journalistiek werk geleverd. Hulde. Het afhaken van Intertoys hing al langer in de lucht, hetgeen van de JSF niet gezegd kan worden. Enig doorvragen en het plegen van wederhoor had wel verhelderend gewerkt, aangezien onderdeel van dit moeilijke besluit was, dat de held Marco Kroon in plaats van de JSF in het assortiment zal worden opgenomen. Intertoys verwacht dat Marco Kroon voldoende aftrek zal vinden vooral omdat bij aanschaf een grappig gedecoreerde taser geleverd zal worden. Zo dan bent u weer op de hoogte.

Reageer
gravatar

Wat is eigenlijk de aanbevolen leeftijdscategorie? Mijn oudste dochter wordt in september drie, en ik weet zeker dat zij het prachtig zou vinden…

Reageer
gravatar

PS: weet iemand of ze binnenkort bij Bart Smit in de uitverkoop gaan? Als ras-echte Hollander wil ik natuurlijk graag een paar miljoen besparen als ‘t even kan.

gravatar

Nee hoor, dat papier valt reuze mee, maar het ding is vreselijk onhandig om te dragen, als er nou nog handvatten op zaten …
Maar die kosten extra, erg veel extra.

gravatar

Indonesië heeft aangegeven ze wel te willen kopen van Intertoys. Helaas zit er in de vestiging Groningen een Indo-werknemer die beweert dat Indonesië de mensenrechten schendt. Intertoys loopt dus miljoenen mis!

gravatar

Nee, gratis verzending vanaf 20 euro, maar houdt wel rekening met de kerosine toeslag. Het helpt ook als u het terras een beetje vrijmaakt, ze voeren namelijk gewoon de coördinaten van het afleveradres in, zetten ‘m op autopiloot en ZOOF voor je het weet landt de laatste aanwinst van uw collectie in de ballonbloemen.

gravatar

Waarom moet het altijd gaan om die speelgoedgiganten die toch meer dan geld hebben om een klap van 180 miljoen op te vangen. Voor het leed van de kleine zelfstandige speelgoedverkoper is geen aandacht. Zo heb ik net 5000 stuks Murray-action figures gekocht. Na zijn verlies op Wimbledon kan ik die het beste direct bij het oud vuil stoppen. Maar daar hoor je niemand over!!!!

Reageer