Jumbo lanceert Wordfeud-bordspel

“Prachtig om al die virtuele spelers aan een echte tafel te zien”

Gezelschapsspellenfabrikant Jumbo maakt een gewaagde keuze. Nadat eerdere bordspelvarianten van populaire games als Tetris, Pacman en World of Warcraft flopten, waagt het bedrijf zich opnieuw aan het ‘verspellen’ van een moderne game. Als het aan de fabrikant ligt, ligt Wordfeud The Board ruim voor de feestdagen in de winkel.

Volgens persvoorlichter Dirk Verhoef van Jumbo is Wordfeud het ideale spel om te bewerken. “Je steekt er wat van op, het is verslavend, maar mensen doen het wel vooral tussendoor. Hoe leuk zou het zijn om met al die ‘virtuele spelers’ ook daadwerkelijk aan een tafel te te gaan zitten? Bovendien hoor ik van mensen die het wel eens spelen dat het zo leuk is dat je met elkaar kan chatten. Nou aan tafel kan je helemaal goed met elkaar ‘chatten’, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Ook de Nederlandse Taalunie probeert een graantje van de Wordfeud-rage mee te pikken. De organisatie heeft speciaal voor het bordspel een officiële ‘Wordfeud-woordenlijst’ uitgebracht waarin de bordspelers woorden kunnen controleren. Helaas is deze uitgave nog verre van perfect. Doodnormale woorden als ‘touw’ en ‘gauw’ staan er wel in, terwijl een aantal Engelse woorden juist ontbreekt. De Taalunie is bovendien vergeten alle verkleinwoorden en aanvoegende wijzen te schrappen.

Korfbalvereniging Groen-Paars uit Etten-Leur werkt gelijktijdig aan een levende versie van Wordfeud. Dat kan helaas pas worden gespeeld als een paar vrijwilligers zich opofferen om de q en de y te spelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

JEZUS wat voel ik me dom. Ik las dit bericht en dacht echt serieus dat de Supermarkt Jumbo dit ging uitbrengen:S

Reageer
gravatar

Er worden zelfs al Wordfeud competities opgezet, het moet niet gekker worden. Ik heb me ingeschreven voor Wordfeud Eindbaas (www.wordfeud-eindbaas.nl), ben erg benieuwd….

Reageer
gravatar

En waarom zou het NIET gekker mogen worden?! Ik kan mij mateloos ergeren aan die verschrikkelijke dwang! Houd je vast, ik heb nieuws voor je: HET MOET VOORAL GEKKER WORDEN!!!!!

gravatar

Is het woord “Kruiswoord” puzzle niet een beetje te schuin voor deze tijd of anders niet religieus getint – zeker als een speler op 3x woord waarde gaat zitten. Tussen de benen van twee aanleggende woordleden – en veel letters zitten onnodig op het bankje..

Wordjockey

Reageer
gravatar

Jumbo (Uh, snap nie?), zo dom als een olifant.

Reageer
gravatar

Wordfeud, the making of (three sequels), Wordfeud the Bloopers, Lachen met Home Wordfeud met Hans Kraay jr, Wie is de Wordfeud mol, Koken met Wordfeud, Wordfeud in de keuken, Antigues Wordfeud Roadshow, Wordfeud misbruikers, Wordfeud total make-over; we kunnen weer decennialang onze lol op.

Plus de onvermijdelijke herhalingen: voor voor toekomstige archeologen.

gravatar

Ja, lastig is dat om met echte mensen te spelen die dan ook nog ‘reallife’ dingen tegen je gaan zeggen waarop je moet antwoorden. Bij chatten kun je tenminste ook nog gewoon niets terug chatten en doen alsof je het veeeels te druk hebt (met het spelletje en vooral met jezelf bijvoorbeeld.)

Reageer
gravatar

Goh, het lijkt net Lingo, maar dan zonder dat licht wat zelf niet kan spellen.
Ik mag dat wel, die selfsupporting spelletjes.
Niet zoals dat met die derderangstweedehandsgebruikteautoverkoper* die de kandidaten moet voorzeggen met een gefluisterd ‘question’ dat er een vraag gesteld wordt.

(*mooi woord hé? past net diagonaal op het bord)

Reageer
gravatar

Ik stel bordversies van de volgende massive-multiplayer online-spelletjes voor:
– EPD
– DigID
– Paspoortbiometrie
– OV-chipkaart
– Elektronische tolheffing (is wat lastiger aangezien hiertoe google-maps integraal moet worden afgedrukt).

Reageer
gravatar

Ik vind het nogal ver gaan en daarom denk ik dat dit concept niet aanslaat bij de consument:
1) De personen dienen op dezelfde plek te zijn.
2) De personen moeten het ook nog op hetzelfde tijdstip doen
3) Waarschijnlijk moeten ze ook nog praten.
4) Er zullen sociale vaardigheden moeten worden aangeroepen.
5) Overdracht van bacterien is hoogstwaarschijnlijk.

Ik geef dit idee geen kans.

Reageer
gravatar

Is al eens geprobeerd een aantal jaren geleden. Heette toen scrabble, volgens mij. Gigantisch mislukt toentertijd. Ligt nu te verstoffen in menigeen kast. Vindt het zonde dat men deze kliekjes blijft opwarmen. Ik houd het lekker bij het origineel.

Edit: screbben veranderd in scrabble. Ik zat in de buurt 😉

Reageer
gravatar

Er was toch ook board script. Maar daar heeft niemand het over. Puur Nederlandsche versie met minder klinkers en meer moeilijke letters. En ook nog van Jumbo.

gravatar

Kwam laatst wat junkies tegen. Leg ik een bord Scrabble neer, heet het opeens ‘real life Wordfeud’.

Reageer
gravatar

De nieuwste hype:
Je kunt nu volledige nieuwssites kant en klaar uitgeprint in de boekhandel en bij de kiosk kopen. Zo blijf je geinformeerd zelfs als je ergens geen internet hebt.

Reageer
gravatar

Lieve alleenstaande suikertante Paulien,

Pas in 2015? Moet ik dan zo lang nog verstoppertje op straat blijven spelen? Bah wat ordi.

Veel kusjes van uw lievelingsneefje Paulus, het sterkste jongetje van de klas

O ja,
Brengt u weer van die lekkere muffins voor mij mee? Ik mis u elke week.

gravatar

Eindelijk! Het werd wel tijd ook want de real life versie van “Call of Duty” is al lang geleden uitgebracht.

Reageer