TROS biedt Khadhafi asiel aan

Omroepwet biedt ruimte voor verblijfs- en werkvergunning

Dankzij kordaat optreden van de TROS lijkt een einde te komen aan de impasse in Libië. De omroep heeft dictator Khadhafi een werkvisum aangeboden om als presentator op te treden.

Met de asielverlening maakt de omroep slim gebruik van een obscure bepaling in de omroepwet, stammend uit 1954. Hoe deze bepaling in de omroepwet is gekomen is onduidelijk, maar kenners vermoeden een verband met de Koreaanse oorlog. Tot dusverre heeft de bepaling, alle ontwikkelingen in omroepland ten spijt, een slapend bestaan geleid.

Volgens de TROS past de voormalige dictator uitstekend in de nieuwe beleidsplannen van de omroep. In eerste instantie zal Khadhafi het programma “Fiets ‘m d’r in” gaan presenteren. Directeur Peter Kuipers ziet de gewezen Libische leider als dé aangewezen man om het programma bij een breed publiek te laten aanslaan. “Ron Boszhard had toch de neiging wat te diep te gaan, net even te lang graven naar de motieven van de deelnemers en teveel de nadruk op de techniek te leggen. Khadhafi is een echte sfeermaker. Hij geeft het programma terug aan de kijker.”

Het is de eerste keer dat een Nederlandse omroep een dictator inzet als presentator. De AVRO had belangstelling voor Hosni Mubarak als presentator van EenVandaag, maar die haakte op het laatste moment af om gezondheidsredenen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat heb jij gerookt, dat je Kadhafi/Kaddafi/Khaddafi/Qhadaffi/Gaddafi/Ghadaffi zo uitgebreid analyseert?

Toch respect voor je duik in het fenomeen Qaddafi!

Wanneer bied je je scriptie aan aan de Open Universiteit van Venlo?

Heeft het nog nut ook, indien je promoveert tot professor in Qaddafi-kunde!

Mss. kun jij zijn plaats innemen bij de TROS, mocht Gaddaffi het niet redden om Hilversum te bereiken.

gravatar

@Jeetje > #22,

Ten eerste; Ik heet ‘nadenkertje’, en niet ‘lezertje’…

Ten tweede; Die boeken ken ik ook! Maar ene Geert W. was mij al voor, voordat ik het geleerde in de praktijk kon brengen!!!

Reageer
gravatar

Hot from the line! Knevel & vd Brink (K&vd B) wordt vervangen door Khadaffi & vd Berlusconi (K &vd B), twee vrieden die elkaar al eerder en vaker inniger dan netjes is omarmden. Van de Be kan ook als vd Bri in hoofdzaak en voortdurend geitig lachen en of Kne of Kha wauwelt valt de lieve kijkbuiskindertjes toch niet op.

Reageer
gravatar

Ik vind dit weer een gek bericht. Ik denk dat het onzin is. Als je Khadhafi al naar een Nederlandse omroep haalt, dan vind ik dat je hem moet inzetten bij twee vandaag of Nova. Hij zou uitstekend de gebeurtenissen in Syrie en zo, van commentaar kunnen voorzien. Maar amusementsprogramma’s als fiets hem er in…lijkt me onzin.

Uw redactie gelooft, geloof ik, alles.

Reageer
gravatar

Geachte aanwezigen, we kunnen nu wel met z’n allen leuk doen over Moammer K. maar óók hij heeft een adoptie-moeder. Die beweent nu haar opgejaagde zoon: in de Arabische vertaling van “Stabat Mater”, haar adoptiekind dat ooit een ezel in galop verloor. Die zijn hele jeugd leed onder “Ezeltje Prik” en pesterijen als “Tafeltje strek je, ‘t ezeltje dekt je”. Al die jaren pijn en vernedering die in Lockerbie tot een katharsis leidden. Laten wij naastenliefde betrachten jegens dit hijgend hert, der jacht ontkomen. Uiteindelijk nemen wij liefdevol zelfs Turkse Hezbollah’s op die hier, met microkrediet, hun eigen wapenbedrijfje kunnen beginnen. Ik zeg: DOEN!!

Reageer
gravatar

Of de oorspronkelijke Arabische tekst ook zo grappig was, weet ik niet, maar ik heb verschrikkelijk moeten lachen om de Nederlandse ondertiteling. Meerdere keren afgespeeld en ook doorgestuurd. Bedankt, Steve Baantjes.

gravatar

Het allerbeste is toch dicht bij het origineel te blijven. Muammer Al K. zou het beste op zijn plaats zijn bij: “de TV-Kantine”, als imitator van zichzelf, als troglodiet. Bij gebrek aan een Libische grot of hol, in een tent op het Rembrandtplein met een kameel aan de parkeermeter. En later wellicht een adviserend en therapeutisch spreekuur voor Hofstad-groepen en de coterie rond martelaar Mohammed B.

Reageer
gravatar

Mocht het om een of andere reden toch niet lukken voor Moammar bij de Tros, dan beveel ik van harte aan dat Mart Smeets hem inhuurt als deskundig commentator bij uitzendingen van wielerkoersen, zodat we eindelijk van Maarten Ducrot en zijn verbale diarree verlost worden. Moammar K. gaat dat vast perfect kunnen invullen. Vooral de ontsnappingen.

Reageer
gravatar

Was Kaddafi echt zo een tiran als men beweert of wordt hij zwart gemaakt omdat het westen belang had bij zijn afzetting?

Wat in het ene land terroristen zijn, zijn in het andere land vrijheidsstrijders.

In Afghanistan vecht men tegen rebellen en in Libië helpt men rebellen. Is dit krom?

Ja, dit is krom.

En ja, want anders zou men ook de NAVO moeten inschakelen om Mugabe te verjagen.

En ja, de TROS heeft een speciale deal gemaakt met de NAVO om Khadaffi/Kadhafi/Kaddafi/Khaddafi/Qhadaffi/Gaddafi/Ghadaffi…undsoweiter…binnen te halen.

TV is oorlog en dan kun je een man als…uh…Khaddaffi goed gebruiken!

En ja, ja…ik doe graag Mart Smeets na…

Reageer
gravatar

Vóórdat je na gaat denken: éérst lezen!!
Aanbevolen literatuur: “Hoe wordt ik Tiran: de definitie en de implementatie”: uitgeverij onbekend ergens in de VS, en “Wanneer ben ik slachtoffer van een Tiran?”, gezamenlijke brochure van Amnesty en Rode Kruis.

Oh ja: de on-line site: “Hoe vouw ik Alu-hoedjes?”, sterk aanbevolen.

gravatar

Twee boeken die in dit verband ook zeer lezenswaard zijn:
1.’De Vorst’ van Niccolò Machiavelli
2.’Hoe een dictator aan de macht komt’
van Karl Bruno Leder

gravatar

Protest hij heeft minstens 3 pAspoorten en evenzoveel nationaliteiten, hij was in Libië nog niet echt ingeburgerd ,woont straks in het vondelpark met een harem en 30 kamelen .
Tijd voor kamervragen

Reageer
gravatar

Dit is natuurlijk een vreselijke slag voor de EO.
Hadden ze de kans om avond aan avond de Antichrist te vertonen: de Beélzebub, de Satan en hoe ze dat daar ook allemaal noemen, het had zo mooi kunnen contrasteren met Knevel en vd Brink.
Staaltje aanschouwelijk hogere gristelijke onderwijstelevisie zou dat geweest zijn; met gastoptredens, handtekeningensessies en after-parties op de EO-jongerendag.
Och, wat jammer nou.

Reageer
gravatar

Zelf zag ik’m eerder als opvolger van Eva Jinek die de NOS inruilt voor Telegraaf-TV. Of zij dat doet voor de centen of onder druk van minnaar Bram Moszkowicz is nog niet helemaal duidelijk.

Reageer
gravatar

‘Tis toch wat. De VARA en Hart van Nederland proberen tevergeefs met allerhande zielige filmpjes uitgeprocedeerde asielzoekers te laten blijven, maar de TROS flikt het hem gewoon!

Reageer
gravatar

Fout, fout, fout… K. wordt de presentator van het nieuwe porgramma Blufpokeren Doe je Zo dat Max gaat uitzenden. Heb ik zelf tussen de regels van zijn laatste radiopraatje kunnen afleiden.

Reageer
gravatar

Ik ben zeer skeptisch. Desi Bouterse werd ook al eens benaderd om het programma ‘Ik vertrek’ te presenteren, maar hij kwam gewoonweg niet opdagen.
En ik vond Idi Amin’s optreden in De Smaakpolitie ook al niet overtuigend.
Aan de andere kant: de gastrol van DSK in ‘Herrie in het hotel’ was buitengewoon vermakelijk.

Reageer
gravatar

Maar eh, what about “Dictatorheul” ? Daar is al een prettig verblijf ingericht, van waaruit hij natuurlijk kan gaan bijbeunen bij de TROS.
Overigens lijkt hij me meer iemand voor een survivalprogramma, dat niet persé succesvol hoeft af te lopen of een kookprogramma, want daar kijk ik nooit naar en hij is goed in het branden van zijn vingers.

Reageer
gravatar

En wat moet de Tros dan met Johan Vlemmix? Die laat zich echt niet het (geiten)kaas van brood eten door deze nieuwe werknemer!
Met Khadaffi (geprezen zij zijn naam) kun je ook naar het Eurovisie Songfestival! Het betere alternatief voor Hasselhoff.
Het stemgeluid van Khadaffi wordt door kenners vergeleken met een combinatie tussen de zachte ‘g’ van Corry Konings en het doorleefde whisky geluid van Tom Waits.
De Tros heeft echt een topper binnen gehaald. Overigens zie ik hem ook wel als onafhankelijk journalist naast Joost Eerdmans optreden voor Wakker Nederland.
Wat een multi talent!

Reageer
gravatar

Geruchten in het omroepcircuit: TROS krijgt concurrentie van RTL. Tentenliefhebber Khadhafi wordt gezien als ideale presentator voor RTL Campinglife.

Reageer
gravatar

Zojuist hoor ik dat Khadhaffi al onder contract staat bij Hans Klok. Hij assisteert Hans met name bij de verdwijntrucs. Bovendien is zijn kolonelspet in gebruik om konijnen e.d. uit te toveren.

Reageer
gravatar

Let ook op het subtiele kringeltje rook uit zijn rechteroor en bijpassende gelaatskleur die gezamenlijk geheel in overeenstemming zijn met het TROS-logo.

Reageer
gravatar

Balen zeg. Ik hoopte dat de VPRO hem binnen kon halen. Nou ja, affijn. De transferperiode is pas afgesloten op 1 september, dus er is nog enige onderhandelingstijd. Ik denk dat de VPRO het in de secundaire arbeidsvoorwaarden moet zoeken: Gevlekte couscous als ontbijt bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Gemiste kans; M.a.K. was, mét twee doorgeladen Kalashnikoffs op de rug, een uitgelezen gast geweest voor VPRO’s “Zomergasten”. Gaaf contrasterende combinatie ook, die introverte jongen van Brandt Corstius? tegenover de zeer extraverte Moammer al Kadaffi. Had nog zó graag een live-uitvoering van Moammer’s Donald Duck imitatie gezien, http://www.luckymedia.nl/luckytv/2011/02/nog-een-keer/ dat was een brisante maar hilarische afsluiting geweest van deze verstilde reeks. VPRO-redactie: ideetje voor volgend jaar?

gravatar

@Karel Krankhoofd:

Qaddhadi’s naam betekent min of meer stenenslingeraar of (moderner) bommenwerper! Serieus. Kan het verder niet uitleggen. Meer later. Maar niet hier.

gravatar

Wat houdt die obscure bepaling uit de omroepwet eigenlijk in? Bovendien: een omroepwet uit 1954 is natuurlijk gigantisch achterhaald door de opkomst van de commerciele TV Kanalen in Nederland , begin jaren ’90. Het wordt dus tijd dat de wet herzien wordt. Laat Plasterk zich daarmee maar eens bezighouden in plaats van te staan mekkeren over de kredietcrisis waar hij toch niets van begrijpt.

Reageer