Top 2000 versneld afgespeeld

Radio 2 in verlegenheid door rekenfout

Bij Radio 2 is paniek uitgebroken nu blijkt dat met het huidige schema de einddatum van 1 januari voor de jaarlijkse Top 2000 niet gehaald zal worden. De samenstelling van de lijst had dit jaar te kampen met een aantal onfortuinlijke bloopers en acties van internetters, waardoor in de komende drie dagen nog zo’n 21 uur muziek moet worden ingehaald.

Een eerste probleem diende zich aan toen bleek dat een stagiair een rekenfout had gemaakt en alle singletjes uit het archief van Radio 2 had omgerekend naar hun 33-toerenequivalent, deze factor als comprimeerfactor had toegepast op de beschikbare MP3’s en deze vervolgens vertraagd afspeelde. Dit verklaart waarom in de eerste 1000 nummers de singles van de Supremes regelmatig werden aangezien voor nummers van Arie Ribbens. Volgens de woordvoerder zijn diverse ingrepen noodzakelijk om de verloren tijd in te halen. Zo zal 30 december in zijn volledigheid versneld afgespeeld worden. Samensteller Hein Ramazotti: “Dit levert bij bijvoorbeeld Doop (van Doop) geen al te grote problemen op en Conquest of Paradise van Vangelis wordt nu een dansvloerkraker. Een prima oplossing dus, al klinkt Strangers in the Night nu alsof het gezongen wordt door Anita Meyer.”

De grootste uitdaging werd gesteld door een guerrilla-actie van het Wagner Genootschap, waardoor er zo’n 15.000 stemmen op Der Ring des Nibelungen werden uitgebracht. Toen de redactie voor het dilemma werd gesteld om een volledige dag op te offeren aan de operacyclus, koos zij voor de pragmatische uitweg: op plaats 133 prijkt nu Mijn naam dat is Marina van Django Wagner.

Ook won de redactie tijd door de nummer 2 van de lijst, Bohemian Rhapsody van Queen, uit de uitzendschema’s te schrappen. “Heel eerlijk gezegd mag je mensen wel eens in bescherming nemen tegen zichzelf. Freddie was een sympathieke kerel en heel zielig overleden. Maar heel eerlijk gezegd denkt toch niemand gedurende het jaar: ik zet even lekker tien minuten krijsende mannen op? Het is hier de Zwarte Cross niet.”

Het enige nummer dat in de komende dagen niet op Dolly Parton-hoogte door de speakers zal schallen is Against all odds van Phil Collins. “Want kwaliteit, daar moet je ruimte voor blijven bieden, ook op Radio 2.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het lijkt mij best wel sjil om alle treks als riemiks af te draaien, met een vette biet erin!

dat gaat een stuk vlotter, en dan wordt het tenminste een beetje dansbaar!

weet je, we hebben zóveel krieetifs, waarvan het talent niet verder komt dan de dens cien!

daarna veroveren we het eurovisie-zungfestival!!

Reageer
gravatar

@33: Die bruine papieren zak krijg je vanuit het ziekenfonds vergoed heb ik net begrepen, iets met filantropisch en lelijke mensen hebben ook rechten…ik weet het ook niet precies.

Reageer
gravatar

@Minny #32,

Dat is afgesproken. Of de stagiair u bevalt of niet, laat ik aan uw deskundigheid op dat vlak over…

En wat ik van plan was met een lelijke stagiaire?
Hetzelfde als u; aan de afwas en het huishouden. Voor de nachtelijke werkzaamheden schaf ik mij een bruine papieren zak aan.

Reageer
gravatar

@ Nadenkertje #30: Bijna goed, met één kleine wijziging:

Mocht het hier een mannelijke stagiair betreffen dan houdt ik mij graag het recht voor deze eerst te bezichtigen. Blijkt dat hij mij beter tot dienst kan zijn mét scrotum, dan graag de castratie overslaan. Zo niet, botermes er in en aan de afwas zetten.

Wat was trouwens het plan met een lelijke stagiaire?

Reageer
gravatar

@28: welnee, gewoon binair tellen en de ééntjes NIET draaien, zo gepiept.
Bv: 11110101 binair is 245 decimaal, 6 ééntjes niet draaien, 2 nulletjes wel, 4 maal herhalen en je bent al bijna klaar met 1000 platen.
Zo schiet het op, toch?

Reageer
gravatar

@23,

Beste Minny,

U heeft gelijk! Mits de stagiair een mooie stagiaire blijkt te zijn, verwordt ze tot mijn eigendom.

Een stagiar (mannelijke versie dus) verliest zijn ballen, te voldoen middels een botte botermes en zonder verdoving.

Zo beter, Minny?

Reageer
gravatar

Beste Geest,
Kunt u zich zo spoedig mogelijk melden om als lijstduwer op te treden vanavond? Dit is perfect nivo en onbegrijpelijk dat dit aan onze aandacht is ontsnapt: onze doelgroep zal verrukt zijn.
De taxi is onderweg.

(de oliebollen zijn gratis + 4 consumptiebonnen ook)

Reageer
gravatar

in het kader van de creatieve oplossingen: waarom geen radio 2.0, radio 2.1 en zo verder om meerdere plaatjes tegelijk af te kunnen spelen. In deze nog nieuwe eeuw moet een web-radiostation toch zo te maken zijn?
Dat geeft de diverse hackers ook weer mogelijkheden op creatief vlak!

Reageer
gravatar

Wat ook mogelijk is: die hele top2000 supersupersnel afdraaien, gewoon de hele hap binnen 1 dag erdoorheen.

Wat ook een oplossing is: als we alle top2000-luisteraars op hun verjaardag doodschieten, dan is het top2000-probleem in een jaar opgelost. Het is maar een suggestie.

Reageer
gravatar

Liever een Top 1 met Der Ring des Nibelungen,
dan een Top 2000 met 1999 middelmatige, amateuristische, valsgezongen rijmpjes. Als u gelooft in kwaliteit, dan kunt u volstaan met het uitzenden van mijn meesterwerk.

Reageer
gravatar

Ik vind niet dat de stagiair ter dood gebracht moet worden, dat is zo moeilijk terug te draaien en waar haal je tegenwoordig nog gedegen eenhoornscrotums vandaan? Bij de bekende Duitse voordeelwinkel beginnende met de letter A zijn ze al niet meer vers te krijgen, en met de geblikte versie ga ik niet werken. Echter, gezien het feit dat een gepaste straf verdiend is, stel ik voor dat stagiair gedwongen de gehele film Yentl moet kijken, zonder pauze. Daarna nog enkele malen de soundtrack van Titanic en we ronden het af met een compilatie van Amerikaanse showhosts die een comedy routine doen aan het begin van hun show. Dat lijkt mij ruim afdoende.

Reageer
gravatar

@Nadenkertje: als de helft wordt weggegeven aan een goed doel (niet zijnde Het Goede Doel van Henk&Henk), dan komt minister JKdeJ alsnog dáár ook weer de helft van opeisen.
Dat tikt lekker aan: hebben we nog maar een kwart rommel voor de boeg – puik idee.

Ik vind dan ook dat die stagiair een bonus moet krijgen eigenlijk: eindelijk gebeurt er wat nieuws!

(dat goede doel mag van mij best een stembandoperatie zijn voor charmezangers: gezonder dan door roken en veel zuipen een lekker doorleefd geluid te krijgen)

@15: dat is Marco Borsato geschminkt voor zijn Amerikaanse promotoer bij een Duitse tv try-out.

Reageer
gravatar

Bij deze wil ik u mededelen dat ik in het geheel onbekend ben met reaguurder nummero 13!

Lateraaldenker is geen verre familie van mij, dus ook niet dichterbij!

En mijn mening omtrent de Top2000 is als volgt bijeen gedacht…;

1. Men draait het geluid weg en vertoont slechts beelden (MTV-oplossing.

2. Men geeft de helft van het budget weg aan een goed doel, waardoor eveneens de helft van de programma komt te vervallen. (een vriendelijkere alternatief op #7, Jeetje)

3. Men neemt een hacker in dienst om die mp3tjes versnelt te laten afspelen. Die stagiair wordt ter dood gebracht, BTW!

4. Men haalt de schouders op en probeer het volgende jaar weer!

Reageer
gravatar

Zolang De Dikke Lul Band niet in de Top-2000 staat, weiger ik te luisteren. Het interesseert me dus geen hol of de liedjes versneld afgedraaid worden.

Reageer
gravatar

Jammer. Mijn favoriete oudejaarsmomentje was toch altijd het ogenblik waarop de dagenlang verwachte nummer 1 (Stairway to Heaven van Led Zeppelin) na twee minuten resoluut werd afgebroken voor de Ster en het nieuws.

Reageer
gravatar

De oplossing van Jeettje is eveneens een uitstekende optie. Zo zou de schlager prima samen kunnen gaan met de death metal, de smartlappen met de techno en wie kan er nee zeggen tegen een combi van Gordon en The Prodigy? Ik bedoel maar! Met een beetje creativiteit en wat ruimer denken kan er zo een oplossing bedacht worden waarbij er nog tijd zat overblijft voor bitterballen en een potje sjoelen.

Reageer
gravatar

@3, Pieter: Ja, die van Frank Zappa zijn er natuurlijk als eerste stiekem uitgehaald. Denk maar eens aan het prachtige album ‘Cheap Thrills’ of het misschien nog wel mooiere ‘Son of Cheap Thrills’. Ieder nadeel heeft zijn voordeel want versneld afspelen kan zo gelukkig ook weer niet.

Reageer
gravatar

Ik stel voor om de compositie van John Cage die zo briljant vertolkt werd door Reinbert de Leeuw in DWDD, in een loop af te draaien.
Het enige nummer wat zelfs Paljas van Nieuwkerk voor ruim 4 minuten zijn bakkes liet houden.
Dat moet vééééééél vaker gebeuren.

En inderdaad, zoals Minny zegt, weinig creativiteit: je kan makkelijk tien, twintig of meer nummers simultaan draaien – veel verschil zit er toch niet vaak in bij die top 2000.

(moet het kabinet van knulletje Rutte en handlangers niet ingrijpen? die halve zool zeikstra kan die top2000 toch ook halveren? kostbaar genoeg die publieke zendtijd)

Reageer
gravatar

In plaats van de top 2000 versneld af te spelen, zou men er ook voor kunnen kiezen om de laatste dagen van 2010 vertraagd te laten verstrijken. Ik mis een beetje creativiteit in deze oplossing.

Reageer
gravatar

Als de 6 seconden durende single ‘Nee’s niks’ van de Raggende Manne erin wordt geplaatst is er ook weer wat tijd gewonnen. Vooral als ook die versneld wordt afgespeeld.

Reageer