‘Strenge winters moeten ingevroren worden’

'Het is de enige mogelijkheid om de winter te behouden'

Als Nederland de strenge winter van vorige week had ingevroren, dan was een Elfstedentocht misschien mogelijk geweest. Stichting Klimaatbehoud schrijft vandaag in de Volkskrant dat winters door invriezing in principe tot in het oneindige rekbaar zijn.

De groep klimaatwetenschappers wijst erop dat door de opwarming van Nederland de kans op een strenge winter steeds kleiner wordt. “Als we willen dat onze kinderen ook nog eens met een sneeuwbal kunnen gooien of over een Elfstedentocht kunnen speculeren, dan moet de overheid radicale maatregelen nemen. Alleen door invriezen kunnen extreem koude periodes voor toekomstige generaties behouden blijven.”

Het invriezen van het weer bevindt zich volgens de wetenschappers nog in een experimentele fase. “Het weer wordt met vloeibare stikstof afgekoeld tot min 196 graden Celsius. We hebben nog nooit een winter daadwerkelijk ontdooid, maar met toekomstige technieken moet dat in principe mogelijk zijn. Als we niets doen dan krijgen we nooit meer een Elfstedentocht, als we de winter invriezen is de kans erop in ieder geval groter dan nul.”

Verschillende landen hebben al bijzondere weersomstandigheden ingevroren. Zo heeft een aantal Amerikaanse staten de Indian Summer laten invriezen en probeert men elders de Arabische lente koud te maken. “Alleen zo kunnen we lokale, van het weer afhankelijke tradities door de klimaatverandering heen loodsen en ze voor toekomstige generaties beschikbaar houden.”

Staatssecretaris van Milieu Henk Bleker noemt de suggestie van de Stichting Klimaatbehoud interessant. “Ik ben blij met iedereen die met mij meedenkt. Voorlopig lijkt het mij echter voordeliger om in de toekomst strenge winters uit Oost-Europa te importeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

SIGMA – Stevig InGevroren Moeder Aarde

Als de ijstijd komt dan stuur ik jouw
ijsbloemen uit Amsterdam..
Als de ijstijd komt pluk ik voor jou ijsbloemen uit Amsterdam
Als ik weder ontdooi dan stuur ik jou, isjbloemen uit Amsterdam..

Reageer
gravatar

Sja als je het klimaatverhaaltje moet geloven dan zou minder CO2 leiden tot lagere temperaturen. Dat denkbeeld blijkt echter meer religie dan wetenschap te wezen. Wel jammer want MEER bomen zou minder CO2 betekenen en vervolgens zou die kou kunnen toeslaan…

Maar als we nou gewoon de kachel allemal wat tandjes lager zetten?! Alle btje helpen?

Reageer
gravatar

NIKS DAARVAN! We gaan geen winters conserveren. Niet door invriezing, niet door droogsealen, niet door op siroop zetten. Daar hebben we al ervaringen genoeg mee. Eén en al ellende!
Kan niemand zich dan meer de Koude Oorlog herinneren? Daarin kon het er heet aan toe gaan. Polen op siroop, kennen we ook beter dan ons lief is. (In de jaren ’80 stond Europa al op zn kop als er wat anti-Fries in de Oostenrijkse witte wijn zat)
En droogsealen? Heb je OOIT wel eens een liedje van die Seal aangehoord? Vre-se-lijk!!!!!! Houd de verhoudingen met Oost-Europa nog maar goed. Dan kan er mondjesmaat ijsco geïmporteerd worden.

Reageer
gravatar

Zo ingewikkeld hoeft het allemaal eigenlijk niet. Waarom hebben ze gewoon niet een elfsteden ijsbaan gebouwd. Kan makkelijk daar in het noorden, ruimte zat. En het ijs is altijd betrouwbaar, niet te dik en niet te dun en bespaart ook nog eens invries kosten.

Reageer
gravatar

“als we de winter invriezen is de kans erop in ieder geval groter dan nul.”

Als het groter dan nul word, dan dooit ‘t. Stomkoppen. As ‘t dooit dan giet ‘t nie oan!

Reageer
gravatar

Het is niet nodig om in te vriezen. Er begint een nieuwe ijstijd. Die is al in 2007 voorspeld door Professor Doctor Kees de Jager.

zie onderaan bij:
http://www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-klimaat

onderaan onder de kop: Nieuwe kleine ijstijd op komst?

….. na omstreeks 2011 zeer sterk in activiteit omlaag zal gaan. Wij vermoeden dat er een nieuw nieuwe Kleine IJstijd kan komen ……

Weg met al die invries ideeën, hadden we de afgelopen warme periode maar ingevroren.

Reageer
gravatar

Daar gaan we weer; Oost-Europese Friezen hierheen halen en onder Friesonterende omstandigheden hier laten werken voor een schijntje. Als straks onze eigen Friezen zonder werk komen te zitten zeggen dat ze te lui zijn om onder de koeien vandaan te komen en ze dwingen om met behoud van uitkering de ijsdikte te meten.

Reageer
gravatar

Bij -196 hadden we natuurlijk ook al lang een elfstedentocht gezien, dan kan je in principe met een gerust hart over een nacht ijs, zelfs met een paar duizend man.
Misschien is het ook een idee om mooie droge en zonnige zomers te conserveren voor de toekomst, ook die schijnen namelijk steeds zeldzamer te worden…

Reageer
gravatar

Prof. dr. Bert Bokhoven zouden we hierover eens dienen te raadplegen. Hij zal ongetwijfeld op een prachtig idee komen als een diepvrieskist om heel Nederland aan te brengen zodat we gemakkelijk de temperatuur ergens op permanente vriesstand kunnen zetten. In Friesland bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de Waddenzee hier voor uitermate geschikt is. Lenie het Hart ziet wel mogelijkheden om zeehonden in te zetten als sledehonden… en er zijn er immers genoeg volgens Ecomare! Sterker nog, zij gaan zich richten op blindegeleidezeehonden. Dit voorkomt het blindelings in een wak rijden. Bij de rederij Doeksen die er nu nog doorheen vaart staat al een zeehondenlogo op de boot. Over visie gesproken. Echter nu zijn ze nog ijsbreker dus spelbreker. En worden eindelijk die eilanden er eens bij betrokken. Als ontwikkelingshulp kun je denken om zeehonden in te zetten als hulphonden.

gravatar

Goed idee, maar geef de winter dan zijn eigen reservaat. Dat kan dan bestaan uit Amsterdam en alles ten Noord-Oosten ervan. Friesland kan zijn Elfstedentocht krijgen, en alleen in Amsterdam heb je dan winterse stads-ellende, maar die klagen toch altijd, dus dat levert dan ook gelijk de beelden voor het journaal op.

Reageer
gravatar

als we strenge winters uit het oosten gaan importeren moet er wel een meldpunt bij als er overlast van komt! Er is altijd wat met die strenge winters.

Reageer
gravatar

Hoewel het idee van het invriezen van diverse weerssituaties best interessant is, wil ik toch een kritische noot plaatsen. En dan bedoel ik de effecten op langere termijn. Misschien dat je op korte termijn een leuk succesje boekt met een incidenteel opgewarmde Elfstedentocht of eventueel een echte leuke zomer met een graadje of dertig waarbij ik mij het beste thuis voel, toch moeten we niet vergeten, dat we spelen met moedertje natuur. En het is vrijwel zeker, dat moedertje daar zo blij mee is. Sterker nog, zij zal ons beschouwen als een soort motherfuckers die haar van alle kanten proberen te nemen en zal volgens mij keihard terugslaan.
Ik het daarom misschien een goed idee om een wereldconferentie te beleggen om mondiaal af te spreken, dat we afzien van dergelijke idiote ideeën?

Reageer
gravatar

Het is een idee, heer Carrotte. Een mooi idee zelfs, met hoogstaand niveau van aandoenlijkheid en verregaand vertrouwen in de mensheid.

Het is zelfs een beter idee dan het zotte idee om middels schoorsteenwerking overtollig CO2 het heelal in te sluizen, of het ronduit idiote idee een zonnereflector rond de aarde te leggen.

Het mooiste van uw idee is eigenlijk dat het al uitgevoerd wordt.
Aan het feit dat men op deze conferenties bijkans elkaar de hersenen inslaat vanwege zelfbenoemde doch niet bestaande expertise, lijkt mij al voldoende bewijs dat Moeder Aarde bezig is haar gram te halen. En U dacht toch zeker niet dat het niet doorgaan van die tocht toeval was?

We kunnen natuurlijk ook opteren voor een klimaat neutrale oplossing en de elf steden waar het omgaat exporteren naar Rusland. En kinderen sneeuwballen laten gooien: we weten wat daarvan komt: crimineel gedrag.

gravatar

Dank heer Jeetje voor uw bijzonder enthousiaste onthaal van mijn gelanceerd idee. En gesteund door uw schouder aan schouder staan met mij, hoop ik dat de hoogmoedige ideeënarme beus showfeurs van deze wereld met hun eeuwigdurende niet aflatende denigratie van wereldreddende ideeën eindelijk tot inkeer komen.
Nogmaals heer Jeettje, DANK!! Ook moedertje natuur zal u dankbaar zijn.

gravatar

Hoho, heer Carrotte, nu niet te hard van stapel: schouder aan schouder staan? Als moedertje natuur mij wil belonen kan dat uitstekend met een prettig warm klimaat, waarin ik al liggende in een hangmat aan een tropische cocktail lurk.
Enig ander activisme is mij vreemd.

gravatar

Moeder Natuur als MILF, hmmmm….. op zich een interessant idee. Bovendien vind ik ook het idee, dat Erik huilebos met zijn zwarte schaatspak en zijn klapperende noren koppie onder gaat in een schier kokende Bonkevaart, staat mij ook wel aan. Prins Pils, met zijn papieren windjas, gesponsord door smerige viezeretten, die zich tevergeefs een goed heenkomen tracht te klunen van het overkokende Slotermeer staat mij ook wel aan.
De goedkope Sonnema, die verdampt aleer het in de armoedige glaasjes geschonken is bevalt mij. En wat te denken van dubbel gestookte Weduwe Joustra? Ha! Elfstedentocht bij temperaturen, welke in de droge sauna niet Miss Staan. Moeder Natuur als MILF, ik zie het wel zitten met haar!
(Terugslaan doet zij ongetwijfeld, maar wel naar ene Carrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrotttttttttttttte)

gravatar

Vacuum trekken en dan sealen zou nog beter zijn, echter het vacuum trekken kost evenveel energie als invriezen, daarom zal het wel bij het voorstel van Desill U.Sionist moeten blijven.

Reageer
gravatar

Volgens is sealen een betere techniek.
Het afkoelen tot minus 196 graden Celcius is al in 2009 onderzocht en verworpen 1). De hiermee gepaard gaande thermische spanningen geeft een te grote biologische druk op de lokale vegetatie. Vreemd dat dit totaal weer vergeten wordt. Broddelwerk heren.

1) The assumption and preservation of artic frosting by deepcooling techniques. Dr. F. Roster & Dr. F. Reeze cs.

Reageer