Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Taliban verbiedt vrouwen om te menstrueren

'Binnen de kaders van de sharia zijn mannen geschikter’

Vrouwen in Afghanistan hebben steeds minder rechten. Ze moeten hun gezicht bedekken op straat, mogen niet meer studeren en ook niet meer menstrueren. De Taliban menen dat mannen hiervoor geschikter zijn.

De Taliban, die sinds vorig jaar weer aan de macht zijn in Afghanistan, beloofden een gematigde koers ten opzichte van vrouwenrechten. Toch ontzeggen zij nu alle vrouwen boven de 12 de toegang tot hun cyclus. Afghaanse mannen mogen nog wel ovuleren en bloed verliezen uit hun geslachtsorganen. Ook PMS is voortaan enkel voorbehouden aan de mannen in het land.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ongetwijfeld is de bron een Spaanse bericht. Daar is het namelijk vandaag de dag van het onschuldige kind. De Spaanse equivalent van onze 1 april. Was ik er bijna ingetrapt… Altijd leuk, zo’n grap. Eindelijk iets leuks over afgangistan

Reageer