Iran: ‘Atoomcentrifuges voor militaire doeleinden’

Iran wil niet de snelste neutrino's produceren

De Iraanse regering heeft geen plannen om snelheidsrecord voor subatomaire deeltjes verbreken. Dat heeft president Ahmedinejad op de Iraanse staatstelevisie gezegd.

De atoomcentrifuges, waarvan de Amerikaanse inlichtingendienst CIA begin december foto’s publiceerde, zijn volgens de president bedoeld voor Iran’s reguliere kernwapenprogramma. De bewering dat Iran de snelste neutrino’s ter wereld wil produceren, deed hij af zionistische leugens die bedoeld waren om de Iraanse revolutie in een kwaad daglicht te stellen.

“De Christenhonden van het Internationaal Atoom Agentschap mogen langskomen op onze nieuwe centrifugeparken”, zei de Iraanse president, “het enige dat ze zullen vinden is hoogverrijkt uranium, in grote hoeveelheden. Het idee dat we dergelijke installaties bouwen voor wetenschappelijk onderzoek is ridicuul. Het Iraanse atoomprogramma dient uitsluitend militaire doeleinden.”

Sinds wetenschappers van de Europese Organisatie voor Kernonderzoek (CERN) in september voor het eerst neutrino’s sneller lieten reizen dan het licht, proberen wetenschappers over de hele wereld het prestigieuze Europese snelheidsrecord te verbreken. Volgens de laatste rapportages van het IAAF is het gehele kernwapenprogramma van Noord Korea een dekmantel voor het produceren van snellere neutrino’s.

“We zijn doodsbang dat Iran Noord Korea achterna gaat”, zegt een woordvoerder van CERN. “We moeten ten alle tijden voorkomen dat wetenschappers een wedstrijd ‘wie heeft de snelste neutrino’ gaan houden. Voor je het weet kaapt een schurkenstaat de Nobelprijs voor de natuurkunde voor onze neus weg.”

Volgens de relativiteitstheorie van Einstein is het onmogelijk om sneller dan het licht te reizen. Door de ontdekking van CERN staat deze theorie waarin de fundamentele natuurwetten worden beschreven op losse schroeven. Het zou betekenen dat dingen kunnen gebeuren voordat ze waargenomen kunnen worden.

Ahmedinejad: “De relativiteitstheoie van Einstein heeft van ons niets te vrezen. Iran zal zich altijd keurig aan de internationale natuurwetten houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allemaal Zionistische propaganda, onze atoomcentrifuge is niet bedoeld om het wereldrecord neutrino’s te breken

met trots kunnen wij echter aankondigen dat wij binnenkort onze eerste lancering van een kernwapen kunnen uitvoeren. Zo zullen wij beveiligd zijn tegen de Westerse en Zionistische Imperialisten

Reageer
gravatar

News flash: vandaag hebben de VS de Iraanse opper toyotollah Khamenei gewaarschuwd de Straat van Hormuz niet af te sluiten voor olietankers onder Westerse vlaggen. Er wordt met 130 km/uur door opgevoerde neutrino’s teruggeslagen met anti-tolla materie. Vooralsnog worden door de dreiging alleen de olieprijzen op de Nederlandse markt verhoogd door Shell. Shell was vandaag onbereikbaar voor toelichting.

Reageer
gravatar

Ik weet het niet. Iraniërs vinden zichzelf beter dan de volken uit de omgeving. Ze kijken neer op Turken en Arabieren, om te beginnen. En andere buurvolken zijn natuurlijk sowieso primitiever. Dat spreekt vanzelf.

De weigering om aan de internationale competitie voor de snelste deeltjes mee te doen, vind ik verdacht.
Als je niet meedoet, kun je ook niet verliezen.
Dus ik vrees dat Iran weinig kansen maakt in de deeltjessnelheidscompetitie.

Waarin een groot land klein kan zijn.

Reageer
gravatar

Weten die neutrino’s niet dat de klimaatvervuiling met een kwadraat van de snelheid toeneemt?

Dat wil zeggen, dat met elke Terameter per nanoseconde dat ze in een versneller sneller ronddraaien, de CO2-uitstoot van de Iraanse elektriciteitscentrales volgens de wet met de tweede macht van de natuurconstante e toeneemt!

Reageer
gravatar

Mogen die neutrino’s wel harder dan 130? Is dat wel veilig?

Is zo’n atoomcentrifuge trouwens ook goed te combineren met mijn atoomwasmachine en kerndroger? Zou wel handig zijn als ze allemaal even lang meegaan (zo’n 10.000 jaar volgens de verkoper)

Reageer
gravatar

Maar uiteraard weet alleen prof. dr. Bert Bokhoven deze neutrino wedloop juist te duiden, ik wacht dan ook met veel smart op zijn commentaar!

Reageer
gravatar

U snijd daar zeker een goed punt aan, hahaha.
Die deeltjes hebben een eigen verantwoordelijkheid en daar moeten wij ze aan houden, hahaha.
Van nu af aan moeten ze zelf maar voor hun versnelling zorgen: de Nederlandse Staat is géén geluksmachine of automatische versnellingsbak, hahaha.

gravatar

Mark Rutte kletst uit zijn nek: hij bevoordeelt openlijk CEO’s en CFO’s van banken die door de belastingbetaler overeind worden gehouden én (VVD en CDA)bezitters van dure woningen (vanaf € 700.000,-)die via hypotheekaftrek voor 50 % worden gefinancierd door onvermogende belastingplichtigen. Voor zijn in China en in goud beleggende VVD-achterban is hij dé messias: “Hoe een kapitaalkrachtige minderheid een land dient kaal te plukken”; stelend van de armen, schenkend aan de rijken. Zijn CDA-sidekick Dick Turpin Verhagen kijkt tevreden toe: “Stand and deliver”.

gravatar

Hahaha, ik ben blij dat u deze opmerking maakt, meneer Outsider, want dat is weer zo’n sprookje waar links zich altijd achter verschuilt, hahaha.
Nee, ik bevoordeel zeker niet degenen die u zegt, maar ik heb alle compassie met hardwerkende, dus veelverdienende en dus ook veel belastingbetalende Nederlanders die ons land groot maken; dat mag best wel wat minder, hahaha.

Ik zou haast zeggen: “doe toch even normaal, man” en bedenk dat deze mensen, die zich nu opofferen, anders naar het lucratievere buitenland vertrekken en dat is dan niet om te lachen, hahaha.

Om in die trant te blijven: “werk zelf eens wat harder, man, zodat u ook belastingcompassie verdient”, hahaha. Dat is uw eigen verantwoordelijkheid en niet die van de Nederlandse Staat, hahaha.

Al dat jaloerse gezeur schieten we niets mee op, hahaha, en armoe kennen we niet in Nederland, hahaha. Ik en mijn moeder hebben daar geen last van en toch gaan ook wij naar de Aldi omdat de wijn daar goedkoper is, hahaha. Die armoe ligt dus helemaal aan jezelf als je naar een dure slijter blijft gaan, hahaha.

Ook in 2012 weer uw premier tot wederdienst bereid, hahaha.

gravatar

Ja Mark Rutte, chapeau voor deze knappe VVD-retoriek! Armoe wordt uitsluitend veroorzaakt doordat mensen naar een te dure slijter gaan. Deze observatie getuigt van een zelfde briljante analyse als destijds Marie-Antoinette in 1788: toen zij hoorde dat sommige mensen geen brood meer konden betalen zei zij: “Dan eten ze toch gewoon cake”. Marie heeft later het hoofd neergelegd bij haar ongelijk. Ik zie u uw nek niet uitsteken, hahaha! Wie het laatst lacht ..

gravatar

Hahaha, dank u wel voor het compliment, meneer Outsider. Het is altijd erg leuk en vleiend om vergeleken te worden met grootheden van weleer, hahaha.
U is een grapjas, hahaha, mag ik u uitnodigen voor de eerstkomende VVD borrel?

Maar nu toch even ernstig, hahaha: mevrouw Marie Antoinette had toch gewoon gelijk? Zij deed een beroep op innovatieve ondernemingszin, hahaha, wat is daar nu mis mee?

Als iedereen maar gaat zitten wachten totdat de Staat presentjes uit gaat delen als beloning voor lamlendigheid,dan versterken wij de hulpeloosheid, hahaha. En als Liberalen willen wij graag dat mensen hun verantwoordelijkheid opnemen; daar zijn zij helemaal vrij in, hahaha.

Deze oproep van deze hoogstaande dame die haar tijd ver vooruit was is volkomen legitiem, hahaha, en door mij en mijn kabinet en ook door de partij als uitgangspunt voor de komende regeerperiodes genomen, hahaha.

En het werkt, hahaha: ‘werkt’, voelt u ‘m? hahaha.
Ik hoor tenminste vanuit de partij geen geluiden als dat zij onoverkomelijke bezwaren hiermee hebben, hahaha. Dat gaat helemaal goedkomen, hahaha. Zelfs mijn goede vriend Jort, die doorgaans als topjournalist toch erg kritisch is, verzekert mij dat er geen vuiltje aan de lucht is, hahaha.

Tot ziens op de VVD-borrel, met deze keer wijn van de echte, dure slijter, hahaha.

gravatar

Iedereen heeft het voordeel van de twijfel,ook Iran.Laten we dus even normaal doen,en niet toegeven aan hysterische gevolgtrekkingen die de wereld vrede kunnen bedreigen.

Reageer
gravatar

De huidige president van Iran, Mahmud Ahmedinedjad heeft bij zijn inauguratie gezegd dat de hele wereld tot de Islam moet worden bekeerd en dat hij zich daarvoor zal inzetten. De heren Gül en Erdogan hebben als leiders van Turkije gesteld dat hun belangrijkste exportartikel (Turken) zich overal ter wereld mogen vestigen maar zich nergens mogen laten “in- of aanpassen”. Voorts heeft de koning van Marokko gefatwaad dat naar Europa geëmigreerde Marokkanen eerst Moslim en daarna vooral Marokkaan dienen te blijven en uitsluitend mogen huwen in eigen halal kring. Onze nieuwbenoemde onderkoning heeft onze Islamitische Medelanders beloofd de Sharia in te voeren zodra de meerderheid van de bevolking (de helft plus één) Islamitisch is. Daar wordt intussen al hard aan gewerkt. Dus Jan; welke twijfels heb jij nog die Iran het voordeel zouden kunnen geven?

gravatar

Paulien Pyongyang: Het kan aan mij liggen maar ik denk niet dat Geert Wilders zou zijn uitgenodigd door de erven Kim Jung Il. Dat zou zoiets zijn als het mengen van Water en Vuur. Uw impliciete suggestie als zou ik lid zijn van de côterie van G.W. berust op een bewuste mis-interpretatie van mijn woorden. In uw stalinistische ijver de politieke correctheid in dit medium te optimaliseren, maakt u af en toe nogal bête miskleunen. Maar in Nederland hebben we -tot aan de invoering van de Sharia- nog even vrijheid van meningsuiting; dus gaat u vooral verder met uw stokpaardje.

gravatar

Ach kom Outsider, dat is allemaal verkiezingsretoriek: daar gelooft toch geen mens in? Praatjes voor de vaak, zoals we hier zeggen. Zelfs GW doet dat: much ado about nothing.

Wie gelooft die vertederende plaatjes van handenschuddende en glimlachende regeringsleiders nu echt, behalve die regeringsleiders zelf, soms?

Denk je nu echt dat de mensen in Iran deze kul geloven? Ze kunnen niet anders dan het gelaten over zich heen laten gaan; net zoals die ‘huilende’ Koreanen hebben zij geen keus.
Je moet er niet méér in leggen dan het waard is.

—-
En wat GW betreft: die is razend jaloers op de Kimmetjes: dat wil hij ook! Loten van één stam. Mensen rondschoppen, heropvoedingskampen, gedwongen verhuizingen, geen andere vrije mening dan zijn mening: de man zit voor de tv te kwijlen heb ik zomaar het idee.

gravatar

@Outsider: Je moet niet uit je nek kletsen. Onze nieuwbenoemde onderkoning heeft helemaal niet gezegd dat de sharia ingevoerd kan worden met een simpele meerderheid: de helft plus een.
Hij heeft gezegd dat het volgens de regels van het wijzigen van de grondwet mogelijk kan zijn dat de sharia ingevoerd wordt. Dat is als tweederde (=/= de helft plus een!!) van de Staten-eneraal voor wijziging is, er daarnaa verkiezingen gehouden worden en opnieuw tweederde van de Staten-Generaal voor wijziging is.
Van de tweede tweederde ben ik niet zeker, maar hoe dan ook klets jij met de helft plus een grandioos uit je nek!

gravatar

Met stip op 7f: Swiebertje22 (familie van Kees22 of is 22 gewoon een gelukbrengend stamboek-rugnummer?): je hebt Donneriaans gelijk met die 2/3 meerderheid; maar ik sprak ‘naar de geest’ en niet ‘naar de letter’. Rond de tijd dat de helft van de bewoners (plus één) een ander geloof aanhangt, leven we al in een ander Nederland. Velen zullen dan van hun traditionele (on)geloof vallen, net zoals de dragers van ‘gebroken geweertjes’ in mei 1940. In 2040 praten we verder, als tenminste deeltjesversneller en raszuivere uraniumcentrifugist Mahmud A. dat nog toestaat. De ultracentrifuge-licentierechten voor Urenco in Almelo zijn trouwens nog steeds niet overgemaakt. Maar wellicht is er intussen een stille aandelenruil geweest; olie-aandelen staan weer lekker hoog en ze zullen snel verder stijgen als de Straat van Hormoez wordt afgesloten. P.S. jouw eerste citaat over 2/3 is wat diffuus t.a.v. je tweede citaat: Als er de eerste keer al een meerderheid is voor de Sharia, hoe zou die dan op de tweede teldatum kunnen zijn verdwenen?

gravatar

En hier hebben we weer het bewijs van de onjuistheid van de relativiteitstheorie:
Iran heeft al een deeltjesversneller en dit is al gebeurd voordat dit door ook maar iemand op de wereld is waargenomen.

Reageer
gravatar

“Het zou betekenen dat dingen kunnen gebeuren voordat ze waargenomen kunnen worden.”

Andersom zou het wel nieuws zijn, maar dat zag de redactie niet aankomen, waarmee er weer een stukje bewijs geleverd is.

Reageer
gravatar

Dat mag zo zijn, Elkie, maar dat is nog geen reden om slordig te worden.
Of je je wasje nu door een centrifuge haalt of door een versnellingsbak maakt wel degelijk verschil, hoor!

gravatar

Tuurlijk, maar laten ze dan de grap maken dat Iran vooral niet van plan is om de productie van medische isotopen over te nemen van de kerncentrale in Borssele. Dat is vanuit technisch oogpunt in ieder geval geloofwaardiger dan wedijveren met een apparaat dat een hele andere samenstelling en functie heeft. Nu is het artikel alleen leuk voor diegenen die niet opgelet hebben bij natuurkunde en nooit naar Discovery kijken.

gravatar

Haha, jullie zijn er allemaal ingetrapt. Het vermelden van centrifuges was slechts een rookgordijn (een techniek waar het Iraanse regime overigens ook zeer bedreven in is). Hoe Iran precies deeltjes zou willen gaan versnellen wordt nergens in het artikel vermeld. Dat zou overigens ook niet relevant zijn, aangezien men daar – volgens eigen zeggen – niet van zins is om dit te gaan doen.

gravatar

Mark op 3b: Medische isotopen worden niet in Borssele aangemaakt maar in de kerncentrale van Petten (N.H.), die zo idyllisch is gelegen aan de Noordzee. De vorige CdK deed kranige pogingen “Fukushima aan de Noordzee” te faciliteren. Helaas lukte hem dat niet in zijn zittingsperiode. Zijn opvolger werkt onverdroten verder aan realisatie van deze efficiente wijze van dépopulatie op langere termijn, hoewel de CDA/VVD-participatie in de Kop van Noord Holland hoog is.

gravatar

@Outsider: Dat het Harry Borghouts niet gelukt is om Fukushima aan de Noordzee te faciliteren is gezien zijn lidmaatschap van Groen Slinks niet zo verwonderlijk. We hebben alle vertrouwen in Johan Remkes dat hij de kop van Noord Holland hiermee gaat ontdoen van alle CDA/VVD/PVV aanhangers, al moet er wel overwogen worden om deze centrale naar de tuin van Hero Brinkman in Middenbeemster te verplaatsen om Noord Holland ook PVV -vrij te maken.

gravatar

Direct platbombarderen met protenonen en neutronen en hier en daar een higgsdeeltje. (Al blijft het een interessant gegeven dat Iran zich eindelijk wel aan de wetten van een jood, Einstein, wil houden. Zou er dan toch vrede gloren?)

Reageer
gravatar

Beste redactie, leuk geprobeerd, maar geen cigaar. Een atoomcentrifuge is een heel ander soort apparaat als een deeltjesversneller. Met een atoomcentrifuge kun je geen snelle neutrinos produceren. Daarnaast is de LHC van de CERN met voorsprong de krachtigste deeltjesversneller ter wereld. Hij is zeven keer zo krachtig als de op een na krachtigste, de Tevatron in Chicago, die inmiddels is gesloten. In een atoomcentrifuge of ultracentrifuge kunnen atomen gescheiden worden. In een deeltjesversneller worden deeltjes met behulp van elektromagnetische velden versneld tot (bijna) de snelheid van het licht. Het is dus appels met peren vergelijken, maar daarover hebben jullie ook al een artikel gepubliceerd, dus zie verder aldaar.

Reageer
gravatar

Beste Mark,
Kun je mij een indicatie geven hoeveel de deeltjesversneller van CERN sneller is dan de centrifuge van mijn wasmachine? (Bauknecht – WAK Eco 2470)