Basisschoolleerling krijgt ‘prima’ voor opstel stalinistische SP

"Een groene krul en een sticker geven wij niet zomaar."

Een leerling van OBS De Kikkersprong te Doetinchem is vorige week royaal beloond voor zijn opstel over de Socialistische Partij. De 8-jarige Sem Verlist betitelde de huidige staat van de partij als ‘derde fase op weg naar totalitair stalinisme’ en kreeg daarvoor een ‘prima’.

“Bij de beoordeling van het werk speelt mijn eigen politieke mening absoluut niet mee”, aldus docente Sandra Veukels. “Wat voor mij de doorslag heeft gegeven is de moed om een gevoelig onderwerp aan te snijden. Sem neemt geen blad voor de mond, ziet parallellen in de geschiedenis en benoemt deze. Hij maakt gebruik van gedegen argumentatie en weet ook nog eens op briljante wijze zijn standpunt te formuleren. Een groene krul en een sticker geven we niet zomaar.”

Volgens Sem is de SP in haar huidige situatie ‘stom’. “In Rusland hadden ze vroeger dus ook een partij met een rode vlag en toen was daar Stalin de baas en die deed van doodmaken en zo.” De pientere leerling ziet parallellen met de jaren ’30, toen stalinistisch Rusland in de derde fase van een totalitair bewind kwam. “Je ziet Emile Roemer wel veel lachen, maar eigenlijk wil hij dat iedereen doet wat hij zegt. Zo was dat toen ook met Stalin. En dat is de derde fase, zegt papa.”

Juf Sandra roemt de wijze waarop haar leerling externe bronnen raadpleegt. “In tegenstelling tot andere leerlingen, die alleen vertellen vanuit hun eigen perspectief, neemt Sem de visie van zijn vader mee in zijn betoog. Aangezien deze een ruime ervaring heeft als VVD-raadslid in onze gemeente kunnen we spreken van een deskundige bron van informatie.” Daarnaast prijst Sandra het heldere taalgebruik van haar leerling. “Sem spreekt bijvoorbeeld niet over een ‘agressieve collectivisatie van goederen’ maar over ‘dingen die van iedereen zijn’. Een knappe vertaalslag die geprezen dient te worden.”

SP-leider Emile Roemer heeft geschokt gereageerd op de beoordeling van het opstel. “Dat dit blijkbaar op onze scholen gebeurt geeft te denken. Dit kabinet bezuinigt op de leerlingen die net even wat meer aandacht nodig hebben en dat beleid krijgt nu een gezicht.”

Op de spelling van Sem heeft Sandra nog wel wat aan te merken: “Het gaat in groep 5 wel om de basisvaardigheden en daar is nog enige verbetering mogelijk. Daarom is het geen ‘uitmuntend’ geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jacob; heb je verdorie wéér je pilletjes niet op tijd ingenomen. Je ziet de rampen die dat veroorzaakt: nu haal je al -in één beweging- kapitalisten en socialisten door elkaar. Oracle werkt om te verdienen, van alles en iedereen, Bill Gates kan straffeloos de helft ($ 26.000.000.000,-) van zijn vermogen weggeven; dat is allemaal tax-deductable, beste jongen. En vergeet niet: het kapitalisme is niet geschapen om ideale samenlevingen te scheppen. Het dient uitsluitend om weinig mensen nu de hemel op aarde te bezorgen en om heel velen daarvoor te laten bloeden. Die komen daar dan wel ná hun dood. Tenzij zij -vóór die tijd- ten prooi vallen aan wereldlijke of katholieke overheden.

Reageer
gravatar

Valt toch op dat de links versus rechts discussies hier gevoerd bijna altijd ontaarden in beledigingen aan het adres van diegenen die kritiek hebben op het socialisme. Dit voornamelijk door “academici” die, zich moreel en intellectueel superieur voelende, menen dat zij mensen met een afwijkende mening, weg kunnen zetten als non-valeur. Strak vasthoudende aan hun verouderde politieke filosofie wordt elke criticaster als vanzelfsprekend in de PVV hoek gezet. Sus Minervam docet.

gravatar

Vreemd dat de door mij genoemde feitelijkheden niet weerlegd worden. Gelukkig dat huisjes minder waard worden, wat wil je nou dat de toekomstige generatie(s) 2 million voor een doorzon woning moeten dokken zodat de babyboomers kunnen rentenieren in Spanje?

Socialisten moeten het echt hebben van vliegtuigspelletjes (daarom zijn het zulke goede vriendjes met bankiers). Ipv gewoon sparen voor je huis, .., welnee …hypotheek-debt-enslavement voor 40 jaar minimum is de manier my de socialisten.

Mobieltjes zijn leuk, weer een speeltje wat de danken is aan de commie telecom ingineurs van Cuba/Noord Korea…uuh oh wacht…

Reageer
gravatar

“Vooral Apple heeft het werk voor hongerlonen uitbesteed aan de derde wereld.”

mmm, de gemiddelde Oracle consultant (Al 600.000 gecertificeerden wereldwijd) (India, Phillepijnen , whatever) heeft een wereld marktprijs van 27 USD per uur,…, wat is daar hongerig aan?

Een Webdeveloper zit op 15USD per uur. (Westerse 200 uur per maand=3000 usd salaris per maand).

En dat zonder allemaal zonder vakbondjes.

Toch jammer dat Billy Gates, Larry Ellison,.., toch zulke klootzakken zijn die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Toch?

Reageer
gravatar

Je lijkt jouw grote blonde lijder (aan demonisering) wel. Die blijft ook alles tot in de eeuwigheid herhalen.

Kom, doe eens origineel en verzin op jouw niveau eens wat er echt toedoet. Dat het huisje van jouw mama en papa dankzij de neo-liberalen steeds minder waard wordt bijvoorbeeld. Of dat je minder zakgeld dreigt te krijgen. Stel je voor dat je drie minuten per maand minder kan bellen met jouw mobieltje!

gravatar

“Vooral Apple heeft het werk voor hongerlonen uitbesteed aan de derde wereld.”

mmm, de gemiddelde Oracle consultant (Al 600.000 gecertificeerden wereldwijd) (India, Phillepijnen , whatever) heeft een wereld marktprijs van 27 USD per uur,…, wat is daar hongerig aan?

Een Webdeveloper zit op 15USD per uur. (Westerse 200 uur per maand=3000 usd salaris per maand).

En dat zonder allemaal zonder vakbondjes.

Toch jammer dat Billy Gates, Larry Ellison,.., toch zulke klootzakken zijn die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Reageer
gravatar

Ach wat leuk; we hebben weer een ADHD-ertje. Zo vol van opgekropte woede dat fatsoenlijk en correct weergeven van gedachten niet meer tot de mogelijkheden behoort; het blijft altijd lachen.

Het is ook altijd grappig dat deze figuren zelf feiten fabriceren en dan anderen er van beschuldigen ze niet te weerleggen. Nee, knul, zo werkt het niet: jij verdraait de boel, niet die anderen.
Wij hoeven niets te bewijzen: jij moet jouw “feiten” staven.

Neem de goede raad in acht: blijf bij ‘Geen Stijl’, daar kun je je ei kwijt bij hooligans van hetzelfde domheidsgehalte – hier gaat het zeer doen als we je aan de hand meenemen in de grotemensenwereld: je weet wel – de echte.

gravatar

Dat “fascistische” gedachten goed heeft 800 miljoen Chinezen boven de armoede grens getrokken, het enige wat socialisten gedaan hebben is ongeveer 100 miljoen mensen vermoord in gulags, “heropvoedingskampen”,.., en andere “experimentjes”.

Reageer
gravatar

Beste vent,

Slaap jij altijd bij het vak wereldoriëntatie op jouw school?

Waarom verwar jij de regimes van Stalin en Mao met socialisme? Hun machtswellust en eigenwaan waren zelfs lijnrecht tegen de ideologie van Karl Marx, die toch echt democratie, vrijheid, broederschap en gelijkheid behelst. Je kunt jezelf wel een wijsneus noemen, maar dan ben je het nog niet.

Ik vrees dat jij gedachteloos meehuilt met de wolven in het populistische bos, daarom kan ik jou verwijzen naar een plaatsje op internet die meer geschikt is voor jou dan de Speld: telegrof.nl

gravatar

@Commie

Steve Jobs and Bill Gates habben meer banen (salaris gemiddeld > 100k) gecreerd dan welke socialistische vakbond ter wereld dan ook, en ooit zal doen.

Nuff said!

Reageer
gravatar

quote:”…slechts het feit dat u er gebruik van kunt maken met uw rudimentaire opleiding is te danken -en helaas tegenwoordig te wijten- daar aan…”

Produkten worden beter en goedkoper door technische innovatie,…, niet door jat-ideologien.

Quote:”..Ja, de Socialisten stemden tegen omdat die wet hen niet ver genoeg ging. De wet voorzag in het niet mogen werken ONDER de 12-jarige leeftijd…”

Kom nou man, de socialisten van toen waren geinterreseerd in hogere lonen voor de kids,.., om zodoende het totale inkomen van het arbeidersgezin omhoog te krikken. Voor vele liberalen was deze staatsinterventie natuurlijk van den boze…. omdat het een zekere dwang wordt opgelegd inzake hoe ouders hun kinderen willen opvoeden. De gemiddelde arbeider van toen (en nu ook nog een beetje) wordt pissig als zoon/dochter een hogere opleiding volgt dan pappie/mammie.

Reageer
gravatar

U hebt een rijke fantasie, laten we het daar maar op houden.
Ik voor mij houd me liever aan de feiten en doe niet aan ‘hineininterpretieren’ van giftig jaloers fascistisch gedreven gedachtengoed.

gravatar

Zo jammer dat u zich zo verschrikkelijk als domme PVV-er laat kennen.

Nooit heb ik beweerd dat de hele ICT aan socialisten te danken is: slechts het feit dat u er gebruik van kunt maken met uw rudimentaire opleiding is te danken -en helaas tegenwoordig te wijten- daar aan.

Verder komt u met een ongefundeerde aanval op de KPN, waarbij u waarschijnlijk de vroegere PTT op het oog hebt, even vergetende, of waarschijnlijker: wegkijkende van, het feit dat door de private providers jongeren diep de schulden zijn ingetrokken.

En voorts Van Houten.
Had u zich wat meer om feiten bekommerd en in plaats van mij tot leugenaar te bestempelen en even gecheckt of u dat kan waarmaken, had u niet zo’n brutaal hoge toon aangeslagen.

Hoewel ik besef dat feiten en nuances er voor PVV-ers weinig
toe doen, toch maar een poging.

Ja, de Socialisten stemden tegen omdat die wet hen niet ver genoeg ging. De wet voorzag in het niet mogen werken ONDER de 12-jarige leeftijd. Nu weet ik niet of u persoonlijk vindt dat kinderen vanaf 12 jaar geen kinderen meer zijn maar gewoon als werkvee mogen worden gebruikt, die socialisten van toen in ieder geval niet.

En hoe kregen zij gelijk: kinderarbeid onder de 12 jaar ging gewoon door omdat er niet werd gehandhaafd: daar voorzag die wet niet in.
Pas met de invoering van de Leerplicht stopte dat soort kinderarbeid, omdat kinderen geacht werden op school te zitten.
En nog werd die Leerplichtwet met de kleinst mogelijke meerderheid aangenomen omdat Graaf Schimmelpenninck van zijn paard was gelazerd en zodoende verhinderd was tegen te stemmen.

Dus als er iemand dom genoemd mag worden hier, ik zou zeggen: kijk eens in de spiegel, genie.

Reageer
gravatar

Quote:”…Het blote feit dat u hier een tekstje kan typen wil zeggen dat u iets van een opleiding genoten heeft en geld genoeg heeft om een computer met internetverbinding te betalen. Dat heeft u aan “links” en ‘linkse CAO’s te danken:…”

>>> Internet, computers and technische innovatie hebben we aan socialisten te danken? WHAHAHAHAHAHA.. Als Nederland KPN nog staatsmonoplie had dan waren de GSM’s nog 4000 euro per stuk, ipv 30 euro wat het nu is.

Quote:”…Gelijk van school af de fabriek in, zo ongeveer.
En die kant dreigen we weer op te gaan…”

Liegen over de geschiedenis kunnen de socialisten als geen ander, de “van Houten wet” (schoolplicht voor kinderen) kwam van een VVD-er. en het grappige was dat de vakbonden in die tijd er FALIKANT tegen waren… Tja,.., gepeupel dient dom gehouden te worden anders leren ze bijvoorbeeld “geschiedenis” iets wat jij nog moet doen.

Reageer
gravatar

LOL… De Speld blijft geniaal. Bijna net zo grappig zijn de reacties van mensen die hier nog serieus hun vooroordelen over en weer naar elkaar lopen te smijten. Onbetaalbaar.

Reageer
gravatar

Een beetje meer historisch besef zou u geen kwaad doen: het scheelt nogal of je geld moet betalen aan gasten die al meer hebben dan ze op kunnen maken en het dan maar oppotten en onttrekken aan het economisch verkeer, dan wel nóg meer geld willen creëren met hedge funds en zo de economie en de samenleving helemaal naar de gallemiezen helpen, of dat je geld betaalt wat aan nuttige, maatschappelijke doelen waar iedereen wat aan heeft besteed wordt.

Het blote feit dat u hier een tekstje kan typen wil zeggen dat u iets van een opleiding genoten heeft en geld genoeg heeft om een computer met internetverbinding te betalen. Dat heeft u aan “links” en ‘linkse CAO’s te danken: als “rechts” zijn zin had gekregen vorige eeuw, was u waarschijnlijk niet in die positie geweest. Gelijk van school af de fabriek in, zo ongeveer.
En die kant dreigen we weer op te gaan.
Lollig is anders.

Overigens grappig dat u linkt naar anarchiel: als er iets links is , dan is dat het anarchisme wel. Niet voor niets is er de kreet: “elke anarchist is een socialist, maar niet elke socialist …”

gravatar

Kan later zo de politiek in!

F-kking linkse elite laten ook iedereen werken om belastinggeld op te slurpen. En dat noemen ze vrijheid. Wat mij betreft is het gewoon Slavernij Partij.

Reageer
gravatar

Grappig.
Het eerste heb ik wel eens gedaan: weglopen van een klote-baas. Toegejuicht door de vaste arbeiders. Maar ja, ik was student en uitzendkracht.
In een ander geval werd ik weerhouden door mijn machinemaatje: “Ik heb een vrouw, kinderen en een huis. Ik kan niet weg.” “OK, je hebt een punt. Ik houd me rustig.”

gravatar

Goh, zo leer je elke keer weer wat bij:alle productiekapitaal is in linkse handen! Wie had dát nu durven denken?
Dus dat betekent dat Kamp van de VVD óók eigenlijk links is, Boele Staal -u weet wel, de vriendelijk liegende bankier – is links,Rutte is links, ach wie niet is links? Zelfs Geert heeft er niks op tegen dat iedereen tot vlak voor zijn dood aan de lopende band staat – zolang hij het maar niet is, en is dus links.

Nee dit is echt een héél vruchtbare discussielijn.

gravatar

@Jooker: werken om belastinggeld op te slurpen? Het is een schande! Knattargak!
Belastinggeld moet gewoon zonder werken opgeslurpt worden!

gravatar

@ Jacky, 10:32,

” dat Emile hier geschokt op reageert, terecht!!! Want je kunt hem niet met Stalin vergelijken, want dat is hij niet!!! Hij wil de mensen echt helpen en zijn lach is echt. Hoe hij is is echt en hij dient het volk en wil de mensen helpen. En hij wil Nederland beter maken en alles beter verdelen.”

… Juist ja. Alles beter verdelen…
En dus de al torenhoge belastingen in dit land nog maar ‘ns flink verhogen zodat de fijne SP NOG meer geld van hardwerkende hollanders naar uitzuigende nietsnutten kan delegeren. Toch? Ga toch weg. De naïeve partij-indoctrinatie straalt van je af. Nogmaals, de SP heeft altijd de verschrikkelijke genocides en misdaden die gepleegd zijn door s’werelds socialistische regimes gebagetaliseerd of simpelweg genegeerd.

Socialisme: het(met bakken) uitgeven van andermans centen.

Reageer
gravatar

Meneer met de onvervalst Nederlandse naam: Beter verdelen, inderdaad.
De standaarduitdrukking is HN, Hardwerkende Nederlanders, niet HH, Heil Hitler of ook wel Hardwerkende Hollanders. En de uitzuigende nietsnutten, als daar zijn falende bankiers met bonussen, zijn ook gewoon Nederlanders.

gravatar

Dat kereltje verdient een mooie beloning( een racebaan of zo…) en zijn vader een pluim in zijn hoed.
Het flagrante ontkennen van de miljoenen slachtoffers die het socialisme tot nu toe heeft veroorzaakt, door de SP, grenst aan het criminele. De koppen massaal in de kop blijven steken voor de hel die het socialisme is, zou strafbaar gesteld moeten worden.

Reageer
gravatar

Schitterende satire. Leuke reacties hier ook wel.
Ben zelf meer van het serieuze maar moest wel lachen om dit:

Die passage [over Bosma] is een vrij belangrijk onderdeel van zijn betoog en staat net voor het zinnetje waarin de student het heeft over de “General considerations speech”. Het duurde een paar seconden voor ik door had dat daarmee de Algemene Beschouwingen bedoeld werden. Het bracht herinneringen bij me boven aan Jacques Plafond uit het VPRO-radioprogramma Ronflonflon van enkele decennia geleden: “Je kunt rinkelen mijn be-e-e-el, rinkel mijn bel”.

Reageer
gravatar

Hmm, dus dit kind heeft ‘meer aandacht’ nodig Emile Roemer?? Waarom dat dan als zijn opstel niet slechter is dan dat van andere kinderen? Waarschijnlijk vanwege het onderwerp oftewel de mening van dit kind. Want zoals deze 8 jarige het zelf zegt:

‘Je ziet Emile Roemer wel veel lachen, maar eigenlijk wil hij dat iedereen doet wat hij zegt.’

Als je dan kinderen die een andere mening hebben ‘meer aandacht’ wilt geven dan lijkt het er wel meer op. Wat versta je onder ‘meer aandacht’, pro SP propaganda op scholen??

Reageer
gravatar

Wat ongelooflijk ziek dit zeg!!! Hoe kun je de SP nu met Stalin vergelijken. Nou juf Sandra, je had dit moeten afkeuren. Ik ben zelf een socialist en mijn nekharen gaan overeind staan bij dit bericht. En dat deze site dit durft te plaatsen.
Ook heel ziek van die vader om dat kind die gedachten toe te spelen. Ja, dat Emile hier geschokt op reageert, terecht!!! Want je kunt hem niet met Stalin vergelijken, want dat is hij niet!!! Hij wil de mensen echt helpen en zijn lach is echt. Hoe hij is is echt en hij dient het volk en wil de mensen helpen. En hij wil Nederland beter maken en alles beter verdelen.

Reageer
gravatar

Klapklapklapklap – applaus!!!
Maarre, moet Emile dan op Stalin lijken om hem ermee te vergelijken?
Hij heeft geen snor en spreekt geen Russisch (neem ik aan), maar dat kan verholpen worden, en dan gaan we vergelijken?

Enne; we hebben toch al twee iemanden die Nederland beter willen maken? Knulletje Rutte en Gebleekte Geert: is er dan nog wel ruimte voor Emile?

gravatar

Ja hoor, Jacky. Zijn lach is echt. Knap dat je dat kan weten. Hoe was het ook alweer? Huilt iemand omdat hij verdriet heeft, of heeft iemand verdriet omdat hij huilt? Had iets met “labeling” te maken.

gravatar

Of ik Sandra Veukels nog ken? Of ik Sandra Veukels nog ken! Dat wicht deed acht jaar over de kweekschool, die toentertijd drie jaar duurde. Gouden lepel in de mond hé. Zo ging dat in die tijd met een dochter van een wollen-dekensfabrikant. Broers allebei op de Handelshogeschool. Ze moest over de eindstreep, al moest ze eroverheen worden gesleept door mijnheer pastoor zelf. Zodoende dus.

Reageer
gravatar

Stomme redactie van de Speld,

Wat doen jullie toch achterlijk. Net doen of een moderne jongen van acht een idioot handschrift heeft. Dat is weer zo typerend voor een stelletje ouwe lullen die niet met de tijd meegaan. Alsof iemand uit groep drie nog met de hand schrijft!

Doei,
Paulusje met de weemoedige blik

O ja,
Mijn stomme zusje smst mij zojuist dat ze Semmetje Verlist kent van Facebook en Twitter.

Reageer
gravatar

Die Stalinistische Partei onder leiding van Obersturmbahnführer Römer neemt de macht over, Sieg Heil! Ik heb het altijd al geweten; nog wat steun van de Partij voor de Arabieren, de Partij voor de Roofdieren en Gek Links en tsjakkaaa; Che Guevara. Pol Poth en koekiemonster staan op uit hun graf!

Reageer
gravatar

Toch is er op deze prachtige scriptie wel iets af te dingen. Mussolini was kaal, onze dierenvriend had een snor, bovendien spraken ze geen van beiden met een Limburgse tongval. Dus om nu te zeggen dat onze fundamentalistische antimoslimlimbo fascistisch is, dat lijkt me wetenschappelijk niet houdbaar.

Reageer
gravatar

Nu puzzelt u mij, Expert, want ik kan in de referentiële data de namen waar u op doelt niet terugvinden.
Bovendien vind ik het een gemis in deze studie dat Lenin, Trotski en Raskolnikov ontbreken.

En wat te denken van Volendammer Jan(tje) Smit? Deze schijnt in de nog op te nemen rolprent “Bombardement” (op Rotterdam) een hoofdrol te gaan vertolken.
Met enige extrapolatie had deze jeugdige historioloog dit moeten voorzien én vermelden: het proefschrift was dan echt áf geweest.

Overigens hoop ik van harte dat men niet zo ver gaat voor deze film het nog eens dunnetjes hier over te doen: het geeft zo’n rommel. Misschien kan er in Volendam iets replica-achtigs gezet worden?
En dan wel historisch juiste 500-ponders gebruiken, raad ik ze aan. Als eerste scene, scheelt weer een hoop gedoe in de montage.

gravatar

Die buitengewoon houterige krul verraadt een ongeoefende hand. Bovendien zou geen enkele juf van groep 4 het woord “prima” met drie hoofdletters schrijven. Het lijkt mij een falsificatie.

Reageer
gravatar

Nu moet u niet ineens oude koeien uit de sloot zeiken. Hieruit blijkt de diversiteit van onderwijs, en dat kan niet genoeg geroemd worden.

Originaliteit is overigens een doodzonde waar ons onderwijs zich gelukkig niet meer aan bezondigt, het siert De Speld de tijdsgeest zo goed aan te voelen.

gravatar

Ik vind het best zielig dat er zoveel aandacht aan wordt besteed, het is een kind in groep 5. Het opstel is goed geschreven voor iemand van zijn leeftijd, al is het misschien niet helemaal waar. Onnodige drama uit de politiek komt weer eens naar boven

Reageer
gravatar

Valt me tegen van de auteurs dat het citaat dat in het stuk staat, overduidelijk foutief is weergegeven.

Het moet namelijk zijn:
“Vroeger was er in rusland ook een partij die haden een rode flag. De lijder van hun heete Stalin die was echt meega stom want die deed van doodmake enzo.”
In plaats van:
“In Rusland hadden ze vroeger dus ook een partij met een rode vlag en toen was daar Stalin de baas en die deed van doodmaken en zo.”

Waar moet het heen met dit medium als we niet eens meer kunnen vertrouwen op waarheidsgetrouwe berichtgeving?

Reageer
gravatar

Waarmee men die kinderen al niet mee belast! En op zo een jonge leeftijd: dat is toch de tijd om diefje-met-verlos te spelen? Tikkertje, verstoppertje?

Ook prima voorbereidingen op het harde bestaan dat hen wacht in de politieke carrière, maar dan spelenderwijs.
Om nu al de kleine in het diepe van de theorie te gooien grenst aan kindermishandeling.

Bij nader inzien vraag ik mij nu wel af of deze spelletjes op een OBS thuishoren: het zit allemaal enigszins aan de rechterkant van het spectrum, merk ik op.

Reageer
gravatar

Alle uitingen betreffende onze Grote Leiders worden door ons met belangstelling gevolgd. Zo ook dit schrijven, met dank aan dhr. G.W. die via de KGB-hotline de melding doorgaf.

Ik ben vooral zeer verontwaardigd over het feit dat een nietszeggend politiek groepje uit Gallandija met hoofdletters wordt aangeduid, terwijl een groot leider als Stalin met een kleine letter wordt geschreven.

In mijn beoordeling zou de eerste regel van dit epistel al geleid hebben tot een forse rode streep door het geheel en een enkele reis naar Siberië.

Sem Verliest, dus.

Reageer
gravatar

Dit moet toch eens verder uitgezocht worden. Kwam Agnes Kant niet uit de buurt van Doetinchem? Is hier niet sprake van een persoonlijke vete VVD/SP die over het hoofd van een onschuldig kind wordt uitgevochten? En daarbij ook nog dit: het nichtje van Agnes Kant zit bij Sem in de klas en heeft neen gezegd toen Sem verkering met haar wilde. Zo klein kan dus VVD politiek zijn!

Reageer
gravatar

Dit onderzoek van Sem wijst erop dat de PVV gelijk heeft. De wetenschap is ook maar een mening en daarom moeten alle subsidies naar het onderwijs stoppen. Daarvoor kan Henk meer bier kopen.

Reageer
gravatar

Wanneer de revolutie uitbreekt en het bloed der pluchebekleeders de straten rood kleurt, dan nog zal het toverwoord in de straatinterviews van de nieuwsuitzendingen ‘gezellig’ zijn; “nou-uh vooral-uh daar-uh bij de-uh onthoofdingen ook-uh erruhg gezellig”.

gravatar

De OBS De Kikkersprong voegt zich met deze beoordeling duidelijk in het rijtje van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim en KU in T. Het is dan mischien niet direct fraude, maar toch zeer zeker een te lichte beoordeling van deze thesis. Een ieder die de afgelopen jaren met een diploma van deze onderwijsinstelling is gekomen, zou zich ernstig zorgen moeten gaan maken. Het kan niet anders of de onderwijsinspectie zal dit instituut aan een grondig onderzoek moeten onderpen, met alle gevolgen van dien voor de alummni….

Reageer
gravatar

Van Bralhuysen, de PVV Leider heeft gelijk. Hij is zelf verzonnen, en zijn Partij ook, net als Henk en Ingrid. Ze bestaan niet. Dus zijn ze ook geen cryptofascisten.
Het is helemaal geen partij van volgeblazen woorden en ideologische leegte.
Dit soort onderzoek aan de KUT is de ultieme vorm van demonisering.
Hoe durven ze!
Het is maar goed dat Henk en Ingrid (die niet bestaan) geen kranten lezen, maar plaatjes kijken in de Telegraaf.

Reageer
gravatar

Hierbij de bron van het artikel, waarmede blijkt dat ook de Speldredactie niet geheel van plagiaat gevrijwaard blijft:

(NU.NL 6/1/2012)

TILBURG – Een student van de Universiteit van Tilburg heeft een 10 gekregen voor een bachelor thesis, een soort scriptie, waarin hij betoogt dat de PVV een fascistische partij is. Arabist Jan Jaap de Ruijter, verbonden aan de universiteit en begeleider van de student, heeft dat vrijdag bevestigd. Hij was de eerste begeleider van de student in Liberal Arts en Sciences, en stelt dat deze zijn werk ”op briljante manier” heeft gedaan.

De tweede lezer, prof. dr. Jan Blommaert, was het met het oordeel eens. Vandaar de 10, stelt De Ruijter.

De student heeft, aan de hand van werk van de Amerikaanse historicus Robert O. Paxton over de vraag wat fascisme is, een vergelijking gemaakt met de PVV. Paxton onderscheidt volgens De Ruijter een aantal stadia in het ontstaan van fascisme.

”Volgens de student zit de PVV nu in het tweede stadium, namelijk dat van stabilisatie, waarin de partij een zekere machtspositie heeft gekregen. De eerste fase, waarin een partij of beweging aan de macht kan ruiken, is gepasseerd, zegt de Arabist.

Omstreden

Volgens De Ruijter is er niets omstredens aan de kwestie. ”Een student is geïnteresseerd in het onderwerp fascisme. Hij schrijft een thesis over een maatschappelijk gevoelig onderwerp en doet dat op briljante wijze. Dus krijgt hij een 10. Wat is daar raar aan?”

Als er ophef over zou ontstaan, zegt dat volgens de Arabist iets over de manier waarop de maatschappij omgaat met onderwerpen als de PVV en het debat over fascisme.

Stapel

PVV-leider Geert Wilders reageerde vrijdag op Twitter: ”Op de KU in T zijn ze allemaal Stapel”.

Wilders verwijst naar de affaire rond Diederik Stapel, de voormalige hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg die jarenlang data en gegevens bleek te hebben verzonnen en die gegevens ook publiceerde in artikelen.

Reageer
gravatar

Een bachelor thesis ofwel een soort scriptie.
In mijn tijd was een thesis nog een proefschrift, waarmee een doctorandus, ingenieur of meester bewees dat hij een originele bijdrage aan de wetenschap kon leveren. Na succesvol verdedigen daarvan kreeg hij of zij de titel doctor.
Van cijfers was geen sprake, hoogstens kreeg je lof of de hoogste lof: cum laude of summa cum laude.
Maar de scriptie van een kandidaats een thesis noemen? Mijn broek zakt ervan af. De moed zinkt me in de schoenen. Mijn klompen breken ervan.

gravatar

En dan: een arabist die een scriptie over een Nederlandse partij, eventueel binnen Europees verband in het verleden, behandelt, is ook vreemd.
Arabisten horen de islamisering van Europa in de toekomst te bevorderen, niet het fascisme uit het verleden en heden te (laten) beschrijven.

gravatar

Samenvattend en concluderend: Ik heb het gevoel dat de heer van Bralhuysen de geloofwaardigheid van de Speld onderuit probeert te halen.

Schande! Knattargak!

gravatar

Van dat soort kinderen hebben we er meer nodig.
Vlijmscherpe analyses en gevoel voor de politieke verhoudingen is iets waarvan Sem meer heeft in zijn pink heeft dan de meeste volwassenen in hun hele lijf!
Driewerf hoera voor dit opstel.

Reageer
gravatar

Dat weet ik wel zeker. Dit is namelijk geen taal van een kind van 8. Overduidelijk door een volwassene gemaakt. Hilarisch!

gravatar

Ik vind het heel betrouwbaar dat de vader toevallig een VVD-er is. Het beeld dat is gecreëerd klopt dus niet. Hoe durft iemand van die leeftijd de SP te vergelijken met een moordenaar? Hoe durft de vader (die overduidelijk meegeholpen heeft) deze vergelijking überhaupt bij zijn zoon te implanteren? Wetenschappelijk zou dit niet eens erdoorheen komen. Het is niet een gevoelig onderwerp aansnijden maar een idiote gedachte gebaseerd op niks.

Reageer
gravatar

Poeh!
Wij weten van ene Henkie, negen jaar oud en buitenechtelijk kind van een verre neef van Dion Graus, ergens in Zuid Limburg die een nog veel beter werkstuk schrijft over de Duitse en Italiaanse Voorlopers van onze Grote Partij en zo.
Zijn werkstuk is net zo goed onderbouwd en in dezelfde prachtige volzinnen geschreven. Een citaat:

‘Adolf H. deed in de jaren dertig ook leuke dingen voor de mensen, voor Hans und Inge, net als de PVV nu. Toen was hij nog wel aardig, zei oom Dion. En hij at geen vlees, want dat vond ie zielig voor de dieren. En dieren vond hij lief. Zijn hond Blondi mocht ‘s nachts bij hem in bed slapen. Lief he?’

We zullen daar grote delen van overnemen in ons Partijprogramma.

Wacht dus maar eens af: Wij slaan terug.

Grrrrt

Reageer
gravatar

De conclusie klopt wel. De SP is de eerste fase (Het in alle stilte vermoorden van alle ultra rechtse Neo conservatieven) en de tweede fase (het inhuren van vriendelijke en onschuldig uitziende onderwijzers uit Boxmeer en omstreken) ruim gepasseerd. En nu is de SP met zijn derde fase de hele wereldeconomie naar de klote aan het helpen. Stop ze! Nu het nog kan!

Reageer
gravatar

Jahoor, en nu zijn ze ineens verontwaardigd. Ik hoor nu van mijn nichtje vaak genoeg hoe de maatschappijleer leraar Wilders vergelijkt met een nazi en hoe racistisch hij wel niet is[om er vervolgens achteraan te plakken dat iedereen gelijk en hetzelfde is en dat onze manier van leven nooit beter kan zijn want bladiebla cultuurrelativisme].
Toen mijn broertje zijn diploma kreeg was het de rector die in een speech de kids vertelde dat de vwo’ers te slim zouden moeten zijn voor ‘populistische onderbuikgevoelens'[en daarmee overduidelijk op de PVV bleef doelen].
En toen ik nog op school zat was het meneer Fortuyn die door de linkse geschiedenisleraar stelselmatig werd gedemoniseerd alszijnde ‘een gevaarlijk soort Hitler’, kijk maar naar de overeenkomsten met de geschiedenis[om vervolgens een snelle opkomst, charismatisch leiderschap, zondebokken etc erbij te halen].

Reageer
gravatar

Uitermate knap dat u zich nog kunt beheersen onder het door u beschreven onrecht.
Ik was allang doorgedraaid en met een AK47 rond gaan sproeien als ik dit soort verhalen van mijn nichtje, broertje en linkse geschiedenisleraar zou horen. Wilders een fascist noemen, hoe durven ze!
Maar ja, hier in Alphen kijken wij nu eenmaal wat anders tegen de zaken aan.

gravatar

Hoi Patrick. Graag verwijs ik je naar deze website.

gravatar

Uw broertje had wijze leraren. Jammer dat u niet op diezelfde school bent toegelaten, meen ik hieruit op te mogen maken.
Of wel, maar dan een graad in neuspeuteren heeft gehaald, dat kan natuurlijk ook.

gravatar

@Frederik etc s.s.t.t.: Dat vind ik nou weer demoniserend: als ik goed ben ingelicht door de media, sproeide de door onze rattenvanger geïnspireerde meneer in Noorwegen helemaal geen kogels om zich heen. Volgens de media schoot hij zeer doelgericht alle mensen binnen zijn bereik dood.
Dat is een inspirerend vertoon van doelmatigheid en doelgerichtheid.

gravatar

Het zijn inderdaad boefjes daar bij de SP. Ik eet geen tomaten meer!

Gelet op het taalgebruik dacht ik wel even dat het hier een recent opstel van Britt Dekker betrof.

Reageer