Hongarije heft verbod op censuur op

Hongarije heeft het verbod op censuur opgeheven. Voor het eerst sinds 2004 is de Hongaarse regering weer vrij om te bepalen wat ze censureren en wat niet. Daarnaast krijgt de regering van premier Orban meer keuzevrijheid bij het vervolgen van columnisten. De bestaande voorwaarden hiervoor zullen worden versoepeld. Voor dit nieuws en meer kunt u verder luisteren naar Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

………..Zelden was ik zo verbaasd als na het lezen van het artikel van Meindert Fennema Forum 16 januari waarin hij suggereert dat de Nederlandse regering zich laat chanteren met beschuldigingen van neokolonialisme. Was de toenmalige regering maar gevoelig geweest voor neokoloniale sentimenten dan had Nederland niet ten eigen bate de offshore-industrie in de jaren tachtig tegengewerkt op Curaao zodat een belangrijke inkomstenbron voor Curaao wegviel.

Reageer
gravatar

opheffen van Het verbod natuurlijk heeft.
te maken niets, dat was al snel duidelijk.

schijnt Het echter dat sommige als woorden gebruikt worden woorden die áanstalten geven aan compleet invasieve zaken.
maar ja, daar hebben we dan ook weer niets mee te maken.

Sensure bestaat helemaal niet, en al helegaar niet in een ander land.

Reageer
gravatar

Gelukkig is onze regering alert en waarschuwt ons tijdig voor de gevaren die ons iedere dag bedreigen. Hoewel de als een vagevuur om zich heen grijpt stelt onze regering ons wederom gerust met de melding dat het een kwestie van vertrouwen is en dat de banken onder verscherpt toezicht staan. Je vraagt je af hoe we in God s naam ja dat moeten we van onze regering weer met een hoofdletter schrijven het al die tijd hebben kunnen overleven zonder deze doortastende roergangers die ook nog onze normen en waarden bewaken..Hoewel onze regering haar best doet ons voor al deze gevaren te behoeden vinden wij van Zapruder dat dit nog beter kan.

Reageer
gravatar

Kweenie hoor; volgens mij is die gewoon Zachtleers, zo makkelijk als die te beïnvloeden is door foute vriendjes.

Eh nee, het was Bulgarije, waar veel auto’s rondrijden met het originele kentekennummer nog in de ruiten gegraveerd …

Hongarije heeft de mooiere postzegels, vooral van stoomtreinen, da’s dan weer wel waar.

Reageer
gravatar

Gelukkig is er in Nederland nog wel een verbod op censuur. Ik kan alles zeggen over Be####### en dat zij natuurlijk gewoon #### #########.
Ook over de regering Opr#### kan vrijelijk mijn negatieve mening geven, zoals dat vreselijke ######### en zo.
Verder is op godsdienstig gebied in ons land een ieder vrij zijn/haar mening te geven, zoals over die maffe #### en alle mo##########, maar dat wist u al.
Enfin, Hongarije is altijd al behoorlijk fasc###### geweest, dus zo zie je maar weer.

Reageer
gravatar

De klok horen luiden, maar niet zeker wetend waar het klepelt; was niet onze Gerd (Hard)Leers ooit afgetreden als burgemeester van Maastricht om zoiets triviaals als “schijn van belangenverstrengeling” om een villa ergens in Hongarije? Verder staat me nog bij dat Hongarije in de Komintern-tijd zulke mooie en grote postzegels uitgaf onder het pseudoniem: Magyar Posta. Zo’n land moet toch in de EU alleen al om de smaak – en reukloze postzegelcultuur in West-Europa wat fleur te geven? Vroeger moest er nog actief gelikt worden, tegenwoordig zijn alle postzegels zelfklevend en blijft likken beperkt tot de konten van politici, CEO’s en bankiers. Het cultuurverval lijkt niet meer te stuiten.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat Hongarije best zo’n slechte plek niet is om naar uit te wijken met dat verbod op censuur. Ben er geweest toen ze nog forinten hadden. Mooi land, mooie stad -Budapest- en vriendelijke mensen.

Zolang je maar geen Russisch sprak of Duits: toevallig de enige 2 talen naast het Hongaars die ze machtig waren. Eerste zin was dan ook standaard: “Ich komme aus Hollland, bin kein Deutscher” en dan was het ok.

Waarom? Hierom:
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/provincie_noord_holland_weigert_lezing_von_der_dunk_om_pvv_kritiek/

Reageer
gravatar

In het nieuws

Marianne Thieme is tegen de opheffing van het verbod op ritueel slachten op elke dag van de week.

Kees van der Staaij is tegen de opheffing van het verbod op ritueel slachten op zondag.

Geert Wilders is tegen de opheffing van het verbod op ritueel slachten behalve voor koosjer voedsel.

Reageer
gravatar

Maar in Hongarije kennen ze weer geen doofpotten. Voor de goede orde: dat zijn geen slechthorende lesbiennes maar Oud-Hollandsche meesterwerkjes van het Koperslagersgilde. Hoewel dit attribuut nog stamt uit een periode dat technologie nog niet van versienummers werd voorzien, blijkt het nog steeds een prima instrument om gevoelige zaken buiten de publieke aandacht te houden. Maar indien nodig kan het altijd nog aangewend worden in combinatie met Geweld 1.0, Bedreiging 1.0 of vergelijkbare maatregelen (overige versienummers zijn upwards EN downwards compatible).

Reageer
gravatar

Tevens ben ik van mening dat ook in onze (overige) westerse democratische landen het verbod op censuur dient te worden afgeschaft. Het verbod op censuur is duidelijk afkomstig van de linkse grachtengordel kerk vol journalisten, kunstenaars en intellectuelen met designbrillen die vinden dat je maar van alles moet kunnen zeggen en zelfs daar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor gebruiken! Een schande, daarmee zie je hoe laag een land als Nederland kan dalen door die linkse gordelkliek dat zelfs een land als Hongarije nu voorop loopt!!!

Reageer
gravatar

Wie zou er aanbellen bij de zender van Radio 1?
Op het onchristelijke uur dat deze rechtstreekse opname werd uitgezonden, zal het toch niet die kwajongen van de buren zijn met zijn vervelende belspelletjes altijd. Die ligt allang in bed met zijn oordopjes in en zijn buurmeisje.

Reageer