Tien tips om je lichaam herfstklaar te maken

"Maak minder tijd voor jezelf vrij"

Voor velen is de herfst een moeilijke tijd om door te komen. Geen nood! De Speld helpt met tien tips om je geestelijk en lichamelijk helemaal jezelf te voelen.

1. Je huid heeft het in de herfst en winter zwaar te verduren. Geen zorgen! Laat de natuur vooral haar werk doen. De kou vergt nu eenmaal veel van je huid en zorgt voor die doffe uitstraling die goed bij de herfst past. Koop geen dure scrub om je dagelijks mee te reinigen. Je bent goed zoals je bent.

2 Maak minder tijd voor jezelf vrij. Laat je opslokken door de verplichtingen die de omgeving aan je stelt. Hou jezelf aan de onmogelijke standaard die je ouders je onbewust hebben opgedrongen. Een beetje ontspanning op z’n tijd en voldoende rust/slaap is totaal onbelangrijk.

3 Gooi alle magere yoghurt, biodrankjes, rucola en groentechips weg. Stop bovendien onmiddellijk met sporten. Er is niets wat een windjack niet kan verbergen.

4. De verplichting om een kleurtje te hebben is weer vervallen dus neem het ervan! Vermijdt die zeldzame zonnestraal en ga voor die lijkbleke, bijna lichtblauwe kleur. Gollem is er beroemd mee geworden.

5. Datzelfde geldt voor de innerlijke ik: experimenteer ook eens met een depressie! Veel kunstenaars werden er erg creatief van.

6. Drink te weinig water. Het smaakt nergens naar, je wordt er lui van en je moet constant naar de WC. Een marketinghype, dat is het.

7 Trek alle miserabele, semi-overleden bloemen en planten uit uw tuin, wortel en al. Arrangeer ze semi-esthetisch op een hoop en noem het geheel ‘De Vergankelijkheid’. Zo heeft u er nog wat aan.

8. Je hoeft je niet gladder voor te doen dan je bent. Laat maar groeien die haren! Oksels, bikinilijn en de benen, nu is tijd dat je alles weer de vrij loop mag geven. Zo beleef je de herfst pas echt!

9 Drink veel alcohol, het liefst sterke drank. Een dagboek kan helpen wanneer u het moeilijk vindt de hele dag uw doelpromillage (0.8) vast te houden. Onthoud: herfst is een werkwoord.

10 Vergeet je pancreas niet. Onderzoek wijst uit dat 93% van de Nederlanders hun houding ten aanzien van hun pancreas, maar ook die van hun naasten, niet aanpassen aan het jaargetijde. En accepteer je darmflora zoals die is!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De herfst is een uiterst mooi jaargetijde. Door minder calorieën te eten vermager je vlugger: beweging is dus essentieel

Reageer
gravatar

11. En als de projectleider naast je bureau staat en vraagt of je ´s avonds kan doorwerken, doe je dat direct. Ja, natuurlijk, het werk is af vóór 1 oktober. Desnoods werk je ook op zaterdag en zondag. Die uren schrijf je niet. Dat is “vrijwilligerswerk” nieuwe stijl, onderdeel van Het Nieuwe Werken. Als vergoeding vraag je cola, marsen en pizza.

Reageer
gravatar

Ik ben het hele jaar door herfstklaar, potverdullie!

Het is dat die verdulde zomer er telkens tussendoor komt, heel vervelend.

Daardoor moet ik elk jaar keihard werken aan mijn najaarsdip, en daar word ik verdulleme heel neerslachtig van.
Zeker als het regent en waait en vroeg donker wordt, verduld als het niet waar is!

Reageer
gravatar

Oeps, liet me even gaan geloof ik … ik bedoel natuurlijk te zeggen dat … nou ja, dan is het meestal heel gezellig in het bos. Dan laten we de natuur, de innerlijke ik, de vergankelijkheid en de vrije loop hun werk doen zeg maar. Ook de pancreas van het bos krijgt dan haar jaarlijkse make-over, met paddestoelen enzo. Allemaal heel fijn dus. Joepie.

gravatar

Denken jullie dat het zo’n pretje is om 3 maanden tussen jullie te verkeren ? Vergeet het maar, al die klagende mensen die mijn stiefzuster Zomer vaak zoveel leuker vinden en wat te denken van mijn oh zo populaire zusje Lente ?

Alleen mijn wat grimmige halfbroer Winter heeft het nog moeilijker, maar gewoonlijk laat dat hem koud ! Daartoe bedrinkt, snuift en spuit hij zich een ongeluk en dat is jullie schuld met dat eeuwige gemopper !

Reageer
gravatar

Bezie het van de positieve kant:
iedere loopneus is een ode aan de herfstregen,
alle rode blossen en oren zijn afspiegelingen van de kleurende blaadjes.

De mens is als eerbetoon aan U gemaakt.

gravatar

Ik heb een probleem met punt vier!

“De verplichting om een kleurtje te hebben is weer vervallen dus neem het ervan! Vermijdt die zeldzame zonnestraal en ga voor die lijkbleke, bijna lichtblauwe kleur”

Ik heb al jaren een prachtige ebbenhouten huidskleur!

Wat nu?

Reageer
gravatar

De herfsttips komen twee maanden te laat. Inmiddels is namelijk duidelijk proefondervindelijk aangetoond dat de seizoenen acht weken zijn opgeschoven. De eerste sneeuw verwacht ik daarom al over twee weken.

Ik had nog zo geadviseerd om de klok op zondag 28 augustus één uur terug te zetten naar de wintertijd. Maar het cabaret GBL/Rotte/Behagen heeft mijn raad in de herfstwind geslagen.

Reageer
gravatar

Dat Gollum groen is dat had ik al gezegd. En natuurlijk gaat niemand daar op in. Want men weet dat. Nog bedankt voor de tien tips. Die zijn natuurlijk altijd waardevol. Achteraf denk ik waar is de herfst Horoscoop?

Reageer
gravatar

@ tip 1:
Doet me wat laissez faire overkomen.

@tip 2:
Doet me veel te weinig laissez faire overkomen.

@tip 3:
Wat is yoghurt ?

@tip 4:
Warm uzelve aan de magistrale stralingen komende vanuit de gloed der monitoren.

@tip 5:
Wees wel gewaarschuwd dat de gevaarlijkste fase van een depressie er weer uitkomen is. (wel genoeg energie om te lopen, maar nog steeds de wens om dat lopen te doen naar een hoog dak)

@tip 6:
Drink vooral veel bier, moeje ook van pissuh, maar je wortd denminsde welt tronkuuh.

@tip 7:
Kunst is eeuwig en dus is vergankelijk-heid fet choed om kunstig bezig te wezen.

@tip 8:
Nu gaat de speld echt te ver.
Fokking scheren met die zooi, het oog wil ook wat, en dan niet haren.

@tip 9:
Schrijf uw dagelijkse dagboek optekening voordat u aan de sterke drank begint.
En dan tijdens, en dan daarna, en dan vergelijken welke beter was.

@tip 10:
Vergeet wat ookalweer niet ?

Reageer
gravatar

Beste Nicht;

als iedere man, vrouw en al het andere een ster vertegenwoordigt, mag de jouwe best met veel haar zijn.

Btw, ben jij die lekkere nicht met dikke tieten die je te pas en te onpas aan eenieder vertoond ?

gravatar

… en dan hebben we het nog niet eens over eikels gehad! Ook al zo’n herfstig fenomeen. Hoewel…eikels zien we al hele jaar. Kunnen die niet juist weg tijdens de Herfst?

Reageer
gravatar

Indien voor eenmalig gebruik verdient het aanbeveling om het touw te jatten. Dit is gratis. Uw erfgenamen zullen u dankbaar zijn.