Madurodam stapt uit Nederland

Ook Maduro weer terug als munteenheid

Madurodam stapt uit Nederland. De nabij Scheveningen gelegen ministaat heeft dat zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt. De belangrijkste reden is de Madurodamse onvrede over het verlies van bevoegdheden aan Den Haag. Daarnaast is ook de belastingafdracht – ‘eindeloos veel tonnetjes’- aan Nederland de meeste Madurodammers al jaren een doorn in het oog.

Volgens Elsje Klein Woolthuis, minister van Buitenlandse Zaken in het Madurodamse Kabinet, gaat met de onafhankelijkheid een oude wens in vervulling. “Wij willen niet eindigen als onbeduidend kustplaatje in het Koninkrijk der Nederlanden, waarin we niets te zeggen hebben, maar wel meebetalen aan de euro en de zieke Nederlandse economie. Gelukkig komt nu de Maduro weer terug als munt.”

De bewindsvrouw meldt verder dat Madurodam de grenzen zal sluiten om een einde te maken aan de stroom asielzoekers en criminelen uit Nederland, inclusief huurmoordenaars en prostituees.

Madurodam, dat een eigen vliegveld en regeringsgebouwen heeft, kent een bankgeheim. Vermeend misbruik daarvan door de georganiseerde criminaliteit bracht kamerlid Hero Brinkman (PVV) al eens tot de omschrijving van Madurodam als ‘een grotendeels corrupt boevennest.’ De politicus verklaart blij te zijn met de afsplitsing van de dwergstaat. “Als het nog even had geduurd, zou ik het zelf te koop hebben gezet. Is het je trouwens wel eens opgevallen dat er bijna geen jongeren meer in Madurodam wonen? Die zijn de werkloosheid en het verstikkend klimaat daar al lang ontvlucht. Ik wens Madurodam veel succes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ook ik wil met pinkellientje vertrokken naar een land waar de belastingdruk wat lager is. Alleen we hebben deze nog niet gevonden. Als iemand wat weet dan kun je dit doorgeven aan dick laan.

Reageer
gravatar

Het wordt hoogtijd dat we die terroristenstaat eens gaan bevrijden met ons vredesleger. We hebben little boy 2.0 al klaar liggen voor de genadeklap.

Reageer
gravatar

Na al dat modieuze geleuter over globalisering eindelijk een praktisch initiatief tot kleinschaligheid en leven op kleine voet. Het gevaar bestaat alleen dat er een hostile take-over plaatsvindt, door Amerikaanse hedgefunds. Bovendien is -volgens betrouwbare bronnen- ABN-AMRO oudergewoonte weer op het overname-pad, dus: Moedermaatschappijen; houdt uw dochterondernemingen binnen.

Reageer
gravatar

Madurodam staat veel sterker als ook andere aangrenzende gebieden zich losmaken van Nederland en een nieuwe geldunie vormen ! Ik denk aan heel Scheveningen, Kijkduin en liefst ook een groot gebied als de rest van Den Haag.
Wellicht dat ook Rijswijk inhaakt, want dan kan je langzamerhand een vuist maken tegen de rest van Nederland.

Reageer
gravatar

Ik leef al jaren in excile in Noorwegen en heb de (politieke) ontwikkelingenen op afstand gevolgd. Wat Madurodam nu nodig heeft is een nieuwe sterke man met de retoriek van Obama, de danspasjes van Jeltsin en de charme van Angela Merkel. Een afsplitsing van Nederland is goed, maar ze moeten dan wel bereid zijn de nodige tonnetjes in het Europees hulpfonds te storten. Bovendien moeten ze naar mijn bescheiden mening een liaisson aangaan met de Noorse kroon om al de olieresererves uit de bodem onder Madurodam eruit te halen.

Reageer
gravatar

Er gaan geruchten dat de voetballer Hedwiges Maduro de boel heeft opgekocht. Lees er gaan geruchten, dus pin mij er niet op vast als dit een uit de duim gezogen gerucht blijkt te zijn achteraf.

Reageer
gravatar

Nee Michel, ik beloof dat ik het je NIET zal euvel duiden als het gerucht verzonnen zal blijken te zijn. Ik moet daar wel aan toe voegen, dat als het verzonnen gerucht later alsnog waar blijkt te zijn, ik jou dat nooit zal vergeven!

gravatar

Het schijnt ingegeven te zijn door een conflict over het al dan niet realiseren van een duplicaat van de Grebbeberg. Nu is er dus opnieuw een goede verstandhouding tussen twee landen gesneuveld op de Grebbeberg!

Reageer
gravatar

De Maduro als munteenheid? Dat slaat helemaal nergens op, die voetbalt tegenwoordig in Spanje dus echt niet in Nederland laat staan voor de FC Madurodam!

Reageer
gravatar

Mooi, eindelijk van die kleindenkers af: “mag het een kilootje minder wezen?” en “moet dat nou, zo groot?”. Gek werd je ervan.
Eindelijk is de rem van Nederland af; we kunnen weer met volle kracht vooruit, de sky is the limit en de einder de horizon, of zoiets. En wie weet willen ze Rutte wel overnemen als president: past precies.

Dat van die Brinkman is damage-control: iedereen wéét waar hij zijn zwarte centjes bewaart: dáár dus.

Reageer
gravatar

Margootje, Margootje, je neemt ons in het ootje, we geven je geld als kadootje en trekken een lootje, maar jij bent er niet, in Madurodam als je er wel moet zijn, met zijn bankgeheim fijn, maar op het zwerfpad naar.. de oude Rijn?
Dus zingen we een lied, van

Reageer
gravatar

“…. Daarnaast is ook de belastingafdracht – ‘eindeloos veel tonnetjes’- aan Nederland de meeste Madurodammers al jaren een doorn in het oog.”

Ik wil nu wel heel graag weten of dit een heel klein doorntje betreft, dan wel een gewone doorn of splinter, die in het oog van de gemiddelde Madurodammer al gauw het formaat van een balk moet hebben.

Reageer
gravatar

De Madurodamherten zijn al over de sloot nu de rest nog. De lokale vrienden van dieren hebben de enorme toevlucht van madurodamherten al opgevangen en er een madurodambord bij gezet.
Zodat iedereen met voorzicht en zorg de niet in het oog springende horde van madurodamherten kan vermijden bij het betreden van het gebied.

Het loskoppelen van dit zo belangrijk cultureel onderdeel van Schevedingen is een slag tegen de arm voor de politiek.
Ze zullen nu veel scherper gaan toezien op alle andere belangrijke onderdelen van Schevedingen- het gerucht gaat dat ook de pier wil gaan waaien en zich los wilen maken voor een enkeltje norenwegen om zich daar vervolgens aan een fjordel te gaan vestigen.

Het zou gaan om de Gordel van Fjordel waar vaker losgeslagen pieren zich voor de rust aanleggen.

Reageer
gravatar

DIT SLAAT TOCH WERKELIJK ALLES!

Ons STADJE Madurodam heeft helemaal geen Ministers. Die egotrippende blaaskaak Elsje Klein Woolthuis wordt in de gemeenteraad gedoogd door B&W. Ze is het equivalentje van Geert W. Nou daar kan ik het nodige over vertellen. Je wilt het niet weten. Echt diep en diep treurig.

Reageer
gravatar

Hooggeleerde Penz, onze vriend Bant heeft wel een beetje gelijk. Baarle-Hertog hoort er ook bij. Ik zou dus het complete dorp Baarle en het gehucht Tommel willen toevoegen aan de VSvE.

Moresnet is ten onrechte door België geannexeerd, maar dient weer verzelfstandigd te worden. Dat geldt ook voor ‘s-Hertogenbosch, die door Frederik Hendrik destijds tegen de wil van de plaatselijke bevolking aan Nederland is toegevoegd.

Friesland komt overigens ook in aanmerking.

gravatar

Andorra, San Marino, en Liechtenstein zijn wel lid van de VSE maar nemen geen deel aan de Europese eenheidsmunt Cent.
In Baarle-Nassau en Moresnet ijveren regionalistische partijen voor onafhankelijkheid van Nederland resp. België. In Baarle-Nassau is die partij zo groot dat het al meer dan 500 dagen niet lukt om een regering te vormen met de partijen uit het Baarle-Hertogse zuiden van het land.

gravatar

U heeft allen groot gelijk, maar het punt is dat de door mij ongenoemd gelaten staten niet voldoen aan de toelatingscriteria voor de Verenigde Staten van Europa (USE). Zo hebben ze een handelsoverschot of staatsvorderingen in plaats van -schulden, negatieve rente of betrouwbare banken. Wie zijn klassieken kent weet dat in San Marino alleen ezels wonen (“Knikkertje Lik”, 48e druk; Daan Zonderland, belangwekkend sociaal-historicus). Andorra is zo klein dat de keizer van dat land alledrie de vrouwelijke inwoners al sinds zijn kleutertijd als maîtresses er op nahoudt en daarom niet met jongere dames kan rommelen. Van die zowat Engelse eilanden moet worden gezegd dat ze een te betrouwbaar zwart belastingstelsel hebben. Dat zijn toch allemaal schurkenstaten!

gravatar

Beste Rien, ik weet ook niet waar mijn verloofde MargOOtje zit; zeker niet hier in Madurodam. Het laatst is ze gezien met die roeptoeter van Globaal Nieuws Radio. Kom hoe hij die grote lummel ook al weer? O ja, Viezerik Smit.

Er is echter ook een grote kans dat ze de winter weer op Bali doorbrengt.

gravatar

Deze keuze verbaast mij geenszins, want het toerisme daar konden ze al een tijdje niet van leven. Of de keuze verstandig is zal de toekomst moeten gaan uitwijzen.

Reageer
gravatar

Een zeer onverstandige keuze van Madurodam. Het ministaatje leeft toch voornamelijk van het toerisme, die in de meeste gevallen juist vanuit Nederland het land binnenkomen. Het sluiten van de grenzen lijkt me dan ook funest voor de toch al fragiele Madurodamese economie.

Reageer
gravatar

Zoals bekend zijn de Madurodammers erg goed in micro-elektronica. Het schijnt dat ASML haar hoofdkantoor in Madurodam wil vestigen.