Tommie breekt met Ieniemienisme

Paradigmawisseling voor hond of beer

In Sesamstraat is de pleuris uitgebroken nadat Tommie openlijk heeft gebroken met het Ieniemienisme. De pluizige beer, of is het een hond, bekende bij een goed glas Pinot noir de knoop te hebben doorgehakt: “Zoals Heideggers dialectiek van het ‘Dasein’ de categorisch imperatief aan de kant schoof, zo heeft voor mij de ontologie van Elmo’s mechanistisch wereldbeeld het Ieniemienisme tot een irritant, hoogfrequent gekrakeel gedegradeerd.”

Of hij nu ook minder onderbroeken op zijn hoofd gaat dragen weet Tommie nog niet. “Maar bij een paradigmawisseling als deze horen rigoureuze veranderingen,” waarschuwt hij alvast.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Men kan ook constateren dat het budget van Sesamstraat het kernteam nog in staat stelt zich dit soort luxe te veroorloven. Het had meer in het plaatje van bezuinigingen gepast als men een soberder wijn van Aldi of Lidl zou nuttigen. Tommie is overigens géén hond, hij is zoon van Fozzy Bear uit het Muppet-team en kleinzoon van Yogi Bear. Dat het superficiële Ieniemienimisme het categorisch imperatief van Kant zou hebben gemaakt, lijkt mij een grove overschatting van haar inherent ideologisch paradigma.

gravatar

Mijn God, niet weer die zwartepietendiscussie ! Nu zal k voor eens en altijd de oplossing vaststellen: een lichtbruin paard, een zwarte sinterklaas die wit is geschminkt en witte pieten die zwart zijn geschminkt.
Dit is mijn uitspraak en hiermee zult u het moeten doen !!

gravatar

Ik vraag me terecht af of Tommie zelf weet welke verstrekkende gevolgen dit heeft voor de doctrine die de NPO subliminaal inprent bij de vaak jonge volgers van sesamstraat en of dat hij bereid is de volle verantwoording te nemen voor de consequenties van zijn actie.

Reageer
gravatar

Daar ben ik het helemaal mee eens. Zo ben ik inmiddels van minder plastic en volledig recyclebaar materiaal. Nu nog mijn naam veranderen in Wereldvrede en we zijn zo goed als klaar dacht ik zo!

gravatar

Jezus mina moet dat nou met die dure woorden waar niemand wat van begrijpt en al helemaal geen kind snapt hier wat van.
vraag me af of jullie er zelf wel wat van begrijpen

Reageer
gravatar

Generaliseer a.u.b. niet zo denigrerend … sommige Speldoptanten hebben een paar jaar vervolgonderwijs genoten; moeten ze dat nou ook nog verbergen?

gravatar

Nee Schuringa, het o-ze-wieze-wo-ze-wieze-walla-kristallisme verschilt fundamenteel van het meer oppervlakkige ienimienemisme dat door de ware 0-ze-wiezo-zewisten als contemporain revisionisme wordt beschouwd. En – mijns inziens- zeer terecht; Habermas, Schafrat en Von Liebenstein hebben dit in hun gezamenlijk studie: “A-politische Verneinung und bürgerliche Oberflächlichkeit im alltäglichen Diskurs” voldoende aangetoond. Lees er desnoods “Sein und Zeit” van Heidegger nog maar eens op na.

gravatar

Waarom publiceert De Speld nog bijna alleen maar over televisie? Daarbuiten bestaat ook echt nog een wereld, neem bijvoorbeeld internet en videogames!

Nietzsche zei het al in zijn bekende televisietoespraak: Jungen komm bald wieder nach Hause!

Reageer
gravatar

Tja, maar voor zo’n hybride is het ook niet makkelijk. Daar komen veelvuldig identiteitcrises voor. Nu vinden transseksuelen, transgenders en hermafrodieten wel dat het moeilijk is om uit de kast te komen en om aan de buitenwereld jezelf te laten zien als man of vrouw, of er tussenin, maar dat is een lachertje voor hybriden… ben ik nu een hond of een beer? Benieuwd wat Sigmund Freud hierover gezegd zou hebben… Maar toen zat de gehele LGTBQ, naturisten, nudisten en hybriden nog ver in de…

Reageer