Taliban waakt over verkeersslachtoffers

Veilig Verkeer Kunduz maakt Afghanen bewust van verkeersrisico's

Veilig Verkeer Kunduz (VVK), de verkeerstak van de Taliban, komt met een reclamecampagne die wijst op de aanwezigheid van schoolgaande meisjes op de weg. VVK hoopt hiermee een bewustere verkeersdeelname te bevorderen.

De campagne is geïnspireerd op de slogans van Veilig Verkeer Nederland (VVN), met name op de bekende spandoeken “Wij gaan weer naar school”. Automobilisten worden daarmee na elke zomervakantie geattendeerd op de schoolgaande jeugd. In Afghanistan lopen kinderen soms uren naar hun school en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. “Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer en dat geldt voor meisjes weer net iets meer dan voor jongens” zegt Mullah Mohibullah, woordvoerder van Veilig Verkeer Kunduz. “Een kans die we niet langer moeten laten liggen.”

Mohibullah noemt als belangrijkste doel van de campagne een ‘stukje bewustwording’. “Het komt nog te vaak voor dat men geen idee heeft dat die groepen meisjes langs de kant van de weg naar school lopen om daar vergiftigd te worden met kennis”, zo laat de woordvoerder weten. “Hoeveel haast je ook hebt ‘s ochtends, wij vragen iedereen om rekening te houden met de dodelijke impact die een goed geregisseerde aanrijding kan hebben.” Van het vorige schooljaar zijn gevallen bekend van aangereden meisjes die hun boeken weer bij elkaar raapten en toch op tijd op school verschenen. De Taliban raadt dan ook aan om dit jaar indien mogelijk een aantal malen over de slachtoffertjes heen te rijden.

Onder gematigde Taliban is kritiek ontstaan omdat ook niet-schoolgaande meisjes onder de auto van gretige verkeersdeelnemers zouden kunnen verdwijnen. Dit probeert Veilig Verkeer Kunduz te ondervangen door folders uit te delen die duidelijk het verschil tonen tussen een schooltas en een zelfmoordbomgordel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die spitsstroken (ooit ontworpen door onze CDA-coryfee Hanja May-Weggen) zijn bedoeld om lokale krijgsheren en hun buitenlandse financiers, buiten de ochtend- en avond(bermbom)spits te houden. Schoolmeisjes op hetzelfde baanvak is vragen om een religieus gedoogde slachting.

gravatar

Waarom reageren al die Nederlandstalige Duitsers opeens op Speld-nieuws? En sinds wanneer is nieuws alleen goed als het grappig is?

Reageer
gravatar

@Steven #5: Ik vond die komma eigenlijk een beetje flauw, maar smaken verschillen natuurlijk.

Overigens kan ik nog wel een extra aanbeveling doen: gewoon beide portieren opengooien als je op zo’n groep meisjes afrijdt.
Wel de ruitenwissers aandoen, anders zie je niet meer waar je rijdt.

Reageer
gravatar

Beste Kees, bedoel jij mijn voor- of achterportieren? Wat moet ik doen met mijn achterklep? Heb je wel gedacht aan het schaderisico van mijn Peugeot 404 bij het rijden in de bermen waarover onze toekomstige hemelse maagdjes doorgaans lopen – bomklatsboem – pardon liepen?

gravatar

Waar maakt iedereen zich eigenlijk zo druk om? Die meisjes in Afghanistan zijn volkomen veilig, want de Taliban is al lang niet meer aan de macht. Deze campagne zal daarom geen enkel effect hebben, want volgens de Amerikaans media luistert geen enkele Afghaan nog naar de Taliban. Het is een beetje als de Linkse Kerk in Nederland. Daar luistert ook geen hond meer naar.

Reageer
gravatar

Ik mag misschien een hond zijn, maar als jullie nog wel luisteren naar de linkse kerk, dan zijn jullie een stelletje ezels!

gravatar

Kom Thomas, niet te veel afdwalen van het onderwerp. Overigens voel ik mij totaal niet aangesproken: als overtuigd atheïst luister ik naar geen enkele kerk. De meeste kerken zijn trouwens ook behoorlijk zwijgzaam.

gravatar

Beste Desill U. Sionist op >>1,

Satire en ironie moeten altijd mogelijk zijn, want de werkelijkheid is altijd sarcastisch.

Humor die grenzeloos is, gedijt het best in de moeilijkste omstandigheden.

Humor is een betere leer- en heelmeester dan verdriet.

Reageer
gravatar

Verder meen ik, dat in dit artikel het doodmaken van wie dan ook beslist niet wordt aangemoedigd. In tegendeel! Het is juist een ironische aanklacht, die door zijn absurditeit zeker niet aanstootgevend kan zijn.

Gezien de erg korte tijd tussen de eerste drie berichten met de boodschap “niet grappig” is het waarschijnlijk dat zij afkomstig zijn van dezelfde persoon. Dat is zeker niet grappig.

gravatar

De ploeg die ik pastoraal begeleid, pakt nog slechts natuurlijke supplementen, nadat clubarts Jens-Folke Smørgasmus bij de Vuelta Proloog werd betrapt met een kofferbak vol EPO en Beceliaanse Omega vetzuren 3, 6 en 9. Op vleesloze (vrij)dagen (met laag octaangehalte) giet ik wel eens wat wijwater in de bidons, of -als placebo- wat Spa Lourdes. Kan het toeval zijn dat bij de eerste de beste demarrage onze kopman ontsnapte; sindsdien is hij spoorloos. Amber-Alert is geactiveerd en Interpol is ingeschakeld. Helpt wijwater effectief of zit het louter ‘tussen 2 oren’? Maar of die Kunduz-meisjes wijwater toegediend mogen krijgen om die oude Peugeots 404 vóór te blijven? De Overste Ayatollah vindt van niet

Reageer
gravatar

“Zo zacht als marsepein”, door intra-veneus toegediende EPO vetzuren 3 en 6. Moest men vroeger nog gewoon bergop “schtoempen” (vrij naar: Jean Nelissen) binnenkort zijn electrische hulpmotoren toegestaan. (uit: ARBO-reglement 2011, Sectie Zware Beroepen; art. 63, lid 5b, sub F).

Reageer
gravatar

AAAaaahhhhh yessssss: een Tour de France met solexen en derny’s! Ik kan niet wachten!!

(je moet dat electrische ietwat ruim zien; ze wekken ook stroom op voor de verlichting en ontsteking…)

gravatar

EPO 3 en 6 zeker, maar u vergeet;

Nandrolon,Methylhexanamine, Arimidex, Clenbuterol, Clomid, Nolvadex en mijn favoriet…Superdrol!

(overigens ook bij mij te verkrijgen a 50 euro per potje van 100 pillen)

gravatar

Jeettje, je hebt volkomen gelijk, met die stroom voor verlichting en ontsteking. Het gedurig schuren van de renbroeknaad leidt tot wrijving en tot statisch/electrische ONTSTEKINGEN in de bilnaad en ontstaan van aambeien. Tegen die pijn geeft Sperti-zalf VERLICHTING. Alle 13 Goed!

gravatar

Jeettje, helemaal correct: door langdurige wrijving van renbroeknaat op bilnaat ontstaat een electrisch geïnduceerde ONTSTEKING met als bijverschijnsel: aambeien. Tegen de aldus ontstane pijn en jeuk geeft SPERTI-zalf VERLICHTING. Alle 13 Goed!

gravatar

Nee, dat komt omdat in Uw tijd wielrenners nog een kop van beton hadden, opa Paulus!

Tegenwoordig zijn die wielrenners zo zacht als marsepein!

gravatar

“Het komt nog te vaak voor dat men geen idee heeft dat die groepen meisjes langs de kant van de weg naar school lopen om daar vergiftigd te worden met kennis”

Dus overrijden dan maar?

Tsss, die haatbaardjes van de Taliban ook.

En met wie moeten hun zonen later trouwen, als bijna alle meisjes zijn doodgereden?

BTW,

Aanvulling op EMIR PAULIEN MULLAH OMAR;

Ten eerste;
Ezels stoten zich al geen tweede keer aan een steen. Laat staan dat ze al een meisje nog een keer omver rijden/lopen.

Ten tweede;

Als er al auto’s zijn in Afghanistan, dan zijn deze van een dusdanige kwaliteit dat het koetswerk door het lak bijeen wordt gehouden.

Heeft u niet gelezen over die massacre (liefst 21 auto’s en vrachtwagens!) op de A1 te Chaghcharan, toen een vlinder in botsing kwam met een Peugeot 404?

De eigenaar had zijn 404 net lekker ingereden bij een maagdelijke km-stand van 1.290.385 kilometer!

Zo zuinig is men te Afghanistan op zijn vervoersmiddel! Daar kunnen wij in dit verkwistend land nog wat van leren!!!

Dus of er veel ‘vrijwilligers’ zullen zijn, die hun autootje willen opofferen?!

Nee, en anders zou de VVK toch geen folders verspreiden?

Reageer
gravatar

Nee nee nee, nadenkertje: meisjes die naar school gaan zijn door de westerse duivel bezeten: zoiets hóórt niet. Dus het mag, sterker: het is een heilige plicht! En wie heeft er schoolmeisjes nodig als een paar tiental maagden met smarte liggen te wachten in het hiernamaals?

Oh ja; het autobestand is aardig opgekrikt met wat de westerlingen hebben achtergelaten/afgestoten/zijn kwijtgeraakt.*

(*doorhalen wat niet van toepassing is)

gravatar

Uit opgaven van UNCHR, Blackwater Inc., Leaseplan en De Lage Landen blijkt dat er tussen 1 januari 2007 en 31 juli 2011 resp. 45.331 zwarte geblindeerde en gepantserde SUV’s, 134.679 witte pick-up trucks en 98,654 electrische rolstoelen in Afghanistan verloren zijn geraakt. Ruim voldoende om alle niet kameel- ezel- en/of geitrijdende Talibani en andersoortige Afghani van vervoer te voorzien.
P.S. De vlinder die op de A-1 bij Chaghcharan in botsing kwam met een Peugeot 403 is in zorgwekkende toestand opgenomen in het militaire hospitaal in Uruzgan: Allah Akbar (voormalig Camp Holland).

gravatar

@Outsider,

Peugeot 404, geen 403! Die 403 wordt geschouwd als te decadent door de Taliban.

Want die auto heeft in een film meegespeeld (Columbo)!

En over uw cijferwerk van de UNCHR;

Er dient wel te worden vermeld, dat die “45.331 zwarte geblindeerde en gepantserde SUV’s” van Amerikaanse makelij waren.

Die auto’s staan nu te verstoffen langs de weg, wegens gebrek aan kwaliteit.

Echter is men bij de UNCHR zo stom geweest of idd. 134.679 witte pick-up trucks uitgerekend van het merk Toyota te kopen.

Daarvan rijden er nu nog steeds exact 134.679 stuks van rond, ondanks dat die karren al jaren niet zijn bijgetankt. Maar dat is nu ook Toyota-kwaliteit, he!

Over die rolstoelen kan ik het volgende vermelden….niets!

Voor de Taliban vecht je of je sterft…gewond raken of zelfs verlamd is geen optie!

gravatar

Onverenigbare tegenstelling; schoolgaande meisjes en de Taliban, als visitekaartje van de Islam; vrouwen moeten onzichtbaar en vooral ongeletterd blijven. Vgl. de visie van het Vaticaan die condooms en pil verbiedt: twee visies in structurele regressie. Vaticaan en Talibaan: religieus gezien concurrenten maar qua positie van vrouwen: “bien étonnés de se trouver ensemble”. N.B. als de Taliban nu teveel meisjes in het verkeer slachtoffert, hebben ze over 5-6 jaar een nijpend tekort aan huwbare, blanco vrouwen. Wat dan; biedt men via internet dan 3 kamelen en 4 geiten voor een Westeuropese analfabête virgina intacta?

Reageer
gravatar

Van dit bericht klopt gewoon geen reet en wel hierom:

– Er zijn hier geen levensgevaarlijke zebrapaden, zoals in jullie land.

– Onze ezelskarren zijn niet geschikt om personen te overrijden, laat staan meerdere malen over dezelfde persoon.

– Zolang nog niet opgeleid door jullie dienders let de onze politie nog op grove verkeersovertredingen i.p.v. op dubbelparkeren van ezelskarren.

Voorts dient opgemerkt te worden, dat schoolkinderen bij gebrek aan stoepen in ons land door bermen loopt, zodat overrijden onnodig is.

Reageer
gravatar

Ik zie hier toch een positieve ontwikkeling. De mensen zullen zien dat zodra onze trainers de eerste klaar-overs hebben afgeleverd, de veiligheid per saldo toch wel verbeterd. Als dan ook onze Iederwijs Mensenrechten Workshop is aangeslagen behoren dit soort zaken vanzelf tot de verleden tijd. En dan leven we allemaal in peace and harmony!

Reageer
gravatar

Nog een klein wondertje dat Mariko helemaal heel uit Aghanistan is terug gekeerd. Misschien te danken aan haar tot roze gezichtssluier omklapbare hoedje?

Reageer
gravatar

Ik wil nog even een algemene waarschuwing doen uitgaan aan de geheel naar de goede traditie volgens een niet nader te noemen partij niet onderbouwde kretologie slakende meute die dit niet grappig, leuk, gepast humoristisch of boven peil vinden: wacht maar af tot de Derde Dinsdag van September.
Dan verschijnt er een stuk waar u niet meer van bijkomt.
Ik zie de commentaartjes vol verwachting tegemoet.

Reageer
gravatar

Ik vind dit artikel ook niet per sé grappig,maar ik vind ook dit een taak van satire: de schrijnende werkelijkheid bloot te leggen door een groteske, absurdistische vervorming van die werkelijkheid aan de lezer voor te schotelen. Dat levert vaak amusante teksten op, maar zal soms ook enkel tot nadenken stemmen zonder direct leuk te zijn.

Reageer
gravatar

Ik heb al zoveel verschillende bloederige video-spelletjes gespeeld, dat dit nieuwe concept mij wel aanspreekt. Vooral omdat ik spelletjes waarop mensen omver gereden worden met auto’s erg leuk vind.
Is al een versie voor PlayStation 3 en Wii voor mijn zusje?

Reageer
gravatar

Nee, maar het is dan ook een heidens karwei om aan kleingeestigen uit te leggen wat humor is en wat niet.
Dus ook aan al die andere reaguurdertjes die rollebollend van het lachen over de vloer gaan bij Geen Stijl berichtjes:

Leg ons, normale mensen, even uit waarom dit hier geen humor zou zijn?

gravatar

ik heb alle recht om iemand na te praten, Gij neogoth. Net zoals u het recht heeft om op alle berichten een reactie te plaatsen.

gravatar

Misschie vinden ouders dit artikel niet grappig. Als ouder identificeer je je erg met je kind en met kinderen in het algemeen. Maar grappen maken over het doodmaken van kinderen,… Ik kan me niet voorstellen dat hier een grote doelgroep mee wordt bereikt. Ik dacht dat Speld meer links liberaal was dan carmageddon achtig,…

gravatar

Juridisch heeft De Speld het volste recht om dit artikel te plaatsen. Net zo goed als Jeroen het volste recht heeft om dit artikel niet grappig te vinden. De heer Sionist heeft echter niet het recht om te suggereren dat De Speld “links liberaal” is. Dat is namelijk laster.

gravatar

Ja maar Bram, waar uw vergelijking met De Speld en Jeroen nog zien op het plaatsen danwel waarderen van het artikel, gaat u vervolgens in op een politiek stigma. Dat is toch appels met koeien vergelijken?

gravatar

Dat neem ik dan maar voor kennisgeving aan, maar niet meer dan dat. Want ik vind dat je een stigma niet met het recht om een artikel te plaatsen of waarderen kunt vergelijken.

gravatar

Geachte heer Bram M.
Uw opmerking als zou het betitelen van De Speld als neo liberaal laster zijn, vind ik abject en infaam. Als rechtgeaarde Neo-Liberaal stuit mij dit tegen de borst, temeer daar maar liefst 3/4 van uw beroeps/studigenoten lid is van de enig echte Neo-Liberale partij van Nederland. U bent zeker de uitzondering die de regel bevestigt?

gravatar

Hooggewaardeerde confrère Paulus,

Zoals u weet, doe ik alles voor een beetje publiciteit. Als krom maken meer publiciteit oplevert dan recht maken, dan maak ik krom. Overigens zit ik binnenkort weer bij RTL Boulevard. Dat belooft een topuitzending te worden. Kijken iedereen!

P.S.: Ik ben goed bevriend met de beroemde deurwaarder Dreverhaver. Als u nog een goede stageplek zoekt, dan kan ik u met hem in contact brengen.

gravatar

Geachte heer Van Bralhuysen,

U bent de eerste die het heeft over “neo liberaal”. Ikzelf en de heer Sionist hebben het over “links liberaal”. Dat is niet hetzelfde.

Daarnaast het volgende: laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van feiten die onwaar zijn. Dat is precies waar de heer Sionist zich aan schuldig maakt. De redactie van De Speld heeft nooit politiek kleur bekend. Tot nader orde moeten wij daarom de politieke kleur van De Speld beschouwen als onbepaald. Dientengevolge moeten wij een bewering als zijnde De Speld links liberaal, beschouwen als onwaar. In het huidige maatschappelijk debat wordt de schuld voor het mislukken van de multiculturele samenleving voornamelijk neergelegd bij de links liberalen. Iemand uitmaken voor links liberaal is daarom zwartmaken. Ergo, beweren dat iemand links liberaal is, terwijl dat onwaar is, is laster.

Tot slot is in deze mijn persoonlijke politieke voorkeur en dat van mijn confrères niet relevant.