LAKS: Opnieuw klachten over groepsverkrachtingen tijdens examens

Scholierenorganisatie LAKS zegt al 324 klachten binnen te hebben over onduidelijke vragen en luidruchtige groepsverkrachtingen tijdens de examens. Met LAKS-woordvoerder Bernard Kast praten we over hoe het komt dat dit aantal voor het derde jaar op rij gestegen is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

C’est le ton qui fait la musique. Au fond, beste reagenten, doet het er toe wat de inhoudelijke essentie is van een groepsverkrachting. Wat of wie is er groepsmatig verkracht? Minderjarige leerlingen-examinanten of examinatoren/docenten/leraren. Dat valt onder het Strafrecht, simple comme un jour. Maar wat nu als groepsmatig de Nederlandse Taal wordt verkracht of een van haar vier majeure multiculturele varianten? Treedt dan hier de communis opinio in het krijt? Zien wij ingezonden brieven dienaangaande? Ontwikkeld zich een brede maatschappelijke discussie? Neen! Ergo: verkrachte individuën krijgen -soms pas na jaren- juridische erkenning en de ware daders in het gunstigste geval soms ook pas na jaren hun straf, maar Onze Taal, hét bindmiddel tussen deze onsamenhangende multiculti-populatie; wordt dagelijks straffeloos verkracht, zowel door individu als groepsgewijs. Het wordt tijd dat een opiniërende autoriteit als Prof. Smalhout zich daar eens op werpt.

Reageer
gravatar

Dit is een jammere.
Ik zal niet zeggen dat je over verkrachting geen grappen mag maken, of luchtig mag doen. Maar het is geen satire meer als je luchtig doet over een onderwerp waar al lacherig over gedaan wordt. Die luchtigheid levert serieuze problemen op in de maatschappij, doordat de slachtoffers bv. bij niemand terecht kunnen omdat het toch niet serieus wordt genomen.

En daar mag je dan weer niks van zeggen omdat dat censuur zou zijn. Maar censuur is als ongewenste, afwijkende meningen worden geweerd om de status quo te handhaven. Hier wordt juist de status quo(verkrachting is grappig) bevestigd.

Dit is een gemiste kans van De Speld.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens.

Ik ben zeer gecharmeerd van de harde, soms morbide grappen die er in de Speld gemaakt worden en de vaak geestige commentaren, ad rem, eloquent en prikkelend.

Qua vrijheid van meningsuiting ken ik in principe geen grenzen. De enige grens die ik stel is mijn eigen grens.

En voor mijn gevoel is de Speld dit keer een grens overgegaan.

Een mea culpa zou de Speld sieren.

gravatar

Ik kan de humor van de Speld meestal erg waarderen. Maar dit vind ik toch te ver gaan. Verkrachting is een onderwerp waar je niet luchtig over doet.

Reageer
gravatar

Het is verschrikkelijk hoe onze dochter lijdt: vorig jaar heeft ze haar examen niet gehaald omdat alle meisjes in haar klas aan een ‘doorsmeerbeurt’ zijn toegekomen behalve ons schaapje. En dat ondanks al haar her-examens.

Nu zit ze dus voor de tweede keer haar best te doen maar wederom is ze niet aan de beurt gekomen vooralsnog. We maken ons ernstig zorgen over uitsluiting en welke gevolgen dit gaat hebben voor haar studentenleven.

Reageer
gravatar

Oei, dit artikel zoekt grenzen op. Een ongemakkelijk gevoel, bestaande uit lichte verontzetting en onverhoeds moraalriddergedrag, is wat rest.

Reageer
gravatar

Altijd weer krijgen wij de schuld. Nu is het Bernard Kast die ons weer discrimineert. Laatst nog werden wij beschuldigd van groepsverkrachting van Democratia in de tweede kamer. Ook in De Speld zijn wij herhaaldelijk belasterd met verkrachting van Verité.

Het moet onderhand genoeg zijn. Wij verkrachten tijdens examens enkel en alleen Silencia en dat doen wij in stilte!

Reageer
gravatar

De scholen zouden nog wat kunnen leren van de clubs waar al die scholieren al jaren komen: daar zetten ze expres de muziek zo hard zodat niemand last heeft van het lawaai van de groepsverkrachtingen.

Reageer
gravatar

Ja hoor, zijn gedwongen gangbangs tegenwoordig ook al ongewenst tijdens examens? Waar moet dat heen?
Zo zie je maar dat mondigheid van de studenten de wereld niet beter maakt.

Reageer
gravatar

Is het iemand opgevallen dat dit fenomeen begonnen is toen de examens biologie en muziek zijn samengebracht? Misschien is er geen verband hoor, het is maar een idee.

Reageer