Egoverzekering alweer afgeschaft

Polis aan eigen succes ten onder gegaan

De ‘egoschadepolis’ van landelijk verzekeraar Aegon, nog maar kort op de markt, verdwijnt. Dit blijkt uit de laatste Verzekeringsmonitor van de Bond van Verzekeraars. Deze vermeldt hoe dit nieuwe product binnen korte tijd aan zijn eigen succes – lees: onbetaalbaarheid – ten onder ging.

De mogelijkheid het ego tegen schade te verzekeren werd enkele jaren geleden ontdekt in het verzekeringslaboratorium van Aegon. “Een bijvangst,” stelt Aegons verzekeringsontoloog Ernst Faaling. “We zoeken altijd naar nieuwe verzekeringsproducten. Onverwacht vonden we toen de egopolis. De clausules bleken echter lastig. Hoe formuleer je omvang en dekking bij egoschade, moet het ego vooraf gekeurd worden, ga je bij schade uit van de dagwaarde?  Uiteindelijk zijn we een pilot begonnen met Limburgse ego’s en dat liep goed.

Een uitzending  van KRO’s Pastoraal Document volgde, waarin Pieter en Nina Storms vanaf een tropisch eiland vertelden hoe de egopolis rust in hun leven had gebracht. Ook Mart Smeets en Ivo Niehe maakten nadien publiekelijk melding van hun polis. Faaling: “Er was al snel geen houden meer aan. De aanvragen bleven uit het hele land binnenstromen, maar ook de claims. Alsof het hele land één groot gekwetst ego was. Onbetaalbaar voor ons. En dan noem ik nog niet eens de fraude met egoschade in het buitenland.”

Als opvallend detail noemt Faaling dat ook ‘egoloze’ Boeddhisten op de nieuwe polis afkwamen. “Ze hebben hun ego afgezworen, maar als buitenstaanders hun egoloosheid ontkennen, raakt dat de Boeddhisten vaak diep. Ze vonden het fijn dat wij daar een afdekbaar risico voor hadden gecreëerd. Binnen de verzekeringsontologie kan dat natuurlijk, we kennen het begrip ‘schade an sich’. Je kunt schade ervaren aan iets wat je niet of niet meer hebt. Ontologisch is het jammer dat we het product hebben moeten afschaffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marktplaats, je begrijpt nu hoe het systeem van verzekeringen werkt; volkomen indentiek aan pyramide-spelen. De enigen die er aan verdienen zijn de bedenkers en eerste deelnemers en de laatst-instappenden zijn onveranderlijk de klos. En als verzekeraars een koutje voelen opkomen gooien ze de premies omhoog, hierin gestimuleerd door dit CDA/VVD-roofkabinet. Rutte zoekt op democratische wijze de vrijheid, maar alleen voor kapitalisten; iemand moet die vrijheid toch betalen? Niet dan?

Reageer
gravatar

Op dit inhoudelijke niveau van intern platformberaad,zou De Speld kunnen overgaan tot het aanbieden van P.P. A.’s (Personal Philosophical Assistants) voor B.N.’ers die lijden onder A.I.E. (Alarmingly Inflated Ego’s). Dit decennium kent zowel Ego-boosters als ego-busters gevat in een instabiele structuur die teleologisch het bestaan van God indiceert (Ego-boost: God beloont, ego-bust: God (be)straft). Als tegenwicht op de immer voortschrijdende secularisatie.

Reageer
gravatar

Creëert wel ingewikkelde epistemologische problemen, want hoe wordt bepaald wiens ego wordt geschaad, en wat gebeurd er na een zogenaamd ego-dood?

Reageer
gravatar

Advertentie

Als u uitgeslapen bent, koopt u een matras van de Koninklijke Matrassenier te Hilversum.

Wij verkopen tijdelijk authentieke Goois matrassen met nu tijdelijk een gratis ego naar keuze. Haast u, want OP is OP tot onze voorraad weer is aangevuld.

Wip eens binnen voor uw genoegen. Bij de Koninklijke Matrassenier te Hilversum komt u altijd gelegen.

P.s.
Wij zoeken dringend een medewerkster. Ze is het laatst gezien in gezelschap van enkele ego’s in Loosdrecht.

Reageer
gravatar

Ja beste mensen, wij beseffen dat het een groot onrecht lijkt omdat de oude ego’s de jongeren in de weg staan.
Wij hebben jammerlijk genoeg te laat onderkend dat grote ego’s óók grote graaiers zijn, foutje van onze rekenjongens om die variabele niet mee te nemen in de berekeningen.

Maar ere wie ere toekomt: onze beste klant is meneer Wilders: die heeft nog niet geclaimd. Meneer Wilders is zo verstandig geweest voorzorgsmaatregelen te nemen om zijn no-claim bonus te beschermen door zich te omringen met zwaar gebouwde jongens.

Reageer
gravatar

Wat niet klopt is dat de allrisk-premie voor mijn al behoorlijk oude ego evenveel kost als die voor een kersvers, spiksplinternieuw ego, zo uit de toonkamer !
En dat terwijl de restwaarde van mijn ego zo laag is, dat zelfs bij een verbogen spiegeltje het al total-loss wordt verklaard; kijk, daar moet wat aan worden gedaan.
Alleen WA verzekeren kan natuurlijk ook wel, maar dan zal je net zien dat ik mijn ego in de prak rijd, of iemand anders aan wie je het uitleent, zoals mij al eens is gebeurd.

Reageer
gravatar

Ik kan mij voorstellen dat er dan ook geen verzekering komt voor iedereen die zich door deze ego’s gekwetst weet?

Jammer: één avondje tv met Matthijs Doorgedraaid en trawanten, Pauw en Witteman, Knevel en consorten; RTL45678 met mr. Bram M. en Peter R., Albert V. etc. : ik zou een hele reeks tropische eilanden kunnen kopen voor mijn invoelend ergopeuthische moderatiepraktijk.

Reageer
gravatar

En laten we vooral de uitzendingen met politici niet vergeten: het kost het land al vele honderden miljarden, die nutteloze ego’s.
Daar mag best wel een verzekering tegenover staan.
Hoewel ze volgens de laatste berichten bezig zijn zichzelf te veroordelen in het meebetalen aan de kosten: “minister” (kuchkuch ahem)Edith Schippers wil dementen laten meebetalen aan hun zorg.

Nou, dat belooft: we hebben er minstens 150 die daarvoor in aanmerking komen, en wél graag naar ratio inkomen?!

gravatar

Treurig dat AEGON jonge, zich nog ontwikkelende egoïsten zo in de kou laat staan en waarom? Alleen maar vanwege geld. Dagelijks zie ik om mij heen ontluikende ego’tjes zware deuken oplopen die hun ontwikkeling tot egocentrist belemmeren zo niet stoppen. Over zwaargepantserde ego’s zoals Pieter en Nina Storms hoeven we ons geen zorgen te maken, die komen er wel. Nee, het zijn de beginnende navelstaarders die zo kwetsbaar zijn en onze steun zo hard nodig hebben. Juist dit kabinet zou moeten beseffen dat voor het ontwikkelen van echte, totale zelf-gerichtheid ruime fondsen onontbeerlijk zijn.

Reageer
gravatar

Aegon beroept zich op het zo succesvolle principe uit Amerika van een :

Pre-existing condition.

Ego schade was onvermijdbaar, en actief opgezocht, waarmee alle schade in de eigen verantwoordelijkheidssfeer is komen te doen zijn gelegen geworden.

Reageer
gravatar

Bij de makelaars van Aegon hadden al die claims van boeddhisten al de koosnaam “een dalaitje halen” gekregen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat Aegon de meeste claims had kunnen afwimpelen door te stellen dat de beschadiging van het ego al vóór de polisafsluiting was begonnen. Het leven is immers een aaneensluiting van teleurstellingen doordat de wereld zich niet vormt naar de wil van het individu. Ieder kind moet dat leren.

Alleen egoloze Boeddhisten kunnen aantonen dat zij de polis hebben afgesloten voor de beschadiging begon. Maar zij moeten dan wel voor ze een claim indienen van hun geloof afvallen om aan te geven dat de egovorming alsnog op gang is gekomen.

Reageer
gravatar

Naja, je kan natuurlijk gaan lopen ontkennen dat er ware verbanden zijn, maar als je dan struikelt en een bloedwond oploopt, dan is maar wat fijn dat er toch echte verbanden bestaan.

Das hetzelfde als bijvoorbeeld een spits die niet diep gaat, dat kan zijn vrouw toch nooit waarderen ?

Echte, en ware verbanden, die zijn pas onlogistiekitscherig.

gravatar

Deze ego’s (en niet te vergeten ook die van de Stormpjes) zijn reeds zodanig opgeblazen dat zij op elk moment kunnen klappen. Hiermee stapt men op het hoogtepunt in de markt. De genoemde portefeuille lijkt daarom sterk op een klapsigaar.

gravatar

Toch kent dit pluriform ontologische verzekeringsproduct ook winnaars: de belangrijkste is Noud Welling die bij de Nederlandsche bank werd afgeserveerd. Met zijn uitkering hoeft Noud in ieder geval niet om te zien naar een krantenwijk, zo laat hij vanaf de Seychellen weten. Wat overigens opvalt is dat het voor geldgraaiers tot voor kort volstrekt onbekende en dus inhoudsloze begrip “ontologie” (de leer van de onderwerpen van het menselijk denkvermogen (Van Dale); ook wel de leer der ware verbanden) zo onbekommerd wordt gebruikt, Men heeft daar blijkbaar een eigen ‘filosofie’ over ontwikkeld. Nederland wordt steeds slimmer! Dankzij de neurolinguïstiek van NCOI. Vraag ‘t Bram Moszkowicz maar.

Reageer
gravatar

De laatste alinea raakt de kern des poedels; we spreken hier over z.g. fantoompijn. Een treffend voorbeeld is de kredietverstrekker Dirk Scheringa die nog dagelijks fantoompijn lijdt als hij het AZ-stadion passeert, kijkend vanuit zijn auto met chauffeur en speciaal donker glas. Ook zijn voormalige slachtoffers ervaren fantoompijn, met name als zij zich (via oude dagafschriften) hun verloren gegane saldi bij de DSB-bank herinneren.

Reageer