Kabinet: criminaliteit moet weer in Nederlandse handen komen

Subsidie voor misdaad van eigen bodem

Het kabinet presenteert vanmiddag een omvangrijk pakket maatregelen dat het eenvoudiger moet maken voor jonge Nederlandse criminelen om hun eigen organisatie op te zetten.  

Bankovervallen door getapte, breedgeschouderde Hollandse jongens die zich ‘s avonds bij hun moeder in de Jordaan vervoegen om hutspot te eten. Het is een romantisch beeld van de criminaliteit, maar één dat in deze tijden van globalisering definitief tot het verleden behoort. Of toch niet? Als het aan het kabinet ligt komt de blondgekuifde drugsdealer snel weer terug in het Nederlandse straatbeeld.

Hero Brinkman van de PVV hekelt het optreden van de Nederlandse politie. Brinkman: ‘Als het gaat om hun landgenoten zijn ze altijd net een tandje scherper. Terwijl ze natuurlijk ook best eens een oogje dicht kunnen knijpen. Een beetje gedogen.’ Daarnaast wijst Brinkman naar het vorige kabinet: ‘Omdat zij hebben zitten slapen, is alle misdaad nu in handen van Antilianen, Turken en Serviërs. Nederland komt er echt niet meer aan te pas.’

Het kabinet gaat vanaf 2012 subsidies verstrekken aan Nederlandse criminelen. Voorwaarde is dat het gaat om misdaden met een grootschalig en innovatief karakter, die bijdragen aan de naam van Nederland in het buitenland. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie: ‘Het gaat echt om tot de verbeelding sprekende misdaad. We willen natuurlijk geen nieuwe Yorannetjes gaan aanmoedigen.’ Volgens Teeven is het de bedoeling te komen tot een nieuwe generatie Holleeders, Kleppers en Bruinsma’s. Teeven: ‘Het zal een kwestie van lange adem worden voor we weer charismatische misdadigers kennen. Jarenlange verwaarlozing kun je niet in één keer ongedaan maken.’

Of dit werkelijk gaat lukken wordt door de oppositie sterk betwijfeld. Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66: ‘Subsidies zijn in strijd met het vrije verkeer van criminaliteit dat de EU voorstaat. Dat komt er nooit doorheen.’ Ook misdaadverslaggever Peter R de Vries is laaiend over de maatregelen van het kabinet. Hij moet voortaan 30% van zijn zendtijd aan Nederlandse criminelen gaan besteden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tav: Heeft u behoefte aan een lening te betalen van uw afdeling alle betrokken Clint
moeten bestand hun toepassing op ons bedrijf e-mail via
[email protected]

Reageer
gravatar

Dat is toch nooit uit handen geweest
hier enkelen criminelen Nout wellink gerrit zalm klabsfleis westenberg balkenende prins bernard eigenlijk teveel om op te noemen

Reageer
gravatar

31 Ingrid, Ook niet met positieve discriminatie door het glazen plafond? Dan wordt het tijd voor zwaar geschut, Hedy en/of Jacques d’Ancona of nog zwaarder: Annemarie Jorritsma of Sylvia Toth! Er moet eigenlijk een wettelijk vrouwenquotum komen, maar in Het Westers kalifaat zal dat wel afketsen op Ayatollah Khamenei. En hoe lang zullen gereformeerde vrouwen nog mogen autorijden zonder boerka?

Reageer
gravatar

Toen ik in ’99 rechten ging studeren aan de (toen nog) KUN. Was het eerste college strafrecht van professor Buruma een college witwassen.
Ik snap nu waarom de TK hem in de HR wilde hebben.

Reageer
gravatar

Kabinet Rutte heeft een Meerjaren Structuurplan voor de periode 2011-2033. Voorzien zijn twee korte trend-breuken: 21 oktober 2011 en 21 december 2012, maar daarna zal het nieuwe VOC-model in handen worden gelegd van Faust & Mefisto, projectontwikkelaars die in nauw overleg met Organisatiebureu Rutte, Verhagen & Co. de binnenlandse verhoudingen volledig zullen gaan herstructureren naar Anglo-Amerikaans model. Algehele leiding krijgt Halbe Zoolstra, snoei-expert. Rutte: glad én kien, hij denkt ook aan álles: net als zijn sponsor TEFAL.

Reageer
gravatar

First things first; er moet eerst een opleiding HBO Basale Fraude komen, bij voorkeur van Hogeschool InHolland. Dan moeten er zijwaarts instromende docenten komen uit kringen van de bouwwereld (dé biotoop van geharde bouwfraudeurs) en van goed ingevoerde advocaten á la Evert Hingst die een stevige lobby vormen in en rond het Mysterie van Volkshuisvesting. Ook kunnen ex-Europolitici de frauduleuze vorming in Nederland bevorderen vanuit Straatsburg en dan zijn er nog genoeg Rupsjes Nooitgenoeg onder de bankiers; frauduleus potentieel genoeg dus. Als onze overheid nu maar voorwaardenscheppend aan de slag wil, kunnen wij binnen vijf jaar weer met nieuwe lichtingen Bruinsma’s, Holleeder’s en Kleppers aan de Europese top staan.

Reageer
gravatar

De Staten Generaal zit vol met graaiende boordcriminelen, al 2 eeuwen lang. Klaas Bruinsma was geen boef, maar een actievoerder. Als wiet in Nederland legaal zou zijn, dan zouden we een export produkt hebben, waar we zo zoveel toerisme mee binnenhalen, dat de criminele graaiers in Den Haag het woord “bezuinigen” en “economie” en “financiën” nooit meer in de mond zouden durven nemen.

Kan ik die subsidie al aanvragen bij de plaatselijke gemeente?

Reageer
gravatar

Geachte Paahcs,

Ik moet toch enig bezwaar maken tegen uw opmerking die ons eerzaame bankiers/ witte boordencriminelen over een kam scheert met figuren als Holleeder en Bruinsma. Sterker nog, zij hebben ons modig om hun zuur verdiende protectiegeld via ons wit te wassen.

gravatar

Dit is gewoon een rookgordijn van de overheid, laat u niet misleiden! De komende belastingverhoging van het criminele netwerk van Be@rix & Co had dringend een bliksemafleider nodig. “Als jij ze nou vertelt dat het de schuld van de buitenlandse criminelen is, dan zet ik nog wat extra politie in”.

Reageer
gravatar

De Nederlandse onderwereld is een beetje uitgedund, de laatste jaren. Het wordt tijd dat er weer eens wat bijgefokt wordt. Yvon Jaspers begint binnenkort met de werving voor de nieuwe serie “Ploert zoekt Vrouw”. Komt goed, effe geduld.

Reageer
gravatar

Beste Bert (nu nog op 25),

Ze liegen allemaal, want ze zeggen dat ze lid zijn van de PVV. Dat kan helemaal want de PVV heeft maar één lid. Op dat lid wordt nogal demonisch getrapt volgens zijn lidmaten, die dagelijks hun onderbuik aanbieden. Als je begrijpt wat ik bedoel. We zijn daar natuurlijk even trots op als Italianen op het actieve lid van Berlusconi.

Reageer
gravatar

Ik vind deze maatregelen volstrekt overbodig. De inbreng van de Nederlanders wordt zwaar onderschat. Op de Europese ranglijst staan wij tweede als het gaat om autochtone misdadigers op bestuursniveau. In welk ander eurpees land ( na Italië ) vind je zoveel criminele volksvertegenwoordigers als bij ons. Wij hebben de PVV 2e kamer fractie die een groot aantal criminelen telt. Laten we daar toch trots op zijn.

Reageer
gravatar

Best kans op Mari Mekko; zou me ook niets verbazen als het geprivatiseerd gaat worden met een afgedankte politicus als hoofdbestuurder van een overkoepelend orgaan.

Reageer
gravatar

Read my lips: binnen een paar jaar blijkt deze regeling weer te populair, dus te duur en ook te fraudegevoelig. Dus gaat de stekker eruit. Over betrouwbare overheid gesproken!

Reageer
gravatar

Ik pocht helemaal niet, ik zegget zoas het is. Dits gewoon de waarheid die ik hiero zeg, ik zit hiero toch niet op het pliesieburo?
En wat is een venlo? Leg daar een haven dan?

Reageer
gravatar

Ketelbinkie (nu nog 19),

Ja jongen, poch maar eens lekker om niks. Bij ons in Venlo komen de echte internationale boeven over de grens. Als gerenommeerde Limburgse bendestad heten we ze natuurlijk hartelijke welkom, als ze maar geld uit Holland in het laatje brengen. Bovendien komt de leider van Nederlands grootste honderd procent blanke-boevenclub uit ons dierbaar oord.

Onze stadsleuze luidt: In Venlo mag u er een bende van maken.

Reageer
gravatar

jeetje Haes (net nog op 9), zou het dan alsnog verkocht zijn? Of zou het door de beheerder van de webstek verwijderd zijn vanwege het onzedig karakter oid?

Reageer
gravatar

Broertje,

Ik ben jou lekker voor !!!!!!! Kijk maar op nummertje twee !!!!!!!!!

Geen kusjes van jouw zusje, die gewonnen heeft.

O ja,
Lekker puh !!!!!!

Reageer
gravatar

ik snap er niks van wat is dit voor voorstel alles wordt bezuinigt gaan ze dit absurte idee instellen

Reageer
gravatar

Ik ben zeer verheugd met dit bericht. Ik zal contact opnemen met Frits Sissing, ik zie mogelijkheden voor een nieuw programma: “Op zoek naar Klaas Bruinsma”

Reageer
gravatar

Waar blijft onze keuzevrijheid ? Deel liever formulieren uit waarop we kunnen aangeven of we liever door een allochtone danwel een oerhollandse inbreker worden verrast.
Wat mishandeling betreft prefereer ik een klein marokkaantje boven een potige blonde reus. En als fraudeur toch het liefste een ongeletterde roemeen of zo, die in zijn eigen val trapt. Beter is nog de regering opdracht te laten geven voor het ontwikkelen van het misdaad keuzesysteem (MKS); dan kan ik zelfs via internet mijn favoriete type criminelen aangeven.

Reageer
gravatar

”Bankovervallen door getapte, breedgeschouderde Hollandse jongens die zich ‘s avonds bij hun moeder in de Jordaan vervoegen om hutspot te eten.”

Wij Vrije Jongens uit Den Haag maken bezwaar tegen deze grachtengordel-centralistische terminologie van de redactie. Denken jullie nu echt dat Vrije Jongens allemaal uit de Jordaan komen? Zekers nog nooit in de Schilderswijk geweest?

Reageer
gravatar

Met dit bericht is in één keer duidelijk wat het motief van het nieuwe Holleeder-behang is: breekijzers, fotootjes van Age M. en aan elkaar geknoopte lakens. Ondertussen oefenen de blaaskapel en het detentiekoor op de Oud-Hollandsche ballade: ‘Hup, Holleeder Hup!’

Reageer
gravatar

Vorige week hadden we al een crimineel innoverend initiatief op de A2. Afgekeken van de buitenlandse Bende van Nijvel, maar dat zijn Belgen en dat is toch al bijna eigen. Zeker wanneer onze eigen criminelen – onze Hollandse trots – als Geert W. c.s. ons buurland gaan inlijven.

Reageer
gravatar

Dank Haes, voor dit verhelderend commentaar! In één keer wordt duidelijk dat het Miss Lucken van de hernieuwde poging van Elio di Rupo om tot een Belgische regering te komen gezien moet worden in het kader van de aanstaande annexatie van Vlaanderen.
Na enig zoeken blijkt Bart de Wever (NV-A) Wallonië reeds op http://petites-annonces.kijiji.be/ te hebben aangeboden. (Er is nog niet op geboden)

gravatar

Kan het niet vinden, Bus. Heb je geen direct linkje? Ik heb er wel € 1,01 voor over.

gravatar

Hollanders verenigd u in het criminele!
Eerst criminaliseren we ons eigen land weer terug en dan gaan we de VOC weer nieuw leven in blazen: met kaptein Balkenende I zoeken wij het ruime sop om onze criminaliteit aan andere culturen op te dringen. Knechten zullen we die buitenlanders. Houzee!

Reageer
gravatar

De oplossing is heeeel erg simpel: geef de PVV de vrije hand! Nu nog zijn de tweede kamerleden van de PVV relatief kleine kruimelcriminelen zoals blijkt uit mensen met spikes op het hoofd slaan, door de brievenbus plassen, kopstoten uitdelen, valse diploma’s en onware werkachtergrond opgeven maar laat ze even gewoon gaan zoals ze zelf willen en de Nederlandse misdaad staat internationaal weer overal op de kaart! Mét oranje/blanje/bleu vlag!

Reageer
gravatar

Het gaat tegenwoordig al mis aan de basis! Vroeger begonnen we met het jatten van appels bij de groenteboer, een gezonde Hollandse bezigheid . Tegenwoordig zijn het alleen nog maar Marokaanse jongens in de jeugdopleiding. De blanke jeugd interesseert zich niet meer voor eerlijke criminaliteit maar zit alleen maar te DS-sen…die ze notabene GEKREGEN hebben. Het is een schande!

Reageer
gravatar

Onwijs gaaf en koel. Ga zo door. Nederland voor de Nederlanders.
Buitenland voor de buitenlanders.
Voortaan dient het ook verplicht te worden om je 3e vakantie in eigen land door te brengen. Schandalig dat al dat zuur verdiende geld in het buitenland wordt verbrast. Dat hoor onze eigen middenstand te goede te komen!
Aldus de bijdrage van Notendopje.

Reageer
gravatar

Aller, aller, aller, allerliefste Notendopje,

Wil jij verkering met mij?

Kusjes van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Voordat we gaan trouwen wil ik wel een ouderwetse verloving.

gravatar

Eh…..Notendopje????? Daar wil ik best even vervelend over doen, hoor! Als Nederland voor de Nederlanders en het buitenland voor de buitenlanders moet zijn, WAT doen we dan met Broek in Waterland? (Om maar eens even niks te noemen!) En dan heb ik het nog helemaal niet eens gehad over het Probleem Kootwijkerbroek! Waar kunnen we dat in Vredesnaam wegdouwen? Kootwijkerbroek stop je niet zomaar even in een paar vaten die je bij -pak ‘m beet, hou ‘m vast- Riel of Tilburg ongezien kunt dumpen