Libiër zonder proces geëxecuteerd

Premier Rutte opgetogen

Gistermiddag is in Libië wederom een burger zonder vorm van proces ter dood gebracht, zo melden de internationale media. Het is de zoveelste executie in een lange rij in het door burgeroorlog geteisterde land.

Zowel nationaal als internationaal is  enthousiast gereageerd op deze  mensenrechtenschending. Premier Rutte is ‘opgetogen’ en ziet in de executie een belangrijke stap naar vrede en stabiliteit. Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-Moon noemt de gebeurtenis een ‘mijlpaal in het menselijke civilisatieproces in de 21e eeuw.’

Aan het begin van de middag was er nog even sprake van dat de gevangene slechts gewond zou zijn, of zelfs ongedeerd. Zijn dood werd echter niet veel later aan de wereld bekend gemaakt. “Dit is zo veel fijner, voor iedereen”, aldus Ismail Hounis, Libisch ambassadeur in Nederland. “Het scheelt gewoon een hele hoop juridisch getouwtrek. Zo’n proces in Den Haag kost een hoop tijd en de uitkomst is waarschijnlijk toch hetzelfde.”

Over een eventueel in te voeren nieuw beleid wil Rutte nog niet spreken. “Nee, ik wil natuurlijk niet generaliseren, zoiets verschilt per zaak. Bij sommige executies ben je opgetogen, bij andere minder. Dit is een fijne, dus ben ik opgetogen.”

Eerder dit jaar werd een inwoner van Pakistan zonder proces om het leven gebracht en in zee gedumpt. Ook dit voorbeeld van lik-op-stukbeleid oogstte wereldwijd waardering.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Verder denk ik dat Rutte vast ook erg opgetogen zal zijn als hij aan zo’n prachtig levenseinde voor zichzelf denkt. Dat zal dan weer heel veel centen uitsparen.

Reageer
gravatar

De bijzetting in het graf van Hitler vind as vrijdag plaats

Reageer
gravatar

Ik stel voor om, in navolging aan dit magnifieke Libische voorbeeld, ons zogenaamde ‘snelrecht’ om te dopen in ‘snelschietrecht’. Dit recht zou vrij te gebruiken moeten zijn door elke burger.

Onze oerouders hebben zich altijd al gered met dit soort lik-op-stuk beleid, dus waarom wij niet?

Reageer
gravatar

Daar heeft de speld weldegelijk een punt! Er wordt bij burgers altijd op gehamerd dat je niet voor eigen rechter mag spelen en de misdadiger door de rechterlijke macht moet laten straffen. Op internationaal niveau gelden die regels blijkbaar niet! Ben je een boef in de ogen van het “westen”, dan mag je zonder proces afgemaakt worden.

Reageer
gravatar

Er moet nu eens duidelijk worden gemaakt dat mensen het recht hebben om te executeren en geëxecuteerd te worden. Dit moet worden opgenomen in de rechten van de mens. Dat zal de rechtspraak ten goede komen in hypersupersnelrechtzaken.

Reageer
gravatar

Ik hoor nu op BNR dat de PVV fractie kamer vragen gaat stellen aan de minister van buitenlandse zaken over gang van zaken rondom de executie van de Gids van de Revolutie. PVV is namelijk boos omdat zij denken dat zij worden gedemoniseerd door het feit dat zij niet zijn uitgenodigd om aan de lynchpartij meet te doen. Wilders zou hebben gezegd: “Het is knetter gek voor woorden. Waarom zijn wij niet uitgenodigd? Ik kan met fiere bevestigen dat wij als PVV fractie uitmuntende lynch grage leden hebben. Neem nou mijn kameraad Bosma die gespecialiseerd is in het afhakken van neuzen, mijn Spaanse matador Hernandez kan iemand met één koopstoot uitschakelen, mijn dierenvriend Graus kan als een beest te keer gaan (tegenpartij moet dan wel zwanger zijn!)…”

Reageer
gravatar

De Westerse wereld heeft bedacht dat het een recht voor ieder mens is, om voor het gerecht je daden te verdedigden.
Islamieten denken daar vaak heel anders over, die geven mensen die ze haten het liefst een enkele reis naar Allah.
Zowel voor de man uit Pakistan, alsook voor de man uit Libië is een wens in vervulling gegaan, nl een droomreis naar Allah.
Onder het motto “respect voor andere culturen”, kunnen Westerse politici daar toch in het geheel geen bezwaar tegen hebben.
Men zou over het algemeen, maar vooral ook in Nederland, wat meer rekening moeten houden met dergelijke wensen.
En er alles aan te doen om die wensen van de Islamieten ook daadwerkelijk in vervulling te laten gaan.

Reageer
gravatar

Is de reactie van Paulus een officieel verzoek?
Zo ja dan is het niet toegestaan dat deze maagden in achterkamertjes worden geselecteerd!
Paulus moet dus een officiële advertentie (welke aan alle wettelijke regels voldoet) plaatsen.
Controle hierop zal plaatsvinden door afgevaardigden van Groen Links.

Reageer
gravatar

Ik kan dit niet goed keuren, we hebben hier in Brussel strakke regels voor.
Dit soort grote transacties dienen in een Europeesche Aanbesteding to worden geregeld.
Zomaar een advertentietje zetten is laakbaar, dan weet je nooit of de transactie wel legaal gaat verlopen.
Orde willen wij, regels, duidelijkheid, kortere werktijden en meer salaris.

gravatar

Wat een suggestieve fouten weer. Hoezo zonder vorm van proces? Dat de mensen daar processen hanteren die wij hier in het Noord-Westen niet kennen of begrijpen, mag toch geen reden zijn om te stellen dat ze er niet zijn? De executie was in dit geval na een uitgebreid veranderproces dat maanden heeft geduurd en ook hoor en wederhoor zijn toegepast. De geëxecuteerde was, volgens de laatste berichten, begonnen door te zeggen: “Ga toch even dood, man!”, en de schutter heeft daarop, conform het daar geldende proces, gereageerd met “Ga zélf even dood, sjongejonge!”. Daarna mag, dat is daar conform het proces, geschoten worden.

Reageer
gravatar

Helemaal eens, corrector! Dat iemand hier de zeden van het land niet kent en dan ook maar gelijk aan de vorm begint te twijfelen is stuitend! Gelukkig heb ik dat op tijd uit de kop weten te weren.
Overigens heb ik van onze Binnenhofsluipers gehoord dat Teeven en Opstelten helemaal niet zo blij zijn met de uitspraken van Rutte: hun ministeries zouden wel eens heel erg overbodig blijken te zijn met die nieuwe lijn!

gravatar

Ja, dezelfden die hem zo graag de handen schudden om het goud op te vangen wat uit die wijde mouwen rolde, proberen nu de bagger van zich te wassen.
Maar dat goud teruggeven aan de bevolking van Libië is er niet bij: eerlijk gegraaid!

gravatar

Het is natuurlijk raar dat ze hem eerst arresteren, daarna doodschieten, op een pick-up truck gooien, vervolgens er weer af en hem nog een keer doodschieten. Een verspilling van energie en kogels. Hoewel, men schiet daar ook graag gaten in de lucht.
Of dit in Nederland, in deze vorm, moet worden ingevoerd is nog maar de vraag. Ik denk dat er nog wel Kamervragen over zullen worden gesteld waarop Rutte op zijn geheel eigen wijze antwoorden op mag bedenken. Ik heb een Kliko-kunstje gezien van Khadafi waardoor ik begrijp dat hij zo makkelijk buiten beeld is kunnen blijven. Nu issie dood, net als Elvis.

Reageer
gravatar

Beste MRTN, hebben we het over dezelfde?
Ik bedoel Elvis de Grote (wie dat dan ook moge zijn). Daar zijn liedjes over geschreven, en daarin was-ie dood. En: een keer dood is altijd dood, heb ik geleerd.

gravatar

Zolang de wereldleiders kunnen profiteren doen ze dat. Misschien heeft Blair met zijn welgemeende kussen even een moment in zijn gedachten gezegd “rabbi” en leverde hem vervolgens uit. Dit is natuurlijk een vergelijking die geen hout snijdt, maar feit blijft: als iets aan vervanging toe is dan doe je het weg. Rutte heeft waarschijnlijk een blauwtje gelopen toen hij meefietste aan de hand van ‘big brother’ maar toch niet kreeg wat zij wel kregen….ach je moet maar zo denken: ‘If you don’t want to play with the dogs, stay on the porch’.

Reageer
gravatar

Hopelijk is K-Daffi wel gekloond, want anders hebben we voor niets een plekje in Dictatorheul voor hem vrijgehouden, want opgezette dictators, daar lok je geen bezoekers mee !
Hoeveel dictators nog te gaan ? Het lijkt wel of de ene dictator veel meer mag dan de andere, want anders hadden we Idi Amin, Franco, Pinochet en dergelijke knapen ook al in onze verzameling gehad.

Reageer
gravatar

Jazeker, die opgetogenheid van Rutte kan ik geheel plaatsen.
In deze tijden namelijk van onzinnige neo-con bezuinigingen moet het een waar feest zijn nu eens géén gevangen genomen dictator te moeten huisvesten in het kuuroord Scheveningen, alwaar voor verzorging en bewassing voor de komende pak weg 5 jaar een kamertje bezet zou zijn gehouden. Plus het voer voor een kudde kamelen, natuurlijk.
Dit slaat nu eens géén gat in de begroting.
Misschien moet de PVV maar eens Kamervragen gaan stellen of de dictatoriale bereidheid vermoord te worden geen speerpunt kan worden van regeringsbeleid?

Reageer
gravatar

[…] De Speld kwam vandaag met de kop “Libiër zonder proces geëxecuteerd: Premier Rutte opgetogen“. Ik vraag u: welke van deze nieuwe media wint vandaag: de sociale media of het satirische blog?  Ik zeg het laatste. Toch is het fijn dat de aap uit de mouw komt bij het Navo-lid. “Yess, weer iemand dood die dood moest, ik heb een wit voetje gehaald. Go America. Like this status if you think I am ubercool!” En dan op Twitter: ‘Got the weird looking Muslim; finally jeez louise.. Early night for me; soooo tired! #thankyourebels’ […]

Reageer
gravatar

Welnee AAA; de statuur van beide personen komt bij lange na niet in de buurt van een Khadaffi. De man heeft ruim 144 miljard uit zijn land wegbezuinigd.
Daar valt dat lullige bedragje van Rutte cs. (wat niet eens gehaald gaat worden) zo totaal bij in het niet dat je het niet eens als vliegepoepje kunt aanmerken.

En om nu overmatig lachebekje spelen en dwangmatig peroxydegebruik als dictatoriale kwaliteiten aan te merken gaat mij te ver.
Dat doet geen recht aan ‘de opregte dictator’, toch?

gravatar

Rutte GAAT al vooruit! Inmiddels heeft hij reeds bij de Duitsche Geheime Dienst gevraagd op welke schuilplaats hij zich zal mogen verbergen, als we hem gaan opjagen en gevangen nemen.

Reageer
gravatar

Mag ik het misverstand uit de wereld helpen door er op te wijzen, dat Moammar al-Qadhafi, mocht hij zijn uitgeleverd, niet alhier in de gevangenis zou worden opgesloten. Zo wreed zijn wij niet voor een nomadische Bedoeïen. Hij zou met zijn kamelen, familie en gevolg zijn tenten op het strand mogen opzetten, zodat hij gedurende het proces, dus de rest van zijn leven, zich niet al te ontheemd voelt.

Bovendien is het duidelijk dat De Vrije Radikaal gelijk heeft. Rotte zal dolgraag van de kennis van Moammar gebruik maken voor zijn probleem hoe hij op het Nederlandse volk kan bezuinigen.

Reageer