OVnieuws / YouTube.com

Kaartje Noord-Zuidlijn 24 duizend euro om quitte te spelen

‘In 50 jaar zijn we uit de kosten’

Jaren later dan gepland gaat deze zomer eindelijk de Noord-Zuidlijn rijden. Vandaag werd bekend hoe duur een kaartje wordt: 24 duizend euro.

Simone Kukenheim van de gemeente Amsterdam: “We hebben een berekening gemaakt hoe duur een kaartje moet zijn om de kosten te dekken en zijn uitgekomen op vierentwintigduizend euro en vijftig cent. Als de voorspelde reizigers daadwerkelijk gebruik gaan maken van de Noord-Zuidlijn zijn we binnen vijftig jaar uit de kosten. Dan hoor je er niemand meer over.”

Kukenheim snapt de kritiek op de kaartprijs niet: “Ach, negatieve geluiden heb je altijd. Ik hoor ook mensen die ontzettend blij zijn. Een kaartje is een uur geldig en je mag er helemaal van het Buikslotermeerplein naar Amsterdam Zuid. Bovendien hoef je niet meer met het pontje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nep nieuws,ik geloof het gewoon niet,anders kunnen ze beter die lijn sluiten,of het is een vervroegde 1 april grap:) en toeristen mogen van mij van uit station Nieuw markt vertrekken naar onze werkelijk schitterende Zuidas:)

Reageer
gravatar

Afghanistan is tegenwoordig weer HET land om een geslaagde rampenfilm te maken.
Neem bij aankomst bijvoorbeeld het Intercontinental Hotel.

Jemen en Colombia zijn nu wel een beetje uitgekauwd voor de Nederlandse TV.

Reageer
gravatar

Beste heer Doorsnee,
Om kosten te besparen zal de Zuid-Noordlijn als sneltram boven de grond worden aangelegd. De kosten zullen niet hoog zijn, want er kan gedeeltelijk gebruik worden gemaakt van bestaand tramspoor. Het duurste (nog geen tachtig miljoen) is de trambrug over het IJ.

Zeg maar Teun,
Hoofd GEK (Gemeentebureau Economische Kosten)

gravatar

Geachte heer Steeds,

Dat zijn nog geen tien miljoen reizigers per dag. Dat moet haalbaar zijn als elke I AMsterdammer elke dag zes keer heen en weer reist.

Dat mag geen probleem heten, want het is bekend dat dat elke inwoner heel veel over heeft voor zijn stad.

gravatar

Professor, u vergist zich. Amsterdammers hebben niets voor een ander over en zuigen hun stad alleen maar leeg. Het zijn juist Rotterdammers die veel over hebben voor hun stad. Helaas is daar nu net geen probleem met de metro.

gravatar

Ze houden wel rekening met héél weinig reizigers: 2583 per jaar, oftewel 7 per dag. Kom op zeg! Amsterdam is een rijke stad, en toeristen zullen hier ook vast veel gebruik van maken.

Het is voor de meeste mensen in Amsterdam-Centrum maar een maandhuurtje, dit.

Reageer