Kannibalisme in moskeeën valt mee

Autochtonen eten even weinig mensenvlees

Het aantal gevallen van kannibalisme in Nederlandse moskeeën blijkt veel kleiner dan tot nu toe werd aangenomen. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) spreekt van een dalende trend.

“In de media ontstaat het beeld dat kannibalisme in moskeeën een groot probleem zou zijn, maar als je puur naar de cijfers kijkt, valt het eigenlijk mee.” Dat zegt socioloog Harry Wijnschenk, die in opdracht van het SCP onderzoek deed naar islamitisch kannibalisme in Nederland. “Jarenlang zijn we vanuit de politiek en de media geïnjecteerd met angst, maar de feiten laten een heel ander beeld zien. Sinds 2005 is het aantal kannibalisme-gerelateerde incidenten elk jaar gedaald, zowel in moskeeën als in het islamitisch onderwijs.”

Volgens Wijnschenk bewijzen de cijfers dat het steeds beter gaat met de integratie van moslims: “De meeste moslims in ons land hebben gewoon een baan en eten even weinig mensenvlees als autochtone Nederlanders. Het probleem zit nog bij de oudere generatie, die meer waarde hecht aan tradities.”

Critici plaatsen kanttekeningen bij de cijfers. Jan Schijf, criminoloog aan de Rijksuniversiteit Leiden: “Voor steeds meer moslims is kannibalisme een taboe. Ik denk dus niet dat het aantal incidenten afneemt, maar dat er gewoon minder melding van gemaakt wordt.”

Wijnschenk vindt dat politici het moslim-kannibalisme minder krampachtig moeten benaderen: “Je moet als politiek niet doorslaan in het maakbaarheidsdenken. Natuurlijk kun je het eten van mensenvlees ontmoedigen, maar echte integratie duurt minstens dertig jaar. Ik ontken niet dat er problemen zijn, maar de realiteit is dat er in Nederlandse moskeeën steeds minder mensen opgegeten worden. Dat is winst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De katholieken mogen me zo vaak opeten als ze willen: Ik herrijs toch steeds weer.

Ik maak me sterk dat daar geen rekening mee is gehouden in vergelijk met protestanten, joden en moslims.

Reageer
gravatar

Volgens Neuzel, Ayadollha, in reactie op Adriaan #5 eten moslims nou juist geen niet-moslims, omdat die haram zijn.
Dat zou betekenen, dat ze aan hun eigen meerderheid knagen en knabbelen.

Reageer
gravatar

Je kunt moslims niet (straffeloos) van inconsequenties in hun ideologie betichten. Ik probeer dat ook niet! Gestenigde moslimvrouwen zijn -dóór hun dood- bekeerd en in de profetenschoot teruggekeerd. Evenals opgeblazen, gebazookade en/of gebermbomde harami’s (niet-Moslims). Deze zijn immers altijd ritueel geslacht en ook zodanig goed gebarbecued dat zij door de religieuze Halalpolitie worden vrijgegeven voor consumptie. In de hoogtijdagen van de Inquisitie was een knapperig ‘Protestanten’ sateetje -vers van de brandstapel- met clerussaus en een pint wijwater, een lekkernij voor het hongerende vulgus. Dus zoveel inhoudelijk verschil is er niet tussen Katholicisme, Poujadisme en het Neo-Ahmedinedjadisme

gravatar

Vergis ik mij of toont de foto de tot moskee omgebouwde synagoge aan de Kloveniersburgwal? De afgekloven botten bij de achteruitgang getuigen onbewust van “nomen est omen”. Het Westelijk Kalifaat maakt merkbaar haast met het bereiken van ethnische pariteit.

Reageer
gravatar

De financiële claims die nu op tafel liggen namens Turkse Nederlanders (€ 5.000,- pro capita)door het vervallen van alle verplichtingen rond inburgering en integratie, nopen Nederland zich nu tot het Europese Noodfonds te wenden. Om hen recht te doen zal Nederland 2.000.000 x € 5.000,-moeten ophoesten. Dit bedrag krijgt Rutte niet bij elkaar, zelfs niet als hij AOW’ers en andere niet-actieven wettelijk zou verbieden en hun uitkering inhouden. Toch zou P.H. Donner -vóór het aanvaarden van zijn onderkoningschap- nog graag dit gebaar naar Koningin, Mekka en Bankiers maken. Islamitische Nederlanders zijn een historisch schandalig onderdrukte minder(?)heid; logisch dat zij nu eindelijk hun theocratische rechten opeisen en dreigen desnoods haram-Nederlanders te nuttigen. Dat men beginne met het kabinet, dan de Tweede Kamer en vervolgens de WIRwar van myriaden parasitaire externe adviseurs. Alléén al JanKees de Jager zou veler (machts)honger kunnen stillen. Integratief gezien een win-winsituatie; moslims ZIJN dan de wettelijke meerderheid en Ibn Abu PietHein is de profeet die de Sha’ria invoert. Hij zal daarna als laatste genuttigd worden.

Reageer
gravatar

Volgens een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau eten autochtonen even weinig mensenvlees als regelmatige moskeebezoekers. In Zoetermeer is onrust ontstaan door de mogelijke bouw van een moskee in de wijk Seghwaert. .Komt allen naar de informatieavond over de bouw van een moskee aan de Roggeakker in Zoetermeer..

Reageer
gravatar

Monty Python: ‘Cannibalism in the Navy’

‘There is absolutely no cannibalism in the navy, none.
And when I say none, I mean there is a certain amount.’
Daar deed dit me aan denken.

Reageer
gravatar

Beste Geerd,

U zult wel blij zijn met het meningencentrum M. de Hond en dochters b.v., want wij ronden in onze politieke internetonderzoeken het aantal zetels winst van uw partij altijd op vijf zetels naar boven af.

Wij hebben een onderzoekje gehouden naar het onderhavige onderwerp. Dit is het resultaat.

Hoeveel moslims eet Geerd Wildersch gemiddeld per dag op?

– Van de twintig gevraagden gaf ongeveer vijftig procent geen antwoord.
— Daarvan stemt 89 % op u en 13 % gaat niet stemmen.
— Van de doelgroep lezers van De Speld heeft 100 % gezegd nu even geen tijd te hebben, want ze luisteren naar Globaal Nieuws Radio.

– Van alle Nederlanders gaat dus
— 5,7 % niet stemmen en
— maar liefst 104,3 % stemt op u!
— De overige gevraagden weet het nog niet.

Resultaten

– Van uw stemmers zegt 100 % u of jouw vriend Bosman eerst te moeten raadplegen, voordat ze een mening hebben.

– De niet-stemmers zeggen gemiddeld gemiddeld 15.429,74 per dag, mits naast halal ook koosjer en behalve op de zaterdagen.

————————————-

Wilt u de volgende vraag beantwoorden voor ons kwaliteitsonderzoek. Het beantwoorden kost u hooguit vijf seconden.

Wat vindt u niet van dit onderzoek?
Slechts één vakje zwart maken.

□ Ik heb even geen tijd, want ik moet nu naar Globaal Nieuws Radio luisteren.

□ Die honderd procent had u naar boven af moeten ronden.

□ Dank u voor uw geldelijke bijdrage mijn aan scheldcampagnes.

Onze dank voor uw beantwoording. Wij zullen vanwege uw precaire privacy geen rekening houden met uw antwoord.

gravatar

Beste Aatje,

Ik ben slechts een bescheiden en eenvoudige gereformeerd iMam van de GMN. Toch is mijn stalker, de prominente gereformeerde moslim Paulus Mohammed, al begonnen met knagen aan mijn stoelpoten als voorbereiding van het echte werk.

سلام على أنت

ds Paulien

Reageer
gravatar

“Veel kleiner dan werd aangenomen”, “neemt af”, zo vaag allemaal. Heeft er niemand echte cijfers? Hoeveel mensen worden er in moskeeën opgegeten?

En als we dan toch bezig zijn, hoeveel kannibalisme wordt er buiten de moskee door moslims gepleegd? En hoeveel door niet-islamitische autochtonen? En hoeveel door Surinaamse hindoes (graag uitgesplitst naar leeftijd, bloedgroep en baardlengte)? Cijfers en feiten, mensen, cijfers en feiten!

Reageer
gravatar

Andre, hier zijn de gewenste cijfers uit 2015:
23; 436; 51 verdeeld in 1 – 120 jaar (51), 0 + A + AB + B (51) en 0 – 1200 cm (51).
Het reservegetal is 13.

Leuke cijfers om te weten: 2, 4, 8, 16, 64, 128.

Geen dank

Bron: wetenschappelijk Bureau van de Gereformeerde Moskeeën in Nederland (WB-GMN)

gravatar

Beste Andre,
Cijfers zijn lastig te verstrekken. Dat blijkt ook al uit de gegevens van DS Paulien. Als de kantinejuffrouw wordt opgegeten, ja, dat staat meteen breeduit in de kranten. Dan schreeuwt iedereen moord en brand.

Maar als de manager wordt opgegeten, is er geen hond die dat merkt. Iedereen denkt dat ie in vergadering zit, of een seminar bezoekt. Hetzelfde geldt voor de projectleiders. Daarom is het zo lastig om precies aan te geven hoeveel er nu gekannibaliseerd wordt en hoeveel er op Schokland liggen te luieren.

Ik zou toch willen voorstellen om een stuurgroep in het leven te roepen met de opdracht om nader onderzoek te doen naar het aantal gekannibaliseerde personen uitgesplitst naar functie.

gravatar

Hoe komt het in de cijfers als iemand iemand opeet die net even daarvoor zelf iemand heeft opgegeten?

gravatar

Zoals Midas Dekkers al eens zei, het beste kan je gewoon een mens eten, waar daar zit alles in wat je nodig hebt. Zo zie je maar dat atheisten en gelovigen elkaar zomaar kunnen vinden, aan een oecomenische tafel. Mja, dit stukje godsdienstvrijheid zal ook wel weer ten prooi vallen aan inburgering. Ofzoiets.

Reageer
gravatar

Het probleem is niet het kannibalisme, maar het pedokannibalisme. En dat kan van de katholieke kerk niet gezegd worden dat ze schuldig aan is, want de leeftijd van de gegetene is 33.

Reageer
gravatar

Het kannibalisme bij moslims is dus een bedreigd ritueel geworden, en dient derhalve beschermd te worden omdat dit ritueel anders verloren dreigt te gaan. Er gaat al zoveel verloren van deze Nederlandse subcultuur, dat we dit niet mogen toestaan.

Indien geen maatregelen worden genomen wacht deze bevolkingsgroep hetzelfde lot als de schorseneren-eters.

Reageer
gravatar

@6: Inderdaad, niet voor niets werd (en wordt nog steeds) in de RK-kerk eeuwen lang geroepen: ‘neemt en eet, dit is mijn lichaam’. Dat daar eens een diepgaand onderzoek naar gedaan wordt waarmee de onderste steen boven komt!

Reageer
gravatar

Wel, het mag genoegzaam bekend zijn nu, dat de priesters in de RK kerk dit ruim interpreteren.

Dat is beschaving voor je: men neemt, maar eet het jongetje niet: hergebruik viert hoogtij.
Het jochie moet slikken: welk een mooie uitleg van dit gebod!

gravatar

Even ter vergelijking:
In katholieke kringen neemt het eeuwenoude gebruik van kannibalisme fors af. Het lichaam en bloed van een van hun heren is blijkbaar minder favoriet aan het worden.
Of ligt dat aan het sterk teruglopende aantal katholieken?
Misschien geldt dat dan ook voor een sterk teruglopend aantal islamieten.

Reageer
gravatar

Het geeft wel weer te denken dat er zo losjes over islamitische misstanden wordt gesproken. Kennelijk zijn niet-moslims nog steeds bang voor reacties uit de islamitische hoek. Ook weer tekenend is dat concrete cijfers ontbreken en nog belangrijker: worden er moslims of niet-moslims genuttigd?

Reageer
gravatar

Niet moslims zijn per definitie haram en zullen door een gelovig moslim dus niet worden gegeten.
Het valt niet uit te sluiten dat het nuttigen van haram mensenvlees voorkomt bij zich moslim noemende groeperingen die niet recht in de leer zijn zoals alevieten. Dit zijn echter zondaars en verdienen opgegeten te worden.

gravatar

Terwijl burgemeester Cohen ondertussen maar thee drinkt! Het wordt tijd dat wij eens wakker worden en zelf ook eens een paar van die haatbaarden opeten!

gravatar

Ik heb een suggestie voor een verzoeningsoffer, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Of zouden ze niet van blondharigen houden?

Reageer
gravatar

Waarom nou die mensen wederom in een hoekje drukken?? Als zij lekker familieleden willen oppeuzelen vinden wij dat dat moet kunnen. Punt,

Reageer