Clouseau bezorgd over stijgende olieprijzen

Ook TROS-decorbouwers beducht voor onrust Midden-Oosten

Clouseau maakt zich zorgen over de stijgende olieprijzen. Dat heeft het management van de band bekend gemaakt. De geëngageerde Belgen geven aan ‘niet langer te kunnen, of zullen, zwijgen over deze verontrustende ontwikkelingen.’

Zanger Koen Wauters: “Vandaag staat een vat WTI crude oil op bijna 100 dollar. Stijgende prijzen zorgen voor inflatie, hogere rente en onrust. Maar het is vooral een probleem voor de export. Wij hebben in Vlaanderen natuurlijk een relatief kleine afzetmarkt en de kans is groot dat dit onze internationale doorbraak in de weg zit.” Kris Wauters kan zich in de woorden van zijn broer vinden: “Als olie duurder wordt, da’s niet goed. Met ons nummer Brandweer uit 1988 probeerden we we al een signaal af te geven. Tevergeefs, zo blijkt.”

De bandleden zijn niet de enige entertainers die zich zorgen maken over de olieprijzen. Ook de voormalig decorbouwers van Ter Land, Ter Zee en In de Lucht hebben zich over de kwestie uitgelaten. “We hebben natuurlijk al eerder aan de bel getrokken”, aldus Tjeuk Hoover, die gedurende zes seizoenen verantwoordelijk was voor de bouw van die lange sliert waar je overheen moest fietsen. “Je ziet dat er, over de rug van de consument en het bedrijfsleven, allerlei politieke machtsspelletjes worden gespeeld. Libië kan nu minder olie produceren, waardoor de omringende landen de kans grijpen om hun controle duidelijk te maken.”

Zijn collega Frans Hoorten (ontwikkelaar van het onderdeel ‘Lol aan de Katrol’) sluit zich bij de analyse aan: “Ik zou mensen eigenlijk niet aan de crises in de jaren zeventig hoeven herinneren, maar het lijkt soms alsof mensen het vergeten zijn. Op dit moment worden allerlei politieke spelletjes gespeeld en dubieuze afspraken gemaakt. De invloed van de olieprijs merkten wij altijd meteen in het programma: voor een gemiddelde aflevering werden er enkele honderden liters benzine en motorolie gebruikt om alles op te bouwen, dus die prijsverschillen zag je direct terug. Het is eigenlijk schandalig, allerlei broodnodige politieke hervormingen worden vanwege economische machtsspelletjes gedwarsboomd.”

Ook het Nederlandse bobsleeteam ziet de ontwikkelingen met enige huivering tegemoet. Yanni, remmer: “In bobsleeland worden de ontwikkelingen met lede ogen aangezien. Veel mensen denken dat wij, als bobsleeërs, bij uitstek weinig last zouden hebben van de stijgende olieprijzen, maar dat is niet waar. Het vet voor de ijzers komt bijvoorbeeld ook uit olie. En we moeten ook nog in Sochi zien te komen natuurlijk. Althans, als we ons kwalificeren, maar we gaan voor de fans keihard ons best doen! Ons motto is ten slotte “learning by doing”, dus wat dat betreft…” De OPEC heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van de prominenten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben wel blij met stijgende olieprijzen. Dan stoppen de gemalen en gaat het water in de polders in het westen rap stijgen!
Mjammie!

Reageer
gravatar

Niet zo verstandig, de stijgende olie prijzen. Olie is erg gevoelig voor complimenten, dat weten we allemaal. Want voor je het weet komt het spul over de dijken klotsen.
Waarderingscongruent gedrag heet dat, en bij olie komt dat voort uit een diepe behoefte om goud te zijn. Maar dat lukt net zo min als het een PVV-er lukt om, oh nee, stop, ho, niet dàt weer.

Reageer
gravatar

Op 12 Mama Paulien, de grap die ik maakte was ook een slechte, en dat wist ik ook wel.
Maar vond het wel grappig dat een bobber tijdens de olympische spelen niet naar beneden durfde.
Ik vond de grap van Paulientje wel grappig en dacht ineens aan toen. Wilde niemand beledigen, sorry dat ik die indruk gemaakt heb.
Er moet wel slechte humor geschreven worden want anders is er geen goede.

Reageer
gravatar

@ 5 & 6 Paulientje en mama van: België is al wereldkampioen en wel in het formeren. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zoals Cruyff al zei en zo zijn wij met ons allen al wereldkampioen olieverbruik, dus wat moeten we nog bewijzen??

Reageer
gravatar

Twee dagen voor Parijs, wanneer Robert Gesink in het geel rijdt in de Tour, zul je zien dat z’n verroestte ketting het begeeft. En dankjewel Saudie-Arabie. Jullie denken toch niet echt dat Andy Schleck’s ketting afgelopen jaar erafviel door een ongelukkig schakelmomentje?!

Reageer
gravatar

Als olie en vet nog duurder worden, ga ik bij mezelf liposuctie uitvoeren. Wil me friet wel voordelig kunnen blijven bakken.

Reageer
gravatar

Awel Paulientje! Zo moogt u niet over mijn grootpapa spreken. IJ zou heel goe hebben kunnen zwemmen, als IJ geen watervrees ad gehad. Maar dun slagen kent grootpapa allemaal. Ut gaat om dun intentie, zunne.

Reageer
gravatar

Lieve meneren en mevrouwen,

Ik heb weer een mopje.

Wanneer wordt het Nederlands bobsleekampioenschap gehouden ???

Nooit !!!!!
Het is net zoiets als het Belgisch zwemkampioenschap,waarbij de wedstrijdzwemmer al decennialang te bang is om te verdrinken !!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

#2 el-jee. Er zijn voldoende alternatieven, Boer zoekt vrouw kan ook een romantisch beeld scheppen met ‘paard en wagen’.
Wie is de mol? kan ook in Tietjerkstradeel of Schubbekutteveen opgenomen worden.
Wat te denken van het cancelen van het programma Wegmisbruikers? Dan zijn we eindelijk verlost van Bassie jr.
Hoe meer ik erover nadenk des te zonniger ziet de wereld eruit zonder olie..

Reageer
gravatar

Jammer dat de interviewer Koen Wauters niet gevraagd heeft of ‘het kwartje van Kok’ mede de oorzaak is van de verzwakte economische conjuctuur aangaande de olieprijzen of dat deze geheel op het conto van al-Qadhafi (altijd prijs bij het spellen van Zijn naam) en zijn nimmer tevreden bevolking komt.
Voldoende inspiratie om een liedje over te schrijven, lijk mij.

Reageer
gravatar

Ik voorzie een kwaliteitsslag voor het Nederlandse televisiegebeuren. Boer zoekt Vrouw: te duur vanwege dat oeverloos heen en weer rijden. Wie is de Mol, dat wordt helemaal onbetaalbaar. Kandidaten naar het Eurovisie Songfestival sturen: eerst sponsoring aan een of andere miljonair vragen. WK & EK Voetbal, ook eindelijk van verlost, want de brandstofkosten voor het spelersvervoer rijzen de pan uit. Blik op de Weg… waar hebben we het dan nog over. Opsporing Verzocht: vergeet het maar, no way dat we nog iemands moeke uit de favela’s halen voor een emotionele ontmoeting in de studio. Those were the days, ‘t is leuk geweest.

Reageer
gravatar

Als de hoge olieprijs nodig is om te voorkomen dat het bobsleeteam ons opnieuw voor schut zet, dan is dat een offer dat we volgens mij moeten willen brengen.

Reageer