Verdacht pakje legt treinverkeer Madurodam uren stil

Incident roept herinneringen op aan inslag van Rucanor

Een onbeheerd pakket heeft woensdagochtend in Madurodam voor opschudding gezorgd. Vanwege de grootte van het verdachte object werd vrijwel onmiddellijk al het treinverkeer in de omgeving  stilgelegd. Ook werd het gebied om het pakketje heen afgesloten. ‘Het verdachte pakketje blijkt voor zover wij nu kunnen zien te bestaan uit een kubus van grote brokken samengeklonterde suiker, ingepakt in papier,’ aldus de politiewoordvoerder van Madurodam. ‘Wat de herkomst van het pakket is is nog onduidelijk, onze experts zijn er nog wel even zoet mee.’

De burgemeester liet weten dat er vooralsnog niets aan de hand is. ‘Laten we het voorval niet groter maken dan het is,’ zegt hij in een verklaring. Wel rukte na de vondst de brandweer uit, maar die werd meteen daarna weer teruggeroepen. Enkele minuten later rukte de brandweer wederom uit, om vervolgens opnieuw  teruggeroepen te worden. Niet lang daarna rukte de brandweer opnieuw uit.

Het vliegverkeer op het vliegveld had geen last van de vondst. Alle vluchten konden hun gebruikelijke rondjes blijven taxiën. Voor de gestrande treinreizigers werden bussen neergezet. Het incident roept herinneringen op aan de inslag van de komeet Rucanor,  vorig jaar zomer. Toen sloeg een ronde astroïde opgebouwd uit zeshoekige leren vlakken in vlakbij het Rijksmuseum en werden enkele stilstaande auto’s verwoest. Of de vondst van het pakketje enig verband houdt met dit incident is nog onbekend.

‘We zijn behoorlijk geschrokken,’ aldus een omstander. ‘De meesten van ons zijn aan de grond genageld van schrik.’De reizigers op de stations van Madurodam verklaarden weinig hinder te ondervinden van de stremmingen. ‘In principe is alles hier op loopafstand’, aldus een forens, ‘plus, de meesten van ons gaan toch nergens naartoe.’

Arjen Lubach is gastschrijver. Onlangs publiceerde hij Magnus bij uitgeverij Podium. Voor meer informatie, zie http://www.arjenlubach.nl/


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Brandweer Hasselt snelde met verschillende manschappen en een ladderwagen ter plaatse.

Reageer
gravatar

Brandweer Hasselt snelde met verschillende manschappen en een ladderwagen ter plaatse.

Reageer
gravatar

Brandweer Hasselt snelde met verschillende manschappen en een ladderwagen ter plaatse. Omdat er ook gasflessen binnen stonden rukte brandweer Hasselt met de grote middelen uit.

Reageer
gravatar

Inmiddels zijn ook reuze (koi)karpers met bomvesten in de grachten van Madurodam waargenomen. De situatie wordt ernstig.

Reageer
gravatar

Dit moet een inside-job zijn geweest. In het kader van de jongste reeks bezuinigingen moet ook M’dam bezuinigen op managementsalarissen en bonussen. Die laten zich niet zonder slag of stoot korten op inkomen, ze zijn niet helemáál besuikerd.

En Schreeuw van de Eeuw: een bankiertje bungelend onder de London Bridge zegt weinig zonder context; dus op z’n minst een knusse P2 Vrijmetselaarsloge en een bijkantoortje van de Banco Ambrosiana er omheen. Maar ja, die bezuinigingen hè?

Reageer
gravatar

@6 verdient een Gouden Gniffel.
Tijd dat er een Wikipeaks genomen wordt achter de schermpjes van deze mini-staat. Hangt er al een bankiertje onder de brug? Is het Des Indes een Bilderberg hotelletje?

Reageer
gravatar

@2: Denkt maar niet dat het bij 1 gastschrijver zal blijven. Starks zit de Speld er vol mee en willen ze niet meer terug.

Reageer
gravatar

Nog even ter informatie,

Madurodam werd vernoemd naar George Maduro, een Curaçaose student die zich tijdens de meidagen van 1940 als officier onderscheidde in de Slag om de Residentie.

Na de Tweede Wereldoorlog hebben de ouders van George Maduro het startkapitaal beschikbaar gesteld voor een miniatuurstad, Madurodam geheten, die in 1952 in Den Haag werd geopend.

Madurodam wordt door de familie beschouwd als monument voor hun enige zoon. Sinds 1993 is in Madurodam bij de entree een schaalmodel van het geboortehuis van Maduro te zien.

En waarom wist ik dit niet, Margootje?!

Die ‘aanslag’ zou zomaar van een gestoorde pvv’er komen, die geen eerbetoon van een ‘Antilliaan’ in Nederland wil?

Ben benieuwd wat G.W. van #4 nu zegt!!!
(Ich Habe Es Nichts Gewusst…mss.?)

Reageer
gravatar

Ik vrees dat dit het werk is geweest van de Madurodamese Communisten! Onder leiding van de zoetgevooisde lesbiënne Honey van Leeuwin is de CSM (Communistische Suikerpartij Madurodam) geradicali-kristalliseerd tot een mierzoete, tot ALLES in staat zijnde club. Honey is -als suikerspin in het roze web- echter steeds onvindbaar voor de Madurodamese Recherche & Suiker Innemers (MRSI).

Reageer
gravatar

Waar blijft het ministertje van veiligheid en zo, van Madurodam, dhr Onderstelten en zijn al even kranige staatssecretaris Teevje ?
Ik bedoel, als er ergens een beveiligingslek blijkt te zijn is het hier wel; een pakket met suikerderivaten terwijl je weet dat suiker vergif is. Een ernstiger bedreiging is haast niet te verzinnen !

Reageer
gravatar

Lief nichtje Margootje,

Die toffee was een goedbedoeld cadeau voor jou van jouw lieve suikeroompje. Ik lees dat het snoepje van de week insloeg als een bom. Jouw lieve suikeroompje heeft dat niet zo letterlijk bedoeld. Hij wilde eens flink uitpakken. De volgende keer neemt hij weer gewoon snoepjes in miniformaat mee.

Reageer
gravatar

@MargOOtje: Zoals ik ze ken in Den Haag zal dat wel hard gaan; gratis. Doe ons en de rest van Nederland een lol en doe wat druppeltjes LSD op die klontjes?

Reageer
gravatar

De directie van de Suiker Unie heeft net laten weten dat de suiker niet van hun afkomstig is en dat ze er niets mee te maken hebben.

Onze gedachten gaan uit naar een stelletje stroperige figuren die zetelen vlak bij de hofvijver. Die zijn zeker jaloers dat bij ons alles vlekkeloos verloopt en hun dat niet kunnen.

Reageer
gravatar

Wat een ophef allemaal voor zo’n klein incidentje. Ik heb al eerder hier beweert dat alles bij ons in Madurodam altijd op rolletjes loopt. We hebben de zaak volledig onder controle….en ach die suikerklontjes gaan we gratis uitdelen in Den Haag.

Reageer
gravatar

Laat me raden, deze melding is opgeëist door het Smurfen Bevrijdings Front. Vuile blauwe fascisten onder aanvoering van ‘haatbaard’ (vader) Abraham! Carcamel heeft gelijk, ze moeten vernietigd worden, paspoort afnemen en terug naar Smurfenland. Bij voorkeur in een goed afgesloten luciferdoosje!
Ik geef de directie van Madurodam nog een tip: let op jullie Ikea vestiging!

Reageer
gravatar

Margootje, Margootje, je neemt ons in het ootje, zit je nu in Madurootje, of op ‘t Balinese strand?? Je geeft ons een kadootje, een suikerklontjeszootje maar toch, klein Margootje, zingen we een lied van…

Reageer
gravatar

Vermoedelijk betreft het hier een aanslag van de Sacharidisten. Dat is een fundamentalistische groepering die regelmatig acties met zoethoudertjes uitvoert. Het is nog niet bekend wie de suikeroom is die deze groepering financieel ondersteunt.

Reageer
gravatar

@Mierenneuker: pas maar op: sommige soorten mieren kunnen niet ongestraft geneukt worden – die bijten terug, Hárd.

Bovendien betreft het de komeet Rucanor die u nogal onwetenschappelijk met een voetbal vergelijkt: schaamt u.

Reageer
gravatar

Altijd wel gedacht dat het hamsteraars waren daar. Nu komt aan het licht dat er suiker gehamsterd wordt, maar wie weet wat er allemaal via ondergrondse gangenstelsels gesmokkeld en gehamsterd wordt?
Van wat daar ligt kan het hele begrotingstekort voor de komende jaren worden afgelost, wat ik u brom!
Pensioengat; het mocht wat: we weten nu waar dat ligt!!

Reageer
gravatar

Het is duidelijk een centraal georganiseerde staat binnen een staat, waar ik moeite mee heb. Ze laten alleen zien wat zij willen laten zien. En met horen is het niet anders. Zo wordt een eerder incident met de madurodamschreeuwer duidelijk stilgehouden.

Reageer
gravatar

@ Xiwel: ook dat is weer zwaar overtrokken door de pers. Het was een Madurodamfluisteraar.

gravatar

Tja, in Madurodam maken ze alles groter dan het is. Van een mug een spreekwoordelijke olifant maken zogezegd.

Overigens vindt ik het wel wat brutaal om op een betrouwbare nieuwssite als deze zo’n onbeschaamde reclame voor een of ander boek te plaatsen, er is zeker een schijn van partijdigheid, en dat zou niet moeten.

Reageer
gravatar

“Van een mug een spreekwoordelijke olifant maken zogezegd.”

In Madurodam is toch van elke olifant een mug gemaakt……..

gravatar

Dat was wel even schrikken, zeg.

Maar toen ik het woordje gastschrijver las, haalde ik opgelucht adem en mijn tenen weer uit de knoop.

Reageer