SP: “Meer zorgwerking in de markt”

'Openbaringen van Emile' laatste troef voor verkiezingen

SP-lijsttrekker Emile Roemer lanceert kort voor de verkiezingen een nieuw plan. “We willen meer zorgwerking in de markt” aldus de goedlachse Brabander. “We beschouwen de leidinggevenden als zieken. Ze zijn besmet met het kapitalistische virus en hebben recht op een behandeling.” Roemer vervolgt, op rijm: “Meer zorgwerking in de markt, dat geld hebben we zo bij elkaar geharkt.”

Onderdeel van de plannen van de SP is elke vijf jaar een verplichte sabbatical voor iedereen met een leidinggevende functie. “Zo voorkomen we overspannenheid” licht Roemer met olijk glimmende oogjes toe. Verder wordt de aanschaf van luxegoederen aan banden gelegd. Roemer licht dit toe met een voorbeeld. “Van een Wii, een Playstation en een XBOX word je niet gelukkig, want je kunt dan niet kiezen. Vroeger, in de tijd van de NES, was het leven veel makkelijker. Mario 1, met daarbij gratis het fantastische Duck Hunt. Toen Mario 2, en later zelfs Mario 3. Je wist wat je eraan had.” Roemer pleit er daarom voor om de NES gratis beschikbaar te stellen voor iedereen. Kamerlid Harry van Bommel is hier echter tegen en zegt dat de SEGA Master System een betere spelervaring biedt. Van Bommel: “Bovendien heb je dan Sonic in plaats van die rare paddoverslaafde loodgieter Mario en zijn zwakbegaafde broer Luigi’.

Ook de financiële markten zullen, als het aan de socialisten ligt, voortaan onderworpen worden aan zorgwerking. Onder leiding van financieel expert Ewout Irrgang stelde de SP het plan ‘Intensive Financial Care’ op. Daarbij worden alle banken voortaan aan het zogenaamde ‘staatsinfuus’ gelegd. “We moeten zorgzaam zijn voor de banken en de banken moeten zorgzaam zijn voor elkaar. In een systeem waarin ze elkaar ondersteunen zal er nooit meer één kunnen omvallen. Dat zorgt op de lange termijn voor een duurzamere economie” legt Irrgang uit.

Op sportgebied kan een toename van zorgwerking in de markt eveneens heilzaam werken. SP-Kamerlid Renske Leijten noemt als voorbeeld de schuld van 300.000 euro die BV Veendam fataal werd. “Drie ton, dat is ongeveer een weeksalaris van Wesley Sneijder. Met een afdrachtensysteem zoals wij dat voor ons zien, zou Wesley elke week een andere noodlijdende club kunnen redden.”

Vanuit de politiek blijven reacties op ‘De Openbaringen van Emile’ tot dusver uit. De sportwereld laat daarentegen enthousiast van zich horen. Bonno Hulzinga, penningmeester van de noodlijdende Groningse amateurvoetbalclub Dynamo Beerta, verklaart ‘het al helemaal voor zich te zien.’ “We zitten met een schuld van 878 Euro. De spelers douchen noodgedwongen koud en de kantine biedt alleen nog blikjes Lidl-bier en kleffe pinda’s. Wesley hoeft maar een kwartiertje de bal hoog te houden om ons stuk erfgoed van de ondergang te redden. Dat kan toch niet teveel gevraagd zijn?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Binnenkort kan de zorg als geheel in zorgwekkende toestand in een VVD sanatorium worden opgenomen, wegens budget-deficiëntie. De salarissen van alle zorgmanagers bijeen zijn al hoger dan het totale gezondheidsbudget. Minister klink opperde gisteren al dat rollators buiten de vergoeding zullen vallen, evenals de pil, krukken en maagzuurremmers. De huidige krukken zullen in ijltempo worden omgeschoold tot ministers en staatssecretarissen en bodes voor het volgende kabinet dat een duidelijkse rechtse signatuur zal kijgen. Linkse krukken hebben hun tijd gehad. Gelukkig had hij het niet over de 13e maand en de exponentiële bonussen van het management van de derdelijn tot aan de CEO’s., Door opheffing van de zorg in Nederland, zijn deze managers nu genoodzaakt hun zorg in te kopen in België, als er geen Klink in de kabel komt.

Reageer
gravatar

bedoelde in #10 eigenlijk @9 waar ik @11 heb getiept. Blijkt nu met terugwerkende kracht ook vooruitziend op #11 een verdedigbare verwijzing.

Voor een schappelijke prijs kunt u bij mij terecht voor een consult waarin ik u van wijsheid achteraf kan voorzien. Het kan helpen goed te praten wat fout gegaan is.
Het kan zijn dat u er niets wijzer van wordt, maar ik toch zeker altijd wel. En bedenk: hoe wijzer ik word, hoe beter ik u de volgende keer kan helpen!

Reageer
gravatar

@Kees22
DBC, Diagnose Behandel Combinatie;
en van de gemiddelde prijs die u als patiënt nu voor uw behandeling betaalt rijden die ziekenhuisdirecteuren inderdaad in een (op naam van de instelling) geleasde patserbak. En dat heet dan weer marktwerking in de zorg.

Reageer
gravatar

Hoe heet dat ook weer in de ziekenhuizen: DBP geloof ik. Dat je niet betaalt voor de werkelijke behandeling, maar voor de gemiddelde behandeling die bij die diagnose hoort.
Als we dat gaan toepassen op de markt, dan moet voortaan iedereen die een auto koopt de gemiddelde prijs van een auto gaan betalen, zowel voor een kleine Fiat 500 als voor een gigantische patserbak van een angstig maar rijk mannetje.

En toegepast op de banken krijgt natuurlijk iedere employée hetzelfde loon, van CEO tot krullenjongen, en anderzijds krijgen klanten allemaal dezelfde rente.

Ik weet het niet hoor, met die SP. Ik denk dat ik deze keer maar eens op een andere partij ga stemmen.

Reageer
gravatar

Ik snap Roemer wel met zijn Mario voorliefde.

Gewoon een beetje goed kunnen springen en je kan zo meermaals een paar levels overslaan.

We hebben ’em door met zijn indoctrinatie !

(Iedereen weet dat rijke stinkers totaal geen sprongkracht hebben)

Reageer
gravatar

@1 en dan via een europese aanbestedingsprocedure. Als hij moet konkurreren met allemaal polen die voor 500 euro wel kamerlid willen worden, houdt Geert het vast snel voor gezien.

Reageer
gravatar

Terug naar de echte goede zorgtijden voor de markt van weleer. Is er geen kleinkind van Willem Drees die dit kan gaan leiden? Die zichzelf dan weer als Willem Drees jrjr wil herdopen? En dat we de zorgoperatie voor de markt dan ‘onder de vleugels van vadertje staat’ noemen?

Reageer
gravatar

Dit plan kan men uitbreiden met speelse elementen. Zo mogen de burgers in een referendum ieder jaar een bankdirecteur uitkiezen die op de euthanasieboot wordt gezet.

Reageer
gravatar

Ik ben ook voor meer zorgwerking in de politiek. Alle politici eerst een psychisch onderzoek voor ze wat mogen beslissen. Maar verder heeft Emile natuurlijk wel een punt.

Reageer