Robson90 / Shutterstock

Robson90 / Shutterstock

Hangjongeren durven ‘s avonds niet meer over straat uit angst op hun mond gezoend te worden

Ze zijn behoorlijk geschrokken van het incident op station Bijlmer ArenA, de Amsterdamse hangjongeren Jason (16) en Tarik (17). Ze durven ’s avonds niet meer over straat, uit angst op hun mond gezoend te worden.

“Het voelt gewoon niet veilig, snap je?” zucht Jason. “Zo’n onguur station in het donker. Dan ben je hartstikke kwetsbaar als groep van agressieve, gespierde tieners. Voor je het weet duikt er een dronken toerist op die je op je lippen kust. Wat doe je dan? Je bent weerloos. Ik vind het heel erg dat er in Nederland plekken zijn waar je altijd over je schouder moet kijken, waar je gewoon niet jezelf kunt zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *