Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Botte antwoord Rutte Neelie Kroes toont wederom hoe zwaar het werk van lobbyisten is

Het ongewoon botte antwoord van premier Mark Rutte aan de hardwerkende lobbyist Neelie Kroes laat eens te meer zien hoe zwaar het werk van lobbyisten in Nederland echt is. “We weten al langer dat lobbyisten het zwaar hebben, maar het blijft schokkend om dat antwoord van Rutte zo te lezen”, zegt lobbyisten-expert Bert Bokhoven.

“Je ziet wederom dat hier een goedbedoelende, goudeerlijke en eerlijk gezegd zeer getalenteerde lobbyist als Kroes gewoonweg geschoffeerd wordt, door een dienaar van het volk bovendien. Rutte wordt van onze belastingcenten betaald, en durft het dan alsnog Kroes dat deksel op haar neus te krijgen.”

Volgens Bokhoven past het nieuws over het bericht van Rutte aan Kroes in een grotere trend van lobbyisten die in toenemende mate in zwaar weer zitten. “Het wordt een hele beroepsgroep nagenoeg onmogelijk gemaakt hun werk goed te doen. Hier wilde Kroes een eerlijke ondernemer – een soort jongere versie van Steve Jobs, het had notabene haar kleinzoon kunnen zijn! – een kans geven om iets van zijn leven en de Nederlandse taxiwereld te maken, en daar steekt zo’n botterik dan gewoon een stokje voor. Het is schandalig hoe we in dit land met lobbyisten omgaan. Kijk ook naar de drek die Cora van Nieuwenhuizen over zich heen kreeg. Schandelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De directie van HOY-worst wil graag het volgende kwijt: wij hebben destijds mevr. Kroes een plaatsje in ons directieteam aangeboden. Dit uit hoofde van ons inclusiviteitsbeleid. De directie bestond volledig uit donkergekleurde lesbische vrouwen en we hadden dringend behoefte aan een witte hetero vrouw. Tevens had zij als euro-commissaris geen enkel belang gehad in de worstensector. Wij zijn toen zeer bot afgewezen door mevr, Kroes. Wij hopen dat de heer Bokhoven dat meeneemt in zijn verdere commentaar.

Reageer
gravatar

Ik heb jou zojuist aangegeven bij de NUPI!

Iedereen weet dat IK de enige echte HOY worst vertegenwoordiger ben, en daarom is het verboden om je voor te doen als iemand van HOY. Alleen IK mag de belangen van HOY behartigen!

Voor wie werk je? Unox? Lupack? Friki? Poetin? Schwab?

gravatar

Unilever (Mark Ruttes voormalige werkgever) en Shell (lievelingsbedrijf van de VVD) hebben hem al een goed betaalde lobby job (wachtkamerbaan – DLDT) in het vooruitzicht gesteld.

Alleen het vooruitzien van Rutte is nog een heikel punt.