Geest van atheïst ‘spookt niet uit principe’

Astraal bestaan in anonimiteit doorgebracht

Hoewel de geest van de pas overleden Frans Hofstädter er naar eigen zeggen genoeg reden toe heeft, weigert hij zijn rouwende familie te bespoken vanuit het hiernamaals. “Ik heb jarenlang verkondigd dat er geen leven na de dood is”, meldt de atheïst, die gevangen zit tussen de fysieke en de astrale wereld. “Ik ben niet van plan die zienswijze te veranderen op basis van enkele toevallige observaties.”

Hofstädter overleed kortgeleden, nadat hij vergiftigd was door zijn eigen broer en zakenpartner. “Uiteraard is het zuur dat ik mijn moordenaar ongestraft zie rondwandelen en genieten van het leven,” meldt de wolk ectoplasma waaruit Hofstädter bestaat. “Maar ingrijpen strookt niet met mijn kijk op de essentie van de wereld. Overigens wil dat niet zeggen dat iets doen moeilijk zou zijn”, voegt het spook toe terwijl hij toekijkt hoe zijn rouwende vrouw het bed deelt met zijn broer.

Andere geesten reageren niet erg enthousiast op de lijn uitgezet door de Hofstädter. Klopgeest Adriaan, al enige jaren bezig om zijn kinderen uit de slaap te houden: “Je ziet dat de inzet en het enthousiasme voor de invulling van het geestzijn langzaam afnemen. Het is jammer, want we hebben het hier over een beroep dat al eeuwen en eeuwen her gaat. Het feit dat zo’n traditie overboord gaat doet pijn.”

“Het zou erg prettig zijn om een scheur in het glas van mijn trouwfoto te laten verschijnen. Of de dromen van mijn familie te bevolken met de meest helse voorstellingen. Maar Primo Levi zei al dat je de regels van het spel niet halverwege verandert”, concludeert Hofstädter opmerkelijk positief. “Het is belangrijker dat mensen mij herinneren zoals ik was dan dat ik voor persoonlijk gewin enkele storende fouten rechtzet’, weet de principiële geest nog net mee te delen, alvorens huilend in de dunne lucht te verdwijnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen zich mij herinneren!

Overigens een dapper en consequent standpunt, dat ook ondanks kritiek moedig uitgevoerd wordt!
Hulde!

Reageer
gravatar

@Onkie Monkie: dat staat er: omdat hij lang heeft verkondigd dat er geen leven na de dood bestaat. Hij wil gewoon zijn ongelijk niet toegeven en doet kennelijk niet aan voortschrijden inzicht en met de kennis van nu erkennen dat hij iets adequater had kunnen doen.

@onze verslaggever: het is: zich mij herinnert

Reageer
gravatar

Hmm, zouden meer atheïsten onbetrouwbare broers / zakenpartners hebben? En overspelige vrouwen?

Of zouden ze daarom juist atheïst geworden zijn? Omdat de keiharde werkelijkheid hen ervan weerhoudt om in sprookjes te geloven?

Reageer
gravatar

Hofstädter heeft niet toevallig een zoon he? Die zijn nieuwe stiefvader/oom niet echt mag? Die wraakgedachten koestert in zijn weke borst? Want dan zou Frans zich nog wel eens kunnen bedenken.

Reageer
gravatar

@8: Ik hoop dat De Speld zich verre van deze zotternijen houdt. Ik wil morgen tenminste één nieuwsbron overhouden waar ik op kan vertrouwen.

Reageer
gravatar

@8 Ja dan kan je grapjes maken.Maar nu ff serieus,ik hoop niet dat hij uit wraak vreemd gaat,wandt dan krijg je toch een boel hysterische wijven op nuburu.nl zeg.

Reageer
gravatar

@6 Klopgeest Adriaan,die zijn kinderen al enige jaren uit de slaap houd om ze bij de les te laten blijven.Is wel tof ,hij bedoelt het goed.

Reageer
gravatar

Klopgeest Adriaan moet zijn bek houden. Sinds wanneer moet hij zich bemoeien met het doen en laten van andere geesten? Laat hem lekker bij zijn eigen bovennatuurlijke leest blijven.

Reageer
gravatar

Van mij mag hij rustig spoken hoor.Ik negeer ze toch,vind het wel leuk om de alternatieve/spirituele spoken te pesten.Ze blijven maar proberen te bewijzen dat ze bestaan.

Reageer