Europa duwt Afrika af

Positionering richting Latijns-Amerika lijkt logischer

Duitse ingenieurs hebben een apparaat ontwikkeld dat Europa helpt een naar het noorden schuivend Afrika tegen te houden. Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland, zal de machine onthullen tijdens een speciaal ingelaste EU-top over immigratie deze week.

Jörg Hallegers, ingenieur bij Imex AG, legt uit dat het apparaat de tektonische plaat onder Afrika tegenhoudt en zo voorkomt dat het continent over enkele duizenden jaren tegen Europa aanschuift. Hallegers: “En dat is maar goed ook. Europa zou anders overspoeld worden door honderdduizenden illegale immigranten.” De terugschuiver is krachtig genoeg om Afrika een heel eind in de richting van Latijns-Amerika te duwen. Hallegers: “De volgende honderdduizend jaar kunnen Europeanen dan weer rustig slapen.”

De machine gebruikt grote hydraulische pompen van Nederlandse makelij en opereert CO2-neutraal. Volgens de directeur van Imex AG kan de machine makkelijk gedemonteerd worden, om hergebruikt te worden voor een nieuwe klus.

Extreemrechtse bewegingen door heel Europa hebben verheugd gereageerd op het nieuws. Filip Dewinter van het Vlaams Belang geeft aan: “Afrika is met zekere snelheid op weg om op een dag tegen Europa aan te botsen; dat is een benauwende gedachte, kan ik u verzekeren. Mijn partij zou Afrika het liefst helemaal naar Antarctica verplaatsen.” Steaua Boekarest-voorzitter Gigi Becali eist de bouw van een tweede machine, zodat ook Turkije vanaf de Bosporus afgedreven kan worden.

In EU-kringen onderzoekt met hoe verder invulling gegeven kan worden aan de nieuwe nabuurpolitiek. EU-president Van Rompuy wil IJsland met behulp van de machine enkele honderden kilometers naar het noorden schuiven, zodat vulkanisch as Europa minder snel kan bereiken.

De ANVR heeft protest aangetekend tegen de acties van de EU, omdat de reistijd naar landen als Marokko en Zuid-Afrika significant langer wordt: “Reizigers zullen massaal voor andere bestemmingen kiezen.” Onder Afrikanen zelf is het nieuws over de machine ook niet goed gevallen. Kwame Mpufu (31) uit Ghana denkt dat van het wegduwen van zijn continent een ‘negatieve boodschap’ uitgaat. “Het WK Voetbal was al een Europees onderonsje op onze kosten en nu dit.” De Libische leider Moammar al-Gaddafi heeft een plan gelanceerd om de continenten met duizenden enterhaken bijeen te houden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Men moet waak de geschidenis boeken herlezen. Wie zegd dat Africa voor altijd een armere bevolking zal blijven hebben? Africa heeft alle potencielle om een nieuwe VS te worden met de tijd. Iedereen die Africa neer kijkt zal ooit verbaast zijn.
Wie had ooit gedacht dat Griekeland en Portugal failliet zouden lijden? Dat America de baas van de wereld zal zijn? om alleen maar wat geschiedenis verhalen bij te halen.
Africa is de longen van de hele wereld, wil je dat niet erbij hebben naast je. succes dan met het adem halen in de toekomst…

Reageer
gravatar

Drager ener schone naam @20;
excuus, wat betreft de Grieken, als we nu de Macedoniërs eens vragen daar een breuk in het oude land te doen ontstaan. Immers claimen de Grieken de naam Macedonië, dus kan men vanuit Skopje een afleidingsmanoeuvre starten door het meer van Ohrid door te trekken naar de kust bij Dures (Albanië) Dan plotseling via het binnenland de waterlinie verlengen waarna de hydraulische werking van het aangekondigde apparaat mogelijk zijn werk op natuurlijke wijze overgeeft aan de daar liggende aardschollen.

Reageer
gravatar

@naamgenootR 18: Spanje gaat vanzelf wel met Afrika mee, ligt op dezelfde aardplaat, net als Italië en Portugal. De vooruitziende auteur Saramago heeft dit in zijn boek Het Stenen Vlot al beschreven, al zat hij er met wat details wel flink naast.
Nu nog een manier om van de grieken af te komen.

Reageer
gravatar

@17: Octopus Paul is Jezus niet, die zijn lichaam uitdeelt door middel van de hostie. Bovendien zit de kracht van Octopus Paul niet in Zijn Lichaam, dat gewoon sterfelijk is. Maar Zijn Ziel is uiteraard eeuwig en incarneert dan gewoon in een andere octopus. Maar ga die dan maar eens zoeken, in de oceanen…. Die zien we nooit meer terug!

Overigens ben ik er wel uit hoe Hij het WK gemanipuleerd heeft. Octopussen zijn heel goed in camouflage en kunnen niet alleen hun kleur, maar ook de textuur van hun huid aanpassen. Het is voor Hem, die deze kunde uiteraard tot in de volmaaktheid beheerst, een eitje om de nieuwe voetbal van de FIFA te imiteren. En die bal die zwabberde toch zo? Nou, octopussen bewegen zich ook een beetje zwabberend voort. …..
Geniaal: de ideale plaats om het WK te mani.. sorry: podipuleren: precies in het centrum van het spel.
Dan werp je natuurlijk tegen, dat Hij niet tegelijk in Duitsland en in Zuid-Afrika kan zijn. Ik antwoord daarop, dat dat een extra bewijs van Zijn goddelijkheid is. Hij is toch al alomtegenwoordig, dus op twee plaatsen tegelijk zijn, is echt pinda’s voor Hem.

Reageer
gravatar

de verlaging van de zeespiegel door deze verplaatsing, mits natuurlijk Spanje even tegen Afrika aangekrikt wordt, is een toeristische trekpleister in spe van jewelste.
Denk eens aan al die scheepswrakken, griekse en romeinse verdronken steden en midden 20-eeuws oorlogstuig dat nu letterlijk ‘boven water’ komt. Een prima plekje voor de ANVR om haar leden reizen naar aan te laten bieden.
De scheiding der waterwegen lijkt me echter inderdaad ook een weldaad voor het toerisme, maar iets moeilijker te realiseren dan genoemd ‘afduwmechaniek’.

Reageer
gravatar

@16; ik vraag me eigenlijk voornamelijk af of ik nu de krachten van octopus paul zou overnemen als ik hem smakelijk op zou eten.
(bij voorkeur in gepaneerde gefrituurde ringetjes, mjam mjam mjam)

Reageer
gravatar

Maar weet dan dat de inkt van Octopus Paul zijn kleur ontleent aan de melanine, dezelfde stof die ook de huid van negers zwart kleurt. Negers zijn dus het uitverkoren volk van Octopus Paul.
En voorzover het iemand ontgaan mocht zijn: Hij heeft wel de machinaties van de FIFA, die op een USB-stick uitgelekt zijn, compleet genegeerd en belachelijk gemaakt door zijn eigen macht.
En als iemand machtiger is dan een almachtige, hoe noemen we Hem dan? Juist: God.
Nou snap ik wel dat Europa daar niet graag aan wil. Want de FIFA, eigenlijk een uiterst Europese organisatie, had een finale tussen Brazilië en Engeland geregeld, te winnen door Brazilië met 3-1.
Maar nu Octopus Paul Zijn macht bewezen heeft, lijkt het me onverstandig om tegen Hem in te gaan.

Reageer
gravatar

@6, Melle: een kleine corridor? Als je de zeeën kunt scheiden dan mag je spreken van een nieuw stadium in het wonderen verrichten waar Harry Potter kinderspel bij is. Hordes fotografen en persmuskieten zullen u bestoken. Misschien wordt het Afrikaanse volk van nu door dit beeld vergeleken met het Joodse volk van vroeger?? Maar de Afrikanen hebben niet echt 1 geloof. Het zal wel een diepere bedoeling hebben die mij ontgaat.

Reageer
gravatar

Beetje overdreven, die inspanning: als er van de miljoenen Afrikanen slechts een handjevol in de vorm van enkele honderdduizenden, naar verwachting, de oversteek zou maken, dan is dit technologische overkill.
Simpeler en goedkoper en voor ons lucratiever is het om onze nationale trots: Heras Hekwerken – hofleverancier ook nog- , 7 meter hoge hekwerken onder hoogspanning te laten plaatsen.
Met een ruime corridor waar we onze Tokkies kunnen dumpen.

Da’s toch veel handiger dan dat Teutoonse geweld?

Reageer
gravatar

Ze zouden toch denk ik beter europa omhoog kunnen krikken en dan afrika daar onderdoen,dan zitten wij wat hoger als straks het water hoger word met al dat smeltende ijs en het water een tachtig meter zal stijgen dan hebben ze daar onder ons voldoende water en wij zitten droog,en daar ze in afrika al jaren tobben met droogte zullen ze best gelukkig zijn als er eens voldoende water is

Reageer
gravatar

Ik probeer al tijden tevergeefs de Afrikaan in mij af te duwen. Maar zoals Lucebert al zei: er is een norse neger in mij neergedaald/ die van binnen dingen doet die niemand ziet. Ook ik niet want donker is het daar en zwart…

Oh Europa, waarom zoveel geloof in de techniek,
terwijl die stier er al lang met je maagdelijkheid van door is.

Reageer
gravatar

Mooi staaltje ‘van je af’-politiek. En trouwens, zo raken we ook Italië weer kwijt en hebben we de Alpen niet langer nodig tegen verderfelijke romeinse invloeden die steeds erger worden. Wedden dat heel wat door Jan Kees de J. uitgekochte nederlanders in het vrijgekomen water een woonbootje zullen bouwen van achtergebleven radioactief drijfvuil en plakspaghetti?
Want het gaat natuurlijk niet om Afrika. Dat moest zo gezegd worden van Berlusconi. De Jager weet dat maar hij vertelt het ons niet.

Reageer
gravatar

Ik meen opgevangen te hebben dat er een proefgebied is aangewezen om te testen: ik hoorde iets mompelen van “Ensejede en Meeresküste”, het fijne weet ik er verder ook niet van.

Reageer
gravatar

weet iemand hoe ze in latijns amerika reageren op deze plannen chavez wordt al boos als hij een vliegtuigje op hem af ziet komen laat staan een continent vol negers eerst de dialoog maar eens aangaan anders krijgen we nooit onderling begrip en vrede

Reageer
gravatar

@volk: zoals je weet moet je ook naar aan afgesl/toten gebied een kleine corridor open laten, voor hulpgoederen etc.

Reageer
gravatar

We moeten wel oppassen dat we onszelf niet naar het noorden drukken, we zijn per slot van rekening kleiner dan Afrika. Voor je het weet zijn we een nieuw Arctica. Misschien kunnen we met behulp van die enterhaken van Gaddafi Europa eerst goed verankeren en pas daarna druk zetten.

Reageer
gravatar

Greenpeace laat in een reactie weten ‘geschokt en zeer verontrust’ te zijn. Door Afrika terug te duwen zal de Middellandse Zeespiegel significant zakken met alle gevolgen van dien voor het ecologisch systeem, aldus de milieuorganisatie. Meike Baretta, woordvoerder van Greenpeace, zegt dat ‘haar organisatie alle middelen zal inzetten om de werking van de continentschuiver te saboteren.’

Reageer
gravatar

De ANVR moet niet zeuren. Als dat gedoe met die plaattektoniek doorgaat, dan is in een mum van millennia de Middellandse Zee dichtgedrukt, en dan zijn we de belangrijkste zomerstalling van onze Tokkies kwijt.

Reageer
gravatar

Kunnen we Spanje aub eerst even tegen Afrika aan duwen, om de een of andere reden heb ik sinds een paar dagen opeens een gruwelijke hekel aan die lui. Sowieso… die Moorse invloeden daar… dat kan nooit goed zijn natuurlijk.

Reageer
gravatar

Wat het plaatje van Mozes die door de naar twee kanten gescheiden zee loopt er nu mee te maken heeft? Een aanmoediging voor de Afrikanen de Middelandse zee te scheiden en zo naar Europa te lopen? Dat heel Afrika Joods gelovig dient te worden en dat het dan wel goed komt, terwijl Israël ook nog steeds niet bij Europa hoort? Dat we van de Bijbelse geschiedenis kunnen leren? (Maar wat dan?) Kortom het beeld bij dit verhaal roept m.i. heel veel vragen op.

Reageer