Shutterstock - DisobeyArt

Shutterstock - DisobeyArt

Hoe kon het zo misgaan in Zuid-Afrika dat ze er een nieuwe variant ontdekten?

Nu we meer en meer weten over de nieuwe coronavirus-variant ‘omicron’, komen er ook steeds meer vragen bij. De wereld vraagt zich af: hoe kon het zo misgaan in Zuid-Afrika, dat ze er een nieuwe variant hebben ontdekt? 

“Zuid-Afrika heeft een aantal van de beste wetenschappers op het gebied van gezondheid, en toch is het daar vreselijk misgegaan”, legt demissionair minister Hugo de Jonge uit. “Zo erg zelfs, dat ze een variant op de kaart hebben gezet die op dat moment ook al in Nederland aanwezig was. Dan begin je je wel af te vragen hoe het daar zo vreselijk mis kon gaan.”

“Het is maar goed dat landen als Nederland op tijd de grenzen hebben dichtgegooid, met waarschijnlijk grote economische gevolgen”, zegt De Jonge. “Dat geeft ook direct een signaal af, zo van: als jullie zo snel een nieuwe variant signaleren en aan de bel trekken, dan heeft dat ook gevolgen. Om dit virus aan te kunnen, moeten we állemaal onze zaakjes op orde hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

…..

Beste Matthijs van Rumpt, ik begrijp jouw ongerustheid.
De beste vaccinologen ter wereld zijn zonder twijfel Afrikaans. Afrika is immers het land met de meeste virale en bacteriële besmettingen.

Ik vertel oud nieuws, want ik vrees dat niet iedereen heeft begrepen, dat juist zij de reisstekel van een bepaalde coronavirus niet of in ieder geval pas laat hebben gesignaleerd.

Voor jouw oplettendheid heb je vijf sterren verdiend. Hou ze even tegoed, want ik heb ze nu niet bij de hand.

Reageer
gravatar

Beste Maïtreya,

Ik prijs uw voortdurende jacht op het nieuws. Dat siert u, maar u onderschat de actuele kennis van de goed geïnformeerde lezers van de De Speld.

Uw berichten worden daarom zelden gelezen, vooral omdat maar niet in uw grijze cellen wil doordringen dat de De Speld op hilarische wijze tracht het nieuws te brengen.

Ik verzoek u derhalve nogmaals uw welverdiende trofee als meest ongelezen “reageerder”, een toetsenvrij toetsenbord, te gebruiken voor uw veelal langdradige “bijdragen” aan de De Speld.

De chef van de hoofdreactie

gravatar

Vorig jaar bleek nauwelijks sprake van oversterfte, niet erger dan een normale griepgolf. Nu is de oversterfte er dan en beginnen ook jongeren en topsporters sinds de (vaccinatie) campagne om te vallen.

Reageer
gravatar

Veilig vrijen. Gebruik een condoom.
Het grote aantal mutaties stapelde zich op in de variant omdat het mogelijk is geëvolueerd tijdens een chronische infectie bij een HIV/Aids patiënt.
Hiermee is ook Aids weer actueel.

Reageer
gravatar

Het nieuwe virus werd bijna gelijktijdig ontdekt met de afkondiging van de laatste corona maatregelen in de persconferentie van de Nederlandse regering.

gravatar

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt nu dat 11 dagen terug de Omicron-variant al is gevonden in twee lokale gevallen wat aantoont dat het virus hier al was voordat de rapporten op 24 november uit Zuid-Afrika kwamen.

gravatar

Niet alleen de antireclame op tabak heeft veel invloed gehad op de benadering van corona. Ook Aids, het is ‘framen’ ervan uit te gaan dat ze de hele dag met neuken bezig zijn. Een set-up.