Balkenende verliest vertrouwen in het Nederlandse volk

"Grilligheid van het volk bewijst dat het CDA nodig is voor stabiliteit"

Door de aanhoudende slechte peilingen begint demissionair premier Jan Peter Balkenende het vertrouwen in het Nederlandse volk te verliezen. “Het volk draait en liegt”, zei hij in een toespraak bij het hervatten van de verkiezingscampagne. “Bij de vorige verkiezingen wilden ze me nog als minister-president en dan nu dit: een achterstand in de opiniepeilingen.” Het was de eerste keer dat Balkenende sprak na het vertrek van zijn rechterhand Jack de Vries.  

De premier voelt zich persoonlijk in de steek gelaten: “Acht jaar lang heb ik alles voor het volk gedaan. Ik heb het waarden en en normen gegeven. Dan kan het volk niet zomaar zeggen: ik doe er maar niets mee, ik maak bij eerste de beste verkiezingen iemands carrière kapot. Zo, dames en heren, zijn we in Nederland niet met elkaar getrouwd.” Het is opmerkelijk dat Balkenende zo hard uithaalt, omdat hij persoonlijke aanvallen meestal overlaat aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.

Het volk wilde een interview met Ruben, het volk wilde het aftreden van Jack de Vries. Reden genoeg voor Balkenende om een normen- en waardenoffensief 2.0 aan te kondigen. Met behulp van het internet. Vooral over de behandeling van vertrouweling Jack de Vries is Balkenende ontstemd. “Toen ik een paar weken geleden aan Jack de Vries vroeg wat er aan de hand was, vertelde hij me dat een beetje vreemdgaan je relatie een nieuwe impuls kan geven. Het CDA blijft dus gezinspartij nummer één, juist door het optreden van Jack. Hij is voor mij een martelaar.”

Ondanks de houding van het volk wil Balkenende na de verkiezingen voor de vijfde keer premier van Nederland worden. “Ik ga nog steeds voor goud. En ik ben nog steeds trots op Nederland. Neem nou de Keukenhof. En de Deltawerken. Dat is toch iets prachtigs, toch? Bovendien: de grilligheid van het volk bewijst dat dit land het CDA als stabiele factor nodig heeft. Het CDA staat voor gemeenschapszin en saamhorigheid. En dat heeft het volk juist nu nodig. Dat volk is veel te individualistisch geworden en doet maar wat het wil.”

De reacties van partijleden zijn overwegend positief. “Het werd hoog tijd dat Jan Peter eens van zich afbeet”, aldus de ontroerde 53-jarige Arno Spekschoor, van de afdeling Schoorl-Zuid. “Die man heeft acht jaar lang alles voor dit land gegeven. En wat krijgt hij ervoor terug? Ik vond vooral mooi toen hij vertelde dat hij niet in de Kamer zal plaatsnemen. Een volk dat mij niet als premier kiest, is het niet waard om te vertegenwoordigen, zei hij. Zo is het maar net.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

PETER JAN BALKEN ENDE

JE GAAT GEWOON ALLES VERLIEZEN WAT HEET HET CDA WANT JE BENT GEWOON NIET IN STAAT GEVBLEKEN OM JE SWANSJE BINEN BOORT TE DOEN HOUDEN DUS DAT BETEKEND DATG JE GEWOON NIET MEER NET JE KINDEREN IN KONTAKT MAG GAAAN KOMEN ANDERS NEUK JE NOG STEEDS JE KLEINE MESIJES MAAR DAT WILLEN ZE NIET MEER DUS DAN WEET JE DAT IK HET MEEN DAT IK JE MAAR EEN KANS HEB GEVEVEN EN HET WAS DUS WEL WEER RAAK DAAR NAAR KOMT WEL DOOR DE SPANING MAAR DAT IS VOOR MIJ GEEN REDE MEER OM JULIE PARTIJ MAAR GEWOON TE TRANSFORMERNE DUS

ALS JE WEL EENS VAN SOFIES WEL HEBT GEHOORD DAN WEET JE DAT ER OOK NOG ZO IESTS IS ALS DE GILDEMENSCH E POS IST DUS DAT ZEGT DAT JOU JESUIS CRISTUS GEWOON DOOR DE BIJVEL IS NAAR VOOREN GEKOMNEN DOOR DAT GOD DAAR DE HAND IN HEEFT GEHAD EN DAT WIL NIET ZEGGEN DAT HET GOD IS WANT DAT BEN IK TOCH OOK NIET DUS DAT WAS JESUS DUS OOK NIET EN DUS HEBBEN DE JODEN HET WEL GOED MAAR JIJ MET JE AGTELIJKE CRISTELIJKE TWEE STRIJD ZELF BENT AAN GEBVAGEN WANT TOEN ME JE VROEG WIL JE DE EED ER VOOR DOEN DAT JE DE HADEN HEB THUIS GEHBOUDEN BIJ JE KINDEREN TOEN ZIJ JE NEE DAT HOEF NIET MAAR DAT WIL NIET ZEGGEND DAT JE DAN WEER KUNT GAAN BEGINEN EN JE DROOMT AL OVER DE KLEIN KINDEREN DAN BEN JE TOG GEWOON NET ALS MAXIEM VERAHGEN GEWOON EEN KLINK KLARE PEDO OF WIL JE DAAR NU WEL JE HAND VOOR OP MIIJN BIJBEL DOEN LEGGEN EN DAN WEL WAAR IEMAND BIJ STAAT DIE DAT EVEN WIL FILMEN WANT DAN BEN JE GROTER DAN DAT IK DAT BEN DUS JE GAAT GEWOON JE HUIS UIT EN GEWOON VOOR 7 JAAR NAAR LISABON EN WEL ZONDER DAT JE ER IETS TE ZOEKEN HEB MAAR JE GAAT WEL EN DAN WEL ZONDER DAT JE WAT OM JE LIJF HEB WANT JE BENT DAT WAT HEET EEN VOORBEELD FUNKTIE EN DAN WEL EEN WAAR VAN DE REST ZECHT GELOOF NIET DAT WE HEM DE EERSTE 7 JAAR NOG OP TV ZULLEN ZIEN MAAR DAT IS NIET ZO WANT JE GAAT GEWOON MET JE PEDO MAATJES NAAR DAAR WAAR JE WEL EEN FILM VERSLAG KUNT DOEN MAKEN HOE HET IN GOD NAAM MOGHELIJK IS DAT ONZE CoCa OLA DAAR DAT DOET WAT NIET ZO GOED IS VOOR ONZE MOEDER AARDE EN DAN WEL MET MOE ER BIJ VAN AL DAT VALSE GELUL UIT JOU MOND NOU WEET IK WAT JIJ VAN KATJA WOU DUS DAT WORD GEWOON ONZE NEUWE ZEEWS MEISJE MAAR DAN WEL MET DE PIT VAN EEN KATJA DIE EERST DAAR EENS EVEN ONZE PIET RUEMER DE LES GAAT LEREN DUS DAN GAAT HIJ GEWOON DAT DOENW WAT HEET DE BAREND SEFT SCHO EN DAN WEL ZONDER DIE ROJE Rakers van een pedo bende daar bij de vpro of dacht meneer GIEL BEKEN DAT HIJ HET GEWOON KON DOEN PERMITEREN DAT U DUS GEWOON EEN JONGETEJ VAN NOG GEEN 12 JAAR giel beele DOEN KON IN ZIJN POPULERE GLASE HUIS VAN DE HAND HAD KUNEN DOEN OF HET WAS EEN PAAR UIZENDINGEN ER NAAR OP TV TE ZIEN HOE HET TELFOON NUMER VAN DEZE INMIDELS VBERTOT GENUEKTE jongetje van amper 12 jaar nu BEN JE DAN DIE IK ZEG MAN ROT OP OF GA JE ZELF GEWOON DAT KEREN WAT JE KUNT EN DAT IS HEEL HILVERSUM GAAN SCHOON VEGEN EN DAT IS WAT IK WIL OF JE WILT OF NIET IK LAAT JE NIET EERDER LOS DAn dat je dat doet wat ik zeg is dat duidelijk fiese vuile pedo fen

met hoogWALGINGH namens onze voorzitter van Stichitng BLauweKRUS.nL en niet anders giel beele

Reageer
gravatar

Balkenende weet de rollen leuk om te draaien maar hij heeft geen gelijk deze brekenbeen. Hij is mede verantwoordelijk van de terloorgang van de banken en de economie. Nu de schuld bij het volk leggen omdat wij ons geen normen en waarden aanmeten is volslagen uit de lucht gegrepen. Ga maar terug naar Zeeland en wordt maar visser Balkende dat is wel een eerzaam beroep en beter dan een politicie die constant met waarheden zit te draaien.

Reageer
gravatar

Balkenende had in het begin dan ook wel een bijna grensloos vertrouwen in het nederlandse volk. Hij heeft zo vaak gezegd dat hij alleen door “het beter uit te leggen” mensen die een andere mening hadden kon overtuigen van de zijne. Ik ben ‘t nog steeds zelden met hem eens, en volgens mij ben ik niet de enige die zo dom is. Fijn dat hij nu zelf ook inziet dat dit volk hem niet waard is.

Fatsoen moet je doen JP, begin maar ‘s met mij uw ekskuzes aan te bieden.

Reageer
gravatar

@Moosje
Wij van de afdeling Schoorl-Noord kennen de verhalen over dat beruchte weekendje in Schoorl-Zuid. Dit was georganiseerd door de heer De Vries in samenwerking met de heer Spekschoor. Hoewel wij de heer De Vries een warm hart toedragen, zijn wij toch enigszins bevreesd voor Schoorlzuidse toestanden.

Reageer
gravatar

Hm, dan wens ik de afdeling Schoorl Noord veel genoegen, alhoewel ik in Jack de Vries meer een linke zwaaier zie dan een linkse zwaaier.
Maar ik voorspel dat de lokale PvdA-afdeling het gebeuren zal afdoen als een afzwaaier.

Reageer
gravatar

@Jeettje
Maakt u zich geen zorgen. In Schoorl Noord zijn ze nog al snel tevreden.
JdV kan, mits gekleed in een ruim vallende broek, zijn rechterhand gewoon in én aan de zak houden (en met Job 40:9 in gedachten aan zijn persoonlijke verlossing werken) en met zijn linkerhand zwaaien.
Ben trouwens benieuwd wat de lokale afdeling van de PvdA daar van zou vinden?

Reageer
gravatar

@Atilla
Namens de afdeling CDA Schoorl-Noord nodig ik de heer Balkenende van harte uit om de officiële lancering van ‘normen waarden 2.0′ te lanceren vanuit ons gemeenschapshuis Duinrand.

De kans dat de heer Balkenende zich meldt bij uw gemeenschapshuis is bijzonder klein. Hij mag van Bianca alleen nog thuis, en onder streng gecontroleerde omstandigheden, gemeenschap hebben en niet in Schoorl (of elders…) Dit, naar verluidt, na een onbevredigdend verlopen weekendje uit in Schoorl Zuid, enkele jaren geleden. Wellicht kun u het partijbureau van het CDA verzoeken dhr. J. de Vries, dé gemeenschapsspecialist van het CDA “in álle situaties” richting de Noordhollandse kust af te doen reizen. De Vries heeft zich in de afgelopen periode daarnaast deskundig getoond op het gebied van ‘dubbele normen & waarden’ en schijnt momenteel tijd genoeg beschikbaar te hebben.

(En daarbij, laten we eerlijk wezen; Iemand van ongekende importantie, zoals de heer Balkenende, naar Schoorl Noord sturen, dat is toch parelen voor de zwijnen….?)

Reageer
gravatar

Alle partijen zijn religieus!

Mijn vertrouwen in de politiek is tot het nulpunt gedaald sinds ik ontdekt heb dat vrijwel alle partijen religieus zijn.

CDA Gemengde Bijbellezers
CU Middendorpse Protestanten
SGP Anti-Evolutionaire Partij
PvdA Lichte Linksche Kerk
SP Zware Linksche Kerk
PvdD Zevendedagadventisten
VVD De Libertijnse orde
D66 De Pragmatisten
PVV Zionistisch Joodse Partij
GL Groene Kerk

Waar blijft de scheiding van kerk en politiek, zoals ons door Thorbecke is beloofd?

Reageer
gravatar

@Melle/Jeettje, mijn fanschap is primair een van De Speld. Ik wees slechts op het toeval, dat op dezelfde dag eenzelfde type artikel verscheen. Met adverteren heeft dit niets van doen.

Reageer
gravatar

@PH: In het land van Eezels is Brinkman koning.

Reageer
gravatar

@Melle: ik dacht dat jullie aan Hero Brinkman beloofd hadden om niet meer aan satire te doen? Of is die afspraak verlopen nu onze Hero kwinkslagen maakt over democratie binnen een bepaalde partij waarvan de naam me gelukkig is ontschoten?

Reageer
gravatar

@meneer Van Weezel: kunt u niet zo sportief zijn gewoon wat advertentieruimte hier te huren?
Dit is zooo goedkoop, bijna satire uit Amerika.

Reageer
gravatar

Oe, daar vraagt men mij wat. Meestal nuttig ik beide tegelijk om de effecten te evenen.

Maar het ligt niet op mijn weg om stemadviezen te geven: indien wel had ik daar een speciale site voor opgericht, en dat heb ik niet.
Erg onhandig bedenk ik mij net, want dan had ik er ruim van op vakantie kunnen gaan naar de Seychellen of een ander verderfelijk oord waar JPB nog niet aan toegekomen is te dékoloniseren. Ten gunste van de man moet gezegd worden dat ze op de Seychellen verdraaid weinig veen, laat staan strokarton hebben, dus dat dit aan zijn aandacht ontsnapt is kan ik inkomen.

Maar ook dan zou mijn site iedereen op de CU of een andere ongedachte splinterpartij laten stemmen: voor je het weet zit je na de verkiezingen tot over je oren in de claims.
En dat kan niet de bedoeling zijn van consultancy: men geeft advies wat niet op te volgens is vanwege de immer verkeerde interpretatie daarvan.

Dus helaas beste Paulus: u zult zelf moeten moeten uitvinden of het rode potlood links- of rechtsdraaiend het ronde vakje vult. Volg de natuurlijke flow van het potlood en hoop er het beste van.
Gaat het mis dan was u het slachtoffer van een rode potlodencomplot; gaat het goed: ik accepteer PayPal.

Reageer
gravatar

Er schijnt linksdraaiend melkzuur te bestaan en rechtsdraaiend. Een van de twee zou gezond zijn, maar ik weet niet welke.
Voor ik volgende maand het stemhokje bezoek, wil dus graag weten wat beter is: linksdraaien of rechtsdraaien.
Kies- en stemwijzer helpen mij wat dit betreft niet verder.

Jeettje, ik stel daarom jouw deskundig advies op prijs, want jij lijkt mij er verstand van te hebben.

Reageer
gravatar

@ Jeettje: Een erg goed idee. Als veensteker net over de grens in Duitsland beginnen, in de spaarzame vrije tijd korfballen en als dit dan bevalt dan wellicht weer terug de grens over en dan pas verder als arbeider in de strokarton in ‘onze’ verzelfstandigde veenkoloniën.

Reageer
gravatar

Alles draait. Ook melkzuurbacteriën.
Niet dat ik gelijk de heer JPB met die bacteriën wil vergelijken: die doen nog nuttig werk en van JPB krijg ik het zuur.

Persoonlijk denk ik dat de strokarton te hoog gegrepen is en dat, indachtig de Ph-graad van het veen, een carriére als veensteker beter past bij het profiel.
Mits de NCPN daar geen bezwaar tegen heeft en Schoorl-Noord hem een tijdje kan missen: we kunnen hem geen zoveelste mislukte carriére gunnen.
Dan zouden we het spreekwoord 12 ambachten etc. aan moeten passen, waarmee het Genootschap der Nederlandse Taal in verlegenheid wordt gebracht.

Eigenlijk is Nederland te klein voor JPB, hij trekt té grote gaten: als hij meters maakt staat hij al gelijk over de grens.
Is er dan geen land meer dat een voetbalcoach nodig heeft? Korfbalcoach dan?

Reageer
gravatar

Draaien is relatief

Dat eeuwige geëmmer over draaien van politici en met name van links naar rechts is volkomen onterecht. Einstein had daar al een mening over. Draaien is relatief. Objectief gezien draaien niet de politici, maar de kiezers. Zelf wordt ik al draaierig als ik alleen maar aan de komende verkiezingen denk.

Rob heeft volstrekt gelijk met zijn meesterlijke plan. Ik zou dat echter nog willen uitbouwen. We kiezen een kabinet voor het leven. Vervanging kan plaatsvinden door erfopvolging. Het staatshoofd zou mijns inzien wel iedere jaar moeten worden gekozen, omdat een moderne manager nooit lang op zijn of haar plaats blijft zitten. Een kleine grondwetswijziging is voor het laatste noodzakelijk.

Overigens kunnen de beide Kamers worden afgeschaft. Dat scheelt aanzienlijk in de personeelslasten.

Ook het voorstel van Wel mag zich op mijn warme aandacht verheugen. Of het ooit van echte aandacht komt, betwijfel ik. Maar ja, dat verheugen geeft in ieder geval al een prettig gevoel.

Reageer
gravatar

Beetje flauw van JP. Als je zoiets naar buiten brengt voor eigen risico, zou ik zeggen: chapeau! Maar met twee aantrekkelijke aanbiedingen om aan de slag te gaan in Ethiopië of Somalië, is het een beetje makkelijk om nu op het Nederlandse volk te gaan vitten. Al pleit het natuurlijk voor de kwaliteiten van de premier dat hij de volkeren voor het uitzoeken heeft.

Reageer
gravatar

Al jaren geldt de afdeling Schoorl-Zuid van het CDA, met de heer Spekschoor voorop, als de grootste criticaster van onze leider JP. Dat de heer Spekschoor zich nu op deze wijze uitlaat, laat zien dat wij van de afdeling Schoorl-Noord 2 jaar geleden de juiste keuze gemaakt hebben door ons volledig los te maken van Schoorl-Zuid.
Namens de afdeling CDA Schoorl-Noord nodig ik de heer Balkenende van harte uit om de officiële lancering van ‘normen waarden 2.0’ te lanceren vanuit ons gemeenschapshuis Duinrand.

Reageer
gravatar

De heer Balkenende gaat eindelijk inzien dat na de veenkoloniën, het nationaliseren van de strokarton fabrieken en het aan de macht komen van de NCPN in het Noorden des lands het volk zich alleen echt in het parlement vertegenwoordigd voelt als Nederland eindelijk die eerste werkelijk communistiche heilstaat in de wereld is. De heer Balkenende kan dan beginnen als arbeider in het strokarton, wellicht wenkt er dan nog ooit, na heropvoeding, een mooi carriere perspectief als voorman.

Reageer
gravatar

Groot gelijk, het moet maar eens afgelopen zijn met al dat gedraai en gekonkel steeds. Er moet gewoon maar eens vastgelegd worden wat men vindt. Een keer een bepaalde mening ergens over, dan altijd die mening houden. Je mag 1 keer in je leven een stem uitbrengen en die blijft dan ook gewoon altijd staan. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. En uiteraard moet al die info gewoon vrijelijk beschikbaar komen. Zo kan men zien wat voor vlees men in de kuip heeft en komt men niet meer voor onaangename verrassingen te staan.

Reageer
gravatar

Ergens geef ik de heer Balkenende gelijk. Daarom lijkt het me beter dat de wegen van het Nederlandse volk en de heer Balkenende gaan scheiden.

Reageer
gravatar

Het is duidelijk dat Jack de Vries JP’s vertrouweling was, als je bedenkt wat een man zoal met zijn rechterhand doet.

Jammer dat Jack’s gemeenschapszin hem uiteindelijk zijn positie heeft gekost.

Reageer
gravatar

Nounou: 2.0 ? Dit lijkt eerder op een HotFix.
Erg jammer dat JPB de dékolonisatie van de Veenkoloniën kennelijk niet tot de grote werken waarop Nederland trots kan zijn rekent. De zoveelste gemiste kans – altijd maar naar het verleden kijken.

Flauw om het volk de schuld te geven: alles geprobeerd om de JPB directieven naar de letter te volgen, misselijk van draaierigheid geworden en dan nu een verwijt op de koop toe!
En dat vreemdgaan: ook geprobeerd, maar Bianca wilde niet. Heeft ze dan niet naar haar eigen man geluisterd?
Wat moet je als volk dan nog?

Reageer