Biologische kernenergie beschikbaar in 2030

CERN beschikt nu al over vrije uitloop-energie

Wetenschappers van CERN zijn erin geslaagd om atoomkernen te fuseren zonder hierop aan te dringen. Deze zogenoemde vrije uitloop-atomen zijn uit zichzelf tot elkaar gekomen, waardoor positieve energie vrijkwam.

Atoomfysicus Bert Bokhoven benadrukt het spectaculaire  karakter van de samenvoeging: “Na het drama in Fukushima belandde kernenergiewinning in een neerwaartse spiraal. Het nieuws van CERN heeft enkel bevestigd wat ik al jaren roep: kernenergie is van nature vredelievend en kan prima zonder schade aan mens of milieu geproduceerd worden.” Met deze ongedwongen benadering hoopt het CERN meltdowns in de toekomst te kunnen voorkomen. Biologische kernfusie kent namelijk geen radioactiviteit, en heeft alleen maar een lichte stimulans nodig om gerealiseerd te worden.

Biologisch opgewekte energie zal de consument wel meer in de portemonnee raken dan reguliere energie. De voornaamste oorzaak hiervan is het tijdrovende aspect. De energietoevoer zal daardoor in de eerste decennia beperkt blijven tot circa vijftien huishoudens per biologische kerncentrale. Bokhoven: “Net als mensen bespringen atomen elkaar niet van de ene op de andere dag. Het gaat om de welbekende, maar o zo onvoorspelbare klik. Is die er, dan komen ze samen, blijft de klik uit, dan gaat iedere kern zijns weegs.”

De wetenschappers verwachten binnen 20 jaar volledig biologische kernfusie te kunnen realiseren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de brandstof Deuterium-Tritium overvloedig aanwezig is (in zeewater), wat doen we dan als al onze oceanen zijn opgestookt; zelf leren vliegen (evolutionnair of via LSD)? Synthetisch aanmaken van zeevissen voor de broodnodige Omega 3 en 6?

Reageer
gravatar

Nadenkertje: ‘Kernfusie’ is al minstens 35 theoriejaren oud en ondanks evolueren van de plasma-techniek en die van electromagnetische velden is er in een Tokamak nog nooit langer dan enkele nanoseconden energie opgewekt. Dus commerciële toepassing is nog ver weg. Is het besluit om dit onderzoek te stoppen al gevallen of is dit plan B van de atoomlobby; na Fukushima?

Reageer
gravatar

@Ir. Paulien, B-wetenschapper #25,

Die heks…ze heette toch iets als Zwarte Magica?! Rare naam voor een witte eend met zware make-up.

En ja, die soep was mij al bekend. De zogeheten deutritiumheliumneutron-soep!

Maar gelooft u mij…Die soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend!

Reageer
gravatar

Beste Nadenkertje,

Vertel mij iets nieuws. Ik heb in mijn vakblad de Donald Duck gelezen hoe Willie Wortel en Lampje samen met heks… kom hoe heet zo ook al weer, in een grote soepketel deuterium en tritium tot koken brengen. Daardoor verkregen zij een soep van helium en neutronen of zoiets. Waar ze de energie vandaan haalden weet ik niet. Ze kregen het er in ieder geval wel flink warm van.

Dat lijkt mij toch een stuk eenvoudiger dan jouw methode.

Reageer
gravatar

Conventional wisdom is dat kernfusie miljarden kost.

Maar is dat wel zo? Een nieuwe golf startende bedrijfjes denken dat ze een goedkopere en snellere manier hebben bedacht om een tweede zon op aarde tot leven te wekken.

In een Zuid-Frans bos in de buurt van het plaatsje Cadarache worden de eerste fundamenten gelegd voor de vijftien miljard euro kostende ITER, een monsterlijk gevaarte dat voor het eerst in de geschiedenis break-even moet bereiken met kernfusie.

In theorie is er voor kernfusie niet meer nodig dan twee atoomkernen voldoende hard op elkaar te laten botsen, zodat de elektromagnetische afstoting wordt overwonnen en ze samensmelten. Er is al kernfusie gerealiseerd in reactors van een paar centimeter groot.

Het probleem is om er meer energie uit te halen dan er in werd gestopt. In de zon vindt kernfusie plaats omdat het materiaal zeer sterk verhit is (meer dan tien miljoen graden) en samengeperst.

Daardoor vinden er veel kernfusiebotsingen per seconde plaats. In tokamakreactors worden nog hogere temperaturen bereikt door plasma in een ring van magneetvelden te vangen.

Helaas zijn tokamaks, zoals de in aanbouw zijnde ITER, monsterlijk groot en peperduur. In tokamaks is het beste resultaat tot nu toe bereikt: in de JET (Joint European Tokamak) is 16 MW output met 20 MW toevoer van energie opgewekt. Met tachtig procent nog steeds onder break-even, maar door het gevaarte op te schalen zou het energierendement ver boven de 100% moeten komen te liggen.

ITER moet 1000%, dus toen keer de energie die er in gestopt wordt, bereiken. Helaas gaat de vooruitgang met een slakkengang: pas in 2019 wordt het eerste plasma geproduceerd en de grootste optimisten voorspellen pas break-even in 2026.

Nog los van het feit of het wel zo handig is, om een zon van 10 miljoen graden op Aarde te creëren…

Er zal aardig wat koelwater nodig zijn, maar positief is dat het zeeniveau flink daalt wat lijd tot veel minder overstromingen in lager gelegen gebieden!

Afwachten tot 2019 dus…(als we 2012 overleven)!

Reageer
gravatar

En iets wat ik als wel verontrustend vind is de stijging van de prijzen van verblijf voor nog jonge atomen die een werkende atoomoeder hebben.

Wie gaat die subatomen voeden, omkleden, opladen en bestralen voor de toekomst?

Wie zorgt voor de nodige hoog energetische aandacht aan het jonge quarksel?

Allemaal vragen die in het Rapport Biologische Kernenergie 20XX nog niet zijn genoemd – vermoed ik.

Ik zou daar toch even wat duidelijkheid overwillen hebben.. zeker als iemand aan een quark gaat rommelen waar er geen deskundige begeleiding is of het tot een spontane uiteenzetting komt met een elementair deeltje..

Dan ben je deze hele ontwikkeling wel Mu

Reageer
gravatar

Wat ik mis in deze hele discussie, of het wel goed/optimaal is dat de atomen in vrijheid moeten kunnen bewegen en contacten leggen. Het lijkt me veel beter selectiecrireria aan te leggen voor welke atomen er uberhaubt kunnen matchen met andere. Op ieder potje past een dekseltje, dat is waar, maar vind die maar eens in de vrije natuur. Nee, we moeten die arme dwalende atoompjes onder onze hoede nemen, en veel effectiever met elkaar om laten gaan. Zo stel ik voor om de actievere atoompjes bij elkaar te stoppen (In staafjes of zo) en die onder begeleiding naar energievolle sessies te sturen. En, maar dat moet zich nog bewijzen natuurlijk, dat lijkt me juist voor die atoompjes energie te geven! Dat lijkt me heerlijk! Ik zou ook wel zo een stralend atoompje willen zijn,… (Zonder in verval te raken natuurlijk )

Reageer
gravatar

Biologische kernfusie is veel beter en gezonder dan scharrelfusie, of batterijstroom. Let op de code 0 bij het stopcontact. Alleen dan is het veilig en gezond!
Wordt deze stroom dan aangeleverd door de Kiloknaller?

Reageer
gravatar

Uw huisideoloog B. Bokhoven is in vele projecten actief en dus hier even vaak in beeld als -ik noem maar wat- Mark Rutte.
Door een aantal forumleden verafgood, door anderen verwenst, komt deze wetenschapper wat narcistisch op mij over. Kan hij niet eens een keer zijn team van post-academici de eer gunnen? Mijn vraag: wordt het huwelijk van Bokhoven nog kernachtig geconsumeerd of is hij gescheiden van fissietafel en fusiebed?

Reageer
gravatar

hmm, atomic.. datings bureau?

Harmonisch linksdraaiende photon gaas
als pleister op de quakse pijnen?

Atomen mogen/moeten – we adviseren liefdevol – dat ze meer en beter moeten leren daten. Hoe presenteert een atoom zich – binnen welk veld en met welke spin.

Daarvoor hebben we nucleare spindoctors nodig.. die er een goede draai aan geven..

Liefst 1/2 – dan hebben de electronen er ook wat van..

Reageer
gravatar

Kijk ik net in mijn diepvries en betrap ik daar een flink aantal atoomkernen die spontaan bezig zijn met een koude kernfusie. Nou vraag ik je !
Ik heb ze met veel moeite uit elkaar getrokken en ze in verschillende diepvrieszakken verpakt. Maar wedden dat de rakkers daar weer iets op vinden !

Reageer
gravatar

Beste, beste mensen nog aan toe. Hoe vaak moet nog worden geschreven, dat bij fusie van atoomkernen geen sprake is van radioactiviteit en koeltorens. In tegendeel zelfs. Er treedt radiopassiviteit op waarbij voortdurende opwarming van de legbatterijen noodzakelijk is.

Wat professor Bokhoven ook uit zijn nek zwamt, de fusie kost tot nog toe meer energie voor de verwarming dan het opbrengt. Amateur!

Reageer
gravatar

Namens Henk en Ingrid eis ik dat dit gestopt wordt! Niks vrijwillig integreren of fuseren. Dit moet gewoon afgedwongen worden! En al helemaal geen moslimatomen. Knettergek die van Boomtheedrinker!

Reageer
gravatar

Uw Grote Blonde OpperGod heeft helemaal gelijk. Ik stel daarom hierbij Stalinistische fusiemethoden voor, te beginnen bij Henk en Ingrids atoompjes themselves.

gravatar

Ik vind het vooral heel geruststellend dat er een regenmeter staat opgesteld die een verhoging van het koelwater-niveau aan kan tot de horizontale stand van de wieken. Daarmee wordt ook tegemoet gekomen aan de bezwaren die (vermeend) kleven aan radioactieve horizonvervuiling. Bravo, Bokhoven!

Reageer
gravatar

Ik stel voor om deze atomen ook dagelijks een x aantal videos van elkaar bespringende atomen te laten zien. Dat verhoogt de hoeveelheid KiloWattKip die geproduceerd wordt aanzienlijk.
Bij intredende vermoeidheid kan er weer aan die pillen worden gedacht. (Ginseng lijkt uitstekend, maar gewoon een goeie ouwe gemalen stierenlul doet het natuurlijk altijd goed).

Reageer
gravatar

Nee, nee mevlouwtje Kipje, een goede kwaliteit stielenlul ga je niet velzieken door fijnmalen. Wij dienen zoals iedel lestaulant de stielenlul zeel dun gesneden op als lundelcapaccio met honingmosteldsaus op een bedje van sla.

Sambal bij? Nee, dat zou ik niet doen, mevlouwtje Kipje.

gravatar

U wilt aflekenen mevlouwtje Kipje? Uw man is wild gewolden en wil… Nee maar, mevlouwtje Kipje.
Wilt u even wachten op lekening. Collega is bezig met andele klanten.

O u stapt dan zondel betalen op? Nou dan klijgt u geen pepermuntje hool! Ik zal wel even vlagen aan collega.

Collega zegt dat lundelcapaccio twaalf eulo vijftig is pel lundelcapaccio. U was met twee pelsonen? Nee, de kleine guit is naal de toilet? Dat woldt dus dlie polties. Even lekenen… Da’s vijfenveeltig euro, mevlouwtje Kipje.

Geen fooi? U vindt uw jassen wel zelf. Goeden avond allemaal.

gravatar

Zou mevr. Paulien Loem Pia By zo vriendelijk willen zijn om te melden waar de stierenrur verkrijgbaar is. En hoelang ze gesudderd moeten worden. Ten minste, als er gesudderd moet worden. Ik krijg zondag eters.
Sorry voor de interuptie, we dwalen af van zo’n belangrijk onderwerp. Dat heb je nou altijd met rubrieken wanneer er eettips gegeven worden.

gravatar

Jullie snappen d’r in De Lage Landen ook werkelijk helemaal niks van he. Wij hier van de DikkeStierenLulFokVereniging hebben daarom een eenmalige aanbieding: “Uw Eigen Stierenlul, het Maximale Genot Gegarandeerd!”
Kosten? Een kratje Hoegaarden witbier, Par Avion. 謝謝!

gravatar

biologische kernfusie bestaat al geruime tijd en wordt ook wel zonneschijn genoemd. De licht stimulerende omgeving wordt veelal in het inwendige van sterren aangetroffen.

Reageer
gravatar

Allereerst maak ik de forumleden attent op een soort Babylonische spraakverwarring. In de bijdragen van de geachte leden is er afwisselend sprake van kernfusie en kernsplitsing. Het artikel gaat over inhoudelijk over kernfusie, maar collega Groenerik introduceert nu biologische splitsing. Zijn mening als zouden kernen zich (naar goed Japans gebruik)spontaan en massaal harakiriseren, berust op een onterechte veralgemenisering: dat deden in 1945 alleen Amerikaanse kernen die met een B-29 naar Hiroshima en Nagasaki werden gevlogen, en dan nog pas na externe scherpstelling.

Reageer
gravatar

Al jaren stel ik voor dat iedere landgenoot die naar het buitenland op vakantie gaat, al dan niet vrijwillig tenminste twee vuilniszakken met zand, aarde of kiezelsteentjes uit andere landen meeneemt.
Eigenlijk leek het mij vooral raadzaam deze zakken na thuiskomst te laten ledigen bij de zee ofwel langs een rivier naar keuze.
Maar flexibel als ik ben, wil ik ook best gaan voor een concentratie in de polder, om aldus een berg te creëren.
In ieder geval is ophoging van ons kikkerland een must, desnoods met vele pakken waardeloze dollars en euro’s.

gravatar

Hoewel ik met welwillendheid de schuchtere pogingen van collega Bokhoven bezie, wil ik met klem wijzen op veelbelovende ervaringen, nota bene in Japan, met biologische kernSPLITSING.
Deze zogeheten hara-kiri methode bestaat hieruit dat aan een aantal atoomkernen een samoeraizwaardje wordt uitgereikt. Daarna worden de atoomkernen sterk aangemoedigd hara-kiri te plegen, ondermeer door herhaaldelijk op hun minderwaardigheid en eerloosheid te wijzen, waarna ze zichzelf in tweëen snijden, dus zich splitsen. Ook hier ontbreekt de radio-activiteit geheel en is de televisie-activiteit zeer beperkt.

Reageer
gravatar

Natuurlijk wil ik uw plan niet zonder enige kennis van zaken totaal afwijzen. Echter, houdt u rekening met de cultuurgebondenheid van dit plan? In een eercultuur als de Japanse is natuurlijk een stuk minder inspanning nodig om vrije atomen tot hara-kiri te bewegen, dan in de westerse cultuur. Een oplossing die goed werkt in het oosten, hoeft dat doorom hier nog niet te doen.

gravatar

En zo werkt dat hele wetenschapsgebeuren dus de traditionele boerenkultuur naar de gallemiezen. Waar je tegenwoordig nog vrij buiten kent lopen of fietsen, tussen de keurige rijtjes pluimveeschuren en eierkoelers, gaat je dalijk dus door de schaduw van een heel woud van die belachelijke koeltorens heen. Weg uitsicht, weg boerenland, weg nostalgie!

Reageer
gravatar

Vooral voor het afvalprobleem bestaat nog steeds geen oplossing. Hoe reageert een gemiddelde zoutlaag bijvoorbeeld op positieve atoomenergie?
Bovendien: Wat doen vrije atomen met Marijke Vos? Wat gebeurt er bij een Tsunami – en hoe denkt Diederik Samson daarover?

Reageer
gravatar

Er valt een kanttekening te plaatsen bij dit verhaal van de heer Bokhoven.

Het risico dat in een vrij milieu kernsplitsing tot stand komt, wordt vergroot naarmate de boel voor een langere periode volgens het laissezfaireprincipe wordt aangestuurd.

De argeloze burger kan dan plotsklaps worden geconfronteerd met een spontane aanval van kernenergie. En ondanks dat de radioactiviteit beperkt is, wil dat nog niet zeggen dat deze (nog conceptuele) biologische kernenergie geheel zonder risico’s is.

Reageer
gravatar

Ongeveer 1024 en een half.

gravatar

Men zou kunnen experimenteren met het toedienen van wat onnozele pilletjes. Dat verhoogt de bespringfrequentie op zijn minst met ettelijke 1000 procenten me dunkt

Reageer