Moskee Diemen provoceert met verbouwing vlakbij ‘Ground Theo’

Nieuwe keuken verspreidt kwetsende etensluchtjes

Er dreigt een nieuwe internationale politieke rel te ontstaan nu een moskee in Diemen heeft aangekondigd haar keukenfaciliteiten te gaan renoveren. De moskee bevindt zich op 3,6 kilometer van de plaats waar in 2004 Theo van Gogh werd vermoord. Jihadwatchers en islamcritici zijn woedend en hebben een protestactie aangekondigd.

“Het is een schande, een duidelijke provocatie. Een halalkeuken renoveren op maar tien minuten fietsen van waar Theo werd afgeslacht” aldus Henk Poortwachter, voorzitter van het actiecomité ‘Stop de verbouwing’. Poortwachter wijst in het bijzonder op de kwetsende luchtjes die een dergelijk grote keuken zal verspreiden. “Nog even en het ruikt overal in Nederland naar couscous en Turkse pizza.”

Moskeeconciërge Yassin el Bahara is zich van geen kwaad bewust en ontkent op enigerlei wijze met de verbouwing te willen provoceren. “Het keukenblad was gewoon helemaal versleten. Als we dat gaan vervangen kunnen we net zo goed het hele keukenblok meenemen. Bij Ikea kost dat helemaal niets, dus we dachten dan kan er ook nog wel een nieuwe magnetron vanaf”. El Bahara ontkent dat er achter de keuze voor een magnetron van het merk ‘Sharp’ een diepere bedoeling zat, zoals het comité beweert. “Zo kan je overal wel wat achter gaan zoeken”, reageert hij.

Geert Wilders heeft al aangekondigd dat hij op 2 november, tijdens de herdenking van de moord op Van Gogh zal spreken, op speciaal verzoek van het comité. “Het is toch van de zotte dat die moslimkolonisten zomaar een keuken kunnen verbouwen, zo dicht bij een plek waar ze met messen allerlei verschrikkelijke dingen hebben aangericht”, stelt hij in een verklaring. “We zijn echt te tolerant geweest tegen al die vreemde etensluchtjes, je ziet nu wat er komt van die slappe houding van de elite”, briest de PVV-leider.

CDA-leider Maxime Verhagen wordt door een platform van actieve CDA leden onder druk gezet om de coalitie-onderhandelingen met de PVV onmiddellijk stop te zetten. Ruim 300 leden ondertekenden inmiddels al online het manifest ‘Wij houden juist van vreemde etensluchtjes’. Willem de Kroon, initiatiefnemer van het manifest neemt het voor de Diemense moskee op: “We moeten verder kijken dan elkaars etensluchtjes. We zouden gewoon vaker van elkaars eten moeten proeven, dan komt het allemaal vanzelf goed”, aldus De Kroon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ds Paulus, atheïstisch predikant 48: Zegt u nou dat die inkt in iemands inktpotje komt? Weet die iemand dat? Schrijft die iemand zonder het te weten een Heilig Boek? Zonder dat iemand ooit zal weten dat dát het heilige boek is?

In zo’n god zou ik wel willen geloven.

Maar te vrezen valt, dat, nu de Goddelijke Inktbron zijn identiteit heeft bekend gemaakt, the powers that be zijn inkt zullen aanwenden voor een heilig boek naar hun eigen smaak.

Nee, toch nog niet overtuigd.

Reageer
gravatar

Kees 22 op 47

Je valt van je geloof en dat valt mij erg tegen van jou.
Onze Octopus Paul reïncarneert niet, noch gaat hij naar een hel of hemel.
Hij komt gewoon in een of andere braadpan en zijn inkt in een speciaal inktpotje. Dan is het gewoon uit.

Zingen wij bij voorbaat ter zijner nagedachtenis uit de bundel van Johannes de Heer (Rotterdam, 23 mei 1866 – Driebergen, 16 maart 1961), blz. 236.

Oh, when the Paul go marching in
Oh, when this Paul go marching in
Well, how I want to be in that number
When the Paul go marching in

Amen

Reageer
gravatar

@Kliklijn #42: Ik moet constateren dat U niet zo heel goed bent in lezen van normale letters. Helaas kan ik onderstaande letters niet verkleinen tot een voor U aangenaam formaat, zoals 5 punts of zo.

Ik word belast in mijn vrije tijd en eventueel betaal ik belasting in mijn vrije tijd, maar het ondergaan van belasting is bij mijn weten niet belast en dus niet Uw zaak.
Dat mijn belasting een ander, in casu mijn god, te weten Octopus Paul, ten goede komt, is dan weer niet mijn zaak: dat is iets tussen Uw dienst en mijn God. Ik wens U veel succes met het innen van de door U aan Hem opgelegde aanslag. Niet alleen zal Hij gaan betalen in schelpen (ALS Hij al gaat betalen), maar het ophalen zal onevenredig kostbaar worden: 1) Hij zal binnenkort ongetwijfeld Zijn huidige stoffelijk lichaam gaan verlaten en ergens in een andere octopus reïncarneren. Nou, ga die maar eens opsporen in de oceanen! 2) Octopussen kunnen vrij diep duiken en hoeveel belastingambtenaren hebben een duiklicentie?

De kerk doet aan boetedoening, althans de paus doet deemoedig. En Gijssens zus ontkent.

U weet toch dat ook beslag kan worden gelegd op tegoeden van de belastingdienst?

Met vriendelijke groet,
Kees22 (mijn zus is inmiddels weer op vrije voeten, hoorde ik)

Reageer
gravatar

Vorige week hebben wij speciaal voor de niet-lezers van de Speld een grandioze aanbieding.

Na aankoop van een volledige keuken, die door onze Poolse bouwvakkers deskundig wordt geplaatst, mag u op onze kosten met twee personen per streekbus naar de dichtstbijzijnde IKEA-vestiging voor een bordje Svenska köttbullar.

Snij BON uit, maar altijd van u af.

Reageer
gravatar

Ernst Clemens # 44 roept zeer relevant de wonderbare Volkert van der Graaf in herinnering. De man die zo perfect planmatig op de hoogte was van de dagplanning van Pim Fortuyn die hij bij het Mediapark wel moest aanspreken op het vele echte bont dat in de modewereld wordt gebruikt door overwegend homoseksuele modeontwerpers. Omdat Pim ook homo was en last had van moslimfobie kon Volkert voor deze bedreigde minderheid goed werk verrichten en twee vliegen in één klap slaan. Zoals zijn advocaat indertijd al meldde heeft Volkert bij zijn minutieuze voorbereiding geen enkele hulp van binnenuit gehad. Volkert laat weten dat hij (na het uitzitten van zijn verkorte straf wegens goed gedrag) zich helaas genoodzaakt ziet in begripvoller streken te gaan wonen, voor zijn ambacht is hier bovendien geen emplooi meer, Geert Wilders wordt 24/7 beveiligd en A. Hirsi Ali is in de VS ondergedoken. Gelukkig zit er aan zijn tegoeden geen luchtje meer, ze zijn via internetbankier Dirk S. te W. ‘ontlucht’: pecunia non olet.

Reageer
gravatar

Je gaat toch ook niet vegetarisch barbecuen honderd meter van de 3FM-studio in Hilversum, waar Pim werd vermoord?
Dat zou een regelrechte provocatie zijn van alle zachtaardige liefhebbers van al die lieve pelsdiertjes, onder wie Volkert van der Graaf, tegen Fortuyn!

Reageer
gravatar

@ Ruft37:
Aha: u gaat voor het kwantitatieve argument, en dat nog wel in een kwaliteitsblad als De Speld? U durft.

xx zoveel kiezers hebben geen ongelijk: tja, dat vond wijlen de zoon van de heer Alois Schicklgruber ook, naderhand beter bekend onder de verbasterde naam “Keuterboer”.

Het heeft enige tijd geduurd voordat hem en zijn volgers nogal hardhandig duidelijk gemaakt kon worden dat die stelling niet opgaat.

Reageer
gravatar

@ Kees 22,

U valt ons op door hardnekkige ontkenning: ALLE inkomsten dienen de Belastingdienst ter kennisneming te worden aangeboden. Vrije tijd heeft hier niets mee te maken en sofisterij doen wij niet aan.

Gezien uw hardnekkige ontkenning komt het ons voor dat wij hier te maken hebben met een verstokte Belastingquerulant danwel consulent.
Wij zullen een nader onderzoek naar uw belastingantecedenten starten.

Wellicht is het verstandig te gaan sparen om dit onderzoek te overleven. Vergeet u niet de rente op te geven? Veel mensen menen onterecht dit als een gift van de spaarinstelling te mogen beschouwen, en dan moeten wij alsnog tot naheffing en boeteoplegging overgaan.

Zoals u merkt is de kerk niet de enige instantie die aan boetedoening doet.
Leuker gaan we het niet maken, pijnlijker wel.
Net als de inquisitie destijds.

Hoogachtend

P. Kunia

Reageer
gravatar

@Met-Rutte-dur-bovenop 39: Waarom heb je dat niet eerder verteld. Meeneem-turken en take-away-marokkanen, daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben? Doe mij maar een take-away-marokkaanse, weet je wat, maak er maar twee van.

Reageer
gravatar

@Belastingdienst Kliklijn #33:
Geachte mw/hr P. Kunia,
Weer fout hoor: wat een gelovige in zijn vrije tijd en op eigen initiatief aan belasting ondergaat/onderneemt, valt niet onder de Arbowet. Ook is die belasting niet te belasten, omdat zij alleen ten gunste van een god komt.
Het is geen vriendendienst, zoals het helpen met het installeren van een keuken of het omspitten van de tuin: daarover kan in bepaalde gevallen inderdaad belasting geheven worden.
Hoogstens zou je kunnen zeggen dat de gelovige niet vrij is, maar in opdracht van zijn god handelt. Maar in dat geval is die god de begunstigde die inkomen geniet. Nou, ik wil Uw juristen daar nog wel eens belasting zien innen!

Met vriendelijke groet,
Kees22 (Helaas zie ik er niet uit als mijn zus!)

Reageer
gravatar

De discussie -of beter: conversatie- is nu op het punt beland waar de laag van v/h vrije meningsuiting overgaat in de taaie laag meligheid (meligitis). Als ik me niet vergis ging het redactionele artikel over de zegeningen van multi-culti-cuisines van meeneem-Turken en take-away Marokkanen.
Daar zat wel een luchtje aan, maar awel in Nederland bestaat voor iedereen de grondwettelijke vastgelegde Individuele Vrijheid van Luchtvervuiling, van de meest vervette frietkot in buurtschap De Baarsjes, tot de meest luxe uitstoot van Hotel Excelsior in Amsterdam, van Chez Kees’ Met Goud Bekroonde Berenhap Met Satehsaus in Sint HereJezusveen, tot -van eigens- Casa Abdullah en de zegeningen van de halalkeuken in Slotervaart. Ieder Rich en Ruchtje zijn eigen luchtje. Horen we nog wat zinnigs of gaat deze sensorische discussie als een nachtkaars uit? Vermits ge nog goesting hebt, dan zeker en vast.

Reageer
gravatar

@ 32.

“Geef aan god wat god toekomt en aan de keizer wat de keizer toekomt.”

Is dat niet:

“Geef aan god wat god toekomt en aan de kiezer wat de kiezer toekomt.” ?

1,6 miljoen kiezers hebben geen ongelijk!

Reageer
gravatar

Ik zie dat die valse zus van mij, Alida, @30, weer eens heeft geklikt bij de Belasting. Toen mijn Henk een carport ging bouwen en die Klaas van haar weer eens niet van zijn luie reet af wilde komen en mijn Henk een handige Poolse klusjesman had ingehuurd toen heeft dat kreng ons verlinkt bij de Belasting. Takkewijf.

Reageer
gravatar

Beste mijnheer/mevrouw Kees22,

Helaas is dit een wijdverbreid misverstand: echter de Belastingdienst gaat bovenal en heeft grondrecht. Ook al groeien de bomen tot in de hemel.
U ziet over het hoofd dat de Dienst niet slechts heft, maar ook int. Desnoods met enige juridische force.

Als u denkt een met een spel- of stijlfout weg te kunnen komen, dan heeft u het mis: dit is zowel een belediging als uitdaging onzer advocatuurafdeling.

Zou er namelijk sprake zijn van een “belasting” in de andere zin van het woord; namelijk het dragen van zware dingen: zangboeken, bijbels, korans, kaarsenhouders, votiefbeelden etc., dan is het een kwestie van het ontduiken van de ARBO-wet en zal dit ook aangepakt worden.
Waarna door de Belastingdienst alsnog een naheffing en boete zal worden opgelegd wegens het onterechte voordeel genoten door het ontduiken van deze ARBO-wet.

Ingewikkelder kunnen we het niet maken, maar wij doen ons best.

Mvrgr

P. Kunia

Reageer
gravatar

@Belastingdienst: U heeft geen poot om op te staan. Want U bent van de belastingdienst, d.w.z. de dienst om belasting te heffen.
Alida heeft het over de belasting dienst, d.w.z. de belasting van de dienst. In verband met religieuze huizen kan die dienst alleen slaan op de dienst aan de dienstdoende god, bij moskeeën dus Allah. De belasting dienst is dus de moeite die een gelovige moet doen om zijn god te dienen. Daar heeft de belastingdienst dus niks mee te maken: “Geef aan god wat god toekomt en aan de keizer wat de keizer toekomt.”

Reageer
gravatar

Geachte inzender Alida 30,

Dank u dat u ons hebt benaderd om informatie te geven omtrent de verkoop van “van alles” in moskeeën.
Niet dat het wat uitmaakt, daar deze informatie ons alreeds allang bekend was.

Onze inspecteurs van Dienst hebben in een recente inhaalslag kerken, moskeeën, Tempels en andersoortige gebedshuizen geïnspecteerd op het juist bijhouden van de boeken.
Dit omdat de heffing op ouwel, wijwater en miswijn, en pepermunt, en matzes onder het 6% BTW tarief vallen en daar wordt niet altijd even zorgvuldig mee omgegaan.

Wij hebben geconstateerd dat de belasting op verleende diensten, zoals doop, bar mitzwa, rouw- en trouwdiensten, met uiterste regelmaat ontdoken worden. Tevens is de Buma-Stemra ingelicht over het onbetaald ten gehore brengen van muziekstukken; hierop volgt in later stadium actie.

Enkele kerken voldoen aan de norm die de Belastingdienst acceptabel acht: wij noemen als voorbeeld de kerk in Hoorn (Noordholland) welke een ruim assortiment voert.
Het eindrapport medio 2011 verwacht.

Waar u ons mee van dienst zou kunnen zijn, is een juiste en volledige opgave van de door u aangeschafte zaken en/of goederen in de betreffende moskee.

Dan zal de Inspecteur een controle uitvoeren, waaruit duidelijk kan worden of de verkoper aan de verplichtingen heeft voldaan.
Zo niet, dan volgt alsnog naheffing plus boete.
Niet alleen voor de verkoper doch ook voor de koper(s) wegens onterecht belastingvoordeel.

Zo ja, dat wil zeggen dat de ondernemer wél aan zijn verplichtingen heeft voldaan, kunt u een boete verwachten wegens het doen van valse aangifte. Onze tijd is kostbaar.

Met vriendelijke groet,

P. Kunia
Hoofddirectie Belastingontduiking.
team Non Olet

Reageer
gravatar

Je kunt in moskeeen van alles kopen,goed voor de belasting dienst om eens door te lichten.Een supermarkt moet boeken bij houden ,doen zij dat ook .Of is daar geen controle op.

Reageer
gravatar

Roel zou zich beter met zijn chips blijven bemoeien, wat overigens een banale vorm van piepermishandeling is. Om de discussie verder inhoudelijk te houden wil ik nog opmerken dat de inhoud van die twee pannen gemakkelijk in één pan had gekund.

Reageer
gravatar

Ronduit kwetsend is het beeld van het veel te kleine pannetje voor de aardappelen(zo te zien zeeuwse kleibinten) tegenover de associaal grote pannen(zonder deksel) voor de halalsoep.
Power to the pieper!

Reageer
gravatar

Mijn favoriete snackbar is al vele jaren Fatamorgana, slechts op een kleine 50 meter afstand van de plek waar de gruweldaad tegen Theo gepleegd werd. De shoarma smaakt er niet minder om.

Reageer
gravatar

@21 Als de maaltijden er vertarm zijn eet de man in het midden er blijkbaar zelf zelden… Tenzij hij ze natuurlijk eet als welkome aanvulling zijn op de dagelijkse maaltijd bestaande uit halal fricandellen en friet.

Reageer
gravatar

Sonja Bakker heeft zich inmiddels ook met de discussie bemoeit.
Volgens haar zijn de gemaakte maaltijden in de moskee ‘vet arm’ te noemen en zouden ‘in ieder gezond dieet’ een welkome aanvulling zijn op de dagelijkse maaltijd.

Reageer
gravatar

Toch erg triest dat niemand in de gaten heeft dat dat keukenraam openstaat. Dicht dat raam, luchtjes probleem opgelost. Waarom een hele nieuwe keuken? Er staat toch niets in die keukenkastjes. Onzin dus die verbouwing.

Reageer
gravatar

Snackbar Het Paradijs. Dit paradijs schijnt zich tegenwoordig in Hoofddorp te bevinden, wat het logischer maakt dat het echtpaar Adam-Eva zich met hun twee dotjes van zoontjes elders gevestigd heeft.

Reageer
gravatar

Ik las net de bijbel en dacht… welke geurtjes kaïn en abel voortbrachten met hun vlees en groente schotel..

En vanaf dat punt had ik iets van… nou..
doe mij ook maar een Kaïn-Abel groente-vlees schotel..

Waar kan ik die tegenwoordig bestellen?

Reageer
gravatar

Nog brekender nieuws: Op de eerstvolgende jaarlijkse herdenking van de dood van Theo in Diemen zal de kleindochter van de geliefde oud-dictator van heel China Chiang Kai-shek een tegendemonstratie aanvoeren en gloedvol spreken over de zalige geuren van het nationalistisch-Chinese (& Indische) restaurant Happy (!) China, dat zoals alle Diemenaars tot hun geluk weten al jaren hun loempia’s laat afhalen van het Claas van Maarssenplein. Dood aan de communisten !

Reageer
gravatar

Brekend nieuws: de geliefde kleinzoon van de geliefde leider Mao Zedong, Mao Xinyu, zal op 2 november, op de jaarlijkse herdenking van de dood van Theo, een toespraak houden tijdens een demonstratie in Diemen tegen etensgeuren anders dan die van de inheemse keuken, zoals van het Chinindrest Ling Hong, zoals heel Diemen weet vanouds gevestigd aan de Ouddiemerlaan.

Reageer
gravatar

Tot nu toe dacht ik dat het wel meeviel met die islamisering van Nederland. Maar als moslims zo dicht bij Ground Theo met nieuwe messen gaan staan zwaaien, ja, dan moet het wel een fascistische ideologie zijn.

Reageer
gravatar

Het gedachtengoed van Theo moet beschermd worden, dat staat als een paal boven laag water (met al die spijkers erin). Maar wanneer houdt het gezeur van al die korantekakkers nu eens op ?
Laten ze schijt hebben aan al die moskeeukens: dan zal hun lucht vast wel overheersen !

Overigens: het is toch niet zo dat ook de Speld zich al schuldig maakt aan advertorials: berichten die alleen maar geplaatst worden om Tieleman keukens aan de man te brengen ?

Reageer
gravatar

Zinloze lijkenpikkerij: afbeeldingen en naam van Van Gogh worden overal voor misbruikt, nu dus na stropdassen, bekers, koekjestrommels, t-shirts enz. enz. dan ook al voor verontwaardiging! Het moet niet gekker worden!!!!!

Reageer
gravatar

een geweldloze kookdemonstratie staat gepland voor volgende week… dan zal de echte nederlandse spruitjeslucht ingezet worden als smaakmaker om de hollandse stem een neus te geven. Nederland van vreemde geuren vrij…..

Reageer
gravatar

Deze schandalige vorm van Westers imperialisme moet ophouden. De vrijheid van moslims om hun geloof uit te oefenen worden bedreigd. Moslims kunnen niet eens fatsoenlijk binnen. Overal om moskeeën heen staan storende gebouwen. Vandaar dat ik, samen met mijn broeders, op 2 november een manifestatie wil houden die het verbied om tot 500 meter oostelijk van een moskee storende gebouwen te hebben.

Reageer
gravatar

In volkse wijken waar de aanhang van mijn coalitiepartner Wilders het grootst is, ruikt het de hele week op elke straathoek naar couscous en Turkse meeneem-pizza. En één keer per jaar naar suikerhoudende gerechten. De Hollanders die daar nog wonen hebben dat voor lief leren nemen. Huizen in meer Westers ruikende buurten (met patat en frikandellen-aroma’s) zijn voor hun inkomensgroepen onbereikbaar geworden door vrijgave van de huren.
Maar ook aan ABP-buurtschappen als Aerdenhout, Bloemendaal, Papendorp kleven luchtjes, weliswaar meer in de sfeer van kouwe kak van Paris XL en Douglas, maar toch, ook daar is het niet ideaal. En wat denkt u dat Vlaardingen, Schiedam en Hoogvliet van Pernis te verstouwen hebben bij een verkeerde windrichting? We moeten ophouden met klagen en onze luchtjes uitzitten. Dat is de ware VOC-mentaliteit.

Reageer