Doen kleine criminelen genoeg voor de rijken?

"Mijn collega heeft zijn kinderen van bikram yoga moeten halen"

De immer dalende cijfers van vernielingen van publieke voorzieningen hangen als een zwaard van Damocles boven de gegoede elite van Nederland. Met name de advocatuur voelt de klappen van een inzakkend verval van waarden. Bob Kogo wil het vandalisme nieuw leven inblazen om orde op zaken te stellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Groei financiële criminaliteit alarmerend laag

Volgens recente berekeningen van het CPB blijft de groei van de financiële criminaliteit in Nederland achter bij de doelstellingen van het kabinet.

Minister van Financiën Jan-Kees de Jager noemt de situatie alarmerend, en waarschuwt: “Als Nederland niet snel ingrijpende maatregelen neemt, zullen met name de topinkomens er straks alleen voor komen te staan. We staan voor enorme ingrepen, willen wij de Amerikaanse financiële top 1% nog kunnen inhalen.”

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen, verantwoordelijk voor de bescherming van belangen van de allerrijksten, noemt ook oorzaken: “Internationaal proberen wij al tijden de grote financiële criminaliteit te stimuleren. Maar door de teruggelopen kleine criminaliteit komen de afspraken van het gedoogakkoord in gevaar.”
Gedoogpartner Geert Wilders zegt dat “juist de allochtonen zich veel te weinig richten op grote financiële criminaliteit. Doe effen normaal! Jullie moeten niet vakken vullen, maar zakken vullen!” Vooral aanhangers van de Islam maken zich hier volgens hem schuldig aan.

De regering hoopt met de opening van het nieuwe internationale Prime Finance Tribunaal in Den Haag nu meer zware financiële criminelen naar Nederland te halen. In de adviesraad van het tribunaal zit onder anderen voormalig DNB-president Nout Wellink. Ook het bestuur kent klinkende namen, zoals oud-directeur van de Wereldbank Jeffrey Golden.

Reageer
gravatar

Gaf ik nog het goede voorbeeld door miljarden aan de eigenaren van banken te geven, komen ze nu met een lullige “Europese naheffing” wat amper een half miljard oplevert. Stelletje mislukte wannabeBos’s. Ik bedoel, ook de zorgverzekering is een blinkend voorbeeld van hoe je je als echte financiële crimineel moet gedragen. Nee, de echte grote financiële criminelen zijn er niet meer tegenwoordig, het is vervallen tot een nietig zooitje amateurs.

gravatar

Beste mensen, pas nu toch op met al die overeenkomsten en verschillen! Hoe weten wij nog waar wij aan toe zijn, zo? Ik word er regelmatig door op het verkeerde been (nee, niet de derde) gezet.
Voorbeeldje?
In deze tijden wiebelen vele, Hollandsche, witte damesbillen voorbij. Die zijn veelal verpakt in Hollandsche, witte damesbroeken. Eén en al overeenkomst, zou je denken. En dan blijkt plots dat die witte Hollandsche damesbroeken meestal DUN zijn!

Reageer
gravatar

Vol,

De Bruine Kabinetten houdt het vol tot halfweg oktober volgend jaar. Dan zijn er zo’n vijftig geweest. Kwestie van elke week lijmen en slijmen.

Daarna houdt Nederland op met bestaan, want door gebrek aan tijd voor het regeren is niet op de schatkist gepast.

De pecunia liggen op de Canarische eilanden en andere euro-paradijzen samen met de vijfhonderd oud-vaderlanders die in Quote worden genoemd.
China koopt Nederland eind volgend jaar voor een prikkie van de curatoren.
Israël neemt onze strijdkrachten op afbetaling over op voorstel van Wilders.

Reageer
gravatar

@Kees22, 2: dat Bruin-1 geeft inderdaad aan dat we de moed erin moeten houden. Er kunnen nog vele Bruinen volgen, wie weet zelfs wel tot en met Bruin22. Het goede voorbeeldgedrag in woord en gebaar voor de autochtone jeugd van onze gedoogpartij (flink kunnen schelden en tekeer gaan, kopstoten uitdelen, aan de alcohol gaan en iemand in de kroeg op zijn bek timmeren, met een sloophamer iemand te lijf gaan etc enz) maakt duidelijk welke richting we met ons allen dienen in te slaan.

Reageer
gravatar

Ik zie synergie met het zojuist ingestelde kraakverbod. Laat de (biculturele) kansenjongeren de hete kastanjes voor de ME uit het vuur halen, daarin geassisteerd door werktuigen als voornoemde klinkers, maar ook waterkanonnen, wapenstokken en traangas. Een zorgvuldig geregisseerde veldslag tussen kansenjongeren en krakers zou, zeker de komende maanden, genoeg schade moeten aanrichten om de advocatuur weer uit het slop te trekken, niet te vergeten de schaalvoordelen voor de medische / cosmetische industrie voor het herstellen van danig beschadigde gelaten. Voorwaarts !

Reageer
gravatar

Beste confrère,

Er wordt te weinig onder ladders door gelopen. Ik vraag zo vaak aan een boerenpummel om eens lekker te gaan struikelen bij de V&D of uitglijden bij AH. Nee hoor. Van solidariteit met de rijken is in onze maatschappij helemaal geen sprake meer.

Reageer
gravatar

Er wordt te weinig echtgescheiden. Er zijn paren die zelfs na zeven jaren niet uit elkaar te scheuren zijn. Ook niet als ik ze een forse korting toezeg. Dan bedoel ik dus een echte korting van tien, twintig procent. Een buitenkans zou je denken, maar nee hoor.

Zo kom ik nooit aan een Lamborghini toe.

Reageer
gravatar

De autochtone jeugd laat het helemaal niet afweten. Van de week werd ons stadje hier nog geplaagd en opgeschrikt doordat twee autochtone jeugdigen hier open de bloot de liefde kwamen bedrijven. Zomaar over het hek gekropen en ze konden na een proces verbaal weer gaan. Dus vertel geen sprookjes hierzo.

Reageer
gravatar

Waarom heeft iedereen het toch steeds over Bruin-1 en Rutte-1? In de stiekeme hoop dat er ook een Bruin-2, -3, -4 etc komen?

In elk geval is het wel duidelijk: nu de autochtone jeugd het laat afweten, zullen we meer kansloze buitenlanders moeten binnenhalen. En de hier wonende allochtonen flink criminaliseren en buitensluiten, zodat ze wel moeten vernielen en tasjesroven en zo.
Basta met de softe aanpak!

Reageer
gravatar

Ook hier ligt een schone taak voor de Bruin-1: de Jeugd duidelijk maken dat de handen uit de mouwen moeten, dat een straatklinker zo gepakt is en een ruitje zo ingetikt. Met het verbale gedeelte zal het, met de PVV als gedoogpartij wel goed komen. Nu nog een goed voorbeeld nemen aan de kopstoten en dan heeft de jeugd de smaak weer zo te pakken.

Reageer