‘Bin Laden was spermadonor in Zwolle’

‘Wie is mijn vader?’ krijgt verrassende slotaflevering

De redactie van het RTL-programma ‘Wie is mijn vader?’ deed deze week een opmerkelijke ontdekking. De beruchte terroristenleider Osama bin Laden heeft begin jaren ‘80 meerdere keren zaad gedoneerd aan de spermabank van Zwolle. Er lopen mogelijke tientallen kinderen van Bin Laden in Nederland rond.

“Bij het onderzoek naar de vader van Aukje liepen aanvankelijk alle sporen dood”, zegt Irene Moors, presentatrice van het programma waarin donorkinderen op zoek gaan naar hun familie. “Maar toen twee weken geleden het nieuws van Bin Laden naar buiten kwam, vielen de puzzelstukjes op hun plek. Een oud-medewerker van de zaadkliniek herkende de man nadat zijn portret op alle voorpagina’s stond.”

“Het was wel even schrikken”, zegt Aukje (30), een stevige vrouw met donker, krullend haar. “Je hoort natuurlijk niet iedere dag dat je vader de meest gezochte terrorist ter wereld is. Aan de andere kant maakt het ook wel veel duidelijk. Ik had altijd een onverklaarbare hekel aan Amerikanen, als er één in de buurt kwam gingen al mijn haren direct recht overeind staan. Het is prettig om te weten waar dat stukje van mezelf vandaan komt. Ik had hier graag een keer met mijn vader over over gesproken.”

Volgens Irene Moors is het een persoonlijk drama dat Aukje’s vader dood is. “Stel je voor dat we Osama bin Laden in de studio konden krijgen voor een ontmoeting, dat had waarschijnlijk het televisiemoment van het jaar opgeleverd. Voor Aukje is het natuurlijk ook heel vervelend. Iemand die altijd al een vaderfiguur heeft gemist, krijgt te horen wie haar vader is, door de liquidatie van haar vader. Drá-má.”

Aukje is ondanks haar verlies wel blij met het programma: “Je wilt toch weten wie je eigenlijk bent. Osama schijnt ook veel bezig te zijn geweest met identiteit enzo. Ik vind het nu vooral leuk om te weten dat ik minstens twintig half-broers en zussen heb en superveel ooms en tantes. Ik ben benieuwd hoe Irene die allemaal voor me op gaat sporen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hopelijk geldt dit niet voor ene Geert Wilders. Eén zo’n figuur is al teveel. Bovendien is bleek slecht voor het milieu.

Reageer
gravatar

@ 31 Moosje, Nuntius te Den Haag : En die maagden worden zomaar ter beschikking gesteld aan al die islamitische martelaren? Bij mijn weten was er een non-non-proliferatie-verdrag afgesproken!

Reageer
gravatar

@2 Gekke Gerritje

Die maagden waar u zo liefdevol aan refereert, die worden al sinds eeuwen opgeleid door de Rooms(ch) Katholieke kerk. Dat doen wij overal ter wereld, in een instituut dat we klooster noemen. U kent onze dames waarschijnlijk beter onder de naam ‘Non’. En ‘Non’ dat is het gedurende het leven, maar in het hiernamaals(ch) gaan de dames ‘er op los’. Het maagdelijke is er dan wel snel af. De snorren van onze vrouwen houden over het algemeen echter wat langer stand.

Reageer
gravatar

Nee het was niet in Zwolle , het was toen hij in een opgezwolle staat was in Veenendaal ,en dat verklaard alle problemen met zijn naar schatting 134 zonen aldaar .

Reageer
gravatar

Scheelt wel weer dat ‘Wie is mijn vader?’ niet zelf op zoek heeft hoeven gaan naar de vader van Aukje. Dat kon nog wel eens een flinke klus zijn geweest.

Reageer
gravatar

Eens te meer verschrikkelijk is dat Marfan Syndrome genetisch wordt overgedragen….

Reageer
gravatar

Klinisch bekeken moet er in Zwolle dus -ooit- veel beweging én veel afscheiding zijn geweest, maar tot een formele afscheidingsbeweging is het gek genoeg nooit gekomen. Zou O.B.L. ooit in de gemeenteraad gepene- c.q. geïnfilteerd zijn zonder medeweten van de landelijke of provinciale overheid? Slaan we niet beter het bevolkingsregister uit die periode er nog eens op na? Was O.B.L. daar eenmalig? (Ga eens ten volle, met een dagtocht NS naar Zwolle, u kunt daar heerlijk rollebolle, mét of zonder snolle). Of had hij een strippenkaart en was hij stamgast?

Reageer
gravatar

Ik wil als voorzitter van de Algemeene Geit’nfok Vereen’g’ng kring Zwolle verklaar’n naam’s de leed’n dat onze geit’n volleedig fokzuuver bennen.
Bie ons géén stadse frats’n. En ze benne almaal zuuver wit, ook de sik.

Reageer
gravatar

Nu schelen Obama en Osama maar 1 letter in hun naam en ik wil niets suggereren maarre als Scharzenegger als gouverneur al een aantal ‘onwettige’ kinderen heeft in Amerika dan zou het best eens kunnen dat .. en wanneer gingen de founding fathers eigenlijk naar de VS? En wat hebben ze daar gedaan? Je bent kortom zo van Zwolle naar de VS en terug. Met een tussenstop in Pakistan of Oostenrijk.

Reageer
gravatar

Ja, ken ik ook: het gaat over een engel die op vakantie mocht. Een beetje onbesuisd tiep; ging naar een obscuur gebied in het heelal.
Toen ze hem een eeuw of wat later vroegen of het aan te raden was, zei hij: “Aarde? Niet naar toegaan: ik heb er ooit wat gehad met een vakantieliefde en ze lullen er nou nog over.”

Reageer
gravatar

Ik ken een heel oud verhaal over een zaaddonor uit Nazareth – maar dat verhaal is een beetje een eigen leven gaan leiden.

Reageer
gravatar

Ach Zwolle: broeinest van subversiviteit. Altijd al een grote communistische gemeenschap gehad: het verbaast mij niets.

En een beetje voorzichtig met Freddy: hebben we eens een ervaringsdeskundige, jagen jullie hem weg!

Reageer
gravatar

Natuurlijk is ook DAT achteraf, maar het feit dat ‘alle sporen dood liepen’ was wel aanwijzing in welke richting gezocht moest worden. Het was iig een aanwijzing richting de dood. Als weinig anderen heeft Papa Osama dáár voor gezorgd!

Reageer
gravatar

Nav bericht over #wieismijnvader #obl parlementaire enquete aangevraagd rol Wiegel resp Van Thijn eindverantwoordelijk disfunctioneren BVD 1980/1981 #durftevragen

Reageer
gravatar

Ik heb mij laten vertellen dat de besnijdenis van moslims als doel heeft rukken te voorkomen. Dat schijnt nogal lastig te zijn zonder voorhuid, en vergt daardoor allerlei kunstgrepen met bakjes water en zeep.

Reageer
gravatar

Allemaol terrorist’n uut Zwolle? En allemaol kienders van Bin Laod’n? Wat ‘n gasterd, die Odraoma! Da’s me er iene, hemme altied ‘daocht dattie ier aleen maor boskoppe dee, maor twas een olde neierd!

Reageer
gravatar

Inderdaad dat lijkt me schrikken als je hoort dat je vader de meest gezochte crimineel is. Geluk bij een ongeluk dat een TVprogramma de oplossing brengt, hoewel ik me kan voorstellen dat je als dochter ook niet blij bent met al die aandacht.

Reageer
gravatar

Nu snap ik waarom FC Zwolle zo lang uit handen van zijn achtervolgers kon blijven, om uiteindelijk toch door RKC te worden geliquideerd !

Reageer
gravatar

Gelukkig hadden ze in die tijd voldoende Franse hotels met bijpassende kamermeisjes en de melkbussen voor de zaadloosopvang zijn zoals gebruikelijk weer door ons geleverd. Ja, hoge omes vangen veel kind…

Reageer
gravatar

Aangezien er DNA materiaal beschikbaar is, kunnen we Osama via een terugkweekprogramma reconstrueren. Met oerossen is dat ook gelukt.

Reageer
gravatar

Misschien verklaart dit ook de kwaliteit van de geitenstand rond Staphorst-Rouveen; de sik van die beesten daar hangt er meestal betreurenswaardig bij.

Reageer
gravatar

“Er lopen mogelijk tientallen kinderen van Bin Laden in Nederland rond”. Tientallen slechts? Volgens mij zijn het er flink wat meer, nog buiten de potentiële na-zaden die nu nog inactief in de diepvries verkeren. Osama heeft in zijn leven dus wel méér gezaaid dan haat en angst. Tragisch dat al die kindertjes nu vaderloos zijn. Gelukkig heeft Aukje nog een welvarende opa, oma en vele ooms en tantes in Saudi-Arabië. Derek Bolt wil vast wel de eerste contacten leggen.

Reageer