Geert Dales bemiddelt tussen Gaddafi en bevolking

“Over het salaris worden we het wel eens”

Geert Dales is door de VVD voorgedragen als bemiddelaar in Libië. Dales, bekend van succesvolle interventies bij de Noord-Zuidlijn, hogeschool InHolland en de ontmanteling van het Haagse Koninklijk Conservatorium, denkt het conflict tussen de Libische dictator Muammar al-Gaddafi en diens onderdanen snel te kunnen oplossen. Hij wil een diplomatieke missie leiden die verder bestaat uit politieke zwaargewichten Robin Linschoten en Kay van de Linde.

Geert Dales is alweer bijna 60 jaar oud, maar zet zich nog altijd onvermoeibaar in voor de goede zaak. Of het nu het aanleggen van een modderige rampentunnel door de Amsterdamse binnenstad is of het grondig afbreken van de toch al niet beste reputatie van een onderwijsmoloch, de breed inzetbare bestuurder zet er graag zijn schouders onder. Na zijn ‘wat ongelukkige’ afscheid bij InHolland (“Ik liep te ver voor de troepen uit. Het onderwijs blijft een mijnenveld”) biedt hij nu zijn diensten aan bij dictator Gaddafi. De Libische regentenkliek heeft nog niet gereageerd, maar Dales is positief: “Ik denk dat er voldoende aanknopingspunten zijn.”

Op de vraag of het wel ethisch is om voor een dictator te werken, zegt Dales: “Dictator vind ik een groot woord. Ik houd het liever op Grote Leider. Het is ook echt een grote man, erg indrukwekkend.” Gaddafi heeft het moeilijk, zo ziet Dales. “Ik herken dat. Bij de Noord-Zuidlijn waren mensen in eerste instantie ook onwillig. Er moesten bij wijze van spreken gevechtsvliegtuigen aan te pas komen om die tunnel er doorheen te krijgen.”

Het imago van Gaddafi heeft te lijden gehad onder oneigenlijke aanvallen van de pers en van diverse westerse mogendheden. Spindoctor Kay van de Linde wordt de rechterhand van Dales en zal het Libische regime voorzien van professioneel media-advies. “Je kunt het de pers niet echt kwalijk nemen” aldus Van de Linde. “Journalisten willen kranten verkopen. Gaddafi probeert met wetgeving de boel een beetje in goede banen te leiden, maar is af en toe wat onhandig. Ik weet zeker dat ik hem nog een hoop kan leren.”

Geert Dales en zijn adjudanten zijn per direct beschikbaar, zo laten ze weten. Linschoten is positief gestemd: “Ik heb nog een paar commissariaatjes lopen, maar die kan ik prima over de mail afhandelen, als Muammar maar zorgt voor een werkende internetverbinding. Over het salaris worden we het wel eens.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kniel voor de Dyslecticons..

Oh, Goddelijke afkomst en inzichtelijk leesblind!
bid voor ons, doe het stil het is niet om aan te horen.
Heerlijke maagd marinade, buk voor ons
nu in het uur van onze hoogste nood.
Geeft dagenlang ons bloot en vergeet
niet onze koopzondag nu en tijdens onze
devoot voor kleine en grote kortings dagen

Reageer
gravatar

Eigenlijk ben ik wel blij met het inzicht van Geertje Dales. Waar hij de kruiwagens vandaan sleept, ongelooflijk en misschien wel heel bijzonder. Wanneer hij hierin faalt, wat gezien zijn historie onvermijdelijk is kan hij in ieder geval niet tegelijkertijd op andere plaatsen schade aanrichten en dat is reden genoeg om hem er naartoe te sturen.
Geen moment wachten het liefst morgen, in de hoop dat hij een vriend van Ghadaffie wordt. Misschien wordt zijn negende leven hem fataal, wat een zegen.

Reageer
gravatar

Sjips, denk ik nu pas aan: kan dit wel goed gaan? Die Dales heeft nu wél een gebroken opleiding met die onafgemaakte Inholland toestand.

En die Ghadaffi, Kadhaffy, Quad…. enfin pik er maar een; die dus, die is wel van het afmaken.

Reageer
gravatar

@ 8 Piet Hein : Die warme glimlach valt in het niet bij de zachtaardige blik van Vadertje Stalin. Zo gezellig als die uit zijn oogjes keek, daar kan Ghhadhoui niet aan tippen. Om nog maar te zwijgen van de glimlach van Roerganger Mao.

@ 17 Nadenkertje ; @ 18 Jeettje : Het is inderdaad de qath met de negen levens in optima forma. Punt is dat al die aanslagen op zijn westerse schrijfwijzen worden beraamd. Zouden ze ‘s moeten doen met een aanslag op zijn Arabische notatie, dan is het in één keer afgelopen. Geen wonder dat hij zich nu zo fel verdedigd. Al die westerse spellingen zijn gewoon een soort gruzielementen.

Reageer
gravatar

Gaat Daffy of blijft-ie? Als hij niet zelf op staande voet voor een goede pensioenregeling zorgt, dan kan Geert Dales dat wel voor hem. Geert is goed in afkoopregelingen: waar Geert verschijnt, kapitaal verdwijnt!

Jammer is dat het ultra-geheime Flying Bribe Squad van de VVD nu zijn cover kwijt is; teveel publiciteit is moordend voor dit soort elite-soldaten. Dales, Kay van der Linde, Robin van Linschoten, Gerrit Zalm, al die jongens die huis en have en Burger Service Nummer en hun goede naam veil hebben voor snelle afkoopsommenregelingen, alle deze helden onbaatzuchtig in dienst van krimpende werkgelegenheid (InHolland, Dirk Scheringa Bank, Noord-Zuid Tunnel) en Hollands Goede Naam op het gebied van financieel piepelen, over alle wereldgrenzen. 24 uur per dag zwevend boven het wereldtoneel, als gieren op de uitkijk naar karkassen of mastodonten op hun laatste benen, zoals Kolonel Moammer Khadaffy van de OPEC. Als straks de laatste dictator is uitgestorven met die Ahmedinedjad en die Kamenier achter hem, komt het team vast in actie onder de kleuren van de IMF; ook zo’n winnaarsteam dat economieën plat kan leggen. Dames en Heren, wij zijn toch maar gezegend met dit team superhelden: “Peace in our time”.

Reageer
gravatar

Jongens en meisjes,

Even serieus. Ik weet dat het jullie moeite kost. Maar het moet even. Even doorbijten dus.

Hoeveel slechtheid jullie de beide heren ook mogen toeschrijven, toch moet mij van het hart, dat jullie ook goed moeten beseffen en daar mag geen twijfel over bestaan: die slechtheid is helemaal waar.

Reageer
gravatar

Alles goed en wel maar wanneer stelt de SP nu kamervragen?

Reageer
gravatar

@17 Nadenkertje: daar is over nagedacht!! Eventuele aanslagen zijn verijdeld door het wisselen van naam: je weet dat je maar één keer de kans krijgt en dan kan je maar beter de goeie slechterik te grazen nemen.

@15 Paulien: als GD de halfkale gaat is die datum ook bekend: 1952 – 2011.

Ik zeg Doen!

Reageer
gravatar

Gadhafi, Gadaffi, Gaddafi, Gadhdhafi, Ghaddafi, Khadaffi, Kaddafi, Kadhafi, Kadhdhafi, Khadafy, Qadaffi, Qaddafi, Qadhafi, Qadhdhafi, Qathafi…

Kan die man niet eens 1 naam(spelling) kiezen?!!

Een wonder dat hij ruim veertig jaar een land geleid heeft, terwijl hij tegelijkertijd zo besluiteloos kan zijn omtrent zijn eigen naam!!!

Reageer
gravatar

@Margootje: nee dat is niet goedkoper. Muammar reist altijd met een kudde kamelen en een kudde haremdames nog groter dan die kudde kamelen.
Weliswaar hoef je het Hilton niet te boeken omdat hij liever zijn tenten opslaat in de plaatselijke diergaarde (‘t Safaripark in Hilvarenbeek lijkt me uiterst geschikt), maar dat transport kost ook wat.
En we blijven zitten met die Dales.
En met die van der Linde.
En met die Linschoten

Lekker naar die woestijntroep toe laten gaan en bij terugkomst zijn het kansarme asielzoekers die er van Geert Gek niet meer in mogen.

Dat zal opruimen.
Nu Geert Gek nog zo gek zien te krijgen naar het Rifgebergte te gaan: zijn we dáár ook vanaf.

Reageer
gravatar

Dat lijkt me wel een fijn plan. Hij wordt daar dan gestenigd vanwege zijn gelijkgeslachtelijke orientatie. Kan Rosenthal weer roepen dat hij er alles aan heeft gedaan dit te voorkomen.

Reageer
gravatar

Geert Dales; telkens weer als de man voorbij komt denk ik aan de keiharde garanties die hij gaf dat de Noord-Zuid lijn geen cent meer zou kosten dan begroot (mits heel erg uitzonderlijk eventueel misschien wat onvoorziene ultrakleine lettertjes) en ja, laten die kleine lettertje nu ineens het enige zijn wat er staat? Maar Geert Dales zou natuurlijk graag die honderden miljoenen meerkosten (waardoor er bezuinigd moet worden op OV, onderwijs, kinderspeelplaatsen, cultuur etc) zelf willen betalen i.p.v. dat de Amsterdamse burger dat nu moet doen, maar ja, bestuurders zijn nu eenmaal niet rechterlijk aanspreekbaar voor zulke dingen in Nederland. En daar ligt een heel erg mooie link naar Libië, waar Gaddafi ook niet aanspreekbaar is. Dales kent dus helemaal de cultuur, Dales als superkluns heeft weer een grote klus te klaren, Dales kan niet op meerkosten dan wel meer lijken aangesproken worden, Dales is de ideale man daar. Ze hebben het wel eens over ‘de witte neger’, wel nu, Dales is de ‘witte Bouterse’ die het Afrikaanse continent node mist. Gewoon daar eeuwig laten blijven, het baantje van Gaddafi laten overnemen en zijn declaraties, salaris, zakkenvullerspremies en andere financiële gewin (of hoe Geert het eufemistisch wenst te noemen) laten betalen door de oliekraan ietsje verder open te draaien daar. De vervuiler betaalt de vervuller zullen we maar zeggen. (En laat zijn 2 adjudanten daar blijven en gelijk dan in Godesnaam ook nooit meer vandaan hier naar toe terug komen.)

Reageer
gravatar

Daar gaan we weer … Nederland heeft een capabele man als Geert Dales keihard nodig. En wat doet die Linkse kliek die geeft hem als ontwikkelingssamenwerking voor een zacht prijsje aan Libië.

Reageer
gravatar

Dit keer maakt Haitske van de Linde trouwens geen schijn van kans om het van Gadaffi over te nemen, omdat Emile Ratelband precies de juiste knettergekke attitude heeft om Libisch dictator te worden.

Reageer
gravatar

Kay van de Linde, cultheld! Laat de gouden tijden van Leefbaar Nederland en TON herleven! Jaarlijks krijgt hij nog een fors kerstpakket van René Danen voor het spoor van verwoesting dat hij heeft achtergelaten. Wilders (daaristieweer!) heeft zijn bewakers opgedragen eerst te schieten, en dan pas vragen te stellen.

Reageer
gravatar

Is het niet goedkoper om Gaddafie hier naar toe te laten komen? Als je Dales en zijn adjudanten daar naar toe laat gaan is het veel duurder. Enne de meeste kneepjes van het corrupte systeem is toch wel degelijk in Nederland te vinden. Dat sla je meteen twee vliegen in een klap.

Maar verder moet Gaddafi eerst even langs het programma opgeknapt van de Tros. Dat hoofddeksel kan niet en paardendekens zijn uit de tijd. En een oog correctie is zeer noodzakelijk. Zonder die correctie mist hij weer de helft en dat is zonde.

Reageer
gravatar

Hoewel ik groot respect heb voor Geert nummer 2 lijkt het me beter om Geert nummer 1 naar Libië af te vaardigen. Hij heeft toch een stuk meer ervaring met het op dictatoriale wijze een groep mensen rustig houden. Het lijkt me dat Gadaffi daar veel meer aan kan hebben.

Het enige probleem is dat het daar stikt van de moslims, maar daar valt vast een mouw aan te passen

Reageer
gravatar

Goed plan, ik wil al jullie experts wel overnemen voor een klein prijsje, ‘t is hier nu toch al een grote rotzooi en daar hebben ze veel ervaring mee.

Reageer