Afrikaanse Unie introduceert Afro

Munteenheid moet verscheurd continent samenbrengen

In de hele Afrikaanse Unie is vandaag de lang verwachte nieuwe munteenheid Afro geïntroduceerd. De Afro vervangt 53 verschillende munteenheden, waaronder de Nigeriaanse Naira, de Sudanese Dinar en de Somalische Shilling. De munt moet ‘monetaire en politieke rust’ brengen in het verscheurde continent. Vernieuwend aan de munt is dat hij van kralen en spiegeltjes is gemaakt.

Om de overgang soepel te laten verlopen, is voor een deel van de landen de invoering gesubsidieerd door de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds en China. Verdere bijdragen aan het vele miljarden kostende project zijn afkomstig van inzamelingsacties van NGOs. Daarnaast hebben grootscheepse televisie-acties in de gehele EU het nodige aan financiële armslag opgeleverd.

Overal zijn mensen de straat op gegaan om de nieuwe Afrikaanse eenheid te vieren. “Mensen wapperen met Afro’s en overal hoor je vreugdesalvos van Kalashnikovs”, aldus Ester Huizinga, ooggetuigge en woonachtig in Ndjamena, de hoofdstad van Tsjaad. In Zimbabwe zijn over het gehele land dollarverbrandingen georganiseerd. Na de hyperinflatie van 2009 had het land namelijk geen eigen munteenheid meer. De komst van de Afro wordt zodoende uitbundig gevierd.

Volgens critici had het geld beter aan andere zaken besteed kunnen worden, zoals de al jaren geplande monorail Kaapstad – Caïro. Ook het door de Clinton Foundation gesubsidieerde project om alle Congolese lemen hutjes op glasvezelinternet aan te sluiten zou humaner en op den duur rendabeler zijn geweest. Ester Huizinga ziet in het project echter ‘een duurzame investering in de toekomst uit welke de eerder gestelde doelen automatisch zullen voortvloeien’.

Veel toeristen zijn blij met de Afro. “De problemen aan de vele grenzen zijn nu passé”, aldus Karel Hoendertocht (67), die in de Saharaanse vestiging van Center Parcs verblijft. “Je hoeft nu niet meer uren te wachten wanneer je bij een vervallen stoffige grensovergang probeert je kwatchas voor meticais om te ruilen. Ik hoop alleen niet dat alles nu duurder wordt. Die bushmeatrestaurants zullen hier vast wel weer een slaatje uit proberen te slaan.”

Volgens Kwame Mpufu van de Afrikaanse Bank te Johannesburg is de invoering van de Afro de grootste geldomwisselingsoperatie in de geschiedenis. “Op dit moment zijn we bezig om twintig vrachtwagenladingen met papiergeld uit Benin te vernietigen. En dat is alleen nog maar de omzet van de bakkerij van Haile NDaru van afgelopen donderdag.”

Over de rol van Twitter en Facebook bij de invoering van de munt zijn experts het nog niet eens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Slotbericht van na-beurs New York: de wisselkoers van de Afros versus Dollars en Euro is inmiddels zo hoog opgelopen: 15 miljard versus de $ en 18 miljard versus de €, dat Desi Bouterse besloten heeft het Surinaamse regenwoud in zijn geheel om te hakken om aanvullende bankbiljetten te drukken voor zijn Afrikaanse Broeders. China heeft zich het goedkoopst getoond bij het inschrijven voor deze concessie.

Reageer
gravatar

Subject: TALKING BUSINESS

Engr. Right honourable David Koni,
(BOARD OF CONTRACT AWARD COMMITTE)
Cotonou, Republic of Cotonou.

Dear Sir,

At this very moment we are inquiring through our agent Mr. Vladimir Rashkolnikoff whether or not we can hire a fleet of 20 Antonov 600 airplanes to further your steadily inflating capital to a destination large enough to store roughly 1.400.000 square feet. The only secured ground surface we know to be available is Fort Knox in Texas U.S.A. This storage facility is longterm available due to large deficits in the American federal budget, the missing funds being mainly absorbed by American businessbanks and their banker’s bonusses.

As soon as the American reserves are fully depleted, we revert to you in order to confirm transport and storage of your personal belongings.

Awaiting further developments, we remain,

yours faithfully,

Samuel A. Koni, Executive Vice President
Koni Shocking absorbers

Reageer
gravatar

Let op! Als u uw vrachtwagen verzekert bij Ditzo, krijgt u 2spiegeltjes3kraaltjes AFRO korting via deze site.

(Gerritje 24: omdat ze dan eindelijk door die voorraad theelepeltjes heenkomen)

Reageer
gravatar

De AK47 is nog gewoon bij mij voor schappelijke prijzen te koop in de gewone (met of zonder bajonet), de luxe (met ingelegde diamanten) en de sport-uitvoering (met vizier).

Ik verkoop wapens niet op afbetaling.

Reageer
gravatar

ACTUEEL

De wisselkoers werd vanmorgen bij de introductie vastgesteld op: Eén Kalasjnikof AK47 voor één Afro. Om 14:41 uur was de koers gestegen naar honderdmiljoen Afro’s.

Vlak voor het sluiten van de valutabeurs om 19.00 uur Central Africa Time is de Afro uit de markt genomen.

Reageer
gravatar

Subject: LOOKING FOR PARTNERSHIP IN BUSINESS

Engr David Koni.
(BOARD OF CONTRACT AWARD COMITTEE.)
Cotonou Republic Du Benin.

Sir/Madam,

APLOGOIES It is great pleasure with us that you consider business. You are right of course, the exchange rate is not good today, my friend, and we have sent you a letter to make good. Therefore I have reconsidered my proposal and now offer TWO HUNDRED TRILLION BILLION TRILLION AFROS (AFR α 200,000,000,000,000,000M) and also FOURTY TRILLION AFROS ( (AFR α 40,000,000,000) for your lovely wife, as she is so beautiful. This additional cash is A VERY MUCH lucky offer as my KING has suddenly died due to a bad case of death, and now I have to take the money out of the country. i need plastic bags to carry TWO HUNDRED TRILLION BILLION TRILLION AFROS so you need to send me money please we will both benefit. I WOULD VERY much like to see oud beijerland I hear it is very ‘gezellig’. please send me you name, address, pincode, fingerprints. ALSO WE NEED a boat to carry TWO HUNDRED TRILLION BILLION AFROS OUT OF THE COUNTRY FOR OUR MUTUAL BENEFIT

Respectfully,
Engr. David Koni.
Chairman Contract Award Committee {BCAC}

Reageer
gravatar

Subject: PARTNERSHIP IN BUSINESS

From: the Right Honourable Sam A. Koni,
Executive Vice President of Koni Shockabsorbers
Oud Beijerland

To: Engr David Koni, Chairman ADHD
Cotonou, republic of Bénin

Dear Mr. Koni,

We flatter ourselves with your selective interest in businessdeals with respected Dutch companies and private entrepreneurs.

It is much to our regret that we have tot inform you that at the current rate of the Afro in international banking, your eleven million, five hundred thousand Afros is not enough to cover the costs of postage of one single letter, hence we request you to reconsider your proposal in Western currency.

Awaiting your soonest reply, we remain,

Yours sincerely,

Koni Shockabsorbers
Sam A. Koni,
Executive Vice President

Reageer
gravatar

Subject: LOOKING FOR PARTNERSHIP IN BUSINESS

Engr David Koni.
(BOARD OF CONTRACT AWARD COMITTEE.)
Cotonou Republic Du Benin.

Sir/Madam,

It is my great pleasure to write to you and present my business proposal for your consideration and possible acceptance which you will find mutually beneficial to both parties.

I am Engr. David Koni, the Chairman of the Contract Award Committee,Cotonou Republic Du Benin W.Africa, We need a trust-worthy partner to assist us in the transfer of (AFR α 11,5M) ELEVEN MILLION, FIVE HUNDRED THOUSAND AFROS for further investment in your country,

You will be required to:
(1) Assist us in the transfer of this sum to your bank account in your Country.

(2) Advise on areas for potential future investment in your country

(3) Assist us in carrying out the feasibility study before actual investment. If you decide to render your service to us in this regard,you will be paid 20% of the total funds for assistnce.Reply back this email if you are willing to work with us.

Respectfully,
Engr. David Koni.
Chairman Contract Award Committee {BCAC}

Reageer
gravatar

De soliditeit van de drukpersen in Afrika in aanmerking genomen en de integriteit van de nationale penningmeesters en dictators (speciaal die van Robert Mugabe van het failliete Zimbabwe) worden nu in overuren Afro’s gedrukt voor dictators met reisplannen op korte termijn. Dat werkt inflatoir: de meest recente valuta-berichten geven aan dat de Afro nu versus de Euro en Dollars wordt genoteerd op: 1.500.683.876 tegen 1 Dollar en 1.855.973.668 tegen 1 Euro. Terwijl ik dit schrijf geeft mijn Dow Jones-monitor aan dat voor beide Westerse valuta de wisselkoers nu al is opgelopen tot boven de twee miljard. Het is zaak voor westerse speculanten nu al hun voorraden Afro’s om te ruilen voor staatsobligaties van Griekenland, Italië en Ierland.

Reageer
gravatar

Hadden jullie mij hier niet eerder voor kunnen waarschuwen.
Ik heb gisteren nog meerdere malen duizenden dollars overgemaakt via Western Union om een fiks bedrag vanuit Nicaraqua over te hevelen naar mijn Zwitserse rekening.
Wegens de politieke onstabiele situatie moest ik die mensen helpen, uiteraard tegen een fikse vergoeding voor mezelf.

Reageer
gravatar

De wisselkoers werd vanmorgen bij de introductie vastgesteld op:

Eén Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda (AK47) voor één Afro.

Op dit moment (14:41 uur) is de koers:

Eén AK47 voor honderdmiljoen Afro’s.

Reageer
gravatar

Gossie…Wat is die Kwame Mpufu van 9 in ene snel een volwassen persoontje geworden. Gelukkig gaat het hem goed. Hij zal wel erg blij zijn met de nieuwe Afro. Hoop wel dat ie goed uitkijkt tussen al die loze schietpartijen. Ook oude kogels kunnen nu eenmaal pijn doen.

Al die dollars verbranden is natuurlijk wel een vervuilende zaak. De CO2 zal daar enorm toenemen. Daarom stel ik nu voor om al dat geld in een flinke vrachtwagen te verzamelen. We halen de vrachtwagen gratis op. Hier hebben we een papier versnipperaar en dat scheelt een hoop CO2.

Reageer
gravatar

Nou, dat is een stevige tegenvaller, en een meevaller. In ieder geval blij dat ik nou op de hoogte ben. In de zogenaamd serieuze kranten nog niks gelezen hierover.

Ik had van de laatste vakantie nog een tweehonderd Swazilandse lilangeni liggen. Meteen de bank gebeld om ze om te wisselen naar Afro’s. Kende die jongen van de belbalie helemaal niet eens! “Ja die Swazilanders krijgen natuurlijk steun van het IMF maar wij als hardwerkende bank moeten alles weer zelf regelen. Weet je hoe lang het duurt om onze automatisering hierop aan te passen?” Het callcentrejoch wist trouwens ook niet wat een lilangeni is. Dus naar dat geld kan ik fluiten denk ik.

Aan de andere kant, ik checkte even wat internetfotootjes hoe die Afro eruit zou zien. Blijkt mijn dochtertje een kapitaal aan Afro’s in haar roze Make Your Own Jewlery doos te hebben zitten! Meteen geconfisqueerd. De traantjes waren snel klaar toen ik zei dat we er een heel leuke vakantie mee gaan betalen. Botswana staat nog op het lijstje.

Reageer
gravatar

Het wiel opnieuw uitvinden is het ook wel een beetje want in de jaren dertig van de vorige eeuw werd met de introductie van Afri Cola http://nl.wikipedia.org/wiki/Afri-Cola ook al gesproken over de Afro als munt voor heel Afrika. Net zoals er toen ook over het Afranto werd gedacht als een taal voor heel Afrika. Een retro verhaal dus, maar een mooi retroverhaal, dat dan weer wel. Afrika blijft tenslotte het continent van het verleden en de toekomst!

Reageer
gravatar

Laatst mijn 13-jarige dochter verkocht aan een leerplichtambtenaar uit Kenia. Daarvoor heb ik 10,50 in kamelen uitbetaald gehad. Daar kan ik nu dus helemaal niets meer mee door de Afro. Mooi is dat!

Reageer