Coalitieonderhandelingen uitgesteld tot na WK

“Dit is niet de tijd voor trivia als de hypotheekrenteaftrek”

De lijsttrekkers van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zijn het vandaag met informateur Tjeenk Willink eens geworden over een uitstel van de coalitieonderhandelingen tot na de finale van het WK. De informateur heeft een goede reden voor het uitstel: “Wij willen ons, net als onze jongens, niet met bijzaken bezighouden en ons dus volledig richten op het behalen van het wereldkampioenschap. Het voelt onwerkelijk om over zoiets triviaals als de hypotheekrenteaftrek of besparingen van 23 miljard te praten, terwijl je weet dat morgenavond Oranje voor het eerst sinds 1978 de finale kan halen.”

VVD-leider Rutte voorziet economische problemen bij het voortzetten van de onderhandelingen: “Je kunt natuurlijk niet met droge ogen over de economische toekomst van Nederland praten en daarbij de enorme gevolgen die een overwinning van Oranje heeft negeren.” D66-leider Pechtold heeft hiernaast oog voor de toekomst van Europa: “Met drie Europese halve finalisten kun je ervan uitgaan dat de verhoudingen tussen de lidstaten na volgende week volledig op hun gat liggen. De kans dat we na een onterecht goedgekeurd buitenspeldoelpunt van Miroslav Klose in de finale moeten onderhandelen over een bail-out van Spanje is niet ondenkbeeldig. En dan dat glunderende hoofd van Angela [Merkel, red.] maar voor je zien.”

Volgens PvdA-fractievoorzitter Job Cohen is het behalen van de overwinning op Brazilië al een prestatie op zich. Femke Halsema betreurt het dat door ‘de oneerlijke voorwaarden voor deelname aan de FIFA het wederom geen Afrikaans land is gelukt de halve finales van het WK te bereiken. Dit is géén level playing field.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mark heeft slechts 1 optie: oppositie voeren. Bij alle andere opties verliest de VVD een hoop zetels en wint de PVV een hoop zetels. Niet doen dus.

Het Nederlands elftal heeft ook maar 1 optie: winnen!

Reageer
gravatar

Als deeltje van een welingelichte kring kan ik nu wel zeggen dat de ware reden ligt in het feit dat die octopus is afgehuurd voor de duur van het hele WK.
Daarna mag hij weer kaartjes trekken voor andere heikele kwesties, vandaar.

Reageer
gravatar

Valt mij nu pas in: Tjeenk Willink is al decennialang kind (sic!) aan huis bij de Majesteit en daarvoor bij haar moeder en dáárvoor bij haar grootmoeder. Zouden ze jij-en en jouw-en of heel formeel communiceren: “Blieft u wellicht een kopje thee, beste Informateur?” “Graag Majesteit, met een wolkje melk, als ik zo vrij mag zijn”. “Suiker, Informateur?” “Twee klontjes graag Majesteit, als ik u niet ontrief!”.

Tj. Willink IS in politiek opzicht, wat Wim Ibo voor het cabaretleven WAS, de Alwetende Almanak. Hij heeft Wim Kok nog in de luiers meegemaakt, Dries van Agt nog als hangjongere van school gehaald en Hans Wiegel -in een onnoembaar ver en grijs verleden- nog als magere beginneling geïntroduceerd bij het Algemeen Dagblad.

Tjeenk is een duizendpoot, archeoloog en paleontoloog van het prille Vaderlandse politieke stelsel. Kenner en vertaler van het politieke driftleven in Het Binnenhof. Loyalist én politiek erfgenaam van Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum. Liefhebber van Jacques Tati en Bert Haanstra. Vader van de Huidige Haagse Dorpspomppolitiek. Tj. W. moet dringend en met voorrang gecanoniseerd worden

Reageer
gravatar

Het politieke vier(?)jaarlijkse “Panis et circensem” van Politiek den Haag valt nu gelijk met het vierjaarlijkse “Brood en Spelen” van Blatter. Massahysterie en bezigheidstherapie; er gebeurt een hoop, maar er verandert niets. Alleen de producent van die gekke toeters is rijk geworden (proficiat) en de Onderkoning van Nederland heeft weer eens een keer informatief veldwerk verricht, alles is al zovele malen eerder vertoond, het is allemaal slechts meer van hetzelfde: “Much ado about nothing”. Komkommertijdblues.

Reageer
gravatar

Ze moeten wel, want zonder Van Marwijk worden niet de juiste ministers opgesteld. En Bert is heel goed op hoofdlijnen en rugstrepen.

Reageer
gravatar

Het is zo natuurlijk wel dat de politiek eindelijk de wens van het volk volgt. Het volk wil ook graag eerst het WK afkijken en winnen voordat het wat anders wil gaan doen. Dus eigenlijk handelt de politiek eens een keertje juist.

Reageer
gravatar

@Rob77

Sommige partijen willen ook de crisis afwachten. Bezuinigen is niet leuk, aldus de leider van een van die partijen.

Reageer
gravatar

Volgens mij komt dit meer door de discussie bij het nederlands elftal over de juiste formatie

Reageer
gravatar

Volgens mij hebben Femke en Alexander er gewoon genoeg van om bij de informateur geroepen te worden als het Nederlands elftal speelt.

Reageer
gravatar

mooi want voor de gewone burger is er geen touw meer aan vast te knopen bij het wk zijn er nog vier partijen en kan er maar eentje winnen en in de politiek zouden ineens vier partijen kunnen winnen de politiek is volledig losgeslagen van de realiteit kan iemand mij vertellen wat de loting van de halve finales in de formatiebesprekingen is

Reageer