Shutterstock / Studio Speld Naydiënne Bonifacio

Shutterstock / Studio Speld Naydiënne Bonifacio

Madurodam plaatst miniatuurversie van man met miniatuurwerk in achtertuin

Miniatuurstad Madurodam maakt vandaag bekend dat ze een miniatuurversie van de achtertuin met miniatuurwerk aan hun collectie toevoegen. In de nagebouwde achtertuin komt ook een miniatuurversie van de 88-jarige Chris van der Sman, opgebouwd uit kleine ledemaatjes van klei.

“We proberen een zo realistisch mogelijke miniatuur van Chris te maken,” vertelt algemeen directeur Sander Gielen. “Daarom zijn we persoonlijk in Nootdorp langsgegaan om monsters te nemen. Van de opgedroogde vogelpoep op het grind, de kleine versleten draadjes van Chris zijn pet tot de dingen die je zelfs niet ziet, zoals zijn ingewanden. Alles is bemonsterd.”

Bezoekers van Madurodam kijken hun ogen uit. “Vooral de miniatuurversie van de miniatuurversie van de Domtoren in de achtertuin in Nootdorp is geweldig, zo realistisch. Alsof iemand er decennia aan gebouwd heeft, met allemaal kleine zelfgesneden baksteentjes, maar dan kleiner.”

Vage Kennis: Steun de Speld (50%):


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *