‘The Looks of Holland’ moet SBS redden

Jury met geluidsdichte koptelefoons hoort auditanten niet

Deze winter start  SBS 6 de nieuwe talentenshow The looks of Holland. Het betreft een jacht op nieuw poptalent dat er goed uitziet, maar niet per se goed kan zingen. De nieuwe serie moet de geplaagde zender uit het slop trekken.

Zendermanager Pascal Meertens licht de nieuwe programmaformule toe. “Uit de golf talentenjachten zijn tot nu toe voornamelijk talenten gekomen die geweldig kunnen zingen. Hartstikke leuk, maar een bestendige carrière die verder reikt dan het musicalcircuit levert dat niet op. Daar moet verandering in komen.” Volgens Meertens wordt de markt niet bepaald door ‘fundamentalistische zangpedagogen’, maar door ‘pubers in hormonale onbalans’. “Die zijn echt niet bezig met of iemand een loepzuivere hoge F kan halen, maar het helpt natuurlijk wel als je een beetje leuk overkomt op televisie.”

De jacht zal beginnen met een zogeheten ‘Deaf audition’. Hierbij treden auditanten op voor een vierkoppige jury die dankzij een geluidsdichte koptelefoon niets van het optreden hoort. “De jury kan zo een optreden eerlijk beoordelen op de look and feel.” Vervolgens krijgen deelnemers oefeningen die in het verleden gewerkt hebben. Zo mogen de dames aan de slag met ‘Ride him like Beyonce’, ‘Crawl like Miley’ en natuurlijk met de slagroomspuitende bh van Katy Perry. Voor de heren zijn er de onderdelen ‘Move like Jagger’, ‘Wink like Bieber’ en ‘Droogneuken als 50 Cent’.

Het hele concept was al klaar, toen jurylid Jeroen van der Boom met het idee van een draaiende stoel kwam. “Toen wisten we: dit wordt goud!” De coaches krijgen in The Looks of Holland de beschikking over een knop. Als ze een auditie niet meer kunnen aanzien draaien ze met een druk op de knop de stoel om. De kandidaat kan aan het eind van zijn optreden een coach kiezen uit de juryleden die niet zijn omgedraaid. Milli Vanilli’s Fab Morvan, Pierre Kartner  en ‘chica cubana’ Tatjana Simic maken de jury compleet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoorde ook van een Belgisch programma, genaamd: Paddenstoeltje zoeken. Dit programma word nu op internet uitgezonden en is een dating show voor homofielen met groene vingertjes. Iets voor omroep Max?

Reageer
gravatar

Hahaha, Jodi Bernalis dood geschoten in New Kids turbo, en terecht.
Zou het niet wat zijn om dikke kandidaten via interactieve tv te laten fotoshoppen tot topmodellen. Onder het motto: klik je slank of zo.

Reageer
gravatar

Ik hoop maar voor SBS6 dat het een klapper wordt.
Het schijnt dat Net5 zich weer helemaal op de kaart gaat zetten met het bloedstollende Mauro zoekt vrouw.

Reageer
gravatar

Voor de mannelijke kandidaten heb ik een aardig ideetje: ze dienen hun kapsel te laten lijken op de Ken pop (van de Barbie serie) en gaan de auditie sorry viditie in onder het mom: “als je haar maar goed zit”.

Reageer
gravatar

Als er maar niemand op het stuitende idee komt de kandidaten alleen maar te laten betasten door geblinddoekte juryleden. Dan is het peil echt tot het nulpunt gedaald. Waar kan ik mij opgeven als jurylid ?

Reageer
gravatar

De vele vleeskeuringen van gedeeltelijk ontblote graatmagere lijven met geboetseerde hoofdjes en met pijnlijke glimlach vanwege de torenhoge naaldhakken (missverkiezingen genaamd) lijken mij al ruim afdoende.

Immers zingen kan tot op zekere hoogte worden geleerd, maar zonder een zandloperfiguur en de wonderen der cosmetica, haarspoeling, oogdruppels, bleektandpasta, chirurgie en fotoshop is de juffrouw geen miss maar een misser.

Reageer
gravatar

Laat me raden.. we gaan de kijkcijfers oppompen met dit soort acties : – edit: dank u voor de link naar een goedkope push-up BH –

Reageer
gravatar

Een actuele succesformule ‘Illegal in Holland’
We laten illegalen auditeren (lees: smeken) voor een verblijfsvergunning in Nederland.
Met een pilsje en knabbelnootjes op de bank: er is niets mis met smeek tv!

Reageer
gravatar

Eindelijk! Krijgen mijn leerlingetjes ook eens een echte kans. Dat gedoe bij Paul de Leeuw is leuk, maar levert verder niets op.
En de juryleden zijn ook nog eens van gelijk niveau (oud-studentjes van onze school): dit wordt een win-win situatie!

Reageer