Massale vechtpartij ontaardt in TROS Muziekfeest op het Plein

College van B&W spreekt van ‘inschattingsfout‘

Een massale vechtpartij op de Brink te Weurt (Gelderland), is zaterdagavond onverwacht uitgelopen op een TROS Muziekfeest op het Plein. Hoewel het evenement probleemloos van start leek te gaan, sloeg na 20 minuten de stemming plotseling om toen Wolter Kroes op het podium verscheen en de polonaise werd ingezet. In een verklaring laat burgemeester Siegfried Cornelissen weten het incident te betreuren en ‘er alles aan te zullen doen de aanstichters te pakken.’

Wat een complete anarchie had moeten worden, waarin blinde paniek en agressie overheersten, liep uit op een zomerse happening. Met de introductie van de fietsketting en de koevoet leek de editie van dit jaar onvergetelijk te worden. Het enthousiasme straalde, ondanks het tegenvallende weer, in de eerste minuten van de deelnemers af. Rond tien over acht weerklonken aan de zuidzijde van het plein de allereerste noten van ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen.’ Bezoekers begonnen te klappen en te springen, hetgeen al spoedig escaleerde in inhaken en een polonaise. Onwetende vechtersbazen sloegen er aan de noordzijde nog op los, terwijl vanaf de andere kant het Muziekfeest oprukte. Zij konden geen kant op vanwege de schaarse en veel te smalle uitwegen. Zo werden zij overrompeld en meegezogen in het feestgedruis.

Tonnie Brakmans, uitbater van de plaatselijke Restaria De Komeet, had samen met zijn twee zoons het hele jaar naar de vechtpartij toegeleefd.  Hij zegt ‘meer dan teleurgesteld’ te zijn in de organisatie en de autoriteiten. “Al drie uur voor het begin van de vechtpartij zaten de bussen richting Weurt vol gezinnen en groepen bejaarden. Dan mag je toch verwachten dat bij de organisatie en de beveiliging een belletje gaat rinkelen. Wolter Kroes en zijn gevolg verschenen met instrumenten en al bij de hekken van het festijn. Hun werd geen strobreed in de weg gelegd, de lange arm der wet stond erbij en keek ernaar.”

De kritiek op burgemeester Cornelissen van de gemeente Beuningen waartoe Weurt behoort zwelt ondertussen flink aan. De burgervader spreekt van een ‘inschattingsfout van de zijde van B&W en politie die nuttige leerpunten oplevert voor de toekomst’, maar verklaart tevens ‘bloed, zweet en tranen te zullen vergieten om de aanstichters te vinden en te straffen.’ Of hij hiermee het vertrouwen van de Weurtse bevolking terugwint valt te bezien. Vanuit het dorp groeit met het uur de roep om zijn aftreden.

Wat de gevolgen zijn voor de volgende massale vechtpartij in Weurt, gepland voor september, is nog onduidelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat klopt. Maar als het nieuwe kabinet wat meer gaat bezuinigen op de publieke omroep, zijn we misschien binnenkort van die TROS muziekfeesten verlost en kan dit topic eindelijk in het archief.

gravatar

De autoriteiten hadden dit kunnen verwachten. Het voetbal ontaardt regelmatig in passes en doelpunten, terwijl er was ingezet op rellen en vechtpartijen. Nu er in Weurt een massale knokpartij is ontaard in een muziekfeest, is iedereen verbaasd hoe dit zo heeft kunnen komen. Dit moeten we niet willen.

Reageer
gravatar

Wat is er nog wel leuk?Vroeger in mijn jeugd waren er nooit rellen.

Reageer
gravatar

Er zijn nu eenmaal medemensen (?) die alles op Haren en Snaren willen zetten, alleen om te bewijzen dat men aanwezig is: geweld óm het geweld; leeg vermaak en “Much ado about nothing”. Dat is de “democratie van de verzelfstandigde nieuwe communicatiemiddelen”; vele koppoters uit de Grauwe Nevelen kunnen er een kopen, slechts weinigen daarvan kunnen er verantwoord mee omgaan.

Reageer
gravatar

waarom!! kunnen sommige mensen gewoon niet eens normaal nadenken met wat ze doen.
waarom, verpesten sommige mensen een dag vol vreugde van een meisje dat had gedacht dat ze die avond een leuk feestje zal geven.
treurig dat sommige mensen dit gewoon doen.
hoe levenloos ben je!!

en dat je soon dorp kapot maakt is ook raar.

Reageer
gravatar

Het zijn de jeugdleden van de Partij voor de Armoede (PvdA) die zich hebben uitgeleefd in dat villadorp, omdat slinkse Diederik tegen villasubsidie is.

gravatar

O jee, door mijn rancuneuze opwinding heb ik mijn reactie op de verkeerde plaats geplaatst. Het ergste is, dat ik het nu ergens anders moet overschrijven.

gravatar

Als je op google streetview het volgende adres in Weurt opzoekt dan begrijp je wel waarom er gevechten zijn uitgebroken:

26 Pastoor van der Marckstraat, Weurt, Gelderland, Netherlands

Reageer
gravatar

Het moet niet gekker worden. Wil je als autochtoon lekker een potje gaan rammen met je maten, wordt het feest verstoord door Randstad-import en Brabo’s. Als de politiek en de samenleving dit soort inbreuk op de grondrechten niet aanpakt, dan moeten ze ook niet vreemd opkijken als kreten als ‘eigen knokploeg eerst’ de overhand gaan krijgen in de discussies.
En die Kroes, dat is alleen maar Grachtengordel-elite. wie luisterd nu naar de Hollandse zooi.

Reageer
gravatar

En nu maar hopen dat de gekken die de polonaise hebben uitgelokt zich morgen melden op het popobureau onder begeleiding van hun kinderen. Taakstraffen opleggen die handel. 6 maanden in camouflage kleding breien achter de geraniums.

Reageer
gravatar

Ik was er en moest onverrichter zaken terug naar huis met boksbeugel en knuppel. Amper een tik kunnen uitdelen. Dit is ook niet de eerste keer! Ik ben ten einde raad…. Wanneer wordt Den Haag eens wakker?!?!?!

Reageer
gravatar

Wolter Kroes werkt bij mij anders alsof je een rode lap voor een stier houdt. maar goed, in je eentje ga je ook zo af, als je begint te rellen…

Reageer
gravatar

Het is altijd weer die grote meerderheid die het moet verzieken voor dat kleine groepje…

Reageer
gravatar

Tja, Weurt wordt niet voor niets het ‘Sodom en Gomorra’ van Gelderland genoemd. En dan ook nog Wolter Kroes in huis halen….

Reageer
gravatar

Jammer dat De Speld de laatste tijd wel heel veel hetzelfde truukje uithaalt en twee gegevens uit een gebeurtenis omdraait. Ja, het is grappig, maar als jullie niet oppassen worden jullie wel voorspelbaar zo. En vaak zit de lol ‘m vooral in de titel die goed gevonden is, de rest van het artikel is een beetje een verplicht nummer zo.

Reageer
gravatar

Zéér juist opgemerkt! Die Bats van Haren had gewoon even naar Cornelissen van Weurt kunnen bellen voor een paar gouden tips en dat doet-ie dan precies NIET. Notabelennijd. Zo krijg ik de krant ook wel vol.

gravatar

Inderdaad Speldredactie. U draait en u liegt!

gravatar

We zijn ook nog op vakantie he… dan zijn we niet zo scherp. Nou ja – eerlijker zou zijn: we zijn tijdelijk ondergedoken vanwege een artikel dat we binnenkort gaan plaatsen. Dus als u tips of klachten heeft, kunt u misschien even bij ons langskomen, da’s veiliger: http://goo.gl/Jswhg

gravatar

Duidelijk! Geen zorg, ik zal mijn vermommen als een redacteur van Spoorloos, op zoek naar de echte vader van mijn Pers, Truitje. Hoeveel strippen denkt u dat het is?

gravatar

Ik ben zeer teleurgesteld in de deelnemers aan dit muziekfeest. Dat je een massale vechtpartij voor een zomerfeest laat lopen is tot daar aan toe maar dat je een kans laat lopen om Wolter Kroes op zijn bek te slaan is diep en diep triest.

Reageer
gravatar

Dit muisje zal nog wel een staartje hebben. De Tros kan van ons een forse schadeclaim tegemoet zien.
Veel van onze jongens lopen nu met PTTS rond, waarvan de GGZ onkosten inmiddels niet meer verhaalbaar zijn op de verzekering. In de clausule wordt natuurlijk wèl een uitzondering gemaakt voor extreme activiteiten als bergbeklimmen, inhaken, diepzeeduiken en polonaiselopen.

Reageer
gravatar

Dit laat maar weer zin hoe het met ons land gaat. Vroeger kon je tenminste nog eens een goede vechtpartij houden.

Is het in landen zoals Somalië het heel gewoon om regelmatig vecht partijen te hebben, kun je in Nederland niet meer knokken zonder dat je alcohol op hebt. Is toch van de zotte?

Tegenwoordig kun je niet eens een willekeurig persoon neerslaan, het is alleen geaccepteerd als het een minderheid is. Weg zijn de tijden dat elke politieke partij een knokploeg had. Erg treurig dit.

Reageer
gravatar

Is er dan niemand hier die ziet dat die gewoon je reinste overheidsbemoeienis is. Hallooo: *TROS* muziekfeest. Wij betalen gewoon belasting, zodat de TROS een anderszins goedgeorganiseerde matpartij kan verstieren. Belachelijk!

Reageer
gravatar

Persoonlijk ben ik allang blij dat Linda de Mol niet langs is gekomen om er een ‘Ik hou van Holland’-avond van te maken. Maar het blijft een schande dat zoiets in ons mooie Weurt gebeurt!

Reageer
gravatar

@25 de Apelfoorter: excuus, ik moet in de war geweest zijn met Amersdoorn.

@28 Willem: tja Pinkpop. Een schandvlek op het Nederlandse blazoen van Piet Hein Donner. Dat hij dat gedoogt toont ‘s man’s ware Januskop.
Dit gedoogt hij alleen maar om die andere probleemjongerengroep van eigen kring uit de wind te houden, die van de EO-jongerendag.

Het is een schande; Nederland staat wereldwijd voor paal.

Reageer
gravatar

Ik heb het hele weekend liggen huilen, zelfs Weurt is niet meer veilig voor dit soort. Ze slaan overal toe en het zijn altijd dezelfden die het voor ons verpesten. Ze lopen maar de hele dag te zingen en te hossen. Maar om 22.00 stappen ze weer in hun bussen omdat ze, Godbetert, de volgende dag weer naar hun werk moeten. Gelukkig heb ik het thuis niet zo best, zodat ik mijn rantsoen klappen altijd wel binnenkrijg, maar anders…

Reageer
gravatar

Jeettie…Zo had ik er natuurlijk nog niet tegenaan gekeken, dat spijt mij, maar dan nog begrijp ik de ophef niet. Wat te denken dan van bijvoorbeeld Pinkpop. Tienduizenden blowende jongeren, biertje op, alle aanleiding voor een lekkere vechtpartij, maar niks helemaal niks. Dan kunnen we olter Kroes wel de schuld geven, maar de Foo Fighters (buitenlanders nog wel) verstoren zo’n festival behoorlijk. En die mensen hadden er zelfs veel geld voor betaald.

Reageer
gravatar

Ik heb in Weurt in de zomer 1954 in een echte ouderwetse kermiskoers rondjes rond de kerk en de brink gereden. De locale notabelen deden toen nog gewoon mee in het sportieve dorpsgebeuren.

Dat was bijvoorbeeld lachen, gieren, brullen toen de burgemeester (Weurt was nog een zelfstandige gemeente) zijn wandelstok tijdens de eindsprint tussen de spaken van Gerrit Schulte stak.
Echt grote lol was het toen de dorpspastoor tijdens het inzegenen met zijn wijwaterkwast Woutje Wagtmans van de fiets af mepte, zodat hij een half jaar in het Radboud ziekenhuis (Nijmegen) moest verblijven in dezelfde ziekenzaal als Wim van Est, die niet op tijd zag dat een putdeksel was verwijderd door de plaatselijke notaris.
Het heeft er nog even naar uitgezien, dat de opa van Leontien Zijlaard-van Moorsel geen opa zou kunnen worden nadat de dorpsonderwijzer vlak voor de start aan de meet zijn zadel stiekem wist te verwijderen.

Dat waren nog eens tijden. Kerels waren wij, echt kerels. Kom daar nu maar eens om. Gewoon doetjes zijn het, die strijden om de beste bedrieger van de dopingcontrole.

Reageer
gravatar

@ Jeettje, 20: helaas moet ik je teleurstellen. In de wijk de Maten was er in Apelfoort laatst ook afgesproken om er eens flink op los te slaan en wat kwam daar toen langs: de TROS drive-in-show met de laatste hits van eigen bodem. Dat het binnen een ommezien ook daar een deinende massa was die zich verloor in alweer een treurig TROSmuziekfeest maakt helaas ook Apelfoort geen goed toevluchtsoord meer.

Reageer
gravatar

Echt balen, was er ook bij. Had maanden gespaard om helemaal los te gaan, snipperdag genomen, schoonmoeder in huis om op mn kids te passen (want vrouw met de buurman er vandoor, was mijn schuld want ik eerst met buurvrouw)…mooiste gouden ketting om, tatoewaage laten zetten van I love Patricia, afin, ik was er klaar voor en toen ineens die mongolen van de Tros. Waar is Wilders als je’m nodig hebt?? Ik weet ff niet meer op wie ik de volgende keer ga stemmen.

Reageer
gravatar

Laten we wél wezen: het had allemaal nog veel erger kunnen zijn: als er voorafgaand aan het TROS Muziekfeest ‘s middags een aflevering was geweest van De Grootste Familie, afdeling “Fiets-‘m-d’r’-in”, met grote groepen exhibitionistische natnekken uit alle windstreken die (voor 8,6 seconden nationale exposure) een longontsteking riskeren door het duiken in zwaar verontreinigde binnenwateren. De Tros is een gevaar voor de geestelijke alertheid en weerbaarheid van de bevolking: wat zeg ik? Opium voor het Volk.

Reageer
gravatar

Een geweldig wapen, dat “TROS muziekfeest”, om door de NAVO te worden ingezet in Libië, Syrië en andere onrustige en gewelddadige landen !
Ik zie K. Daffi al gedwongen worden te swingen met tegenstanders en El Assad met frisse tegenzin in de polonaise meelopen.
Oké, er bestaat een kans dat Wolter Kroes of andere zangers van het vaderlandse lied per ongeluk door een projectiel, kogel of iets anders onprettigs worden getroffen, maar wie is er tegen een win-win situatie ?

Reageer
gravatar

Kijk, dát gebeurt in Apelfoort nou nooit. Die mensen laten zich niet afleiden van echt belangrijke zaken.
Zeker niet door Wolter Kroes. In Apelfoort was-ie met een kei om zijn oren geslagen, op zeker!

Want, Willem op 17: die polonaisetrauma’s zullen nog generaties lang doorzeuren, hoezo geen slachtoffers gevallen?! G–Gloeiende G… Graftakketer,,,,

Reageer
gravatar

Jammer; het artikel geeft alle aanleiding tot scherpe, harde en zelfs hatelijke commentaren, maar het blijft behoorlijk netjes in de reacties.
Wat moet er in hemelsnaam gebeuren om gigantische scheldpartijen en het over en weer met vuil gooien te entameren ? Nog even en ik ga me beklagen bij de Raad voor de Journalistiek !

Reageer
gravatar

Enigjes hoor, maar ik geloof je niks niet! Alsof je stoute dingetjes doet met iemand en dan heeft ie ineens een priestergewaad aan. Hihi, dat kán helemaal niet hoor.

Reageer
gravatar

Blij? Blij? Er staan hier hardwerkende traumachirurgen te huilen in hun macchiatos, meneer. Revalidatieartsen die er gewoon de zin niet meer van inzien. Aannemers die zich afvragen waarom ze niet gewoon aan de Costa del Sol zijn gebleven. Triest, ik kan niet anders zeggen.

gravatar

dit verhaal is helemaal niet waar niet de brink ligt in beuningen zelf en niet in weurt ik kan het weten want ik heb nog lopen zoeken naar de vechtpartij ik hoorde op het dorpsplein wel wolter kroes maar dat moest iets anders zijn dacht ik zo quod erat demonstrandum

Reageer
gravatar

Dit soort ongeregeldheden vind echt ook altijd plaats in de provincie. Het platteland wordt compleet verziekt door die TROS-Muziekfeesten. In de Randstad kom je dergelijke uitwassen niet tegen.

En voordat er weer een klacht tegen mij wordt ingediend bij het Centrum tegen Discriminatie en voor Gelijke Behandeling: ja, ik weet dat het maar een kleine groep muziekliefhebbers is die het voor een hele grote groep relschoppers verpest. Maar er zijn talloze meelopers die staan toe te juichen als die kleine groep staat te hossen op de muziek van Wolter Kroes.

Reageer
gravatar

Dit soort lui zijn gewoon uit op een hospartij. Zelfs als ze daar een goede vechtpartij voor verstoren. Je kan de B-artiesten negeren, maar beter is het om het te reguleren. Een optie is het om op speciaal aangewezen plekken, ver buiten de bebouwde kom, zo’n ding voor TROSmensen te houden. Misschien ergens in een polder waarin men – wanneer de goed smaak echt in gevaar komt – de dijken door kan laten breken. Door dit evenement gelijktijdig met de knokpartij in de stad te houden, kan men het kaf van het koren scheiden. Zo houd je de binnenstad TROSvrij.

Reageer
gravatar

@7 misschien de volgende keer wat minder snel de browser dichtklikken voordat je de volledige reactie hebt opgevoerd ingetypt…

Terecht dat men de BTW verhoging op (podium)kunst gaat doorvoeren, dit akkevietje bewijst voor eens en altijd wat voor een linkse hobby muziek wel niet is.
Een keurige rechtse hobby als een massale vechtpartij verstoren… belachelijk!

Reageer
gravatar

Het moet maar een keer gezegd: het is de schuld van de TROS! Decennia van vertrossing hebben er toe geleid dat als er maar ergens een deuntje ingezet wordt er gelijk ingehaakt en gepolonaised wordt. Volgens mij was de oorzaak deze keer iemand die een liedje van Jantje Smit floot. Ach, de tijden van weleer, toen er nog gewoon gescholden en gevochten werd!

Reageer
gravatar

Nee Haes, nu overdrijf je! Ze kunnen veel hebben, maar een hele avond Johnny Borato kan niemand aan. En dan OOK NOG in die betonnen galmbak op Arnhem-Zuid, is zelfs voor de ergste jo-jo te veel.

Reageer
gravatar

@Neuzel. Dat vinden ze nog fijn ook, die masochisten.

Reageer
gravatar

Terecht dat men de BTW verhoging op (podium)kunst gaat doorvoeren, dit akkevietje bewijst voor eens en altijd wat voor een linkse hobby muziek wel niet is.

Reageer
gravatar

Normaal gesproken ben ik tegen lijfstraffen, maar deze gasten moeten gedwongen worden om een hele avond naar Marco Borsato te gaan luisteren in het Gelredome.

Reageer
gravatar

Tja Wolter Kroes, daarvan is toch wijd en zijd bekend, dat hij ‘de ideale schoon-nicht’ is? Hoe kun je DIE nou toelaten op een terrein, waar een goede rel moet losbarsten? Dat is toch VRAGEN om zoet-sappige ellende?
Laat hij lekker Okapi’s gaan adopteren in de DierGAARDE!

Reageer
gravatar

OPSLUITEN dit soort gasten. Mensen kunnen dus gewoon NIET normaal met dit soort grote evenementen omgaan, dat blijkt wel weer.

En je mag het natuurlijk niet zeggen, maar er is weer een groep muzikanten en entertainers die het verkloot voor de oprechte goedbedoelende mensen die gewoon een toffe avond willen met een mooie knokpartij.

Ik schaam me gewoon Nederlander te zijn.

Reageer
gravatar

Noem je dat muzikanten? Het is een grote groep ongetalenteerden die het weer moet verzieken voor het enkele, schaarse talent dat we in Nederland hebben.

gravatar

Waar moet dat heen met Nederland als al niet eens meer een goeie matpartij kunt houden?

Reageer