Islamitische terreurcel opgerold in Kaatsheuvel

Wapens, softdrugs en dwangarbeiders aangetroffen

Bij een inval van het politiekorps Noord-Brabant-West in een Islamitisch cultureel centrum te Kaatsheuvel zijn vandaag meer dan dertig mannen opgepakt. Zij worden verdacht van verschillende criminele activiteiten, waaronder mensenhandel, drugs- en wapenbezit, valsemunterij en het ontplooien van terroristische activiteiten.

Justitie ging over tot de inval nadat meerdere amateurvideo’s op internet verschenen met compromitterende beelden vanuit het sji’itische instituut. Politiewoordvoerder Beppie Vorstenbosch spreekt van een ‘schokkende situatie.’ “Wat we aantroffen tart elke fantasie. Een groot aantal vrouwen werd stelselmatig gedwongen mannen te vermaken met erotische dans of nog erger, zich te prostitueren. Daarnaast ontdekten we kelders waar zich dwangarbeiders bevonden die soms al jaren geen daglicht meer hadden gezien.“

Naast grote hoeveelheden softdrugs, wapens en juwelen is een keur aan exotische diersoorten in beslag genomen, waaronder een tijger en een krokodil. De laatste bevond zich in een ondergronds bassin, onderdeel van een ingenieus stelsel van kanalen en gangen waardoor goederen en mensen werden vervoerd.

Buurtbewoners zijn verrast door de massale arrestatie. “Ik denk niet dat iemand in het dorp wist wat zich allemaal op het complex afspeelde”, aldus een omstander die liever anoniem wil blijven (“Niemand weet hoe ik heet. En dat wil ik graag zo houden”). Overbuurman Jan schudt zijn hoofd. “Ik had mijn nek moeten uitsteken voor die arme mensen daarbinnen.” Een jonge vrouw verklaart zich al die jaren ‘in kinderlijke naïviteit’ te hebben gestort op de verkoop van zwavelstokjes.

Het islamitische centrum zal in zijn geheel worden gesloopt en vervangen door een ruimte met modeltreintjes in een nachtelijk fantasielandschap. “Dat wordt echt heel mooi”, zo drukt een glunderende burgemeester de toegestroomde pers op het hart, “helemaal ontworpen door Marcel Wanders.” De tijger en de krokodil zijn tijdelijk ondergebracht in een naastgelegen park, waar zij naar verluidt inmiddels drie geitjes, vier laven en een verstandelijk gehandicapt kind hebben verorberd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu wordt er niet goed van laat die lui oprotte naar hun ijgen land moet niet gekker worden straks zeggen ze over die paar schoentjes die op muziek dansen dat het spoken zijn hou toch op met die rotzooi die lui verzieken de hele boel jaren lang nooit geen probleem maar sins die lui er zijn is er elkeer wat laat de efterling zich niet gek maken door dome lui

Reageer
gravatar

Hahaha, prachtig verhaal. Het lijk wel een Fata Morgana zo. Gelukkig nemen negers het niet zo nauw met de misdaden van moslimbroeders. Zij protesteren liever tegen Zwarte Piet. Da’s lekker makkelijk en goedkoop…

Reageer
gravatar

geweldig!! Ik vind dat iedereen op de site van de Efteling zijn/haar steun moet uitspreken voor de ondernemers. Nog even en Hans Andersson moet zijn sprookjes boek herschrijven. Ach als zwarte Piet weg moet, dan ook maar de sprookjesboeken…

Reageer
gravatar

2016

Deze cel is nog steeds actief!
Zojuist is 45 kilo (!) munitie in Rotterdam ontdekt dat ernaar onderweg was.
De wijk wist het, maar heeft ze in bescherming genomen!

Dick Schoof
Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)

Reageer
gravatar

Bestaat De Speld nou nog steeds? Denk je nou echt grappig te zijn met die verschrikkelijke waardeloze kinderlijke manier van grappen maken. Wat een verschrikkelijke bagger.Rot toch op.

Reageer
gravatar

Vergeet vooral die ene niet op dat tapijt… dat is een belasting ontduiker… Hij blijft in de lucht om korting te krijgen op zijn sigaretten… en ik geloof ook niet dat een tapijt ergens voorkomt in de lijst voertuig belasting!! Maar ondertussen ……

Reageer
gravatar

Belachelijk dat zoiets niet in het nieuws komt, ik vraag mij af waarom niet, of zijn ze bang dat de nederlanse bevolking in opstand komt? Het lijkt mij juist goed dat we weten wat er afspeelt in ons land, maar ach we zijn toch domme mensen, en kunnen beter dom blijven, dat heeft onze regering liever.

Reageer
gravatar

wat een walgelijke manier om de draak te steken met de nederlandse bevolking .
geen wonder dat er zolang zamerhand niemand
ook nog maar een poot wil uitsteken voor de buitenlanders .
we worden gewoon de gek aangestoken .

Reageer
gravatar

Wie verzint deze ziekelijke onzin ?

Heeft toch helemaal niks met humor te maken….?!

Denk eens goed na, als je dat kunt. Slaat echt nergens op.

Ook niet mbt de Efteling ! Ga daar werken, als je graag fantaseert.

Zoek ,n andere. Hobby. A.u.b.

Reageer
gravatar

Waardeloos om op deze manier om te gaan met zulke pijnlijke en angstaanjagende actualiteiten. Jullie moeten je echt heel erg diep schamen en bedenken wat jullie hier mee willen bereiken.

Reageer
gravatar

Gezien het tijdsverloop tussen de initiële aankondiging in begin november 2010 en de hervatting in begin april 2014, mogen we concluderen dat er sprake is van het (van kabinet Balkenende XIV naar kabinet Rutte II doorgeschoven) hoofdpijndossier Kaatsheuvel (codenaam Scheherazade) Het duidt er wel op hoe omzichtig de Nederlandse politiek omspringt met de gevoelens van Islamitische Medelanders. Daar zijn vier goede redenen voor: a). onze exportpositie en handelsbelangen in Turkije, Dubai en Abu Dhabi, b). de continuìteit van onze olie- en gasvoorziening vanuit Azerbaidjan gezien in het kader van de plotseling hervatte Koude Oorlog met Rusland en c) de gespannen relatie die Nederland onderhoudt met Al Qaeda en de Taliban en d) de recente onvrede bij onze Moslimgemeenschap nu de politie in Deurne leden van de Brabantse Moslimbroederschap openlijk te betrekken bij de lijst van verdachten van de roofoverval op een juwelier in Deurne. Men heeft, volkomen terecht, ernstige bezwaar gemaakt tegen deze vorm van typecasting. Advocate mevrouw Mr. Ficq heeft minister Opstelten en zijn sidekick Fred Teeven hiertoe met een langlopend kort geding gedreigd. Op verzoek van de imam zoekt de Deurnese politie nu ook naar niet-geregistreerde Polen, Roemenen, Bulgaren en leden en sympathisanten van Hells Angels en Satudarah.

Reageer
gravatar

Ik vind het apert onjuist om hier de achternaam van de advocate van de gedupeerde families, mevrouw Mr. Bénédicte F., te vermelden. Is het niet eerlijker haar kortweg als mevrouw B. F. te A. te duiden? De door haar vertegenwoordigde families genieten ook die privacy; waarom zou zij daar van uitgesloten moeten worden?

gravatar

drie mannen ontsnapte korte tijd het bos in om aan de politie macht te ontkomen.

twee van de mannen werden vrijwel direct in de tulband gegrepen
de derde was net iets te vlug voor de sterke arm van de wet.

helaas voor de man moest hij het met de dood bekopen.
zijn lichaam werd verschroeit aangetroffen met een schatkist in zijn hand die hij kort daarvoor gestolen zou hebben. (volgend getuigen D. raak)

verdere sporen onderzoek moet nog uitwijzen op de waren toedracht
(aldus inspecteur H.B Gijs

Reageer
gravatar

hahahah ja klopt is volgens mij maar de fata morgana toch ???
een ubersuper goede sarcastisch mededeling vind ik, gezien de laaste ontwikkelingen en gebeurtenissen .

gravatar

Ach ik heb jaren geleden al eens gezegd dat Rood Hoodie meer op haar zwavelstokje zou hebben, dan welk figuur dan ook. Ze hebben daar een boom, als die praten kon! Hij zou een boekje open doen. Laatst was ik er een wandeling maken. Wat denk je? Kom je vaakhier tegen.. heb maar niets gezegd en gewoon doorgelopen. Drugs is er zeker want er zijn zelfs pado’s die geluid maken! Overigens zou Geert W gezegd hebben dat er al lange tijd geitjes lastig gevallen werden door hanggroep wolfjes.

Reageer
gravatar

Het is toch zo opzichtig als wat..
wie noemt zich nu sneeuwwitje of
assepoetser.. of nog erger.. Dwerg..

Dat valt toch op tussen al die grote mensen..

Zoveel mensen op een plek het moest een keer misgaan.

Reageer
gravatar

@28 rest je aan te vullen dat in de jaren 60, 70 talloze Turkse en Marokkaanse goedkope krachten het land zijn binnengelokt om voor hongertarieven de vuile werkjes op te knappen. Dat er wel geld blijkt te kunnen worden verdiend hier, is hun duidelijk geworden. Ze hebben veel familie back there, zodat de ‘geluks’zoekers zich hier bij bosjes aandienen, om van de eigen kinderen maar te zwijgen. De vraag die volgt is uiteindelijk: gaat het hier om een rechtse (goedkope werkkrachten) of linkse hobby (de multicultidroom)? Of was de ‘mislukking’ niet meer of minder een gevolg van het falen van de arbeidsimporteurs (bedrijven, of om deze over één kam te scheren: ‘rechts’) toen de gevolgen ervan minder prettig bleken dan verwacht?

Reageer
gravatar

@32

De linksche druiven zijn weer eens zuur!

Driekwart van de reaguurders op Mijnstem luistert naar de naam Kelele Nyingi.
Als onbedoeld satirische website torent MijnStem dan ook met kop en schouders boven De Speld uit.
De running gag, waarbij de heer of mevrouw Erlise op De Speld een dagelijkse wervingscampagne nabootst, is (eveneens per ongeluk) een subtiele vorm van satire, die helaas door weinigen wordt herkend; laat staan op waarde geschat.
Die waarde laat zich niet in tarieven uitdrukken.

Reageer
gravatar

Multi culturele samenleving? Wat is dat eigenlijk? Mislukt? Hoezo? De hele wereld zit vol verschillende culturen: zijn er zoveel uitgeroeid dat er nog maar een paar Westerse barbarenstammen overbleven?
Iedere landbouwkundige kan vertellen dat monoculturen aan hun eigen saaiheid en dorheid aan ziektes ten onder gaan. Iedere historicus kan dat voor samenlevingen beamen: ondergang door inteelt met idiotie als gevolg.

Maar qua topic is De Speld helaas niet volledig: Die enclave had een volledige vergunning van de Nederlandse en Brabantse overheid.
Het is dat er een jochie huiliehuilie bij zijn mammie is gaan doen omdat hij niet met Ali Baba mee mocht doen omdat ze geen 41ste rover konden gebruiken en die gele pruik nogal opviel in het donker, anders leefden ze daar nog lang en gelukkig altesaam.

Reageer
gravatar

@Oud-hoofdcommissaris Paulus 27: Gaat dit over de Efteling? Dat verklaart waarom je daar altijd van die opgeblazen verhalen over hoort.

En nu ik zo ‘s nadenk over wie er zoal met die verhalen komen, moet ik Geert toch wel gelijk geven over die achterlijke cultuur.

Reageer
gravatar

Het is opvallend dat veel lezers van De Speld de Efteling herkennen uit het bovenstaande artikel, zonder dat daarin deze naam wordt genoemd of dat het verwijst naar het sprookjesbos, dat ergens achterafgelegen ligt in de gemeente Loon op Zand.

Ook weten vele abonnees van de Speld details te vermelden van de Efteling.

Oud-collegae, ik wil me nergens mee bemoeien, maar doe je voordeel met mijn reactie.

Reageer
gravatar

Er doen reeds geruchten de ronde dat het complete Sprookjesbos ook langzaam aan het radicaliseren is… In dansende schoentjes is het ook makkelijk explosieven verstoppen… dat bespaart weer terroristenlevens… om over de opgeblazen uitziende personen in het Carnavalsfestival nog maar te zwijgen… het is werkelijk bar en boos.

Reageer
gravatar

@19 Ik snap je niet, ze zijn nu voor teambuilding naar een hutje op de hei. Goed toch dat ze dat soort uitdrukkingen allemaal leren bij die inburgeringscursussen!

Reageer
gravatar

Allemaal half werk. Hebben ze die illegale python en piranha ook meegenomen? En wat dacht je van al die paarden in die draaimolen die alleen maar de hele dag rondjes mogen draaien? En de zwanen in de vijver die het vliegen onmogelijk is gemaakt? Is er gekeken of er nog illegale bootvluchtelingen in de Vliegende Hollander en de Halve Maen zaten? Hebben ze ook gekeken of ook deze herfst (bladeren!) het treintje wel op tijd rijdt? Heeft de VWA het biergebruik op de Beierse markt onderzocht? Is d’n oude Tuffer APK-gekeurd? Is er gezocht naar illegale massagesalons in de Thaise pagode? Prutsers.

Reageer
gravatar

Mijn vriendje vierde zaterdag zijn verjaardag in de Efteling. Ik mocht van mijn mama niet mee vanwege vrouw Holle. Ze heeft volgens mijn mama een verderfelijk invloed op de tedere kinderziel.

Reageer
gravatar

Ik eis ook een onderzoek naar de rol van diverse supermarkt- en drogisterijketens die vele Nederlanders en met name de jongere generatie onder het mom van integratie, maar wel met korting, naar genoemd centrum hebben gelokt. Dit kan zo toch niet langer? Ik hoop echt dat ons net geopende islamitisch wijkcentrum “De 72 maagden” vrij blijft van dit soort fundamentalistische ongein. Zulke vriendelijke mensen daar!

Reageer
gravatar

De IP-adressen van PVV-politici worden o.a. door de Speld geblokkeerd. Daarom heeft geliefd kamerlid en gevierd auteur Martin Bosma mij gevraagd het volgende namens hem op te merken.

“De schijn-élite die dit populistische linkse artikel neergeklad heb, heb van taal absoluut helemaal geen enkel verstand. Dat tuig weet noggeeneens dat ‘valse munters’ niet aan elkaar geschreven moet worden! Maar dat krijg je vanzelf na veer tig jaren smerige politieke overheersing door de draaiende linkse eelite kerk, die niet anders doet dan thee drinken met het grootste uitschot dat twee paspoorten bezit. Ze moeten mijn prachtige, overtuigende boek maar eens goed doorbladeren.”

Reageer
gravatar

wat een overtrokken onzin de terreurcel waarover gesproken wordt was niet meer dan een enkele zaadcel die bij nader dna onderzoek van een marokkaan bleek te zijn… het zogenaamde islamitisch centrum was het plaatselijke buurthonk onder de kerk… niet meer dan een onschuldige creche anex masage-sauna geleidt door de plaatstelijke pastoor…

Reageer
gravatar

Ik heb ze nog zo gewaarschuwd in dat dorp. Heb tenslotte ervaring met een stad. Maar nee hoor niet luisteren natuurlijk. Nou hebbie ut gedonder in de glaze.

Reageer
gravatar

@Haes, ik Laaf me normaal graag aan je commentaar, maar in dit geval mag je het inderdaad jezelf aanrekenen. Resttekst is verwijderd.

Reageer
gravatar

Er is een complot gaande om ons bezig te houden met de spiegeltjes en kraaltjes van deze tijd, terrorisme, dubbele nationaliteit en andere opwindspeeltjes zodat we vergeten dat ondertussen onze portemonnaie gerold wordt door dat gedoogzooitje in Den Haag.

Geef maar toe dat de heer G.W. al lang in de Raad van Bestuur van de Speld zit!

Reageer
gravatar

@7: De Speld moet tegenwoordig na elk bericht over Wilders (vzmh) een bericht over een discrimineerbare minderheid plaatsen, anders verliest het satirische gedoogsteun.

… en waren die vier laven nou met of zonder dat geestelijk gehandicapte kind?

Reageer
gravatar

Scherper en satirischer graag Speld! What’s next? Zorginstelling Kaatsheuvel waar verstandelijk gehandicapten, plaatselijk ‘laven’ genoemd, onder mensonterende omstandigheden aan publiek tentoon worden gesteld? Roodkapje die vanwege een kopvoddentax het sprookjesbos verlaat? De draak die weer mag roken in de Kaatsheuvelse horeca? De fakir die gewoon op z’n 65e met pensioen had gewild? De droomvlucht waar een derde van de rode lichtjes uit moet? Het huis van Hugo dat verzakt is door een mogelijke metrolijn? Het schip de Vliegende Hollander dat giftig afval in het sprookjesbos stort? De python waar je wel heeeel vaak geflitst wordt?

Reageer
gravatar

Meestal kan ik door de typefouten heen wel begrijpen wat er bedoeld wordt, maar nu moet ik het toch echt even laten afweten. Wat zijn in godsnaam laven?

De uitspraak van Repelsteeltje kon ik daarentegen makkelijk aanvullen.

Reageer
gravatar

Nog nooit van Laven gehoord?

Het Volk van Laaf is een attractie in het Nederlandse attractiepark de Efteling. Het dorpje met een monorail is ontworpen door Ton van de Ven. Op 15 juni 1990 werd de attractie opengesteld voor bezoekers van het park. De bewoners van het dorpje Lavenlaar zijn Laven die in kleine huisjes wonen die de bezoekers kunnen bekijken.
Overal in het Lavenlaar zijn Laven te zien die bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden, waaronder bier brouwen, lesgeven en brood bakken. Deze activiteiten zijn te bezichtigen in hun huisjes en in de openlucht bij bomen of aan de oever van een riviertje. Bezoekers lopen door de huisjes, over kleine paadjes, een wankelbrug en stenen in het water en maken op die manier kennis met het leven van de Laven.
Door het dorpje loopt een hoger gelegen monorail met een lengte van 450 meter. De bezoekers nemen plaats in speciale Lavenkarretjes en worden hierin door het dorp rondgeleid. De karretjes hebben allemaal aparte namen zoals Laf en Len.
Lavelaars laten zich ook verkopen. Er zijn bijvoorbeeld beelden van Laven die koken, wassen, houthakken, eten of het gras knippen verkrijgbaar, zowel in grote als kleine formaten.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volk_van_Laaf

gravatar

dit gehele verhaal is een broodje aap verhaal , als je het goed leest , slaat alles gewoon op de efteling ,zie foto

gravatar

Een keer per jaar gaat de hele Lavenpopulatie naar Mekka. Dan kan men het Lavendorp laveloos aantreffen. Sommige Laven worden ook met Carnaval laveloos aangetroffen..

gravatar

Zoals de meestal blijkt hier ook maar weer eens dat uiterlijk en vorm slechts een cover-up zijn voor allerlei lage activiteiten. Het sprookje is uit, zoveel is duidelijk!

Reageer