Gezin vijandig overgenomen

Mexicaanse voedselproducent krijgt voor 25% aandelen in familie Poortstra

Na ABN Amro en KPN, is nu ook het eerste Nederlandse gezin slachtoffer geworden van een vijandige overname. De Mexicaanse voedselproducent Ruiz Voedsel wist de afgelopen weken 25 procent van de aandelen in de familie Poortstra te bemachtigen.

Het bedrijf krijgt daarmee het recht om één gezinslid te installeren. Henk Poortstra, man des huizes, is direct nadat het nieuws bekend werd, afgereisd naar Mexico om met de bestuursvoorzitter van het bedrijf te overleggen.

Henk: “We krijgen er een gezinslid bij. Dat is sinds het eind van vorige eeuw niet meer gebeurd. Dat zal dus wel even wennen zijn. We hopen natuurlijk op een leuk iemand, maar dat hebben we zelf niet in de hand.”

De familie Poortstra heeft tot vandaag uit vier leden bestaan. Behalve Henk, zijn vrouw Carrie (43) en de dochters Amélie (15) en Marléne (11). De familie woont in een eengezinswoning aan de rand van Houten.

Volgens beursanalist Corné de Kort wil Ruiz Voedsel met de overname toegang krijgen tot de lokale jeugd. “Pubers uit Houten zijn een interessante groeimarkt. Ik denk dat het bedrijf via Houten de hele Europese voedselmarkt wil veroveren.”

De Kort noemt de keuze voor de familie Poortstra logisch. “Uit de laatste rapporten blijkt dat Amélie en Marléne het fantastisch doen. Ze zijn een voorbeeld voor veel andere meiden. Het bedrijf kan nu van binnenuit de Houtense jeugd leren kennen.”

Henk Poortstra kreeg halverwege mei te horen dat een buitenlands bedrijf zijn gezin op het oog had. “Het bedrijf heeft toen een bod van 7,95 per aandeel uitgebracht. Dat is natuurlijk belachelijk laag voor een gezin als het mijne.”

Nog voordat de biedingstermijn afliep, bemachtigde Ruiz Voedsel echter al een kwart van de aandelen. Nu ze een mannetje aan de eettafel hebben, kunnen ze overal over meepraten en grote invloed uitoefenen op het gezinsleven. Beslissend is hun invloed echter niet.

Henk: “We gaan deze zomer gewoon naar de camping in de Dordogne. Daar kan één of ander buitenlands bedrijf ons écht niet vanaf houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ga vooral dóór beste Stalpaert, niet dat halfslachtige: gewoon man én paert noemen, maak je zinnen af: niet dat benauwde. Volgens jou ontbeert René Gaath humor “en dat soort dingen”. Maar als ik zijn reactie lees, zie ik alleen de constatering dat dit item geen hoge ogen gooit v.w.b. het aantal bijdragen en de graad van humor daarvan. Te zijner verontschuldiging mag gelden dat hij jouw bijdrage toen nog niet gelezen kón hebben. En wat jouw zolderzweetkamertje betreft; is er nog een stopcontact vrij? Bij Blokker zijn de tafelventilators deze week in de aanbieding. Sterkte!

Reageer
gravatar

Gezien het aantal reaguurders kan ook dit onderwerp weer geen hit of schlager worden genoemd. Ligt dat aan een verkeerde repertoire-keuze van de redactie, aan afwezigheid door vakantie of aan de weinig boeiende wijze waarop het doorsnee-consumenten-gezinsleven in beeld wordt gebracht?

Reageer
gravatar

Reaguurders???? Pardon, volgens mij ben je hopeloos verdwaald!! Hier is alleen plaats voor fatsoenlijke reageerders.

gravatar

Hallo hé: ik zit me rot te zweten op mijn zolderkamertje zonder airco! Niks guurs te beleven hier.
Maar je bedoelt natuurlijk reazuurders – lui zonder humorgevoel en dat soort dingen? Daar zie ik er maar één van, van ene René Ga … oh wacht ….

gravatar

Jaren vertwijfeld rondgelopen met vragen over wat nu “Andalé, andalé” betekent uit de avonturen van Speedy Gonzalez. Nu is mij klaar dat dit “Aandelen, aandelen” betekent in kleinschalige ondernemingsvormen zoals het gezin Poortstra. CEO Luis Alvarez Vasques de Moro y Pussygato van Ruiz Foods Europe Inc. heeft op wiskundige grondslag gezinnen tot verzamelingen deelconsumenten teruggebracht die intensief door fabrikanten subliminaal net merkenbewustzijn worden bewerkt. CEO Henk Poortstra heeft ingestemd met een leveraged management-buyout en begint nu op de Seychellen een nieuw gezin en een nieuw leven. Dát moesten meer mensen doen.

Reageer
gravatar

Recent zijn we wijzer geworden en hebben we geleerd dat het beest chihuahua heet en zo klein is dattie zelfs makkelijk in transistorradiootjes past: dit complot is al jaaaaren aan de gang.

gravatar

Het volgende doet hier weliswaar niet ter zake, maar is toch te interessant nieuws om niet te vermelden.

Het Amerikaanse achtste legerkorps schijnt niet vijandig te zijn overgenomen door wapenfabrikant Israel Military Industries.

Reageer
gravatar

Ja Suus, vroeger kreeg je bij je huwelijk nog wel eens een Brabantia huishoudgeldtrommel kado; daar bleven ze wel met d’r fikken af!
Daar is met die LAT-relaties en pinpassen stevig de klad in gekomen, zie je nou wat er van komt?!
Zit er gelijk een Mexicaan zonder inburgeringscursus in te grutten!

gravatar

Zjuust Akke, zo’n Brabantia Huishoud-trommel was een goede reden om niet te vaak te trouwen. Ik ga even kijken op Marktplaats.

gravatar

30 Euries voor een Brabantia Huishoudgeld Trommel! Poehee, dan begin je met een gat in je hand. Zoveel huishoudgeld heb ik niet eens.
D’r zit wel een sleuteltje bij. Zonder sleuteltje zijn ze goedkoper. En allemaal open. Geen enkele aanbieding van een Brabantia Huishoudgeld Trommel Zonder Sleutel, Op Slot en Goed Gevuld met Onbekende Inhoud.

gravatar

Jemig, Suus 30 euro? Da’s bijna 70 gulden! Zoveel kon er niet eens in dat ding; volgens mij is het namaak.

Heb ik trouwens ook altijd: als ik een nieuwe portemonnee wil kopen, loop ik er tegen aan dat ik dan wel een nieuwe portemonnee heb, maar geen geld meer om in te stoppen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

gravatar

Voor de koper komen de verzendkosten er nog bij, of je moet de spaartrommel op de fiets gaan ophalen. Nog eens 15 gulden extra, bijna 85 gulden voor een blikje met een sticker van Brabantia.
Het schijnt dat het koningshuis per Nederlander minder kost, maar de Eurocrisis zou dan weer veel duurder zijn. Waarom sommigen dan de monarchie willen afschaffen en de euro behouden, die argumenten deugen niet.

gravatar

Als begrafenisonderneming vinden wij Mexico een geweldige groeimarkt, dus hebben wij besloten 25% van Mexico over te nemen en op de wat dikkere takken plaats te nemen tussen de plaatselijke gieren, die gelukkig geen inspraak hebben.

Reageer
gravatar

MMmmmmexico, toch zou ik er er wel voor uitkijken dat er niet via bijv. de suiker ook verdacht ander wit poeder de Houtense huiskamer en dus ook Nederland binnen komt. Uiteindelijk wil ook de Mexicaanse drugsmaffia meer exporteren!

Reageer
gravatar

@Red, dank, als ik moed en kracht heb. Ik ben nog seetds volledig uitgeput van alle toestanden. Vanochtend toch nog even gebeld naar het gemeentehuis. Even horen hoe het zit met de ontwikkelingen. En de mevrouw die haar best deed een fijne vakantie gewenst. Misschien morgen dus Het klinkt als een verleiding die ik niet kan weerstaan.

gravatar

Mijn gezin is ook te koop.

Indien gewenst zijn ook deelcertificaten te krijgen op specifieke bedrijsonderdelen zoals collegegelden, feesten en partijen, langstudeerboetes en omkoopbedragen voor kamerbewoning.

Zoals aangegeven is dan in ruil voor de investering bijplaatsen mogelijk in de buurt van de twee kostbaarste bedrijfsobjecten, en niet in míjn huis.

Ieder bedrijf die het verstand heeft om hierin met mij mede te investeren krijgt een gratis inkijkje in wat de toekomst van deze maatschappij wordt.

Dat moet marketingtechnisch veel waard zijn. Ik hoop op hoge deelname. Kom maar op. Kassa!

Reageer
gravatar

Koop nu mijn boek: ‘Pubercrisis en Midlife-crisis in gezinnen; hoe Mexico een nieuwe bubbel creëert.’

We gaan jaren van stagnatie tegemoet, na dit vette jaar krijgen we 70 magere jaren.

Reageer
gravatar

“Monopolie” in het vaderlands.

Toelichting

“Monopoly” is in ons land een spel.

Akke, je verwacht toch zeker niet dat overheden een spelletje met jou gaan spelen? Foei, wat een achterdocht. Dat had ik niet achter jou gezocht.

gravatar

Paulientje, Paulientje, als je corrigeert (overigens terecht) moet je wel de juiste persoon corrigeren.

gravatar

Nondedieu Akke, heb ik jou per vergissing te kort gedaan. Gek eigenlijk, want jij hebt een alledaags gezicht, zoals zovelen hier; heel anders dan Nondejus, die op een achterdochtige Kogelvis met kanariebekje lijkt.

gravatar

We wisten het al: behalve bang zijn dat de Chinezen komenlijkt nu het buitenlandse gevaar niet uit het oosten maar uit het westen te komen. En wat het inlichten van Ivo Opstelten betreft: Er dient wel te worden onderzocht hoe Riz Voedsel deze transactie gefinancierd heeft en of daarbij geen drugsgeld is witgewassen. Leuk onderzoekje voor de AFM lijkt me..

Reageer
gravatar

“Henk: “We krijgen er een gezinslid bij. Dat is sinds het eind van vorige eeuw niet meer gebeurd.””

En Marlène is elf, die is toch zeker niet in de vorige eeuw geboren!

Reageer
gravatar

Millennium, de 21e euw begon niet NA, maar met het begin van 2001. De jongste dochter des huizes is nu elf jaar oud, dus medio 2001 geboren. Zij is derhalve geboren in deze eeuw en niet -zoals gesuggereerd wordt- aan het einde der vorige eeuw. Op DIE manier je vlees vers willen houden geeft geen pas! Zijn dat soms Mexicanen?

gravatar

Te kort door de bocht Bus.
Als ze in november 2000 geboren is, moet ze nog 12 worden in dit jaar.

gravatar

Bij wijze van experiment geeft het huidige kabinet wietclub aandelen Ivo Opstelten uit. Maar ze schijnen slecht verhandelbaar te zijn. Wellicht moet er toch een internationale beursnotering worden aangevraagd.

gravatar

Aandelen Ivo Opstelten zijn incourante fondsen. Vroeger hadden we daarvoor Broekman’s Commissiebank. Zoiets hebben we nodig, want om met Ivo internationaal te gaan lijkt me overdreven.

gravatar

De vraag is wie zijn ziel verkocht heeft en plaats moet maken voor het nieuwe mannetje.
Dit lijkt mij overigens een minder vijandelijke overname dan gebruikelijk voor Mexicaanse begrippen.

Reageer
gravatar

@Redactie: kan nog worden toegevoegd tegen welke koers de aandelen alsnog zijn aangeschaft? Dit met het oog op de eventuele belangstelling die ik heb voor het doen verkopen van de aandelen van mijn schoonfamilie.

Reageer
gravatar

De vraag is: hoe positioneert uw schoonfamilie zich? Zijn ze maatschappelijk daadkrachtig of groen en blij of bezorgd geëngageerd? Misschien meer gezellig onderbuik of intellectueel cultureel? Ik zou u aanraden eerst een gedegen analyse te laten maken door deskundige om te zien waar de verbeterpunten liggen. Soms kan de aanschaf van een cavia, een weekendje zeilen of een serre een gezin substantieel opwaarderen.