Formatie interesseert Nederland geen zak meer

40% van de Nederlanders denkt dat Nederland nog een regering heeft

Onder Nederlanders openbaart zich een schrikbarend gebrek aan interesse in de voortgang van de formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet. Volgens TNS NIPO is 55% van de Nederlanders benieuwder naar de kleur van zijn ochtendurine dan naar de vraag hoe de nieuwe regering eruit zal zien. Ongeveer 20% van de Nederlanders ziet in VVD-leider Mark Rutte een goede premier, terwijl 70% ’nog liever op Dries Roelvink had gestemd.’

Politici beginnen de vermoeidheid over de moeizame coalitieonderhandelingen danig te voelen, zoals oud-informateur Herman Tjeenk Willink te kennen geeft: “Hoewel ik mijn rol in dit proces uitermate serieus neem, moet ik bekennen dat zowel mijn collectie eerste drukken van Couperus als de toestand van mijn achtertuin met betrekking tot de aankomende herfst mij momenteel meer belang inboezemen dan de formatie.” Ook oud-informateur Lubbers geeft aan dat zijn mening zich heeft omgevormd van ‘neen, tenzij’ tot ‘boeien!’

Ferry Mingelen kan zich niet aan de Haagse ennui onttreken: “Een mens kan maar een beperkte tijd gemaakt enthousiast op het Binnenhof wachten. Die tijd is voor mij al ruimschoots verstreken. Op een gegeven moment ben je gewoon door je synoniemen heen om ‘een pittig gesprek’ te beschrijven. Het waxinelichthoudersincident was in vele opzicht een welkome afwisseling.”

De apathie van de Haagse politiek lijkt besmettelijk te zijn. Een meerderheid van de Nederlandse bevolking geeft aan überhaupt geen behoefte aan een regering te hebben. Op de vraag: “Heeft u er iets van gemerkt dat Nederland al zeven maanden niet geregeerd wordt?” antwoordt 63%: ‘geen hol.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben al jaren gestopt met formateren.

Reageer
gravatar

Dat zoveel mensen nu juist exact het antwoord “Liever Dries” invullen. Verbazingwekkend toevallig.

Reageer
gravatar

Geachte Paulien (woordvoerder van H.M.),

Met de komst van de heren Wilders en Verhagen zal het er door de carnavaleske uitdossing zeker een vrolijke boel van worden,
dhr. Wilders met zijn pruik voorop. De vraag die dan nog opkomt is, of de derde dinsdag in september voor Prinsjesdag wel stand blijft houden met de komst van deze carnavalsvierders. Immers een datum die carnavalsliefhebbers veel meer aanspreekt en waarvan de beide heren reeds hebben aangegeven voorstander te zijn, is Prinsjesdag op de 11de van de 11de.

Reageer
gravatar

Om de interesse van de Nederlander in de formatie te vergroten zal vanaf heden in elk perscommuniqué de kleur van de ochtendurine van de heren Rutte, Verhagen en Wilders vermeld worden.

Reageer
gravatar

Even alle gekheid op een stokje.
Citaat uit de disclaimer:
“De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. ”

Maar beste redactie, op enkele duidelijk gefingeerde citaten van deelnemers aan het formatiecircus na, zie ik geen strijdigheden met de waarheid. Waar blijft mijn portie persiflage, satire en parodie nu?

Reageer
gravatar

@3 Veerle: je hebt altijd baas boven baas, jullie van de zuiderburen doen dit veel langer en beter dan wij. Kun jij voor de grap eens uitleggen hier aan de lezers van de Speld wat het Brussel-Halle-Vilvoorde dossier nu precies in houdt en hoe lang dit nu al duurt? Dat dossier bij jullie verbetert vast ook allerlei “lang duren” records.

Reageer
gravatar

Hoho! Ik ben echt wel degelijk geïnteresseerd, maar zet het dan ook op de strippagina als strip, of maak er een kruiswoordraadsel van.
Of als overlijdensbericht, horoscoop, autoadvertentie of als ALDI advertentie: men wéét toch dat de gemiddelde goed geïnformeerde lezer altijd achterin begint?

Reageer
gravatar

Ongeïnteresseerde kiezers hebben echter wel interesse in de desinteresse die de oorzaak is van gebrek aan belangstelling. Dat zou worden onderzocht door een ongeïnteresseerde Kamercommissie. Maar er bleek te weinig belangstelling te bestaan door algemene desinteresse voor desinteresse.

Reageer
gravatar

ik ben wel benieuwd naar het aantal lezers van dit artikel
daaruit kan namelijk blijken in welke mate mensen (wel) geïnteresseerd zijn in deze massale desinteresse
spannend…

Reageer
gravatar

Mevrouw/mijnheer A. Lias

De Majesteit had graag een duit in het zakje willen doen met de enig echte kroon des vaderlands met briljanten, die warme hermelijnen mantel, de gouden maarschalksstaf en de bekende koperen wereldbol met kruisje bovenop.

Maar het mocht weer niet van de stijve Zeelandse gereformeerde premier mr dr J.W. Balkenende. De Majesteit hoopt daarom dat de heer G. Wilders hem snel opvolgt als hofnar. Of anders de heer drs M.J.M Verhagen. Die hebben als Limburgers begrip voor carnavalsuitmonsteringen.

Reageer
gravatar

Naast de waxinelichthouder-gooier, die volgens ingewijden voor de nodige vertier was ingehuurd, was gepland dat ook andere straatartiesten hun opwachting zouden maken op het Binnenhof om de onderhandelingen wat op te vrolijken. Echter door de geplande culturele bezuinigingen was er geen budget meer voor en moest onder andere een optreden van de hofnar vroegtijdig worden gecancelled.

Reageer
gravatar

Hier in Madurodam willen we dat saaie gebeuren in de hofstad wel overnemen. Hier hebben wij genoeg zakenmensen die de boel geheel willen overnemen.

Hulp kan daarbij natuurlijk altijd nog geboden worden door:

Paulien die is overal deskundig in.
Paulus als extra hoofdagent
Teejte heeft voldoende geld kennis
Doorgaans Erik heeft ook voldoende kwaliteiten

en zo zijn er nog velen te vinden natuurlijk. Dat wordt geen rariteiten kabinet maar een zorgvuldig kwaliteiten kabinet.

Reageer
gravatar

Nederland wordt al twaalf jaar niet meer geregeerd. Of je moet mishandelen van het land een vorm van regeren noemen, in dat geval zijn er nog wel een paar momenten van regering aan te wijzen.

Ik zie niet in waarom we nou ineens zo nodig een regering moeten hebben. Laat Balkenende lekker doorgaan geen verantwoordelijkheid te nemen!

Reageer
gravatar

Kan de koningin niet gewoon zelf regeren? Zet dat kabinet als grofvuil bij de boom of bel het leger des heils! In de fik steken kan trouwens ook.

Reageer
gravatar

Hoorde ik daar een lama schijten?
Of is het een informateur?
We moeten door de zure appel heen bijten.
Binnenkort zijn we af van het gezeur.

Maar dan breekt de pleuris uit.
Met Rutte, Wilders en Maxime.
Een gedrocht van een regeerbesluit.
Hopelijk houden ze het snel voor gezien.

Reageer
gravatar

Het feit dat er geen kabinet is, schijnt ons een ton per dag te kosten. Ofwel 36.500.000 per haar, twee euro per Nederlander per jaar. Dat is het mij wel waard geen Balkenende te hoeven zijn.

Reageer
gravatar

Laten we wel zijn: er zijn ook zoveel programma’s waar het stem-vermogen van de kijker gevraagd wordt dat het politieke stemmen slechts bijzaak is geworden.
Desalniettemin zie ik een regering van Henk-Jan Smit, Patricia Paay en een, mij onbekende, musical nicht echt wel zitten!

Reageer