Juan Alberto Casado / Shutterstock

Afrikaanse kinderen weigeren donatie omdat gever ‘zich erop laat voorstaan’

Een groep Afrikaanse kinderen heeft een donatie van een Zweedse zakenman geweigerd. Het was de kinderen ter ore gekomen dat de gever zich in zijn thuisland had laten voorstaan op de gift. “Zo hoeft het van ons niet.”

“Eerst waren we heel blij met de cheque”, vertelt de 9-jarige Kwame Mpufu. “Ons weeshuis staat op instorten, dus we konden het geld goed gebruiken. Maar ja: toen hoorden we dat die Zweedse filantroop in z’n thuisland op een borrel had lopen opscheppen over z’n donatie. En niet recht voor z’n raap, maar op haast achteloze wijze. Zo van ‘ik verdien inderdaad veel, maar ik geef ook veel weg hoor. Ik steun momenteel een goed doel in Tsjaad, maar goed: daar hoeven we het niet over te hebben’. Ja, daar trappen wij in Oum Hadjer mooi niet in. Het gaat die man alleen maar om hemzelf.”

De Afrikaanse kinderen hebben het geld inmiddels teruggestort.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zouden ze vaker moeten doen.

Of beter andersom.
Waarom storten wij in de zakken van de zoveelste pafferige corrupte ‘president’ van een of ander schijtland?

Reageer