Ingegroeide teennagel Boomsma live verwijderd

"Camera's speciaal pusproof gemaakt"

De KRO komt, in navolging van MAX, met een live uitgezonden operatie. De ingegroeide teennagel van Arie Boomsma zal op 5 december tijdens een avondvullende uitzending onder plaatselijke verdoving worden verwijderd. De omroep wil de kijker bewuster maken van het belang van een goede voethygiëne voor de Nederlandse samenleving.

Het programma, genaamd “Wild Vlees” heeft de nodige medisch-ethische vraagstukken opgeroepen. De Nederlandse Pedicurestichting is tegen de uitzending. Voorzitter Theo Nagel is op zijn teentjes getrapt. “De oplossing voor een ingegroeide teennagel is niet om er maar in het wilde weg in te gaan snijden. Je moet zo’n nagel uit laten groeien en dat heeft geduld nodig. Het is een proces van maanden, dat zich niet leent voor een live-uitzending. Hooguit voor een integer gemaakte documentaire.”

Boomsma zegt dat er geen andere oplossing mogelijk is. “Ik heb al tijden last van die teen. Ik heb het geprobeerd met een zilvernitraatstift, maar de ontsteking werd toen pikzwart en deed nog meer pijn dan daarvoor. Ik denk dat er veel mensen rondlopen met hetzelfde probleem, terwijl de oplossing heel simpel is.” De mede-auteur van De man en zijn lichaam roept de tegenstanders van de uitzending op om ‘niet zulke lange tenen te hebben.’

Koen Becking, voorzitter van de KRO, ontkent desgevraagd dat het de omroep slechts gaat om de kijkcijfers. “We gaan integer te werk. Te lang hebben mensen hun zwerende teen verborgen gehouden. Ik heb hartverscheurende verhalen gehoord van mensen die de hele zomer geitenwollen sokken hebben gedragen, wat natuurlijk flink gaat broeien.” Hij kondigt aan dat de uitzending ingaat op alle details van de operatie, met camera’s die speciaal ‘pusproof’ zijn gemaakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben hier in Aussie land gelukkig een camper met een schotel….dus we hoeven niets te missen. Geef nog ff de tijd door hoe laat het programma begint. We kijken er naar uit en willen natuurlijk niets van missen.

Reageer
gravatar

Tenenkrommend dit nieuws.

Al dat geleuter over ingroei,
terwijl het echte probleem de uitgroei is.
Neem nu het kapsel van Wilders!

Reageer
gravatar

@7: Wat is er mis met het kapsel van Wilders? Er zijn zoveel warhoofden in Nederland dat het niet eens meer echt opvalt. Kijk maar naar Jeroen Pauw…

Reageer
gravatar

Bleh en Margootje,

Mijn broer Geert is in feite een heel onzekere man. Dat merk je aan het voortdurend veranderen van zijn partijprogramma (als je daarvan zou kunnen spreken). Ook het ontwijken van discussies wijst daarop. En recentelijk nog het zwijgen voor de rechtbank.

Onzekere mensen zijn ook vrijwel altijd fel in hun uitlatingen om zichzelf te overtuigen. Maar ze zijn doodongelukkig als ze worden tegengesproken. Vaak voelen zij zich dan geschoffeerd en gedemoniseerd.

Geert heeft zijn haar geblondeerd (met waterstofperoxide 40%) om te voorkomen dat iemand hem mogelijk, eventueel, misschien zou kunnen aanzien voor Arabier.

Ingegroeide teennagels zijn een familiekwaal bij de Wildersjes. Alle teennagels zijn al ingegroeid vóór de geboorte, maar ter compensatie zijn onze vingernagels extra scherp. Vooral Geert gebruikt ze graag om wonden open te krabben.

Reageer
gravatar

Mocht Arie eigenlijk wel condooms gebruiken? Ik bedoel maar; dat is de enige manier om veilig te vrijen met deze aandoening.
Voor je het weet heeft de partner ook last van besmette schimmelnagels.

Reageer
gravatar

Moet dat nou weer met dat overbodige Engelse “proof” en dat ordinaire “pus”. Zo kan het ook:

“Camera’s speciaal bestand gemaakt tegen een gelig mengsel van bacteriën, resten van necrotisch weefsel en dode fagocyten”

Dat is het toch ook een stuk duidelijker voor de meeste kijkers.

Reageer
gravatar

Eh, wat gebeurt er nu eigenlijk met die nagel?
Zien we die terug in “tussen kunst & kitsch”?
Wordt-ie tijdens de uitzending bij opbod verkocht voor een goed doel?
Wordt-ie als Nationaal Erfgoed op de Werelderfgoedlijst gezet?
Ingemetseld in het monument op de Dam?
Of tentoongesteld in het Omroepmuseum?

Vragen vragen, weer een dag mee heen ….

Reageer
gravatar

Agema, Bosma, nu Boomsma weer.
Er wordt hier op De Speld categorisch een bepaalde bevolkingsgroep over één kam geschoren.
We hebben in het verleden gezien, waar dat toe leidt.

Reageer
gravatar

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Arie met veel bidden samen met de hr Knevel de ingroei zou laten stoppen, het is tenslotte God’s wil als een nagel ingroeit, toch? Kan me niet voorstellen dat de EO daar geen zendtijd voor vrijmaakt….

Reageer
gravatar

@ 17:

Natuurlijk moet er met die zieke nagel iets gebeuren, dat het behouden blijft voor het nageslacht. Ik zal een speciaal plekje in mijn stadje reserveren. Zou toch eeuwig zonde zijn als dat verloren gaat.

Reageer
gravatar

Helaas voor al die plaatsen in het land die dongen naar de nagel van Arie! De doodskist van het publiek bestel heeft de nagel al in een zeer vroeg stadium besteld. Daar en nergens anders zal de nagel een prominente plek krijgen.

Reageer