Stresstest voor kabinet Rutte 1 aanstaande

Dit kabinet moet tegen een stootje kunnen

Het kabinet Rutte 1 zal vanaf juni aan een uitgebreide stresstest onderworpen worden. Nadat eerder diverse banken en de kerncentrale in Borssele hen voorgingen, is het nu ook de beurt aan de bewindslieden. In de stresstest wordt gekeken in hoeverre de ministers en staatssecretarissen ‘het hoofd kunnen bieden aan meer en minder realistische scenario’s, gebeurtenissen en situaties.’

Volgens Sora Huzdek van ForwardConsult is het volstrekt onduidelijk in hoeverre het huidige kabinet opgewassen is tegen diverse onverwachte situaties. “De regering eist betrouwbaarheid en veiligheid van de financiële sector en diverse gevaarlijke industrieën, maar over haar eigen stabiliteit tast iedereen in het duister. Wat ons betreft is dat onacceptabel: Een regering moet kunnen aantonen dat ze bestand is tegen een stootje. Zeker in een kabinet dat dermate drukbevolkt is met oudere heren is het van belang dat we, juist in crisistijd, er op kunnen rekenen dat ons land geregeerd wordt. De stabiliteit en flexibliteit van het kabinet is meetbaar, en daar heeft de Nederlandse kiezer, juist nu, recht op.”

Bureau Beerenschot heeft in samenspraak met alle ministeries een aantal scenario’s opgesteld voor een realistische en honderd procent betrouwbare stresstest die de komende maanden zullen worden doorgerekend. In één van de scenario’s scheiden Limburg en Noord-Brabant zich van Nederland af, terwijl in een ander scenario het Nederlands elftal op de valreep wordt gediskwalificeerd voor het EK wegens een onbesuisde overtreding op Sepp Blatter. In een laatste scenario verlaat Yolanthe Cabau van Kasbergen Wesley Sneijder om terug te gaan naar Jan Smit.

Ook de oppositie zal ‘haar verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan’. Zo zal de SP in de tweede week van juni 427 spoeddebatten aanvragen, waaronder twee over de recente devaluatie van spoeddebatten. Na een mislukte coup van Job Cohen in september zal, om het eenjarige jublieum van het kabinet te vieren, een inval vanuit België op het programma staan. De periode wordt afgesloten met enkele ‘verrassingsopdrachten’, waarvoor de bewindslieden met klem wordt aangeraden een zelfverdedigingscursus te volgen. Premier Rutte maakt zich geen zorgen: “Dit kabinet kan tegen een stootje, dat hebben we tijdens de bevrijdingsactie in Libië en de zaak Bahrami gezien. Maar het is goed dat de burger weet waar hij aan toe is. Transparantie en openheid, daar staan wij voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nieuwste flits:

De Gemeenteraad heeft vanwege het ongelukkige voorval gisteren gemeend af te moeten zien van het plaatsen van handvatten aan het monument.
Men overweegt nu lichtsnoeren pijlsgewijze in het wegdek aan te brengen die de looprichting met krans aangeven.

Onduidelijk is nog of de lichtsnoeren ook een politieke kleur moeten representeren: vooral het donkerbruin zou moeilijk te onderscheiden zijn van het omringend wegdek.

De Gemeenteraad hoopt ruim voor de volgende herdenking tot een uitspraak te komen.

Reageer
gravatar

Vervolg nieuwsflits:

Het bleek dat de mannen, enigszins onwennig met het gebeuren en onder de indruk van de nabijheid Harer Majesteits, probeerden het monument naar de klaarstaande kransen te tillen.

Gelukkig grepen enkele veteranen in, zodat geen blijvende schade is aangericht.

Reageer
gravatar

Nieuwsflits donderdag 5 mei.
Het kabinet heeft zich vertild bij de kranslegging op de Dam en loopt nu kreupel van de hele en halve hernia’s.

Genoteerd uit de mond een der leden: “kolere, ik wist niet dat dat kreng zo zwaar was: hier wordt ik toch niet voor betaald”

Reageer
gravatar

Zeer juist, el-jee!
Dit kabinet lijkt op een gelatinepuddinkje; het blubbert alle kanten op.
Dus de grenzen waarbinnen welke kant op geblubberd wordt moeten wel goed worden vastgelegd, anders valt er niks te meten.
En ik wil de foto’s en filmpjes van de botsproeven zien op youtube.

Zou me niks verbazen als de uitkomsten gaan uitwijzen dat dit kabinet vergelijkbaar is met een uitgelubberde tussenwervelschijf, met als gevolg een fikse hernia.

Reageer
gravatar

Maar er wordt nergens gewag van gemaakt op wat voor stootjes het kabinet voorbereid wil zijn. Opstootjes? aanstootjes? Plaagstootjes? Stroomstootjes? Zoals gewoonlijk wordt de berichtgeving op essentiële punten weer behoorlijk vaag gehouden.

Reageer
gravatar

Beste Maarten, eigenlijk dacht ik het kabinet op zijn kant op een oud kinderwagenonderstel. Met een soort van katapult moet het wel mogelijk zijn om de 150 km/u te halen, toch?

Reageer
gravatar

# 20: Neuzel. Twee dingen:
1. met welk bruin voertuig ga je die crashtest uitvoeren? (Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107, Renault Twingo, Fiat 500 o.i.d. ? Of een crashbestendiger variant zoals Mercedes 350, Audi 6 of BMW 5-serie)
Met andere woorden leasebakjes voor het voetvolk of kogelvrije auto’s boven de € 50.000,- voor hoger ambtelijk gespuis?
2. Kies je voor een uitvoering met of zonder airbags?

Verzoek, doe die test niet op het traject van de A-2 of A-1; daar staan dagelijks al zulke lange files.

Reageer
gravatar

Om te kijken of het kabinet tegen een stootje kan kun je veel beter een crashtest uitvoeren. Gewoon met 150 km/u tegen een betonnen muur.
Voor alle zekerheid de grote blonde dummy er ook bij.

Reageer
gravatar

M.H.T.: Als tegenwicht van het doemscenario in Nieuwsuur het positivo-scenario van Joop van Ende’s laatste musical: Armageddon (“ABN-AMRO get on”): in het “vrije” Westen zijn dollar ($) en euro (€) doodziek en ook de rest van de wereld is aangestoken met het Ebola verwante graai-virus. Bankiers zijn fiere exponenten (van dit resistente virus) die
-uiteindelijk- mét (of kort na) hun hypothecair terminaal verziekte samenlevingen zullen overlijden.
In de Nederlandse versie van deze musicale schelmenroman zijn de hoofddrolspelers: Mark Rutte als exponent van de VVD (contra-tenor), Maxime Verhagen (plus bas que le bas) van Herrijzend CDA, beiden schutsengel van de herbekeerde bankiers Gerrit Zalm (bariton) van Herwonnen ABN/Amro en Jan Hommen (ca-straatzanger van het recitatief “Ode aan de rijkdom”) van “ING denkt met u mee”.
Premièredatum: 10 mei 2011;, allerlaatste voorstelling op of omstreeks 21 december 2012. Reprises voorbehouden. Leidend thema: “Never before owed so many so much to so few”. De rol van Jan Hommen wordt in Amerika vervuld door Grandmaster Fuld, die tijdelijk op borgtocht zal worden vrijgelaten. De kaarten op Broadway zijn al voor de komende vijf jaar uitverkocht, van de royalty’s koopt Joop in Amsterdam ook Carré, Tuschinki, de RAI en in Rotterdam het Oude Luxortheater en AHOY en in Den Haag de Trèveszaal en Madurodam (naar verluidt voor Margootje).

Reageer
gravatar

@17: heb het altijd al gezegd: kapitalisme werkt. je kan er zelfs democratie mee kopen zodat je mensen vóór je kunt laten werken. Heil Mammon!!

@8 MM.: wél er bij vertellen dat die VMBO klas onder de Ritalin en andere zoethoudertjes zit om de blijde boodschap van Markje Ruttetje te ontvangen. Anders zouden zelfs zij hem de klas uitdragen vanwege lulkoekverhalen.

Vreemd trouwens dat de Kamer geen bezwaar maakt tegen indoctrinair Staatsonderwijs gegeven door onbevoegden ….

Reageer
gravatar

Gisteren in Nieuwsuur van verschillende (en onverdachte) zijden vernomen dat wij allen in gijzeling zijn bij onze bankiers, die niet zullen aarzelen ons een tweede maal op te zadelen met een bankenkrach, die wij -als trouwe belastingbetalers- natuurlijk weer zullen mogen betalen. Het valt niemand op maar de enigen die geen last hebben van bezuinigingen, zijn de veroorzakers van de crisis; de bankiers. Een enkeling doet voor de vorm afstand van zijn bonusje, maar daar staat tegenover dat zijn schaalsalaris wordt verdubbeld, dus linksom of rechtsom zijn er nu roversbenden en beurzensnijders die weer sluw hun kluizen vullen en die nu ook nog openlijk worden gedekt door hun natuurlijke biotoop: VVD en CDA en die rechtse excuus-truus van Wilders met zijn PVV. Let ook op de SGP en GL.

Reageer
gravatar

De goedkoopste manier voor deze stresstest is een kernreactor op te blazen lijkt me zo: pas dan krijg je écht betrouwbare info over hoe een regering functioneert, plus de kosten die geraamd waren voor de geplande stresstesten op kernreactoren en banken (in de buurt van de kernreactoren) kun je dan afschrijven! Drie vliegen in één klap!

Reageer
gravatar

Zeeuwse Grrrrrrrr…..stenen(!) hebben doorgaans groot ontzag voor ‘ de Joodsche Medemensch. Het OJEG, Overleg Joden En Grrrrrrrr…..stenen(!) wordt niet voor niets in sjoel al vele jaren smalend ‘GOJEG’ genoemd. Het plaatst de sufferd voor een duivels dilemma: moet hij steun geven aan Job Cohen, joods van geboorte en vanuit traditie (belangrijk!) OF is het belangrijker, steun te geven aan de tot jood bekeerde Geert W te V, oppportunistisch man, doch meer schurkend tegen het bijbels gedachtengoed van de SGP (en DUS de Heere zelf!) Het lijkt mij goed dat hij dit akelig dilemma heeft besproken met de ons (bij wijze van straf) door De Schepper gegeven premier zelve.

Reageer
gravatar

Eindelijk weer eens wat leuk ouderwets volksvermaak op het Malieveld! Worden voor elk bewindslied (ik neem aan dat Geert en Zijn gedoogden het volkslied zingen als laatste wils-act) dezelfde vier paarden gebruikt? Dan toch eerst maar even overleggen met mevrouw Thieme of daar geen wreed en nodeloos paardlijden plaatsvindt.

Reageer
gravatar

Quote…”In de stresstest wordt gekeken in hoeverre de ministers en staatssecretarissen ‘het hoofd kunnen bieden aan meer en minder realistische scenario’s, gebeurtenissen en situaties.’”

Onnodige geld verspilling!

Indien een politicus zich niet staande kan houden in een realistische situatie, dan zij hij/zij zich onmogelijk staande kunnen houden in een onrealistische situatie!

En we weten al jaren dat ‘onze ministers’ zich in geen enkele situatie het hoofd hebben kunnen bieden…

Of ja..in 1 situatie; Wachtgeld innen…

Reageer
gravatar

Ook het onderwijs is aan tal van stresstests onderworpen (met als zwaarste onderdeel analfabetisme bij docenten). Ze werden ook wel hervormingen genoemd, en de resultaten en blijvende neveneffecten zijn nogal wisselend.

Reageer
gravatar

Vandaag bleek in Tweede Kamer dat Mark R. en Geert W. in een achterkamertje al stiekem de stress hadden gemeten van het Zeeuwse statenlid Johan Robesin.

De oppositie reageerde, dat Geert W. al jaren zegt het kamertje daarvoor niet geschikt te vinden. Geert W. was het daarmee eens. Hij prefereert zo’n marteling tussen de zeehonden in Artis uit te voeren. Voorts zei hij, dat alles hem liever is dan een democratische regering.

Mark R. stelt dat de test van statenlid Johan bedoeld was om Nederland terug te geven aan het graaiende volksdeel. Dat laatste dient uiteraard in het geniep te gebeuren.

SGP’er Johan Robesin is er alles aan gelegen om de Hedwigepolder droog te houden, want “Zeeland heeft toch al zo veel te lijden gehad van het water, dat we er de goddeloze Cohen er niet meer bij kunnen hebben.”

Desgevraagd zei Sora Huzdek van ForwardConsult, dat zij zich er natuurlijk niet mee mag bemoeien, maar – onder ons gezegd en gezwegen – de indruk heeft dat beide heren de stresstest niet overtuigend hebben doorstaan.

Laatste nieuws

De zeehonden in Artis dreigen te gaan staken.

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat Rutte zelf in ieder geval de stress van de weekendboodschappen en een VMBO klas aankan. Of dat voor de rest van het kabinet geldt is nog maar de vraag. Een kabinet is natuurlijk zo sterk als de zwakste schakel.

Reageer
gravatar

Zijn het non-destructieve tests ? Zoals u weet ben ik zeer zeer gehecht aan dit sneue kabinet. Ik zou niet graag zien dat hen ook maar een haar wordt gekrenkt, toch ? Mijn advies aan Rutte c.s.: vlucht, nu het nog kan !

Reageer
gravatar

Toch dienen we niet te gering te denken over de daadkracht van Bruin-1, neem nou die bevrijdingsactie in Libië. De in beslag genomen helikopter, daar zitten zij dus mooi mee opgescheept in Libië en wij hoeven ons geen zorgen te maken over de verwijderingsbijdrage voor het oude metaal. Slimmer gespeeld dan we dachten, en 3 militairen hadden ook nog eens een leuk uitje in Noord-Afrika!

Reageer
gravatar

Kan het wat minder; die bureau’s kosten handenvol geld.
Zeker gezien de nuttige opbrengst, dus een quick scan om nut en noodzaak van een uitgebreide en dure stresstest aan te tonen lijkt eerder voor de hand te liggen.

Daarna kunnen we beslissen tot een stresstest of gelijk een Parlementaire Enquête houden.

Reageer
gravatar

Paulien,

Ik dacht dat ik het wist, maar dat woordje “heer” brengt mij op een geheel ander spoor.
Daarom denk ik nu aan Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, Graf von Biesterfeld, Manager der wateren, enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Reageer