Wikimedia CC BY

Staking Italiaanse maffia eindelijk voorbij

Regeling voor vaderschapsverlof twee weken verlengd

De staking bij de Italiaanse maffia is na drie weken eindelijk voorbij. De belangrijkste vakbonden voor maffiosi bereikten gisteren een akkoord met de regering van premier Berlusconi. De maffiabazen eisten een substantiële lastenverlichting voor drugsbaronnen, een eis die lange tijd onbespreekbaar was voor de Italiaanse regering. Nadat vorige week een overheidsfunctionaris werd gefolterd met behulp van een ijzeren staaf, kwamen de besprekingen in een stroomversnelling.

In het bereikte compromis betalen de drugsbaronnen bijna drie procent minder belasting. Ook wordt de regeling voor vaderschapsverlof met twee weken verlengd. Maurizio Sacconi, Minister van Sociale Zaken en partijgenoot van Berlusconi, noemt het akkoord een belangrijke doorbraak voor het land: “De maffia spelen een zeer dynamische rol in vele lagen van onze samenleving. Het is van vitaal belang dat er goede verstandhoudingen zijn tussen de bovenwereld en de onderwereld. Ik ben heel blij dat we er uiteindelijk samen uit zijn gekomen en ik denk ook dat dit een compromis is dat goed te verdedigen is.”

Ook Matteo Messina Denaro, onderhandelaar namens de maffia, is tevreden over het compromis: “Met name een langer vaderschapsverlof was voor ons belangrijk. Aanvankelijk wilde de minister geen concessies doen op dat punt, maar voor de veiligheid van zijn gezin is deze uitkomst gewoon veel beter.” Door de staking van de afgelopen weken, bleven duizenden drugstransacties op de plank liggen. Ook andere criminele activiteiten werden opgeschort. Met name Sicilië werd zwaar getroffen door de staking. De Siciliaanse economie kreeg de afgelopen weken een terugval van 17 procent te verwerken, als gevolg van de moeizame onderhandelingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Binnenkort zijn er natuurlijk weer stakingen, dan eisen de maffiabazen namelijk het terugdraaien van de afschaffing van hun bonusregeling omdat er anders geen goede maffiabazen meer te krijgen zijn!

Reageer
gravatar

N.B. Als Sylvio zijn zwarte geld terugtrekt uit de Italiaanse witte-grijze-zwarte economie is Italië de volgende dag failliet.
Vandaar dat het Openbaar Mysterie hem maar laat Bunga-bunga-en en zwartgeld hagelwit laat wassen: landsbelang. De Europese Commissie weet van de hoed en de rand. Zij hoedt zich ervoor dit randverschijnsel aan te pakken. En het IMF kijkt de andere kant op, die club “vergrijst” namelijk zelf langzamerhand ook! En dan die voorzitter DSK met die kamermeisjes-fixatie.

Reageer
gravatar

De ‘N Drangeta, de Cosa Nostra en de Maffia slapen nooit, want als de reguliere civiele krachten (kleerkasten) slapen, is de geuniformeerde afdeling (politie-agenten, paramilitairen, douane en postbodes) wakker en actief. Let wel: Berlusconi’s ordediensten werken 24/7, de hele boel is destijds nog op poten gezet door de Stasi. ‘t Kostte wel wat, maar daar had je dan ook wat voor, Oostduits vakwerk..

Reageer
gravatar

Ik vraag mij toch terdege af of de werkzaamheden niet alsnog met terugwerkende kracht worden ingehaald. Het kan toch niet zo zijn dat er nog stapels met huurmoorden, overvallen en (je moet er niet aan denken) bedreigingen, zomaar blijven liggen. Ik stel voor dat men bij het uitzendbureau tijdelijke krachten inhuurt om deze achterstand in te halen.

Reageer
gravatar

Schandalig dat een voor Italië zo belangrijke bedrijfstak geen stakingsverbod kent ! Moeten wij niet vrezen voor een vreselijke cultuurschok als het beschermingsgeld niet gewoon op dinsdag wordt opgehaald, om nog maar te zwijgen van het ontbreken van de zo vertrouwde bedreigingen en moorden ?
Nee, menig italiaan zal nachten lang wakker hebben gelegen. Berlusconi dient ogenblikkelijk een wet in te dienen om de maffia te verbieden te staken; een aanbod dat ze niet kunnen weigeren.

Reageer
gravatar

Nou, dat werd tijd ook. Mijn magazijnen puilen uit met schietspullen omdat mijn grootste afnemer in staking is.

En dat heb ik dan weer: ik kan ze niet doordraaien zoals die komkommerboeren.

Reageer
gravatar

Alle afspraken zijn netjes op papier gezet en bij de Europese Commissie afgeleverd. Beetje slordig detail: er zat nog een dooie vis in verpakt. ‘k Vraag me af of dat serieus de bedoeling was.

Reageer
gravatar

17, Nadenkertje, we zijn het in ieder geval eens over de dubbel-rol van Sylvio “Capo” Berlusconi. Enerzijds hoofd van een ongeorganiseerde en corrupte overheid, anderzijds hoofd van een strak geordend en hierarchische Cosa Nostra. Onderwereld én bovenwereld ontmoeten elkaar op Sylvio’s Bunga-bunga feestjes met coke en minderjarige meisjes. Er is een lange wachtlijst van ouders die hun minderjarige dochters willen doen defloreren door Sylvio c.s., één op de drie maakt grote kans op een carrière als minister, staatssecretaris, bijzit/-slaap van Sylvio of horizontale toegang tot andere vermogensvormende functies. Het is verbijsterend hoe dat kleine spermatroosje toch elke keer weer terugkomt als premier van Italië; daar moet Het Vaticaan en/of stembusfraude achter zitten.

Reageer
gravatar

Quote…”De belangrijkste vakbonden voor maffiosi bereikten gisteren een akkoord met de regering van premier Berlusconi”

Dat klinkt alsof ‘meneer’ Berlusconi met zichzelf in onderhandeling is geweest?

U weet toch dat Berlusconi een ‘meesterlijk acteur’ is, zeker als het zijn eigen hachtje/reputatie betreft (denk aan dat beeldje van de Dom)?

@Ir. Leeflang # 16,

U weet toch dat Jan Kees recentelijk ‘uit de kast’ is gekomen? Die vind het juist leuk om zijn te laten naaien…

We zijn derhalve verdoemd met deze minister van Financiën!!!

Reageer
gravatar

Het was weer een meesterzet van Sylvio Berlusconi om als Capo di tutti Capi te gaan onderhandelen met de regering waarvan hij minister-president is. Die onderhandelingen kónden dus gewoon niet mislukken. Het wachten is nu op het besluit van de verenigde Godfathers Corleone en Berlusconi wanneer Italië een paar honderd miljard steun gaat aanvragen bij de Europese Centrale bank en het IMF. Bij weigering verklaren zij Italië failliet en dan zitten onze pensioenfondsen helemaal met de gebakken peren op Italiaanse staatsobligaties die nog slechts de prijs van oud papier waard zijn. Jan Kees, keep up the spirit & the pants en laat je niet (een oor aan-)naaien daar in Brussel tijdens het spoed-overleg.

Reageer
gravatar

Ja, ik liet dus tijdens de manifestatie de spanbroek even zakken en toen was ie foetsie. Moeilijk pissen door een rietje…

Reageer
gravatar

Ik hoorde van een collega in Italië dat er heel hard is onderhandeld. De kosten waren erg hoog: zeven doden (allen jonger dan vijfentwintig), zesenzestig gewonden waarvan de helft zwaar, verschillende arrestaties, een vendetta tussen twee families, elf schrijfblokken en twintigduizend balpennen die van een vrachtwagens zijn afgevallen. De financiële kosten zullen worden gedekt door een speelfilm in 4D en een musical met echte slachtoffers in 3D.

Reageer
gravatar

Het lijkt heel erg, moeten onderhandelen met de maffia. Uiteindelijk valt het wel mee. Als je als diender je hoofd er niet goed bij houdt, HELPT de maffia je gewoon een handje en krijg je er gewoon een extra (paarden-)hoofd bij. Als DAT niet attent is…..

Reageer
gravatar

Vorige week kwam iemand bij ons bedrijf ‘beschermingsgeld’ ophalen. We hebben hem de deur gewezen: Stakingsbrekers, daar moeten we niets van hebben.

Reageer
gravatar

Pensioenrechten werden nauwelijks besproken, daar verreweg de meeste mafiaknechten, die onder de aangenomen CAO vallen, het pensioen niet halen. Daarom werd door de Italiaanse FNV voorgesteld om de pensioengerechtigde leeftijd te verlagen van dertig naar vijfentwintig jaar. De godvaders gingen hiermee niet akkoord, omdat hun pensioen mede wordt opgebouwd door mafiaknechten die met veel geluk de leeftijd van zesentwintig of hooguit zevenentwintig halen.

naschrift

Dit lijkt wreed, maar u moet zich bedenken dat bijvoorbeeld winkelmeisjes en -jongens in uw land niet ouder worden dan achttien of negentien. U kunt de waarheid hiervan zelf nagaan in uw plaatselijke grootgrutterij.

Reageer
gravatar

Misschien moet Agnes Jongerius het ook eens proberen met folteren. Hoeft ze alleen maar een poosje bovenop zo’n ambtenaar te gaan zitten.

Reageer
gravatar

Verder zal er vast wel een mooie bemiddelende rol ingezeten hebben voor dhr. Berlusconi, die als regelaar tussen en in de boven- en onderwereld bij uitstek de boel heeft weten vlot te trekken. Dat er daarvoor onder de toonbank wat euro’s zijn uitgewisseld zal dit proces zeker hebben bespoedigd.

Reageer