Madurodam mag uitbreiden: twee beukenbomen verdwijnen

De Haagse gemeenteraad heeft na lang beraad de uitbreiding van Madurodam goedgekeurd. Hiertoe zullen twee beukenbomen gekapt moeten worden. Met een nipte meerderheid kreeg het attractiepark groen licht voor de uitbreidingsplannen, die feitelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Corneel de Greef van de Haagse Stadspartij stemde tegen: “De bestemming van die twee beuken is ‘groen’. Niet ‘ieniemini dingetjes’. Ook de Partij voor de Dieren stemde tegen en heeft nog stevig gelobbied voor behoud van in ieder geval één van de twee beukenbomen, maar vergeefs.

Op de plek van de twee beukenbomen gaat Madurodam twee paviljoens bouwen, één deltawerk, een geblokkeerde snelweg, zestien faunabruggen, twee tankstations, oplaadpalen voor elektrische auto’s, de Noord-Zuidlijn, een windmolenpark op zee, kluisjes, de nieuwe achtbaan van de Efteling, de Oostvaardersplassen, de Marktkantine, station Geldermalsen, drie foodhallen, een techhub, een 24-uurstent, Best Kept Secret, achttien flexplekken, Hilversum en heel misschien ook nog een CO2-compensatiebos.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *